Last news in Fakti

15 Август, 2023 10:31 11 231 37

Бързаците от Центъра за градска мобилност сложили скоба на кола след секунди престой на Централна гара

  • цгм-
  • софия-
  • скоба

Семейството спряло да вземе свой близък и докато пускали SMS, вече били със скоба

Бързаците от Центъра за градска мобилност сложили скоба на кола след секунди престой на Централна гара - 1

Семейство остана “под блокада” на Централната гара в София, съобщи Нова телевизия. Потърпевшите спрели на паркомясто, за да вземат свой близък. Те твърдят, че веднага щом слезли от колата си, тръгнали към табелата с изписан номер за изпращане на SMS за паркиране. Няколко секунди по-късно обаче се сдобили със скоба.

По думите им след оплакването им е било съобщено, че е трябвало да се обадят или някой да стои до колата. „Абсолютно недопустими неща. Ако не отидем до табелата, как да знаем номера”, пита Иван Топалов.

„За около минута ни сложиха скоба. Обадихме се на 112, и те бяха възмутени", посочва още потърпевшият.

Александър Георгиев, зам.-директор на Центъра за градска мобилност, коментира, че се работи по Закона за движение по пътищата, тъй като към момента в него не е указано колко време имат гражданите, преди да бъдат глобени. "Там, за съжаление, не е даден никакъв толеранс - минута, две или пет", посочи Георгиев.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 44 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хмм

    34 21 Отговор
    Ако не са от София, са прави, ако са от София - лъжат
  • 2 БАЦЕ ЕООД

    38 12 Отговор
    Демокрация!
  • 3 център за градски рекет

    41 13 Отговор
    гробъ-дъпъсъ
  • 4 бързи смели сръчни

    58 5 Отговор
    така да бяха и в общините и държавата дето е все на държавна хранилка
  • 5 ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА

    62 6 Отговор
    СЕ ПРИЛАГА ЕДИНСТВЕННО ОТ МВР КАТ... А ТИЯ ЦЕНТРОВЕ ПО МОБИЛНОСТ........ АМИ И НАРОДА ДА ИЗМИСЛИ ЦЕНТЪР ЗА ВЪЗМЕЗДИЕ СРЕЩУ КУРУПЦИЯ И КРАЖБИТЕ И ДА ЗАОБИКАЛЯ СЪДА КОЙТО ЗАСЕГА СЕ ГРИЖИ ЗА ТОВА УЖ...

    Коментиран от #15

  • 6 важното е париците им да вземем

    53 4 Отговор
    "Там, за съжаление, не е даден никакъв толеранс - минута, две или пет", посочи Георгиев.
  • 7 Антон

    16 70 Отговор
    Селтаците решили да се правят на хитри , пък ужким само за 1-2 мин станало всичко. Искали толеранс, и как се доказва кога си спрял и колко време ползваш толеранс. Айде стига рев, другия път ще са подготвени и ще знаят номера. Няма да хитруват

    Коментиран от #14

  • 8 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    37 4 Отговор
    После защо ги пребивали като кучета.
  • 9 БАРС

    48 7 Отговор
    В Германия на парк автомата пише 20 минути гратис но трябва да натиснеш зеленият бутон и ти пада квитанция безплатна за 20 мин.В България се уляха вече с тия паяци.Уж сме в европа а влачат се още с паяци.В германия си имат полиция която само с това се занимава .Правят снимка и ти слагат с отметка на картон кой пункт си нарушил на чистачките и после ти идва писмо с банковата сметка на която трябва да преведеш парите.Да тия полицаи проверяват всички паркинги а там където е разрешено само за живеещи и там проверяват.До кога ще караме от 40 годишни модели на глоби.

    Коментиран от #12

  • 10 милиционер

    22 5 Отговор
    ГАДОВЕ !!!
  • 11 хахах

    12 28 Отговор
    страшна нелепица е обяснението на тарикатите , които уж спрели са 1 мин. и докато отидат до знака да видят номера им сложили скобите, тоя знак да не е на 3 км. та да не видиш че ти слагат скоба на колата
  • 12 БАРС

    34 3 Отговор

    До коментар #9 от "БАРС":

    ДА сетих се една моя история която се случи във Варна.Тя се случи 1995 год..Закъсах за бензин и нямаше как да я бутна нормално дая паркирам.Но за късмет бинзиностанцията беше на 100 метра не повече.Срещу колата ми имаше павелион и помолих продавачката да каже ситуацията на спайдърмените че за 5 мин ще се върна и включих аварийните взех си тубата и прибягах наистина за да е бързо и после спокойно да отида на бензиностанцията напълних само 2 литра.Връщам се паяка вече е сложен.Продавачката им е обеснила а те даже нея и слушали.Званях на телефона който са оставили от телефонната кабинка.Дойдоха след 2 часа с ЕДИН ЧАСТЕН БУС ФОЛКСФАГЕН ТРАНСПОРТЕР ОТ СТАРИТЕ МОДЕЛИ БЯХА ДВАМА ШОФЬОРЪТ ЦИВИЛЕН И ПОЛИЦАЙ.НА место си платих глобата но добре няма проблем по закон е нарушение но мисалта ми е друга.На отсрещният тротоар бяха паркирани 3 мутренски коли един черен мерцедес и две БМВ спряни директно на тротоара а цял знак стои забранено паркирането.ТА викам на полицая ок.нарушилсъм а тия с трите коли защо нямат паяци и ги виждате че са нарушили и нищо не предприемате ама там бият и ви е страх.Видяхте моята стара ЖИГУЛА и веднага се лепнахте.А ПОЛЕЦАЯТ МИ ОТГОВОРИ ТИ ИСКАШ ЛИ СЕГА ДА ТИ НАМЕРЯ ЕДИН КУП ПРОБЛЕМИ ПО КОЛАТА ТИ И ДА Я СПРА ОТ ДВИЖЕНИЕ.ТА мисля че ситуацията не се е променила в България.
  • 13 Ония с Фордо

    22 3 Отговор
    Подобен случай имах във Велико Търново, спрях пресякъл улицата изтеглих пари от банкомата и вече ми бяха сложили скоба . Най-ужасното беше че ми я сложиха на предно дясно колело и ръгнали някакъв мижав отрязък от касова бележка под чистачката (пак от дясно) . Късмет че отивах към автомобила от дясната му страна и видях скобата. Иначе представяте си какво щеше да се случи . На въпроса ми към служителя защо скобата е от дясно отговорът му беше "е ти какво искаш докато я слагам от ляво някой да ме блъсне ли".
  • 14 Ти си

    21 3 Отговор

    До коментар #7 от "Антон":

    Колега , защо си мислиш че всички са някакви хитреци на дребно като твоя милост ?
    Как се контролира ще ти обясня от опит - ....минава служителя по маршрута си за контрол , вижа автомобил без квитанция за платен престой , проверява номера в системата за онлайн плащания , ако не е платено записва номера на колата и часа , продължава напред пи маршрута си и след 5 минути се връща . Ако автомобила е още там с неплатени такса за паркиране тогава му се пише глоба на фиш в която ясно е отбелязано дата , час , място и вид на нарушението и стойноста на глобата заедно с банкови данни за плащане , слага се в найлоново пликче и се поставя под лявата чистачка . Няма скоби няма паяци . Имаш право да две седмици да обжалваш наказанието или да платиш (по принцип глобата да е такава че да не си заслужава да я обжалваш) . До две седмици ако не си платил по административен път ти идва предупреждение в което те предупреждават че глобата още не е платена и са ти начислени такси за обработка които се прибавят към първоначалната сума . След третото предупреждение ако не платиш всичко минава в ръцете на ЧСИ - честито . Така по принцип се събират всички глоби в белите държави .....

    Коментиран от #19

  • 15 Патриота

    24 6 Отговор

    До коментар #5 от "ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕ ПО ПЪТИЩАТА":

    Вече е измислено. Историята го показва - "Народен съд". Върши много добра работа срещу корупцията, роднинскита връзки (шуробаджанащината) в държавните структури и "лобирането" от корпорациите. Незнам до кога ще издържи търпението на Народа.

    Коментиран от #17

  • 16 Новичок

    13 3 Отговор
    И аз за баничка и боза платих скоба.Служебна брандирана с реклами кола на аварийни, и оня ми вика колега защо не пусна аварийните !?! 6лядове...
  • 17 Новичок

    14 4 Отговор

    До коментар #15 от "Патриота":

    "Да идват танковете" беше казал един.
  • 18 М3 голд

    13 1 Отговор
    Да ви напиша куриоз. Спирам на централна гара. Пускам sms, но с грешка в една буква. И не проследявам, пуснал съм. Но буквата е от кирилицата. Компютъра не ще да ми приеме плащането. Тогава се намесва операторката на смяна, коригира ми текста произволно, става плащане но фалшиво. И слагат скоби. За три минути, докато занеса багажа до автобуса на 50 м. Разправии, правят снимки, платих. Съветваха ме да не се занимавам с ЦГМ, защото те са непоклатими.
    Наредбата на Фандъкова защитава единствено ЦГМ. Гражданите са изключение, те са САМО потърпевши!
  • 19 М3 голд

    10 3 Отговор

    До коментар #14 от "Ти си":

    Ако това, което си написал е за бяла държава, ние не сме и при нас не е така. На мига!
    Веднъж бяхме аз, дъщеря ми и бебето. Изля се млякото в чантата й. Докато го избършем и отидем до колата, закъсняхме с минута две. Като че ли колата им е била там. И скоби. Ама, няма ама. Плащаш и после се оправяй.
  • 20 Сила

    16 1 Отговор
    5 000 лева е подкупа за да започнеш работа там..... а типовете, които работят там..... НЕМА ДУМИ.... криминално провинциален контингент
  • 21 Орбит

    4 7 Отговор
    До 7 абе палячо я съм от София ма пак не знам къде е синя и къде зелена зона я хвани се гръмни и как да се подготвя ако не е тайна ? Карам и почвам да ровя в нета къде е синя къде зелена или дали има и през тва време ме спират за ръчкане в движение така ли?
  • 22 Орбит

    1 3 Отговор
    До 7 абе палячо я съм от София ма пак не знам къде е синя и къде зелена зона я хвани се гръмни и как да се подготвя ако не е тайна ? Карам и почвам да ровя в нета къде е синя къде зелена или дали има и през тва време ме спират за ръчкане в движение така ли?

    Коментиран от #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Дупничанин

    6 1 Отговор
    "Там, за съжаление, не е даден никакъв толеранс - минута, две или пет", посочи Георгиев.

    Секунди, както вече си се убедил. Тия са само за Формула 1, там ше бият сички рекорди.
  • 27 Дрън дрън та пляс

    4 4 Отговор
    седиш си до колата докато си пуснеш смс ,а не обикаляш гарата и кафетата

    Коментиран от #32

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Го го

    9 0 Отговор
    Има много хубави акумулаторни ъглошлайфи за рязане на скоби
  • 30 Трезвомислещ

    10 0 Отговор
    Много правилно ги наричат център за градска дебилност!
    Търтеи, които в комбинация с продажни униформени безчинстват под благосклонния поглед на ръководството на столичната фандъковщина.

    Коментиран от #31

  • 31 Син

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "Трезвомислещ":

    Синът ми го вдигнаха с паяка, седейки в колата. При силен дъжд, той докато усети суетнята около него се е озовал на платформата на камиона. Хахах Да се смееш ли, да ги съдиш ли... В таз мижава държавица е все тая
  • 32 Тъпо!

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Дрън дрън та пляс":

    Ако си от провинцията и не знаеш зоната синя ли е, пембяна ли е, да не говорим за номера, то как би си пуснал sms-са точно, че не се сещам? Аз лично си ровя в тел. за номера. Паразитии, но си изкарват заплатите.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Именно

    4 0 Отговор
    тия на централна гара са пиявици.
    Във всеки момент, който кола спре проверяват дали има пуснат смс и ако не веднага слагат скоба.
    Човек трябва със сопа да ги гони, докато пуска смс-а!
  • 35 Ванче

    1 0 Отговор
    Демокрация по Фандъковски. Зетя нали е от шефовете на Градска мобилност и той трябва да пълни шкафчето.
  • 36 Александър

    0 0 Отговор
    Че то софиянци от 90- година не работят!
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове