Last news in Fakti

20 Август, 2023 16:12 4 624 36

Нидерландци си направили у нас високотехнологична лаборатория за производство на синтетични наркотици и прекурсори

  • синтетични наркотици-
  • нидерландци

След спецакция те са задържани, открити са голямо количество химикали, киселини, основи и реактиви, чийто състав предстои да бъде установен

Нидерландци си направили у нас високотехнологична лаборатория за производство на синтетични наркотици и прекурсори - 1

Трима чужди граждани, единият от които организатор на престъпната дейност, са задържани в хода на действията, които продължават под наблюдението на прокуратурата, съобщи МВР.

Специализираната полицейска операция на служители от ГД „Борба с организираната престъпност“, реализирана съвместно с представители на ДАНС и под наблюдението на Окръжна прокуратура - Търговище, е проведена на територията на областите Търговище, Бургас и Разград.

В хода на действията, в землището на село Врани кон, спецполицаите разкриха високотехнологична лаборатория за производство на синтетични наркотици и прекурсори, изградена в хале на бивше земеделско стопанство. С огромен капацитет, лабораторията била оборудвана с реактор с обем около 1000 литра, снабден с необходимата техника и апаратура за синтез на синтетична дрога, който бил в режим на работа. Помещението било съоръжено с голяма дестилационна система и високотехнологична инсталация за вакуумен синтез на метамфетамин.

Открити са голямо количество химикали, киселини, основи и реактиви, чийто състав предстои да бъде установен. Намерени са и 25 празни опаковки с обем 20 кг, които по предварителни данни са съдържали пре-прекурсор от рода на APAAN. На място, в момент на производство на прекурсори, са задържани двама нидерландски граждани.

При продължилите действия на територията на област Бургас е задържан организаторът – 57-годишен нидерландец, финансирал закупуването и изграждането на лабораторията, както и подсигуряването на хора с необходимите познания за производство на синтетични наркотични вещества. Последвали процесуално-следствени действия и на три адреса в Разград, при които на склад са открити още реактори и допълнително оборудване за други лаборатории.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което действията по разследването продължават. Предстои и пълното деактивиране на реактора, открит в нарколабораторията, предвид необходимостта от бавно спадане на температурата му с оглед максимално безопасно източване на съдържанието поради наличието на отровни газове.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Киро Острото

    114 5 Отговор
    Това са чуждестранни инвеститори.

    Коментиран от #5

  • 2 ФЕЙК

    84 11 Отговор
    Ако някой си мисли, че МУШЕНГИИТЕ са измислени в България преди 30 години ЖЕСТОКО ГРЕШИ ! Те са измислени в "демократичния" запад ! Нашите са бледи и некадърни плагиати !

    Коментиран от #16

  • 3 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    48 5 Отговор
    Имат Полиц Чадър плащат си по веригата

    Коментиран от #6, #7

  • 4 Българин

    79 12 Отговор
    Смятай ако бяха руснаци. Евроценности, високотехнологични

    Коментиран от #14

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Почти като

    59 7 Отговор
    Които си мисли че на тия шефовете не са българи е рекордно глупав..холандеца е някой инженер химик които е построил и поддържа инсталациите..да отидеш в някое полуживо село и да почнеш да мишкуваш ако си чужденец ми няма как да стане
  • 10 миризлив пръч

    52 0 Отговор
    Добре им да си произвеждат дрогата тук,но иначе не н пускат в Шенген,нали?
  • 11 Коментар

    46 1 Отговор
    Тези не бяха ли против миналата година да влизаме в Шенген?Ясно защо...да могат да си въртят търговията,а после ние сме били такива и онакива.
  • 12 соломон напасания

    46 1 Отговор
    Тия инвеститори Парапета (опит с рецептите от сладкарницата ) и Кокорчо (дегустатор ) ги доведоха а Баце (магистрален корифей ) им каза къде е най безопасно .
  • 13 Нидерландски

    25 2 Отговор
    граждани , но не и етнос .
  • 14 Блядостан

    18 23 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    Ако бяха руснаци щяха да се взривят още при пробите на лабораторията. Примери бол.
  • 15 Това

    45 1 Отговор
    са стратегически чуждестранни инвеститори в областта на високите технологии. Време е да изгоним Нидерландия от Шенген заради тези инвестиции в страна от ЕС.
  • 16 Мрън

    18 10 Отговор

    До коментар #2 от "ФЕЙК":

    Почти всичко хубаво и лошо е измислено в демократичните държави . Там ти дават възможност да развиеш таланта и пробивността си . Колко от важните неща за съвременния свят са измислени в соц страните или други диктатури от съвременен тип ? Автомобили , електричество , осветление , хладилници , печки , компютри , интернет , туризъм и какво ли не . Нормално и злите гении да проявяват там .
  • 17 ха ха

    27 0 Отговор
    има клиенти ,има пици с кристали , има търговска мрежа , има производство , значи все пак държавата работи
  • 18 Шишко

    33 4 Отговор
    Това е евро проект той Зеленски новярно го е посетил и одобрил защо нашите пречат но една натовска. Страна да произвежда обезболяващи за украинското правителство и армия
  • 19 ПО ТОЧНО

    28 1 Отговор
    ЕМИ ХОРАТА " ИНВЕСТИРАТ" В ....ТРЕТИЯ СВЯТ.............НОРМАЛНО..!!!
  • 20 Сталин

    28 6 Отговор
    Нидерландски граждани - талибани от турски произход
  • 21 Сталин

    31 1 Отговор

    До коментар #5 от "само питам":

    Ще им направят данъчни облекчения от НАП ,като стратегически инвеститори
  • 22 Вова Зелебоба

    20 2 Отговор
    Това са нидерландски високи технологии, които трябва да бъдат предоставени на Окрайна.
  • 23 Цар Симеон

    35 2 Отговор
    Хехе вие ако знаете Боката с Домусчиев каква лаборатория имат, цяла фармация РАЗГРАД
  • 24 Ироничен

    24 0 Отговор
    И да повтаряме чии граждани са. Така Нидерланидия за пет наши боклука разпространява митове за ужасния български човек.

    Коментиран от #27

  • 25 гост

    17 0 Отговор
    Затова ли не ни пускат в Шенген?
  • 26 Кую

    11 0 Отговор
    Реакторите ядрени ли са? Руски или западен боклук?
  • 27 Друго мнение

    5 3 Отговор

    До коментар #24 от "Ироничен":

    Може да са само с нидерландско гражданство. Там е пълно с всякакви. Надали това са етнически нидерландци. Като подадат по-вече информация ще разберем, то повечето с нидерланско гражданство май са кюрди тук у нас, като бизнесмени. Иначе Браво на службите!
  • 28 ЕВРОТО

    9 1 Отговор
    Това са евроинвестиции. Внимавайте, че няма Шенген.
  • 29 Бай Иван

    5 1 Отговор
    "Нидерландци си направили у нас високотехнологична лаборатория за производство на синтетични наркотици и прекурсори"

    Ми хората са си прави да я правят в нас. По закон не извършват престъпна дейност на територията на страни от Шенген. Даже пратили малко от произведеното и на Рюте ,че нещата с Украйна са се закучили и няма пауър в погледа човечеца. А сега да питам ще има ли скандал в ЕС , щото за нашите "шпиони" вече следва да се срамуваме цялата нация.Поне така ни убеждават медоносните пчели дето ги канят в телевизиите всяко утро и мисирките им насреща.
  • 30 Фройд

    1 0 Отговор
    Гледам снимката и се чудя, бе верно ли тия двамата са държавни служители?!
  • 31 вероятно

    1 0 Отговор
    Каква високотехнолагична лаборатория ,бе.....Тия дилетанти няма да им дадат да метат двора на оня от Албъкърки, Уолтър Уайт.....не да ""готвят"" в тия пластмасови легени и кофи.....
  • 32 МИСИРИТЕ ДОРИ ПОКАЗВАТ

    3 0 Отговор
    САМО 10% ОТ ЛАБОРАТОРИЯТА - КАКВА Е ТАЯ ,, ТОЛЕРАНТНОСТ" БЕ ПОДЛОГИ ! ...... ИЛИ НЕ Е ЯСНО ДАЛИ ВСИЧКО НЯМА ДА СЕ ПОКРИЕ !
  • 33 ПРОМИШЛЕНО ПРОИЗВОДСТВО НА КРИСТАЛИ ЗА

    1 1 Отговор
    УКРАЙНА !
  • 34 ТОВА Е ДОЛНА ИНСИНУАЦИЯ , ЗА ДА ОТМЪСТИМ

    0 1 Отговор
    ЗА ВЕТОТО НА ХОЛАНДИЯ !
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 йклжф

    0 0 Отговор
    Къде са спали до сега? Тая лаборатория не е направена за 2 дена. Но основното занимание на структурите в провинцията е кокошкарство. Да гонят кой откраднал 5 лв., дреха от магазин или шише ракия от верига. И после за несериозни неща да вкарват хора в затвора. Така трупат брой дела и растат кариерно, Докато се занимават със смехотворни неща, пренебрегват тежките деяния.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове