Last news in Fakti

18 Август, 2023 14:42 3 907 31

"Телеграф": Куршум минал през Алексей Петров и ранил жената с него

  • алексей петров-
  • убийство-
  • куршум-
  • жена

Чужденци замесени в атентата

Единият от куршумите, с които е улучен Алексей Петров, е минал през тялото му и е ранил вървящата успоредно с него Мирослава Михайлова, пише „Телеграф“.

С другия куршум Петров е уцелен в главата, в областта на окото. Състоянието на жената вече е стабилизирано, съобщиха от „Пирогов“, където бе настанена след стрелбата на Витоша в сряда.

Според първоначалните данни Петров и Михайлова са вървели сами по пътеката, а охраната на бившия съветник в ДАНС е била на метри зад тях.

Точно при изстрела обаче телохранителите не са имали пряка видимост, което допълнително е улеснило наемника. Той е бил с екипировка на байкър, за да не буди подозрение, тъй като този район на Витоша е едно от популярните места за планинско колоездене. Така стрелецът можел да прикрие лицето си, като се дегизира с очила тип маска, боне и шапка или каска, каквито са характерни за маунтин байк.

Знае се, че килърът е успял да се приближи достатъчно близо и да стреля, а след това бързо се е изтеглил. Информацията, че е използвал велосипед за бягството си, не бе официално потвърдена. МВР все още не дава никакви официални подробности по знаковата екзекуция.

Макар и ранена, Мирослава Михайлова е събрала сили и е подала сигнал на 112 около 12,20 часа в сряда. Тя запазила съзнание около половин час и е успяла да даде точно описание на стрелеца.

От прокуратурата потвърдиха за „Телеграф“, че като свидетели се разпитват мъж и жена украински граждани. Те са били на разходка по това време също в района на заслона „Бай Кръстьо“.

По неофициална информация чужденците са видели Михайлова да пълзи по пътеката към павирания път за хижа „Алеко“. Оказали са ѝ помощ, дали са ѝ телефон, за да позвъни на полицията. Думите ѝ към оператора на 112 били: „Убиха Алексей Петров“, след което описала точното местонахождение.

По случая показания са дали и бодигардовете, които обяснили, че Петров предпочитал да се движат на разстояние, за да не слушат разговорите му с треньорката по тенис. Разследващите установяват и каква е била близостта между нея и Петров при стрелбата, за да бъде жената поразена от куршума, излизащ от тялото на бившия командос.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сталин

    24 7 Отговор
    Абе хайвани ,как още не се сетихте да питате Тулупа,той ще ви обясни ,кво се хабите ,излизат тук всякакви нещастници и кифли и ръсят глупости
  • 2 Глупасти

    5 2 Отговор
    Този е жив.
  • 3 Много

    14 2 Отговор
    ефтина "експертиза" , и в лудницата биха се развеселили на нея ! А това със замесените чужденци върхът на сладоледа !
  • 4 Реалист

    5 2 Отговор
    Може и някой изперкал психопат да го е гръмнал с най-обикновена ловна пушка щом тази го в видяла с ловни дрехи, може нещо да е имало спор за земя кой знае.

    Коментиран от #25, #26

  • 5 Хаха

    13 2 Отговор
    И на Гешев атентата говориха, че едва ли не Джеиймс Бонд го е гръмнал пък то излезе една поставена пиратка.
  • 6 1551

    22 4 Отговор
    Хахахха.Как па точно украински туристи са били там.И виждаш пристреляна жена и и даваш телефона тя да звъни.Хахахха

    Коментиран от #12

  • 7 ✌🏻☝🏻✌🏻

    16 2 Отговор
    Тия туристи са ги следели и са подали сигнал на стрелеца.

    Коментиран от #13

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Абе

    10 3 Отговор
    Къде е баце бе?
  • 10 Инспектор Дю дю

    15 0 Отговор
    Преди малко писаха, че били "дум дум" куршуми сега "ново двайсе", щот нали се сещате куршуми "дум дум" не минават през телата, такива обикновено са онези със стоманена сърцевина?
    Аве ясна работата, ще се пускат от "достоверни" до още "по-достоверни" информации за да не се разбере нищо никога?

    Коментиран от #27

  • 11 Егати специалистите

    11 2 Отговор
    Така описано, да се чудиш охраната не може ли да върви на разстояние
    ама да е и отпред ...
    Да не говориме, че има още елементарни неща, които както ги описват
    изобщо не са взети под впредвид.
  • 12 Странно ,

    16 0 Отговор

    До коментар #6 от "1551":

    жената "водач" без телефон ли е била в планината ?

    Коментиран от #14, #15

  • 13 Мдааа

    15 0 Отговор

    До коментар #7 от "✌🏻☝🏻✌🏻":

    Това си го мисля още откак чух за тия украинци туристи и като се знае, че и предишния му атентат все украинци... Нещо "случайни, случайности", мдааа
  • 14 1551

    10 0 Отговор

    До коментар #12 от "Странно ,":

    Сигурно.Нямала е пари да си купи телефон най-вероятно...
  • 15 Мдааа

    13 0 Отговор

    До коментар #12 от "Странно ,":

    Възможно е да е изискване, към нея за да не го записват, следят и подслушват?
    Но въпроса ти е резонен, но и никой няма да ти отговори на това?
  • 16 Нещо много елементарно изглежда

    16 0 Отговор
    Бая будала трябва да си да ходиш по едно и също време, на едно и също място
    охраната ти да е била някъде си, а да не говориме ,че всичко се подслушва и следи постоянно.
    Само пристигането им в района минава през сума ти камери, частни
    и на общината
    и на полицията
    и на кои ли не ...
    Ако е така, както го описват експерта не е бил чак голям експерт...
  • 17 Айде

    13 0 Отговор
    Разбирам, че след първият куршум Петров е стоял на крака и е чакал втория! А гардовете са герои от фитнеса! Пълно е с такива!
  • 18 иванова

    3 1 Отговор
    Пише се предвид
  • 19 Общество

    14 1 Отговор
    Алексей Петров е проект на ДС службите КГБ.. Както и Ахмед Доган е техен проект.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 тя беше

    1 2 Отговор
    с пострадал лакет, предмишница и патрон минал през гърдите , мощно е оръжието . Байкърите се различават малко от комуфлажите с маска . Дано не го види повече . При Вендета нападателя се връща . Дали ги е познавал . Да щом ги следи 2-3 години . Тя ще умре- командно дишане, изкуствена кома, а може и да уживее . нападателя е имал помощник да го ориентира . Щял е да удари и охраната, ако не се бяха разделили.

    Коментиран от #28

  • 22 Айде

    3 0 Отговор
    Ново 20-се !
  • 23 11111

    5 0 Отговор
    Великият специалист по национална сигурност не можа да опази себе си!
  • 24 Никой

    9 1 Отговор
    ГЕРБ и ДПС трескаво издирват къде е " архива " на помака . Там би трябвало да има много тайни ,които може и да срутят имиджа на доста " честни " бизнесмени и политици.
  • 25 Не вярващ

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Преди беше с комуфлаж!:) Сега е велосипедист с каска , очила и по всяка вероятност къси панталони!:) Горещо е ! :) Избягал со велосипедо!!!:) Голям майтап! Някои хора имат прекрасно чувство за хумор! Интересно! Дали някой им вярва?!:)
  • 26 7687

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    да бе съседа е недоволен че кучето му лае силно. има си такъв български почерк на някои убийства и той не се сменя за да е един вид послание.
  • 27 Пинко

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Инспектор Дю дю":

    За да мине през тялото на убития куршумът и да рани така сериозно жената са използвани специални боеприпаси и специално оръжие! Изстрелът в окото е бил контролен!
  • 28 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "тя беше":

    При такива охранители е по добре да води по 3 кучета....от породата на овчарките.На вилата съм като Павлов...При пристигането ме посрещат 3 вълкодава......аз ги храня и те се опъват по двора.А си работя......ако някой ме търси .......единия веднага скача и гледа сериозноТази територия я имат за своя ,а мен ме имат като Велик Шеф........Реша и,храня ги и давам парата...Тоест ,Щото давам папото.Петров хем ги е Хранил,хем тези не са дори направили опит да гръмнат по-убиеца!Ако имаше с тях кучта,убиеца не може да избяга!
  • 29 ХХХХ

    0 0 Отговор
    24 никой, след случая гробно мълчане при бизнесмени. Богати са. Някои български мохамедани. И то свръх богати. Всеки се пита, от къде им идват парите. Не на национализма. Дс да му мислят българите в тия региони. Бай петю ша оправи нещата.
  • 30 Хахаха

    0 0 Отговор
    Отървал се е. Поживял, видял и умрял. Има хора са живи умрели от 25 години и повече. Ковид, войни, понякога ви писва и ви идва да хванете пътя и да не се върнете. Кой от дс децата им са в Бг са щастливи, но след някоя година, като останат 100 българи ще ги питам аз, ако сме живи. Не всичко е имоти и земи, кой ще ви ги купи на 10торни цени мнозинствата, умря тая, ще им ги продадете без пари, риск печели риск губи. Да имам село огромни къщи и да съм в пенсия ще седя, ще си ида на село, хвани роми да ти копат земята, а вие с жената може да я продадеш на някой закъсал гърк
  • 31 Анонимен

    0 0 Отговор
    Тука убиват. Луди са тия, които се върнаха в Бг със западни дипломи, но видят ли, че не става ще избягат вероятно. Запада си е запад, ред и дисциплина. Байганю краде, а ромката го изкарва на обикновените българи, вместо да отиде в НС, да грабне от вежди муйрофона и да каже на висок глас, тук кво правите и т н
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове