Last news in Fakti

18 Август, 2023 07:45 1 708 23

Радулов: С убийството на Алексей Петров отново се отваря темата за промяна в службите

  • николай радулов-
  • убийство-
  • алексей петров

Този тип убийства не се разкриват, нито се получава предварителна информация, защото са направени много професионално, на много високо професионално ниво. Но точно тези убийства могат да се използват за политическа дъвка

Радулов: С убийството на Алексей Петров отново се отваря темата за промяна в службите - 1

Убийството на Алексей Петров е поредното, след което се отваря темата за промяна в службите за сигурност.

Това мнение изказа пред БНР проф. Николай Радулов, експерт по национална сигурност, бивш депутат от ИТН:

"Имало е много убийства, след извършването на които се е заговаряло за това, че службите не работят качествено и трябва да се променят. Това е поредното такова убийство. Този тип убийства не се разкриват, нито се получава предварителна информация, защото са направени много професионално, на много високо професионално ниво. Но точно тези убийства могат да се използват за политическа дъвка, за да се оправдае едно или друго. Много хора ще твърдят, че всичко това е свързано с начина, по който сега управляващите композират новата държавна власт. Самите управляващи пък ще твърдят, че са прави да искат всички да бъдат заменени и службите да бъдат изметени. Всеки ще се опита това убийство да го използва за политически цели, аз мисля, че това е некоректно".

Според експерта убийството на Алексей Петров е "много тежко криминално престъпление, може би с политически оттенък":

"Нямало предварително информация и затова станало убийството. Но очевидно, че за други неща има предварително информация, защото и Кирил Петков, и ген. Атанас Атанасов, и не знам кой още, цялото партийно ръководство на новото управление се оказаха охранявани от НСО. От тази гледна точка е очевидно, че службите вършат това, за което са назначени. Те не са назначени, за да се въртят около всеки голям бизнесмен, надявайки се да разкрият опити за неговата измама, за рекетирането му или за убийството му. За този случай трябва да се пише, дава информация, да се работи много предпазливо, защото не знаем какво точно ще изскочи от него. Не е добре да се използва за политически цели".

Проф. Николай Радулов прогнозира, позовавайки се на наблюденията си при подобни случаи през годините, че "ще има ослушване на криминалния контингент, за да види как и колко работи сегашната власт":

"В момента, в който видят, че властта е беззъба и не прави нищо, че е слаба и не се интересува от нищо, освен от консумацията на власт, ще има и други убийства".

По думите му убийството на Алексей Петров няма да бъде разкрито:

"Това не е по силите на структури с капацитета, който имаме в България".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ето го ,

    12 8 Отговор
    ръсещ мозъци на кило !
  • 2 Махмуд

    10 6 Отговор
    Атанасов и Радулов са болни мозъци. Що не ги изпратят на първа линия в Украйна.
    Службите са си както трябва Радулов. Само трябва да спрете да ги използвате като бухалка и за лов на вещици,.
  • 3 шегичка

    9 0 Отговор
    МВР да се обърне към изкуствениО интелект или поне към Хорейшо Кеин за отрицателно време ще открие не само извършителя, но и поръчителя.
  • 4 Бамбука

    6 7 Отговор
    Най-после качествен и смислен анализ.
  • 5 КИРОН ТРИВОЛТА

    12 1 Отговор
    Ами Антон Петров ХАМСТЕРА ТОЙ МУ БЕ ДЯСНАТА РЪКА В ОТВЛИЧАНИЯ И ВСИЧКО,и той умря СТРАННО Борисов защо не коментира нещата,нали е все на микрофона,да каже нещо за убииствята напоследък!!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Някой

    4 3 Отговор
    Хм, ако тръгнем да разсъждаваме по тази пътека, става интересно. Кой говори, че иска промени в службите? На всяка цена , при това. Помним - законно, незаконно, трябвад а се сменят.
    Та, този който е искал промени в службите, може да е поръчал убийството на небезизвестният бизнесмен и експерт по сигурност (не са мои тези квалификации - в медиите ги срещнах). За да използва след това създадената и насадена от медиите нагласа за промени в службите. Какви да са, но промени да са. Е, тогава вече ръцете на искащият промяната са развързани, и той може да направи каквото си иска. Под овациите на 7-те % подкрепящи го, и със силната подкрепа на медиите (за това се грижат от Посолството. Може да помага и един шишко от етническа партия...).
    Та, интересни въпроси могат да бъдат зададени на някои от лидерите на сглобката...
  • 8 Рамбо

    5 5 Отговор
    Службите са били и винаги ще бъдат на Русия. За това само ДПС посочва, кой какви посотове да заема в тях!
  • 9 Няма ли

    4 1 Отговор
    млади криминалисти, необременени от методите на ДС, та всички медии ни натрапвате тези старци. Тези са школували в КГБ.
  • 10 САБИ

    5 1 Отговор
    Славчо, без да ми е фен каза една истина " службите са скопени" и не от сега. Тук таме некои професионалист , политически и лобистки назначения, нема приемственост, слабо обучение.
  • 11 666

    8 5 Отговор
    Тоя милиционер е такъв прост цървул че неговите анализи нямат никаква стойност. Откъде е сигурен че няма да бъде разкрито убийството. Или май на някой не му се иска това да стане.

    Коментиран от #20

  • 12 Тук...

    7 1 Отговор
    ...въпросът е кой е следващият, а не дали?! Ако професионален убиец е набелязал жертва, шансът за предотвратяване на покушението клони към 0.
  • 13 данс, манс и боб

    7 3 Отговор
    Време е "службите" да се закрият, само взимат заплати и си клатят краката и други работи.
  • 14 Краси Марков

    7 3 Отговор
    Онзи ден се самоуби млад 25-годишен младеж от пловдивско село. Неговият живот бе много по-важен за България от този на един пропаднал мафиот, който цял живот е правил само идиотщини.
  • 15 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 3 Отговор
    СЛУЖБИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ......... ПРОБИТИ ОТ ....... ZEЛЕНИЯ ЧОРАП И КГБ ....... ФАКТ !
  • 16 нннн

    7 3 Отговор
    Трябва да променим ,,Промяната" и да я върнем в Канада и да разглобим "Сглобката"
  • 17 Опа

    3 0 Отговор
    Политическите убийства никога не се разкриват, защото винаги се знае, кой може да има интерес. Трябва да се задават правилните въпроси за да се стигне до истината. Нашата полиция не иска да си търси приключения. Петров направи голяма грешка, когато му даваха дума , той мълчеше. Знаеше повече от колкото казваше.
  • 18 П. Желев

    4 0 Отговор
    Няма да бъде разкрито защото по веригата всички са пропити с корупция и са се овъртяли като свински черва. Петров имаше безброй компромати и уличаващи доказателства за много от така наречените политици. Службите слугуват на два три престъпни клана. Същото е при общините съдът прокуратурата и МВР. Нямат интерес да разкриват нищо. Сега ще следва разпределяне на бизнеса и активите на Петров. Престъпните архитекти ще определят кой е следващия. Много са лакоми а България стана тясна за толкова хищници.
  • 19 Механик

    2 0 Отговор
    То е ясно, че нищо няма да се разкрие.
    Ама аз друго си мисля. Нима такива случаи не "светват лампичката" на разни знайни и незнайни самозабравили се безсмъртни?
    Щото няма нищо по лесно, да очукаш някой и то дори само защото не ти харесва.
    Примерно, мен ме е яд на някой, дето живее като Крез, а няма абсолютно никакви данни, за да заслужава това.
    За съжаление или пък за радост, но човека е една белтъчна маса, която едва едва държи форма. Най-малкото побутване и формата се разваля.
  • 20 4353

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "666":

    ако самите служби са решили да го очистят, за да не се завърне като техен началник?!!
  • 21 Кокича

    2 1 Отговор
    Много ясно! Асен Василев в прословутия запис каза ясно, че ще се започне преструкториране на службите, за да има по голям контрол над тях. Ето че се започна с показно убийство на влиятелен човек от ъдърграунда, за да си направят сметка всички, които мислят да се противопоставят. Сега много от сегашните шефчета по райони ще клекнат и ще наведат глава, а който НЕ, ще последва Петров. Пипат яко тия мюшенгии с помоща на ПОСОЛСТВОТО разбира се- без тях са никои и го знаят.

  • 22 Дедо Радуле

    1 0 Отговор
    в тия служби работят хора по-дърти и от теб бе , деменцио
  • 23 дядото

    1 0 Отговор
    за 30 години всяко политическо ръководство в страната и хората които го издигат преследват една цел- беззъби ,неефективни и управлявани от тях служби.какво мисли г-н радулов,нима не е вярно.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове