Last news in Fakti

15 Август, 2023 14:33 4 577 96

ВАС е затрупан от жалби на антифашисти, русофили и частни лица за спасяването на МОЧА

  • паметник-
  • вас-
  • жалби

Сред оспорващите правителственото решение е и ПП "Русофили" на подсъдимия за шпионаж в полза на Русия Николай Малинов

ВАС е затрупан от жалби на антифашисти, русофили и частни лица за спасяването на МОЧА - 1

Куп жалби са подадени във Върховния административен съд срещу решението на правителството да обяви Паметника на Съветската армия в София за имот частна държавна собственост. Очаква се промяната на статута да улесни махането на паметника, известен в столицата и като МОЧА – монумент на окупационната червена армия, съобщи EURACTIV.

В съдебните регистри са открити досега 6 жалби срещу решението на правителството от 2 август. Не е изключено броят им да нарасне още.

Първата е на „Независимо сдружение Екогласност“. По нея съдът е разпоредил да се прати копие на Министерския съвет и да се изиска цялата преписка по деактуването на паметника.

Жалба са пуснали от Политическа партия „Русофили за възраждане на Отечеството“, чийто почетен председател е подсъдимият за шпионаж в полза на Русия Николай Малинов. И по тази жалба съдът е дал същите указания.

Третата е от Николай Белалов, който се представя за председател на Дискусионен клуб за социална и местна политика. ВАС обаче оставя тази жалба без движение, като обяснява, че не става ясно в какво качество е подадена от Белалов.

Според справка във фирменото досие на сдружението, лицето Н. Белалов не го представлява и не е сред лицата, вписани като управители. Освен това по делото няма документ за платена държавна такса, става ясно от разпореждането на съда. Белалов има 7 дни да оправи пропуските си по жалбата. В противен случай тя ще бъде оставена без разглеждане, а образуваното производство ще бъде прекратено.

Четвъртата жалба е от Борис Цветков, председател на Градския съвет на Българския антифашистки съюз. И тази жалба има проблемите на третата и е под риск да не бъде разгледана – Цветков не фигурира във фирменото досие на сдружението и не е платена държавната такса от 10 лева.

Решението на правителството от 2 август е оспорено и от инж. Т. Тодоров.

За последната засега – шеста жалба, ВАС още не се е произнесъл с разпореждане, затова в регистрите не се вижда от кого е подадена.

Решението за промяна на статута на ПСА, който се намира в Княжеската градина в центъра на София, беше взето по предложение на областния управител Вяра Тодева.

Наскоро Столичният общински съвет поиска премахването на монумента от територията на Княжеската градина. С гласовете на ГЕРБ, „Демократична България“, Борис Бонев от „Спаси София“ и ВМРО съветът възложи на кмета Йорданка Фандъкова да поиска от Тодева да премести паметника извън центъра на града.

Съветниците от „Атака“ се въздържаха, а тези от БСП бяха против.

След решението за деактуването областната пусна съобщение, от което се разбра, че преместването изобщо няма да стане тази година.

Националната галерия отговорила, че евентуално експониране на елементи от монумента в Музея за изкуството от периода на социализма ще е възможно след изготвянето на множество допълнителни експертни оценки и анализи.

„Необходим е геофизически и геологически анализ на терена и подземната му част, за да се прецени дали монументът може да бъде стабилно поставен. Необходим е и инженерен проект. По данни от Националната галерия, към момента не са ясни точният диаметър и точното тегло на част от орнаментите на паметника – данни, които задължително трябва да присъстват в проектната документация за изграждането на „Паметника на Съветската армия“, съобщи областната управа.

Необходимите книжа обаче не са открити и ще трябва да бъдат възстановени по специална процедура.

Областната администрация не може да се ангажира с конкретен срок за финализиране на проекта в рамките на тази година, гласеше още съобщението.

Междувременно защитниците на паметника в лицето на „Левицата“, БСП и „Възраждане“ опънаха няколко палатки в Княжеската градина, за да бранят спорния монумент.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А сега

    38 17 Отговор
    Ами това е демокрация, що ревете и давате квалификаций

    Коментиран от #53

  • 2 Българин

    49 53 Отговор
    МОЧА си отива,другари

    Коментиран от #36

  • 3 Тото

    52 16 Отговор
    😂😂😂😂😂 Толупа Боко много го е страх от Магнитски !!!! И гол без гащи ще тръгне ако му наредят от посолството!!!!

    Коментиран от #43

  • 4 Българин

    43 34 Отговор
    нов 9 септември няма да има-Червената армия няма да я посрещате на Орлов мост ....

    Коментиран от #21

  • 5 Българин

    38 46 Отговор
    всички поддръжници на Путин във България са с ментални проблеми
  • 6 Българин

    37 37 Отговор
    след паметника и БГ копейките си отиват
  • 7 Птицевъд

    29 18 Отговор
    Тия чекид--жий колко пъти са развявали българският трибагреник, а сега развяват тоя парцал??
    Същото е, като да развяваш знаме със свастика
  • 8 Тепавичаров

    34 24 Отговор
    Костя Копейкина пуска от различни акаунти и имена жалби в пореден опит да заблуди системата и общественото мнение.
  • 9 Боже Боже

    36 30 Отговор
    Предатели. Веднага да се депортират към Русия. България няма нужда от вас, вие сте нужни на Русия на Фронта
  • 10 Швейк

    30 20 Отговор
    АДИОС,МОЧАЧОС !
  • 11 Паметник на съветската армия

    27 20 Отговор
    Тея там са днешните милионери, утре ще са милиардери понеже вече рублата е цент, утре ще е 0.1 цент и така се правят милиарди. Хубавото е че им плащат в рубли същата цена неповлияна от курс и инфлация.
  • 12 НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИЗМА

    31 23 Отговор
    И ЧЕРВEНАТА МУ БАНДА

    Никой не ни е нападал през 1989 г., нито САЩ, нито Германия, а самите комунисти рухнаха строения от тях комунизъм . Комунистите сами се отказаха от комунизма, след като той фалира през 1989 г. за четвърти пореден път за 40 години , сами тръгнаха да правят капитализъм, сами си го строиха , така , че и това което те наричат демокрация по комунистически , самите те я започнаха и строят и в настоящия момент , и самите те откраднаха държавните предриятия , така като откраднаха частните през 1944 г, ама нали са прости и крадливи пак ги фалираха .

    Последните ни два фалита – през 89 г.- 90 г. и през 95-96 г. пак ни ги докараха комунисти - гладните зими на Анрей Луканов (пак към купонна ситема минахме тогава) и Жан Виденов, при който доларът стигна 3000 лева, заплатите станаха 20 долара, пенсиите – 8 долара .

    ТА КОЛКО КОМУНИЗМА ПОСТРОИХА, ТОЛКОВА И ДЕМОКРАЦИЯ МОГАТ ДА ПОСТРОЯТ ТЕЗИ ПРОСТИ И КРЪВОЖАДНИ БАНДИТИ .

    Единственият период, в който властта не е била в ръцете на комунисти е 91 -92 г., при правителството на Филип Димитров - единственото демократическо , което беше свалено от БКП и ДПС , през цялото останало време от 1944 г. досега на власт са все комунисти .

    И сегашните и предишните партии в парламента до една са комунистически - Бойковци, Курнелиевци, Атанас Атанасовци, Христо Ивановци , ДПС – до едни главатарите им все са били комунисти и агенти на ДС.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Пазач на Паметника

    23 17 Отговор
    Хора стягайте се и стойте ! ! ! Днес дадоха пелмени, утре обещаха медовина и квас - дръжте се!
  • 15 Баце

    20 22 Отговор
    Какъв е този умнокрасив език в официалните медий, "държава", която толерира и налага такъв стил в официалното медийно и културно простра ство е обречена.
    Това е стилът на талибаните, това е ПАМЕТНИК, дали добър или лош е част от живота ни, обиждайки го обиждаме самите нас, показва нашето ниво, културно и ментално.
    За високите ни претенции такъв изказ показва нещо, което ако го квалифицирам ще ме изтрият, въпреки, че вероятността да се случи триенето и сега е много голяма, защото посредствеността не търпи критика.
  • 16 Хи хи хи

    23 10 Отговор
    Има ли живи антифашисти, или като едно време само се пишат такива , а за кражби и грабежи първи ?!
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Развеселен

    23 19 Отговор
    Никой няма да го разрушава този паметник!
    Просто ще го преместят в музея и ще могат да му се кланят там.
    Не разбирам какъв е проблемът?
  • 20 Идея

    10 9 Отговор
    Трьбвя да се направи кофраж, около паметника да се залее с бетон и да го направят един голям куб във формата на ЗАР да се направи паметник на комарджията в БГ. На бай Васо, той е бръмчал по тези райони навремето!
  • 21 Ти, бе, охлюв от къде знаеш?

    17 7 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Те и комунистите твърдяха, че капитализмът си е отишъл окончателно, пък какво стана? Всички ограничени, праволинейни, бетонни глави, сте еднакво противни!

    Коментиран от #33

  • 22 Алигатор

    16 18 Отговор
    Спрете им пенсиите . Немедлено . Путин да им изплаща пенсии .
  • 23 Българин

    22 20 Отговор
    Не Пипайте Паметника
  • 24 Хорхе

    14 14 Отговор
    Тоя паметник е най-хубавото място човек да се отводни натежал от близките кръчми в района така че не го пипайте...
  • 25 Щиб Щибидидиб

    14 15 Отговор
    крайно време е да се озаптят рушителите на историческти обекти със закон и солидни ефективни наказания. Непеошниците ще се кротнат моментално. Коцето е човекът
  • 26 Аз съм веган

    17 17 Отговор
    Взривявааай. Барабар с палатковия лагер на копейките
  • 27 Торанага

    11 15 Отговор
    Само шебеци пишат тука, паметника им бърка в анаболните отверстия .
    Един куп кап ти са обясняват на тема комунизъм, без да си имат хал хабер ... Те шопите са си сбъркани по природа
    там все умни и красиви са събрани, но ми се струва все се цепят от "колектива" и после следва нацепване ...
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Киркор

    21 10 Отговор
    Пазачите на паметника са праунуците на Сталин и Вълко Червенков

    Коментиран от #34

  • 30 Поправка

    11 9 Отговор
    ВАС е затрупан от жалби на български граждани за спасяването на паметника на Съветската армия.
  • 31 Което доказва

    13 3 Отговор
    Нивото на интелигентност в България!

    Коментиран от #32

  • 32 Коз Як

    11 12 Отговор

    До коментар #31 от "Което доказва":

    каква България бе урот, вече е Козякария
  • 33 Противен си и ти

    6 2 Отговор

    До коментар #21 от "Ти, бе, охлюв от къде знаеш?":

    И знаеш ли защо? Защото никой не би трябвало да си позволява да обижда друг човек, особено когато спора им е задочен.Но откъде акъл за такива сложни работи!
  • 34 Комита

    8 7 Отговор

    До коментар #29 от "Киркор":

    По-скоро са гладни вълци и мечки дето Копейкин си ги просва в хола и чете книжки върху им.
    Демек яхнали са ги без дори да се усетят ... същите дето протеста ги яхва, вместо те да яхнат него !
  • 35 !!!?

    12 13 Отговор
    Абе, Радев, Нинова и Копейкин защо още не са подали жалба срещу демонтажа на МОЧА...явно са разбрали, че този паметник е кух откъм съдържание и дефакто е една отживелица на раболепието към Кремъл !!!?

  • 36 мдда

    7 4 Отговор

    До коментар #2 от "Българин":

    Kъде си отива?? В музей на социалистическото изкуство ли? Това е като да плашиш злобно куче с кремвирш.
  • 37 Третият пол е

    15 9 Отговор
    комунист . Най-страшният, най-човеко-убийственият пол - комунист - убиец на всички останали полове .

    А пък в съветските учебници след 1986 г. - по времето на гласността там - пишеше , че руските комунисти са избили по време на комунистическата революция 10 милиона руснаци, после с репресиите на Сталин още 36 милиона, и още 7 милиона украинци са били заличени от гладомора срещу тях . Общо 53 милиона са избитите пряко от руския комунизъм
  • 38 Сатана Z

    11 18 Отговор
    Царство България беше фашистка държава съюзник на Хитлеристка Германия.Факт.Паметникът на Съветската армия в центъра на София символизира победата над фашизма почитайки жертвите в тази война.
    Чрез незаконното събаряне на паметникът на Съветската армия Наследниците на българските фашисти искат реабилитация и реставрация на фашизма в България

    Но пасаран!

    Z

    Коментиран от #45, #51, #57

  • 39 Красимир Петров

    16 6 Отговор
    Много продажна паплач защитаваща чужда държава в България.

    Коментиран от #42

  • 40 Българин

    9 10 Отговор
    НАРОДА СРЕЩУ ФАШИСТИТЕ ОТ ПОСОЛСТВОТО!
  • 41 Бутача

    10 0 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    Помня те, ти беше тая с розовите прашки
  • 42 О-крайнец

    6 11 Отговор

    До коментар #39 от "Красимир Петров":

    Така е, пълно е с подметки на козяк!
  • 43 Ъхъ

    2 6 Отговор

    До коментар #3 от "Тото":

    Още повече го е страх от Путин ! Паталогичен страх!
  • 44 Знаещ

    9 2 Отговор
    Немедленно да се премести на моравата пред прогимназията на Късоп...ов, спастрена от закуски. И сутрин, обед и вечер метани пред него.
  • 45 Българин

    14 6 Отговор

    До коментар #38 от "Сатана Z":

    фашизъм във България нямаше-съветската армия ни окупира и докара простаците на власт,ограби ни златото и няколко години ни рекетира-изби интелигенцията и показа на цяла България,че руснаците са скотове и св...е
  • 46 Абре

    5 2 Отговор
    Копейкинстан ли сме или Боковистан?
  • 47 смятам че

    13 9 Отговор
    Паметника е символ на мракобесието - трябва да се разруши от 150 броя здравеняци въоръжени с 30кг чукове.

    Коментиран от #50, #71, #80

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Куп Тор

    5 5 Отговор
    аец-ът кога ще го местим?
  • 50 Емо

    4 3 Отговор

    До коментар #47 от "смятам че":

    Бегай с твойте хомо фантазии, само един съединител може да иска 150 здравеняци 😂
  • 51 Неканен гост

    8 4 Отговор

    До коментар #38 от "Сатана Z":

    Пасаран, пасаран, товариш рубльов.....
  • 52 Първо М О Ч А

    14 8 Отговор
    После Руски паметник, след това и Альоша 😉😉😉

    Коментиран от #73, #74

  • 53 Kвалификаций - древен римски пълководец

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "А сега":

    Да това са истински Българи!
  • 54 Шопен

    2 5 Отговор
    Паметника е мислен за капак на бункер когато идват делегации да има къде да излязат...
    Затова са казали да не се бара, щото сега е модерно да се изгражда подземната инфраструктура, да може да се разхождат под земята някои хора.
  • 55 стоян георгиев

    7 9 Отговор
    Смърт на атлантизма - преродения фашизъм!

    Народа на България каза тежката си дума, паметника остава! Над 30 хил българи са загинали в борбата срещу европейския фашизм, като част от Великата саветска армия!

    Коментиран от #70

  • 56 Жоро

    3 5 Отговор
    Паметника трябва да стои за назидание на изградилите го. Само да му се сменят надписите и така ще бъде ясна позицията на нормалните хора и същия ще превърне в стена на срама и бъдещите поколения, ще знаят!
  • 57 НЯМА ПО-ГОЛЯМО ЗЛО ОТ КОМУНИЗМА

    13 5 Отговор

    До коментар #38 от "Сатана Z":

    Е, та нали Съветска Русия е първия съюзник на "фашистка" Германия, забравихте ли ?

    Самият Сталин приема за обучения в Русия германски пилоти и танкисти, защото след ПСВ на Германия, също като на България е забранено да има голяма армия .

    После двамата бандити сключват пакта Молотов-Рибентроп за подялбата на Европа, нападат взаимно Полша, и така Русия и Германия започна втората световна война . После Съветска Русия напада и поробва Литва, Латвия и Естония, напада и Финландия и взима 20 % от територията й, а Хитлер превзема Западна Европа и така запалват света .

    Пък после германците излезноха по-хитри от комунистите и избиха 6-милионната им червена армия за по-малко от 6 месеца и търчи Сталин да проси от САЩ помощ . Същото стана и през 88-89 г. фалира СССР и падна на колене пред САЩ да мори за мир, разоръжаване и пари .
  • 58 фофо

    2 8 Отговор
    По времето на комонизма една боза беше 4ст сега е 2лв

    Коментиран от #63, #89

  • 59 Славен

    5 11 Отговор
    Слава на Великата Съветска Армия
  • 60 Герака

    2 4 Отговор
    Паметника трябва да се направи на мавзолей и там да се премести Илича
  • 61 Иван

    11 4 Отговор
    Руските мекерета да не реват за тоя паметник, ами да се разреват и за откраднатите архиви от руските крадци “освободители”.
  • 62 Коце

    4 2 Отговор
    Те не само архиви те и територия са ни зели, македонията, излага на егейско море трябва да си ги вземем тези граници поне, ако сме националисти а не да развяваме разни чужди флагове
  • 63 Иван

    7 4 Отговор

    До коментар #58 от "фофо":

    По времето на комунизма, баща ми си купи една кола след 17г. чакане. Аз от 1991 до сега си купих 13 коли, от които 7 чисто нови без да чакам.
  • 64 Българин

    9 3 Отговор
    Списък с "жалващите" се, и ДАНС да се заеме с тях. Ясно е, че до една са НПОта на руските ни врагове.
  • 65 събаряй

    7 1 Отговор
    Г У Р Е Л А
  • 66 СЛАВА НА РУСИЯ

    2 9 Отговор
    М0ча е паметника на краваските свине .
  • 67 Българин

    12 4 Отговор
    Доброволните руски роби си искат тотема, на който да се кланят.
  • 68 констатация

    1 1 Отговор
    Този измислен конфликт е между моча и ЖОПА.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Знаещ

    12 6 Отговор

    До коментар #55 от "стоян георгиев":

    Абе недоучило човече, ако САЩ и Великобритания не бяха подкрепили съветските мужици през Втората световна война, такива като теб щяха да викат "май фюрер" с изпъната ръчичка. Четете история, промити рубладжийски мозъци.

    Коментиран от #79

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Русо-пytе-нист

    9 0 Отговор

    До коментар #52 от "Първо М О Ч А":

    Че и на най-голямата катедрала в България не и ходи това име: Александър, че пък и Невски
  • 74 Азим

    6 8 Отговор

    До коментар #52 от "Първо М О Ч А":

    Да премахнем и всички язовири, мостове, Аец-а, Тецовете, абе всичко, построено през мразения соц, с помощта на СССР. Тогава ще рахатясате, може би.

    Коментиран от #77

  • 75 гумата

    4 2 Отговор
    Убийците искат да се вижда убийството- странност, жестокост или лудост?
  • 76 Сега е момента

    9 4 Отговор
    Да се отървем от руски и турски символи и имена. Връх Мусала става Св.Иван Рилски, а на мястото на Цар освободител да се издигне статуя на българските опълченци
  • 77 Съгласен

    6 2 Отговор

    До коментар #74 от "Азим":

    Ама и репарации от руСССия, нали?
    Колонизаторите да си плащат за откраднатото
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Само минавам

    6 5 Отговор

    До коментар #70 от "Знаещ":

    В мемоарите си сър Уинстън Чърчил (не, не е руснак, нито путинист) пише нещо интересно - "Трябваше да се намесим със САЩ във войната, в противен случай Червената армия щеше да стигне до Ламанша. Или отделно - щяха да вземат всички немски технологии - нещо, което нямаше как да допуснем независимо от цената".
    Между другото, поинтересувай се каква е американската помощ за нацистка Германия, преди СССР да обърне войната при Курск и Сталинград, цифрите са впечатляващи!

    Коментиран от #81

  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Историк

    3 0 Отговор

    До коментар #79 от "Само минавам":

    Още чакам да ми цитираш за "американската помощ за нацистка Германия". Цитат и източници. Ти си.

    Коментиран от #83

  • 82 Само минавам

    4 8 Отговор
    Паметниците са част от историята на всеки народ, независимо чии са. А вземете ли (или подмените) историята на един народ, той престава да бъде такъв. Почем ли да рушим и паметниците - означава да паднем на нивото на хуните, талибаните, Ал Кайда и BLM.
  • 83 Само минавам

    1 3 Отговор

    До коментар #81 от "Историк":

    Ако си историк, не би трябвало да питаш, а да знаеш. Поднасям ти факти, търси си източниците сам. Съжалявам, но сайтът не позволява да ти пусна линк. Като подсказка - напиши "US Support to Nazi Germany during WW Two". Ти си на ход.
  • 84 Бамбука

    12 2 Отговор
    Всеки защитник на паметника може да си позволи да го прибере в двора си. И Костадинов, и Нинова, и Румен Овчаров, и Каракачанов и още цяла плеяда "партиоти".
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Го4о

    10 3 Отговор
    Едно взривяване ще реши всички възникнали проблеми! Същия проблем имахме с "мавзолея", който бе решен светкавично.

    Коментиран от #90

  • 87 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 88 Кярим стотачка на денонощия, баце!

    4 1 Отговор
    Делкаме си с един авер на Коце по 50. Аз взимам нощните от 8 до 8. Прайм си купон и после спим. Море ми не требва. Само пари да трошим. Като хване студ ше бегам. Бал съм ти паметнико.
  • 89 Тошко

    8 2 Отговор

    До коментар #58 от "фофо":

    Отивай при Путлер, там всичко е евтино и ще станеш милионер в рубли!
  • 90 Гръмни се ти

    1 1 Отговор

    До коментар #86 от "Го4о":

    Нито дедо ти го е зидал, ни баща ти го е строил,гръмни това което имаш, ама надали,защото това е държавна собственост, що ни бутнете сараите в Росенец, а?
  • 91 Швейк

    1 0 Отговор
    Освободете ни от освободителите
  • 92 Швейк

    2 1 Отговор
    Докога във родината ни бащина,
    ще вилнее русофилска простащина ?
  • 93 Болшевик е моя татко

    1 1 Отговор
    Всички продажници и шпиони защитават Азиатския си господар идол Като толкова им е важен поне един да го осинови и вземе в двора си за денонощно преклонение
  • 94 слагай украинско знаме

    1 0 Отговор
    Вдигнете Украинското знаме от горе и оградете с бодлива тел!
  • 95 Ихтиандър

    0 0 Отговор
    Кой е този от снимката? Дядо му престъпник ли е бил? Убиец ли е бил след 1944? Котилото му изцапано ли е с кръв?
  • 96 Аззззззззь

    0 0 Отговор
    Коментарите ви са на конформисти! Липсва логика! Каквото са ви казали- това повтаряте до припадък! По- добре ли живеете сега под крилото на фаш? Децата ни станаха наркомани и убийци, а вие се радвате и грачите само!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове