Last news in Fakti

17 Август, 2023 15:09 4 552 52

Калина Андролова: След убийството на Алексей Петров виси въпросът КОЙ е следващият?

  • алексей петров-
  • убийство-
  • калина андролова

ПП и президентът създадоха пълна кочина във властта, защото бяха неподготвени за този сложен ангажимент, наречен управление на държавата

Калина Андролова: След убийството на Алексей Петров виси въпросът КОЙ е следващият? - 1
Снимка: БГНЕС

След убийството на Алексей Петров виси въпросът КОЙ е следващият?! Някак се заредиха все хора, близки до идеята за употреба на проекта ПП. Алексей изигра особена роля за сглобяването на този кабинет. Той беше решил да въвежда своя дневен ред през бащата на Кирил Петков и да контролира службите.

Това пише Калина Андролова във "Фейсбук".

ПП и президентът създадоха пълна кочина във властта, защото бяха неподготвени за този сложен ангажимент, наречен управление на държавата. Държавата – това не са просто едни министерства, в които настаняваш фигури. Държавата, това е цял свят от сложни фактори, тъмни и светли играчи, проблеми по разпределение, огромни потоци от ресурси, външни интереси, вътрешни конфликти.

Безвремието във властта, тоест липсата на силен автократ, липсата на политически връх, който умее да контролира процесите, винаги е предпоставка за серия от убийства. Всяка държава има ъндърграунд, който е организиран в структури и който колаборира по един или друг начин с властта.

Те са взаимно свързани, макар че връзките са невидими, неприемливи и неосветени. Когато се сменя остро властта, неминуемо се раздвижват играчите в криминалния сегмент, които организират скритите потоци, а оттам гарантират и основите на властта. Защото властта се нуждае от гаранции за гражданско спокойствие, както и от средства за укрепването си, въпреки камуфлажите за демокрация.

Старите играчи лесно могат да се нагласят към новите политически фактори, но само ако властовите фактори са достатъчно силни. Ако властта е слаба и глупава, ъндърграундът може да предприеме всякакви действия за самозащита на ресурси и възможности, за разправа с конкуренти или пък изключени фактори да поискат реванш. Затова с идването на ПП настана война на задкулисието кой да управлява новите политически кукли, през които да осъществява контрол върху ресурси, тъмни трафици, служби и да държи инструментите за политически отстрел. Кирил Петков говори за реформи в службите, но един Господ знае какво има предвид, маскирано зад фразите за лов на руски шпиони.

Фразите са едно, действителността и влиянието върху ПП съвсем друго. Набутването на Алексей във формирането на стратегическите инициативи на ПП беше груба грешка. Отделно от това, след поредица от събития, човек си създава мнение, че да си спонсор или ментор на ПП е някак животозастрашаващо. Защото са слаби, податливи на влияние, удобни за пробиви, и могат да бъдат лесно употребени да действат СРЕЩУ определени фактори, а не в гъвкаво работно разбирателство. Само военните хунти, революциите и атентатите сменят властта кърваво.

В България ПП-тата дойдоха с една вкоренена омраза и намерение за заличаване, които бяха твърде необясними и прехвърлиха целите на простото политическо клише. Окей, вземете властта, но я ползвайте без афективна логика и позиви за унищожение. ПП-тата бяха, още са и биха могли да бъдат арена и трансфер за разправа! Те биват дърпани от различни ъгли в опит да бъдат усвоени. И понеже не знаят какво всъщност правят и за какво са ползвани, стават колба за раздори и войни.

Но в живота има най-общо две състояния: или ти ще овладееш, или ще бъдеш овладян, дори без да разбереш; или ти ще победиш, или ще бъдеш победен, независимо дали ти изглежда, че си победител. Бъдещето не принадлежи на слабите и обърканите. Не принадлежи на употребяемите. Както казваше Дрю Карпишин, писател и сценарист на видео игри: „Тъмната страна поглъща онези, които не са достатъчно силни, за да я управляват.“


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 57 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За спонсорите

    24 4 Отговор
    ти ли се закахъри ?
  • 2 Просто човек

    15 2 Отговор
    Всичките с прякори на концерт при Кобзон...

    Коментиран от #13

  • 3 Здрасти

    30 55 Отговор
    Има твърдение, че ЦРУ са убили Алексвй Петров. И това с цел заличаване и малкото останали не удобни за американците интереси. Твърди се, че ни очаква диктатура, като преди 89-та, но само без онази социална насоченост към народа. Общо взето някаква гадост на гадостите. В случая виждаме, как диктатурата пълзи и започват да се отстраняват всички неудобни. Подхващат Възраждане и с тях гласът на народа.. Кофти бъдеще изглежда ни чака.

    Коментиран от #31

  • 4 ВИЖДА СЕ

    36 7 Отговор
    Поредната мисирка която лъска копчетата на банският крадец.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 предатели

    16 5 Отговор
    НА ПРЕДЕН ПЛАН, АКО ИМЕТО МИ И ФАМИЛИЯ ЗАПОЧВАХА С БУКВАТА Б, ЩЯХ МНОГО ДА СЕ СТРАХУВАМ

    Коментиран от #52

  • 7 Следващият

    22 2 Отговор
    Дано да е от зайчарника.
  • 8 бл.134 в Zап. парк

    18 2 Отговор
    Царе сте на недоизказаните неща .Следващия е Бойко Борисов или Ахмет Доган .А кой ще се завърне след дълга почивка в Дубай и имали това връзка ....
  • 9 Кой

    17 11 Отговор
    Кирчо? Кокорчо? Боко? Кой? Койййй...?

    Коментиран от #14, #29

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Скоро

    23 2 Отговор
    Прасето, сокола или тиквата.

    Коментиран от #16

  • 12 Я ми кажи

    9 1 Отговор
    Преди убийството на Трактора какъв беше основния въпрос?

    Коментиран от #17

  • 13 Бълг

    3 8 Отговор

    До коментар #2 от "Просто човек":

    Оп Кобзончик, зсрасти! Нямаше те сума време. Поздрави колегата си от съседното бюро Крайцерович!
  • 14 оня с коня

    9 9 Отговор

    До коментар #9 от "Кой":

    Костадин Констадинов.
  • 15 мафията

    15 1 Отговор
    Колежката Андропова се опитва да ни убеди, че борба с мафията не е възможна, а от мафия произлиза властта на правителствата :) откачена работа - не че не е така, но това е именно модел, който трябваше да бъде разграден отдавна, но и дори сега по-добре отколкото никога
  • 16 Дедо

    11 1 Отговор

    До коментар #11 от "Скоро":

    И тримата, чадо, и тримата, не се стискай ! И то - като начало!
  • 17 Дядо Стою

    15 0 Отговор

    До коментар #12 от "Я ми кажи":

    Преди убийството, въпросът беше просто "Кога ще се случи". Така или иначе присъдата му е подписана преди 25 години. Просто се забави с изпълнението. Следващият ще е някой друг герой на прехода. Те вече се легализираха и излезнаха на светло, но са погубили прекалено много души, за да им се размине. Един по един ще си отидат.
  • 18 ДАаааа

    9 0 Отговор
    Който има за какво да се притеснява,хич не ми дреме кой е следващия да се оправя както аз се оправям със сметки храна и се опитвам да оцелея така да се бори и той.
  • 19 ХА ХА ХА

    12 8 Отговор
    И НА ТАЗИ ПРЕЗИДЕНТА И Е ВИНОВЕН ЧЕ СЪДА И ПРОКУРАТУРАТА НЕ РАБОТЯТ В ТАЗИ ДЪРЖАВА
  • 20 Още две години

    11 12 Отговор
    Избора на Радев за президент беше беда за България. Фалшификациите на изборите от 2022 са престъпление.
  • 21 а ла Хуля Фишер

    0 2 Отговор
    Отдавна са чувствам обладан
  • 22 Бай Шиле

    9 1 Отговор
    Ами като видиш от котилото бивши барети кои са останали и то става ясно!Видно да си бил барета или агент на ДС в България е възможно най-перспективния и сигурен начин да станеш изпран милионер и "почтен" бизнесмен.

    Коментиран от #25

  • 23 без имена

    5 0 Отговор
    КОЙ ? ами Държавно Предприятие , може би .на него така казваха.
  • 24 Красимир Петров

    2 0 Отговор
    Това го казва всеки човек.
  • 25 Чичко Паричко

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "Бай Шиле":

    Или кмет на столицата!
  • 26 Сеирджия

    5 1 Отговор
    Отдавна е ред на Гр. Ганчев.
  • 27 Ти да видиш

    7 8 Отговор
    "ПП и президентът създадоха пълна кочина във властта, защото бяха неподготвени за този сложен ангажимент, наречен управление на държавата"....
    Е, на който не му беше ясно преди 3 години (тогава още не бе ясно за ПП-та, но беше ясно, че ще са някакви подобни ментета), дано вече му се е прояснило вече. Жалко, че трябваше да се случи по трудния начин - след като съсисапах всичко, до което се докоснаха.
  • 28 Всички подред без ред

    7 3 Отговор
    Кой е следващия? - най добре да ги почват всички подред Герб-аджии, ПП-та, ДПС-та и прасета, а народа ще бъде признателен за извършената услуга.
  • 29 ЦРУ

    3 3 Отговор

    До коментар #9 от "Кой":

    Всичките!
  • 30 ЕДГАР КЕЙСИ

    20 2 Отговор
    ИМПИЙЧМЪНТ ZA ZEЛЕНИЯ ЧОРАП ........
  • 31 Моканина

    18 0 Отговор

    До коментар #3 от "Здрасти":

    Боже, колко мъка има по тоя Сват, Боже!
  • 32 Анонимен

    1 16 Отговор
    Зависи, за кого е работил ползу трактора, за путин или за Сорос, г а т а н к а
  • 33 БСП на Бунището

    6 25 Отговор
    Браво Андролова за Анализа..Отдавна не бях чел нещо смислено...Поантата на статията е ,че няма нов Бойко Борисов,който да овладее процесите без да се " самоубие" политически...Ми няма!!Бойко Борисов е Уникално явление..Уникално,означава Единствено...12 години игра перфектно и с Европа и с ПутИн и с Ердоган...Има си цена,разбира се и си я плати без да мрънка,заплашва и ругае,чакайки Новия ден - и той дойде...Обаче няма кой да го замести и да поведе без вдигнати юмруци съпротивата срещу Руските Окупатори...И накрая пак той ще е...

    Коментиран от #38, #41

  • 34 Калинки и тутурутки

    5 2 Отговор
    Коя е тази Калина Андролова, че пускате простотиите и? Калинке, следващият мъртвец е убиецът на Алексей Петров!
  • 35 ХххХи

    3 4 Отговор
    Калинче мамина на Волгин, за кого работеше МА алексей, за попа, ходжата или за тебЯ май андролче
  • 36 Абе

    5 0 Отговор
    Чини ми се, че следващия ще е главанака! Тогава ще бъде другият национален празник!
  • 37 112

    2 0 Отговор
    Демек бойко е най, но годинките не прощават и как да няма, Кой, Дъщеря му и Жената докторска да поведат Бг със скоростта на светлината сорос
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Най-вероятно

    3 1 Отговор
    Едно просто момче.
  • 40 Механик

    4 0 Отговор
    Кой е следващият ? Пита русоробката калинка . Може би някой мутрофанозависим като въпросната .
  • 41 Ти да видиш

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "БСП на Бунището":

    Така е, прав си. Но освен "12 години игра перфектно и с Европа и с ПутИн и с Ердоган" си пропуснал да отбележиш и американците. Бойко успяваше да лавира между всички.

    Коментиран от #50

  • 42 @тан@нас велики

    2 1 Отговор
    Бойко и доган ни липсват. Къде са, да кажат Алекс, за кого работеше за русия или Сорос интереса клати феса, може би за чападжиев шефкет шарков шишарков вълнев, те са много богати и умни и трудолюбиви хора, а са на бат бойко и Цеца любимите им хоравидяха
  • 43 Московийски пропагандатор

    4 0 Отговор
    Следващите са тези, при които предишните опити да ги премахнат не са успяли. Това е закономерно и никога няма изключение.
    Между другото това говори, че даже и престъпността е НЕорганизирана, като всичко в държавата - умишлено.
  • 44 Росен

    0 1 Отговор
    Чудесен цитат за финал на статията!
    И нещо от мен:
    Дрю Карпишин е сценаристът на Knights of the Old Republic, най-добрия StarWars продукт от 21ви век
  • 45 пиночет

    3 0 Отговор
    Христо Ковачки?Перач на руски пари!

    Коментиран от #46

  • 46 Гледна точка

    1 0 Отговор

    До коментар #45 от "пиночет":

    И аз съм за Христо Ковачки, но вече в нета има инфо, че Алексей по времето на служебната власт бил топлата връзка на Копринков с доста хора и бизнеси. Освен това е знаел нещо повече за посещението на Радев, Копринков в ЮАР и последвалото убийство на Къро. Така че...
  • 47 1111

    0 1 Отговор
    Бойко Борисов е приятел на помаците и едва ли Той е поръчителя. За него масово и карадайъ гласуват българомохамеданите. И те са прави за тях си. Нямат си държава. Перфектно до болка ни е познат етноса им. Хубав работлив народ са те, българомохамеданите, а българите християни са малцинство и са от села съседни, тракийците умират всеки и са малко, дошли от Беломорието, Гърция.
  • 48 Анонимен

    1 0 Отговор
    Калина, питай съпруга си ВОЛгин, той има в НЕкоректно много от кърмазъ боята. Или Коце от Възраждане. Те са още в системата на мвр, над 50,53,55,60 гидишните, кой може да смята да извади 35 години и ще разбере, че са живяли и при двете епохи, кому изъм, или социализАм и Демокрация. Всеки иска да е на държавна служба и 3 дни при частниците на братчедите на Убитият. Така се живее. И ок при соца и ок при родата бизнесмени. А кой няма връзки му пускат кучето да го я убие и го пуснаха. А от къде идват камъните, отсъства системата, защото всичко е бкп и тяхни на алесей петров. Здраве да е. Няма ние да оправим нещата, ничии не сме, то точно за буклука... Изхвърмяни от тях на бунището и да искаш да се защитиш, те ще ти изкарат картончетата на дс и убили бкп дс.
  • 49 Друго правеню, повярвало си, че

    2 0 Отговор
    с вътрешна информация от Службите, със сводничество, кражба и лъжи може да се просперира и разбира се, героизирано от "журналистите".
  • 50 БСП на Бунището

    1 0 Отговор

    До коментар #41 от "Ти да видиш":

    Бойко си е Мутра .Знае кой къде е и какво прави..Дай му да изпълнява задачи.Ще запретне ръкави ....А Томислав Дончев е човека зад кадър,който ръководи всичко и то успешно ...Сега няма Автократ...Сега
    МеПеФе - тата са навсякъде ( Междинните Полови Форми)...Всички руски агенти събрани в няколко партии ..
    И Един пРезидент !!!
  • 51 Кирпича

    1 0 Отговор
    Следващият е другия който настъпи мотиката.
  • 52 Име

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "предатели":

    Бойко Рашков ли визирате?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове