Last news in Fakti

15 Август, 2023 23:12 3 450 25

Цветан Цветанов: Връщат се мутренските времена

  • цветан цветанов-
  • избори-
  • партия-
  • герб

ГЕРБ ще изгуби ключови градове на изборите

Цветан Цветанов: Връщат се мутренските времена - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

ГЕРБ ще загубят някои от ключовите градове в страната на предстоящите местни избори, включително и столицата. Това прогнозира бившият министър на вътрешните работи и председател на партията "Републиканци за България" Цветан Цветанов в предаването "Денят ON AIR".

"ГЕРБ ще изгубят София", категоричен е Цветанов, като посочи, че вероятните кандидати на партията за поста са настоящият председател на Столичния общински съвет Георги Георгиев и председателят на парламента Росен Желязков.

"Аз съм убеден, че София няма да бъде спечелена от ГЕРБ, поради модела и тази непрозрачност от последните няколко години", обясни Цветанов.
Според него Варна и Пловдив са "ключовите градове", в които трябва да се търси промяна.

"Всички са изключително омерзени и огорчени, че Иван Портних, не е кметът на Варна. Там има други фигури, които имат икономически интереси", каза още Цветанов и посочи, че информацията е почерпена от медии. По думите му Варна е дадена "на концесия на Дидо Дънката".

Битката в Пловдив ще е интересна, прогнозира още Цветанов. Според него там партията няма изявени лидери, тъй като Бойко Борисов е снел доверието от бившия и настоящия кметове на града.

"ГЕРБ няма да има кмет във Видин, Русе, Благоевград, Перник. В Пазарджик ще има интересна интрига, в Разград – също", посочи Цветан Цветанов.

Като бивш министър на вътрешните работи той коментира и смяната на началници на ОДМВР в страната. Според него е учудващо защо началникът на полицията в Стара Загора не е сред сменените и намекна за негова връзка с притежател на заведения, в едно от които е работил и насилникът на Дебора.

"МВР е овладяно от други, нечисти интереси и не очаквайте да има резултатност", допълни той. Пред Bulgaria ON AIR Цветанов каза, че по отношение на престъпността страната ни се връща на нивата от 1990-те години и 2008 година, когато е имало бум на отвличания.

"МВР в момента и през последните 5-6 години няма резултатност, която да има значимост на международната сцена", каза още екс вътрешният министър. Според него в последните години МВР се е превърнало в част от политическата стратегия, "която прилагат политическите формации" и ведомството се е превърнало в "орган, който подпомага икономически и политически интересни на местно и регионално ниво".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Под прикритие

    26 3 Отговор
    А те някога отсъствали ли са изобщо ?

    Коментиран от #8

  • 2 Да,да

    36 2 Отговор
    Как е, работи ли асансьора?
  • 3 КРАЙНОИ ВРЕМЕ Е

    29 3 Отговор
    Гербаджийхската пас мина по места да бъде изметена.
    За съжбаление тези които идват да ги сменятт проявяват желание да се обединят с Шайката.
    Това е лош знак. И може да напомпа резуълтата на много съмнителни трети партии.

    Коментиран от #6

  • 4 ББ от Банкя

    39 2 Отговор
    Абе Цецо стига си плампал глупости, радвай се на мезонета у Лозенец и офшорните сметки дето те уредих, да не ти пратим истински мутри
  • 5 Мда

    31 5 Отговор
    Този е убита карта - политически труп. Странно, защо се тиражират мненията му по медиите?
  • 6 Тоя па

    15 10 Отговор

    До коментар #3 от "КРАЙНОИ ВРЕМЕ Е":

    И кой ще ги измести бе ?! Кирчовците и Ристовците , заедно с Пеевски ли ? Мозъкът ти е колкото грахово зърно , но само когато се е подул от някъкво възпаление!

    Коментиран от #7, #10, #14

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 да да

    25 2 Отговор

    До коментар #1 от "Под прикритие":

    По времето на Царя и малко преди да влезем в ЕС.
    Бяха се респектирали мутрафоните и бяха дали въздух на обикновения човек.
    После мутрите бързо разбраха ,че могат да се разберат с евробюрократите и да цоцат фондовете.....
  • 9 Тома

    21 1 Отговор
    Най добрият в измамата избжри е цъфтан асансьора осъден на 4 години ефективно
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Последния Софиянец

    19 6 Отговор
    ПП и ДБ върнаха на власт мутрите от ГЕРБ и ДПС.

    Коментиран от #13, #20

  • 12 ТаУмВзе

    17 6 Отговор
    Щом Цецку гуменката, Бивш гербераст е по телевистан, какво ни е сготвило Краваското посолство за ЗАКУСКА?
  • 13 върнаха ги

    17 6 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Обаче, сега като им вземат Сосия, Варна, Пловдив ... и на мутрафоните ще им загорчи участието в централната власт.
    Дефактои, Боце продаде ГЕРБ за личното си оцеляване. Партията ще се свие с поне 50% в средносрочен план. В дългосрочен ще се маригнализират.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Артилерист

    12 4 Отговор
    Цветанов в случая е прав. Мартенските години се връщат с вулгарната и цинична арогантност на атлантиците. Същото беше положението, когато СДС имаше мнозинство-"кой не скача е червен"-в парламента, а после и гербаджийската шайка, която буквално тероризираше малцинството-имаха три говорещи глави, които от трибуната на парламента казваха, като правило, на опозицията, че ще говори когато спечели избори, сега ще траят и ще правят каквото им се казва...
  • 16 Артилерист

    2 2 Отговор
    Поправка: "Мартенските" години, да се чете "Мартенските"...
  • 17 МУТРИТЕ у нас никъде не са се ОТТЕГЛЯЛИ

    16 0 Отговор
    Те са във ВЛАСТТА ! Това е национална ГАНГРЕНА !
  • 18 ДяДо Ви КуРтИ От СеЛо ПиПерКоВо

    20 1 Отговор
    Цецо е същия боклук като толупа,а в опг-то на тиквите няма един читав човек....
  • 19 Гузен

    5 0 Отговор
    негонен бяга и хуква по телевизиите да говори за "мутренските времена" ! Чакай , бе , и на теб ще ти дойде редът да лъснеш заедно с Мутрьо !
  • 20 Герб и ДПС

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Последния Софиянец":

    Никога не са си отивали, а ги върна бг избирателите.
  • 21 Цветанов

    8 1 Отговор
    умира от яд, че не е във властта. Много алчен, интересуват го само паричките от Плана за развитие.Съшият каза, че няма да има правителство. И като Радулов е стъпил на ретроградни опорки.
  • 22 пешо

    3 0 Отговор
    стига сте ни натрапвали тоя боклук
  • 23 Цецо

    1 1 Отговор
    Тоя е от най-гнусните седесари. Пфу! Добра се до властта да се нагуши и сега е на хранилка на америте.
  • 24 дядо поп

    4 0 Отговор
    Ми те не са си отишли бре апартаментчо!
  • 25 Дългият

    2 0 Отговор
    Ей...фосил...видя ли че трябва да бъдеш лоялен...с хората които те издигнаха в политиката...или си заедно или гледай напред и не плюй...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове