Last news in Fakti

22 Август, 2023 17:38 3 465 254

Андрей Ковачев: Безобразни са лъжите, че Сталин е имал положителна роля за България

  • андрей ковачев-
  • сталин-
  • българия-
  • бандити

Сталин бърза да си вземе плячката България. Той и преди това е подкрепял бандитски групи в България

Андрей Ковачев: Безобразни са лъжите, че Сталин е имал положителна роля за България - 1
Снимка: БГНЕС

Лъжите, че Сталин е имал каквато и да е положителна роля за България, са крещяща наглост и безобразие. Това написа евродепутатът Андрей Ковачев в своя Фейсбук профил.

"Моят коментар по повод на безграничната наглост на наследниците на комунистите от 9 септември 1944 година, опитващи се все още да лъжат и насаждат фалшива "история":

Сталин поддържа през цялата ВСВ дипломатически отношения с Царство България! Едва на 5-ти септември решава, че България може да му се изплъзне и обявява с нищо не предизвикана и нямаща отношение с борбата срещу нацистка Германия война на нашето Отечество. По това време две правителства - това на Багрянов, а от 2-ри септември и това на Муравиев са дали на Стойчо Мушанов заверени пълномощни да подпише примирие в Кайро със САЩ и Великобритания.

Сталин бърза да си вземе плячката България. Той и преди това е подкрепял бандитски групи в България, въпреки дипломатическите отношения, които проформа поддържа с нашите правителства. Разсекретените документи показат, че примирието, което Мушанов трябваше да подпише, е в пъти по-добро за България от примирието, което се подписва в Москва през октомври 1944 година.

Лъжите, че Сталин е имал каквато и да е положителна роля за България са крещяща наглост и безобразие. Десетки хиляди убити, стотици хиляди репресирани българи. Убити са български генерали, офицери и войници, които са останали верни на клетвата си пред Отечеството! Убити или репресирани са български политици, индустриалци, земеделци, представители на академичния и културен свят, всички, които не са приемали диктатурата. Освободени са от живота и имуществото им. Техните семейства са изселени и на децата им не е позволявано да следват в университет.

Разорена е икономически държавата, отнета е земята на селяните, преследвани са религиозните деноминации и се насажда агресивен атеизъм, извършва се предателство спрямо Македония, предлага се три пъти Отечеството ни да загуби суверенитета си и да стане част от СССР, архивите на държавата са откраднати от сталинската варварска армия, слугите им в София предават златото на БНБ на Москва, нанесените морални щети на психиката на няколко поколения хора са все още видими в подкрепата на наследниците на шумкарите за военнопрестъпника в Кремъл и за идеологическите тотеми и имена из България.

Благодарение на Сталин децата на комунистите следваха на Запад, а техните бащи и дядовци превърнаха страната ни в концлагер, където се стреляше срещу всеки българин, опитал се да избяга от престъпната диктатура, наложена с шпагините на Сталин. Не може да позволяваме тези болшевиките лъжи да се сипят от медиите и да тровят младите поколения", написа евродепутатът.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 116 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    110 45 Отговор
    Тоя сме.ник не знае ли, че България е била изтъргувана от Чърчил зад гърба на Рузвелт в Ялта.

    Коментиран от #94

  • 2 макара

    88 43 Отговор
    евролапач на готово....
  • 3 Даже

    69 23 Отговор
    в соца портретите му висяха в кабинетите на разни другари , адвокатски кантори и къде ли не ! Името Сталин и Сталинска е било престижно и на мода при червените !

    Коментиран от #9, #16, #25

  • 4 дядото

    92 30 Отговор
    безобразни и вредни за българия са подлогите- преди сталински,сега краварски и т.н.послушковци,продаващи и народ и държава за лични интереси.
  • 5 Диамантената ръка

    62 42 Отговор
    Има достатъчно исторически книги за този който се интересува, история не се учи от тв простотиите и лъжите, които ръсят анализатори като Слави Василев и тем подобни соц. агитатори...
  • 6 Безобразник е Ковачев,

    105 54 Отговор
    а Сталин и Молотов запазиха ТЕРИТОРИАЛНАТА ЦЯЛОСТ НА ПОБЕДЕНАТА ВЪВ ВСВ БЪЛГАРИЯ (Царство България).

    Коментиран от #30, #36

  • 7 Другарят

    70 17 Отговор
    "демократ" от комуниститическо котило , от хранилка на хранилка !
  • 8 КОТарАК

    47 33 Отговор
    единственото , което ми липсва от комунизма е качествената храна. и сега можеш да си я набавиш , но трябва да обикаляш кланици и мандри. Банкянският толуп едва ли яде от ЛИДЛ ,при който качеството е много по-зле от западните им вериги./всичко друго което сътвориха на битово ниво е трагедия. гледам напуканите къщи по селата-зидани с кал ..тогава цимента беше кът ,и се пазеше за панелките по градовете. където настаняваха избягалите от ТКЗС. гледам и къщи в гръцката махала Варна-строени преди 9ти-не са мръднали!

    Коментиран от #22, #28

  • 9 да де

    55 6 Отговор

    До коментар #3 от "Даже":

    Кристалина пардон Сталинка Георгиева ли имаш в предвид
  • 10 Коментар

    80 29 Отговор
    Нас какво ни интересува Сталин?Я кажете и как сте изнасяли всичко на нацистка Германия,а народа е ходел без подметки на обувките,защото не са имали пари да си купят други.Ей от такива продажни политици като сегашните кой дойде от вън изнася от бедна България,а народа обеднява.

    Коментиран от #12

  • 11 Дългият

    21 50 Отговор
    Нещо да допълнят... проруските талибани....
  • 12 В твоята

    4 23 Отговор

    До коментар #10 от "Коментар":

    рода може !

    Коментиран от #21

  • 13 Госあ

    78 19 Отговор
    И сега, кой документа цитира това плебейче ? Защото има документ за пакта на България с нацистка Германия. Или не ? Също така има и официални позиции на чърчил и Сталин по време на срещата в Ялта. Много е лесно да манипулираш простолюдието с празни приказки ! Документи, омбре, документи !!!

    Коментиран от #107

  • 14 Хихихи..

    45 14 Отговор
    Напъвай се до наси ране,ама е така.И пак ще свършите като ония гуеда,дето обявиха война на Щатите и Англия.После ви изправиха пред ямата на 02-02-1945.И тая дата става за Национален Празник.Референдумче нещо по въпроса?
  • 15 ТаУмВзе

    59 23 Отговор
    Соросоидния слугинаж Крадлив и за Сталин се Гепи! Бухахаха Опасно Долни твари са тва.
  • 16 Българин

    53 15 Отговор

    До коментар #3 от "Даже":

    Пък сега в кабинетите на разни господа виси портрета на Емили тротинетката, редом до знамето с цветовете на дъгата:)
  • 17 Zизу

    50 11 Отговор
    Ако Хитлер не беше идиот Сталин щеше да му помага да завземе Великобритания и САЩ !

    Коментиран от #20

  • 18 Миии

    74 21 Отговор
    за Сталин не знам, на съм свидетел как днес са безобразни са лъжите, че САЩ имат положителна роля за България
  • 19 Това е

    64 19 Отговор
    Самолетите на СССР кои български градове бомбардират сосподин Ковачев? Няколко. Заслугата за въздушните бомбардировки е на САЩ и Англия.
  • 20 Нено

    26 6 Отговор

    До коментар #17 от "Zизу":

    И РСМ щеше да си е БГ територия с излаз на Бяло море!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 тъй де

    40 12 Отговор

    До коментар #8 от "КОТарАК":

    Препоръчвам ти изгледаш какво се случва с върха на американската архитектура във Флорида - както си зяпаш телевизия и вятъра ти отнася покрива и стените:) По добре стени от кал отколкото от шперплат:)
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 георги

    43 12 Отговор
    Е на тоя глупак какво му разбира тиквата??
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Копейките

    21 46 Отговор
    Така стискат подаянията от мАсква че палците им синеят. Ей, гов.... ще ядат ако им ги спуска Митрофанова.

    Коментиран от #45

  • 27 Обаче

    22 36 Отговор
    """Най-положителната роля"""" за българия е становището на Сталин, че България и различната от нея Македония трябва да са в състава на държавата Югославия с доминиращата роля на съюзника му Сърбия при това с любезното съдействие на Г.Димитров за насилствено помакедонизиране на населението в Пиринския край.
  • 28 Любопитен

    29 5 Отговор

    До коментар #8 от "КОТарАК":

    Не можах да разбера - евроатлантик ли си или не харесваш тулупа, не може и двете, сглобката ГЕРБ/ПП/ДБ го доказва

    Коментиран от #72, #254

  • 29 байгън

    38 13 Отговор
    Тоя идио- с промития от соросята мозък ще вдигне втори паметник на убийците на СОФИЯНЦИ ПРЕЗ 1943-45 ГОД.
  • 30 не е вярно

    21 36 Отговор

    До коментар #6 от "Безобразник е Ковачев,":

    Загубихме територия на юг и запад ,благодарение на сталин! Унгария и Румъния са участвали активно в сраженията срещу ссср но не загубиха нито сантиметър територия.

    Коментиран от #71, #148, #174

  • 31 Смешно е да много даже

    22 31 Отговор
    Смела теза..че човек който е уморил от глад 8 милиона украинци..разделил Полша с Хитлер избил междувременно милиони руснаци и собствените си войници пленени от Германия би имал силни добронамерени чувства към България и нейната териториална цялост
    За хора като Сталин и Хитлер които силно са вярвали във социалното инженерство и идеята че ще строят нова система върху труповете на излишни човешки същества
    морала е просто фикция..но явно не така смята лицето Слави Василев

    Коментиран от #147

  • 32 33 г. US колония стигат, времето е наше!

    47 23 Отговор
    Този освен от евроатлантически учебник, да вземе да прочете историята за Вт. Св. война и от другаде
    Може сигурно да отрече и долното:
    1. Сталин запазва териториалната цялост на България след Втората световна война.
    2. Сталин не допуска поглъщането на България от Югославия.
    3. Сталин възстановява Българската Патриаршия.
    4. Сталин не допуска разформироването на тракийските дружества и ВМРО.
    5. Сталин предоставя стоков, стоков (не паричен) кредит от 4+4 милиарда рубли за България, когато собствената му страна е още в руини.
    6. Сталин опрощава дълговете на България към царска Русия, която поема разходите за признаване на независимостта на България през 1908 година.

    Коментиран от #43, #77, #92

  • 33 Хахаха

    43 15 Отговор
    На това се смях най много "слугите им в София предават златото на БНБ на Москва", американската подлога ще каже ли къде се намира сега златото на БНБ, дали не е подарено от ББ на Лондон, а златните ни находища кой ги прибира без да вземем и лев, не са ли американците:)
  • 34 Дори руснаците мразят

    20 33 Отговор
    Сталин Ше.бе.ка, само ганьовските русороби го боготворят

    Коментиран от #81

  • 35 А Варна ,

    20 12 Отговор
    шумкарите дошли на власт след 1944 , я преименуват на СТАЛИНГРАД и така се казва 7 - 8 години ! Това другаря с посадената коса знае ли го , или както винаги премълчава истините , ако не са му в изгода .
  • 36 Питам

    12 12 Отговор

    До коментар #6 от "Безобразник е Ковачев,":

    а на Италия кой помогна, за да не бъде разделена като съюзник на Германия, а на Румъния?

    Коментиран от #169

  • 37 Тиква

    21 6 Отговор
    Кой те пита точно теб какво мислиш ти? Депу на хранилка! Аман от вас!
  • 38 ДОЛУ РУСИЯ ДОЛУ САЩ

    5 4 Отговор
    БЪЛГАРИЯ Е 1
  • 39 Слава на великия Сталин!

    24 21 Отговор
    Най-великият държавник на всички времена! И до днес всеки капиталист и фашист трепери при споменаването на името му!

    Коментиран от #64

  • 40 Хъхъ

    11 24 Отговор
    За глупаците Русофили, това ще ни последва пак ако продължаваме да се гъзим на Кремъл !

    Коментиран от #206

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 мост

    16 16 Отговор

    До коментар #32 от "33 г. US колония стигат, времето е наше!":

    Стига сте го хвалили тоя сталин бе.Италия да не би да е загубила територия... сталин го е вълнувало единствено да не спират убииствата и грабежите спрямо Българите

    Коментиран от #63, #178

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ОМБРЕ

    14 4 Отговор

    До коментар #26 от "Копейките":

    ПОД ТОВА ГОВ СИГУРНО ИМАШ В ПРЕДВИД ГЕННОМОДИФИЦИРАНА МУХЛЯСАЛА ЦАРЕВИЦА
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Опорките много слаби днес

    9 15 Отговор
    Нощеска май не е била добра оперативката пред МОЧА.

    Коментиран от #53

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ⛺⛺⛺⛺

    8 25 Отговор
    Първо М О Ч А
    После Руски паметник
    После Альоша
    После Шипка
    🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺🇪🇺

    Коментиран от #57, #58, #95

  • 50 ЕвроАтлантически шарлатанин

    17 6 Отговор
    Само глупости, от къде ви събират такива?

    Този да вземе да прочете двата тома на Стивън Коткин за Сталин.

    ..за да разбере какво е Сталин

    Коментиран от #59

  • 51 мдаааа

    22 8 Отговор
    Андрейчо, ти взе ли си твоите 30 сребърника както Юда или слушаш безплатно.... не вервам!!!
    САЩ (по тяхна информация) са похарчили над 1 милиард долара за справяне с "руското влияние"!
    Българската ПЕТА КОЛОНА е получила от ФАЩ над 47 милиона долара ($47,709,686) за анти руска и антипрезидентска пропаганда.
  • 52 Тед

    17 9 Отговор
    Този е чел украински упебници, където пише, че те са изкопали Черно море и ред дрги глупости, но как иначе си представяте трапанацивта на мозъците на някой укри? Подмяна на историята -30 години подред, както и в България се правят същите опити.
  • 53 Не сички

    13 2 Отговор

    До коментар #47 от "Опорките много слаби днес":

    черпим вдъхновение от чекмеджета и парапети като вас.
  • 54 Боруна Лом

    15 7 Отговор
    ТРЯБВАЛО Е ДА СЕ ОЧИСТЯТ ОЩЕ ПАРАЗИТИ

    Коментиран от #62

  • 55 Велик по-велик най-велик

    11 16 Отговор
    Като цяло разговора е дълбоко безмислен..даже и на кухоглавите руснаци не им харесваше болшевишкия в последствие комунистически режим защото бяха голи и боси и бачкаха за милицията..просто другаря Путин иска да влезе в ролята на "великия" Сталин в момента за да им сложи ченгела на врата на крепостните
    Крайно време е много хора на изток и в България включително да разберат коя година е и да спрат да си пълнят главите с глупости
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Туй много работа и пари

    13 7 Отговор

    До коментар #49 от "⛺⛺⛺⛺":

    една точка е достатъчна- шепата фашаги дето тея неща им пречат - в САЩ или в Белене.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Ай циба е мой

    10 6 Отговор

    До коментар #50 от "ЕвроАтлантически шарлатанин":

    И какво ще да е Сталин масов убиец които по една случайност се оказа от правилната страна на брадвата

    Коментиран от #67

  • 60 Град Симитли

    18 6 Отговор
    Не е била положителна!
    Трябвало е да ни остави да ни разпарчалосат Гърция, Югославия и Турция!
    И тоЪ шапшал на снимката щеше да се казва Налбантоглу!
  • 61 ДЕЦАТА ОТ ЯСТРЕБИНО

    14 6 Отговор
    Български военни са давали клетви да убиват невръстни деца ю
  • 62 така е

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "Боруна Лом":

    Като тебе.

    Коментиран от #70

  • 63 Верно ли

    12 3 Отговор

    До коментар #43 от "мост":

    а защо губим територии след загубата си през Първата световна война?
  • 64 Но в СССР

    14 6 Отговор

    До коментар #39 от "Слава на великия Сталин!":

    култът към личността на Сталин е развенчан още на 20 Конгрес на КПСС (1954г.) (За младежите - СССР е съюз от 15 републики и една от тях е Русия)

    Коментиран от #68

  • 65 АНТИФАШИСТ

    22 11 Отговор
    Щом тоя е жив и сега да лъже за, ролята на България във ВСВ явно социалистите малко са избили след 9 Септември 1944

    Коментиран от #73

  • 66 МНЕНИЕ. НА. ФАЩИСТИ

    14 5 Отговор
    НЕ. МЕ. ИНТЕРЕСУВА!
  • 67 Разбрахме,

    7 2 Отговор

    До коментар #59 от "Ай циба е мой":

    че и ти не си чел нищо
  • 68 Развенчан е от

    11 11 Отговор

    До коментар #64 от "Но в СССР":

    боклука Хрушчов, когото Сталин пропусна да ликвидира - голяма грешка. Но руснаците се събуждат - вдигат отново паметници на Сталин.

    Коментиран от #102

  • 69 споки

    5 3 Отговор

    До коментар #56 от "Бесен-_ Язовец":

    Пак ли си избегал от психото.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 УЙКО- КАЛЕКО

    21 8 Отговор

    До коментар #30 от "не е вярно":

    НЕЩО СИ СЕ ОБЪРКАЛ.СЛЕД ПРИКЛЮЧВАНЕ НА ВСВ БЪЛГАРИЯ ДАЖЕ Е НА ПЛЮС ОТКЪМ ТЕРИТОРИЯ ЗАЩОТО РУМЪНИЯ НИ ВРЪЩА ЮЖНЮ ДОБРУДЖА.СПЕЦИАЛНО СТАЛИН И СССР НЯМАТ НИКАКВО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТЕРИТОРИАЛНОТО ОРЯЗВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ ПРЕЗ 1919 Г.ПРЯКО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ТОВА ИМАТ АНГЛИЯ И ОСОБЕНО ФРАНЦИЯ.НОВИТЕ НИ БРАТЯ ОТ НАТО.

    Коментиран от #79, #105

  • 72 КОТарАК

    4 16 Отговор

    До коментар #28 от "Любопитен":

    не харесвам джуджа кремълски , боко тиквата и всичките ни политици ,комунизма и простотиите на щатите с арабелите. гей-парадите също.не съм атлантик но напъните на Матушката срещу НАТО предзвикват само смях в мен.просто гледам реално на нещата
  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 така е редно

    5 9 Отговор

    До коментар #56 от "Бесен-_ Язовец":

    Бългрското царско правителство е помагало за неутрализацията на червените терористи.

    Коментиран от #78

  • 75 Деций

    19 8 Отговор
    Бандитска група се подкрепя от САЩ след 89 г.Сталин има основна роля за запазване ма териториалната цялост на България след ВСВ.Ако не си забравил България е победена страна,и Сърбия е настоявала за територии до София,А гърция до Пловдив,като Пловдив да бъде международен град.Нещо повече САЩ в лицето на своят президент,и Чърчил от страна ма Англия са искали забележи,Да бъдат съдени, И ОСЪДЕНИ бившите управляващи присъединили страната към оста Берлин,Рим,Токио.И после ревете за народният съд!Има документи за всичко това което съм написал,но те не са ви изгодни ,и се правите на гугутки!

    Коментиран от #85, #101

  • 76 Марчееее

    11 1 Отговор
    като постваш тъпните на разни псевдоебили, поне проверявай кои са. Питай кой е по- по най комунист в гербавото котили- партиен секретар, до внук на ятак, до син на секретар, до деполитизиран вожд. На тях ли да им вярвам за Сталин?
  • 77 Объркал си

    9 9 Отговор

    До коментар #32 от "33 г. US колония стигат, времето е наше!":

    точка 2, Точно Сталин е настоявал част от България (по Места и по Струма) да влезе в състава на Република Македония и заедно с Останалата част - (Тракия и Мизия) да е в състава на Съюзна Федеративна Република Югославия под ръководството на Йосиф Брос Тито и съратник Г.Димитров - живял години в Москва.
  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 що лъжеш бе

    7 7 Отговор

    До коментар #71 от "УЙКО- КАЛЕКО":

    Кога Румъния ни връща Южна Добруджа ????

    Коментиран от #83, #93, #170

  • 80 Народен

    13 11 Отговор
    Вече 33 години ги слушаме ейтакива като тоя и копаем дъното докато бяхме със Сталин България просперираше таке че имам доверие на Сталин а не на тоя евроатлантик

    Коментиран от #86

  • 81 Боготворят Сталин

    8 10 Отговор

    До коментар #34 от "Дори руснаците мразят":

    само ганьовците, но не и българите.
  • 82 Кресна

    17 8 Отговор
    Толкова си чел значи.България я има в това състояние благодарение на Сталин ,както и Полша ,както и Унгария .Не е лошо да четеш преди да ти дават трибуна и да показваш незнание .Вече изказаха отдавна секретните срещи между Русия,Британия и Сащ и точно Британия е била против България са съществува в този си вид .Сталин е спасил Пиринска Македония и от Пловдив до Турция да не са част от България ,включително Пловдив .Аман от неуки хора по власта .
  • 83 Реалист

    8 4 Отговор

    До коментар #79 от "що лъжеш бе":

    С Договора от Преспа от 1940 благодарение на Сталин защото Хитлер е държал за Румъния.

    Коментиран от #98, #106

  • 84 Пха ха ха ха

    5 2 Отговор
    Я питай дядо си дали е така
  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Дeбuл си беше,

    8 5 Отговор

    До коментар #80 от "Народен":

    така си и остана. Явно ви е наследствено на крепостните pycopoби!!!
  • 87 Ковачеввв

    12 5 Отговор
    Либерасче радвай се че е ПУТИН че ако дойде някой като Сталин отдавна всичко щеше да е преключило
  • 88 С какво помогна на превозвачите бре

    8 2 Отговор
    Аман от невежеството което се шири при "политиците" на лизинг! На тоя само ще му припомня думите на Чърчил: Една страна в която си честитят банята, днес ни обяви война!

    Коментиран от #103

  • 89 Тцццъ

    10 4 Отговор
    Ха-ха! Разпенен фашист! Шъ съ пръсне от отровата, която е натрупал от трудно детство.
  • 90 Госあ

    10 7 Отговор

    До коментар #78 от "Бесен-_ Язовец":

    Когато червената армия напада България,всички немци са напуснали със изключение на един санаториум където пияни щумкари избиват няколко ранени германеца.

    Коментиран от #97, #99

  • 91 2023 година

    13 11 Отговор
    Момчета нали знаете как свърши всичко?
    Завърши с купони и разпад на СССР
    системата която градихте тогава не бачка
    и никога няма да пробачка защото в характера на човека е да работи за себе си най-вече..не за някаква мега институция която го държи гладен
    Ако ви се носят униформи и ви се убиват хора в момента имате поле за изява можете да се пробвате
    бъдете сигурни че тия паметници дето ги строи путин днеска ще свършат като ония 91 година с краката нагоре просто ви трябва малко време да огладнеете
  • 92 Лаврентий Берия

    15 14 Отговор

    До коментар #32 от "33 г. US колония стигат, времето е наше!":

    Нека допълним долното:
    1. Руската армия инася от България след 9 Септември над 130 чувала с трофейни документи относно - руската миграция в България след 1917, Освобождението на България, Първата и Втората Световна, Връзките със Запада.
    2. През 1959 - 26 тона от златните резерви на България отиват в Москва. Предлога е, че БНБ няма да издаржи на "пряк удар с атомна бомба".
    3. До 1962 тези златни резерви от Фердинанд, Борис и т.н. са продадени за да се покрият дълговете на България към Съветските банки в Лондон и Париж.
    4. До 70-те България поне три пъти изпада в криза за валута поради ограбеното от Сталинисткия режим.
    5. България продава селскостопанската си продукция на Съветския съюз в рубли.
    6. България никога не е реекспортирала повече от 200 хиляди тона преработен нефт годишно, но дава в рубли всичките си добиви от олово, мед и цинк.
    7. Всичко това Другари путинофили води до третия и окончателен фалит на България в края на 80-те.

    Кое от това можете да откажете?

    Коментиран от #116, #195

  • 93 Хисторик

    7 4 Отговор

    До коментар #79 от "що лъжеш бе":

    С Крсйовската спогодба от 1940. СССР се застъпва за България!
  • 94 кириленко

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Да не си бил случайно на Ялтенската конференция...?
  • 95 После

    6 1 Отговор

    До коментар #49 от "⛺⛺⛺⛺":

    Стълбовете в България няма да стигнат
  • 96 Баклюк

    0 1 Отговор
    Ае да не злобееш, а?
  • 97 Лаврентий Берия

    9 2 Отговор

    До коментар #90 от "Госあ":

    Не си струва. Тоя е или син или внук на правоимащ комунист. Бетонна червена глава!
  • 98 Циба колхозник

    3 3 Отговор

    До коментар #83 от "Реалист":

    Или май Рибентроп му е казал че Германия няма да допусне съветска намеса в тоя район изобщо
  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Убити има

    8 6 Отговор
    Но реститутите имат наследници. Интересно, от къде са се появили, ако са били убити.
  • 101 Защо да дели Бг като ще е на Сталин?

    12 1 Отговор

    До коментар #75 от "Деций":

     мемоарите на премиера на Великобритания Уинстън Чърчил това събитие е описано с присъщото му литературно изящество.

    „Създаде се бизнес атмосфера и аз казах: „Да уредим нашите работи на Балканите. Вашите армии са в Румъния и България. Имате там интереси, мисии и агенти. Няма да се караме за дреболии. Що се отнася до Англия и Русия, съгласни ли сте Вие да имате 90% доминиращо положение в Румъния, а ние също имаме 90% доминиращо положение в Гърция и половината в Югославия?“. Докато се превеждаше, аз взех половин лист хартия и написах:
    „Румъния: Русия - 90% Други - 10%
    Гърция: Великобритания  - 90%Русия - 10%
    Югославия - 50/50%
    Унгария - 50/50%
    България: Русия - 75% Други - 25%“.
    Впоследствие Съветският съюз придоби 80% дял влияние в България и Унгария, а Чърчил последва съвета на Сталин и запази историческата салфетка. 

    Коментиран от #149

  • 102 Използваната

    5 0 Отговор

    До коментар #68 от "Развенчан е от":

    дума "ликвидира" е показателна за хуманните възгледи в коментара.
    Впрочем много съдби и хора са ликвидирани при Сталин.

    Коментиран от #145

  • 103 Точно така

    5 2 Отговор

    До коментар #88 от "С какво помогна на превозвачите бре":

    И затова и до днес англичаните изучават битката при Дойран.

    Коментиран от #193

  • 104 Огоньок

    5 6 Отговор
    Такива са указанията на Кремъл . Само, че няма да минат.
  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 що лъжеш бе

    7 2 Отговор

    До коментар #83 от "Реалист":

    Ами продължавай да лъжеш..Не е Договора от Преспа.. а ..Крайовската спогодба от 1940 г. Която официално е приета и одобрена от всички велики сили, вкл. Германия, и Италия Нали знаеш Ген,Колев кого разпилява в Добруджа.
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Имало ли е фашизъм в България?

    15 5 Отговор
    Над 400 деца убити периода 1940-1944 от разтрел от военни представители на официалната власт тогава. Имало ли е фашизъм в България?
  • 109 Източна ромелия

    13 7 Отговор
    Ако не беше Сталин половин южна България включая Пловдив щеше да бъде Гръцка. Даже по споразумение сме имали и достъп до Бяло море

    Коментиран от #114

  • 110 Иванушка🇺🇲

    10 10 Отговор
    Безродниците комунисти и русофили които ни заливат с токсичната руска пропаганда, пропускат да кажат че техния Сталин е избил над 20 млн. руснаци. Нищо не казват и за факта че мумията на Сталин е изхвърлена от мавзолея на Ленин.

    Коментиран от #201

  • 111 Професора

    11 5 Отговор

    До коментар #85 от "стоян георгиев":

    В Македония точно българска армия е избивала македонци и там не са го забравили роднините на избитите не случайно от Скопие нарича българите фашисти.

    Коментиран от #120, #246

  • 112 Прост фашист

    9 4 Отговор
    Галя от Козяк те търси марионетко проста
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Княжество България

    2 2 Отговор

    До коментар #109 от "Източна ромелия":

    Прочети коментар 101. Защо да отдава и дели Сталин нещо, което ще е негово?
  • 115 Ама как така?

    11 3 Отговор
    Слави Василев каза друго. Братския СССР е спасил единението на България! Ако не е бил Деугаря Сталин и СССР от България щяла да остане скромна територия около Велико Търново. Да живее Славчо, Радевото чедо. С тъй невинен поглед редеше лъжа след лъжа, човек дето вероятно около ноември 1989 е бил невръстно дете. Чадото на Васил Василев, великия приватизатор, великото ченге от ДС. Още му помня маз-на-та физиономия!

    Коментиран от #121, #127

  • 116 ТИГЪР

    13 7 Отговор

    До коментар #92 от "Лаврентий Берия":

    А бре пишлигар, стига с лъжите!

    Кой ни направи АЕЦ?
    Кой ни направи Нефтена рафинерия?
    Кой ни направи Кремиковци?

    КОЙ НИ ПОМОГНА ДА ПОСТИГНЕМ 26 МЯСТО ПО РАЗВИТИЕ?

    Коментиран от #122

  • 117 велик

    9 2 Отговор
    На 4 септември 1916 септември за пръв път ген. Колев се сблъсква с руски войски. Той – русофилът, трябва да се сражава срещу руснаци. И го прави без сантименти и колебания. При това се сблъсква с опитни части, имащи вече двугодишен боен опит. Емблематични са думите му, които той изрича пред подчинените си:

    „Кавалеристи, Бог ми е свидетел, че съм признателен на Русия задето ни освободи. Но какво търсят сега руснаците в нашата Добруджа? Ще ги бием и прогоним както всеки враг, който пречи за обединението на България!”
  • 118 Луна 25

    5 8 Отговор
    На руските бабички голямата им драма сега е че преди видиш ли били велики и всеки се страхувал от тях..пък сега всеки им го подава само че беше голяма грешка да започваш война с оръжия от времето на СССР срещу хора които са 50 години напред и сега ще си получите заслуженото..
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Питам

    1 4 Отговор

    До коментар #111 от "Професора":

    Професорската титла от коментара в сръбски университет ли е присъдена или да?

    Коментиран от #124

  • 121 Аха ясна работата

    3 5 Отговор

    До коментар #115 от "Ама как така?":

    От милиционерите ли е?
    Той затова толкова силно обича Русия
    сигурно си е втълпил че става и за шпионин
  • 122 Пантера

    7 10 Отговор

    До коментар #116 от "ТИГЪР":

    Абе пишлигар, стига с лъжите!

    А кой на ограбваше 45 години? На село работехаза 1лв на месец а селскостопанската продукция пътуваши за СССР на безценица. 100 кратно е изплатено всичко.

    Коментиран от #125

  • 123 Факти

    8 2 Отговор
    Още по безобразни са лъжите , че чи фу ти те са имали и имат положителна роля за България , точно обратното !
  • 124 Професора

    5 2 Отговор

    До коментар #120 от "Питам":

    Истина не ти изнася нали, не се връзва с пропаганда която господарите ти разпространяват ?

    Коментиран от #197

  • 125 ТИГЪР

    9 4 Отговор

    До коментар #122 от "Пантера":

    А бре сорсоидче, смееш ли да кажеш сега като сме "приятели" на краварите,

    на кое място сме по развитие?

    Коментиран от #129, #132

  • 126 Госあ

    6 2 Отговор

    До коментар #99 от "Бесен-_ Язовец":

    Армия която обявява война... не освобождава!!! Тя граби и убива!
  • 127 Аква фреш знаме

    5 4 Отговор

    До коментар #115 от "Ама как така?":

    Те около президента Радев май само заслужили са му под крилото
    Едвали е за да ги наглежда от близо
    по-скоро могат да отворят второ руско посолство там
  • 128 Тоя па

    3 3 Отговор
    шарен какви ги плещи
  • 129 Отговор

    6 7 Отговор

    До коментар #125 от "ТИГЪР":

    Ми по-големи пенсии взимате от руските значи сме от правиланата страна ти как мислиш?

    Коментиран от #133, #190

  • 130 срам сте за България

    11 3 Отговор
    Чудя се, дали този и подобниъте му са на толкова ниско ниво, че не могат да излязат от схемата на еднопластовите политически лозинги, или твърдо са решили ,че подобно натягане им носи политически и финансов келепир?

    Никоя епоха не е черно бяла, Нито тази, а която говори този другар е такава.

    А може би на него му се ще да се бяхме присъединили към Югославия и към днешна дата той да беше възпитан като прав сръбски селянин от провинцията и да боготвори всичко произлязло от Блеград като един сърбороб???
  • 131 типично

    3 3 Отговор
    Новите комсомолски секретари не позвляват свобода на мисълта, индивисуализъм и каквото и да е различие от новата Априлска линия на партията.
  • 132 Пантера

    6 8 Отговор

    До коментар #125 от "ТИГЪР":

    А бре копейко, смееш ли да кажеш сега като сме "приятели" на путлера а румънците не,

    защо гълтаме прахта от Румъния?

    Коментиран от #143

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 АРЕС

    4 6 Отговор
    Този ми прилича на гнусно соро...... изпраж......
  • 136 Браво

    7 1 Отговор
    Както имаше един лозунг: " Всички комунисти - под земята", така сега - всички в Русия при идола си - най-демократичния демократ.

    Коментиран от #138

  • 137 БСП на Бунището

    7 4 Отговор
    Докато в Закона обявяващ Комунистически Режим за престъпен,не се обяви Забрана на Комунистическите Партии и техните Наследници,все ще е така...Докато не се обяви Забрана на Комунистическата Идеология като Престъпна - все ще е така...Ей такива дребни неща трябва да се свършат,с глобално значение за България!!!
  • 138 Най-големите комунета

    3 4 Отговор

    До коментар #136 от "Браво":

    са гербппдбдпс.
  • 139 Абе русофиля,

    5 5 Отговор
    Не искате ли отново да преименувате Варна на Сталинград?
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Мда

    2 1 Отговор
    Право куме в очи !
  • 142 инж. Ганчо Илков

    11 9 Отговор
    Какви времена, какво чудо. Откъде толкова злъч когато стане връщане към Историята. Анонимните неграмотни Русофили, потомци на "активните борци против фашизма" и на "червените" въдворители, на репресивни пролетарския диктатори, без аргументи плещат ласкателства за Тоталитарния Комунизъм, правят теманета на Путин без да се замислят, че ще дойде Видов Ден. Ако възхвалите към Диктаторския Сталински, а сега Путиновски РЕЖИМ почиват на реални факти, защо БКП се преименува в БСП, Страх или Срам от това какво са вършели Комунистическите другари от 9 септември 1944 година до 10 ноември 1989 година. И Вие, анонимни поддръжници на Сталин, защо плещите под прикритие. Човек не се крие от истината. Ясно, е че в скоро време при съществуващата Медийна среда Единство в нацията няма как да има. Още дълго ще цари разногласие, корупция и олигархия. Не е случайна приказката за Казана и липсващите Дяволи при българите в Ада. С наличната русофилска простащина още дълго ще сме в задния двор на Европа.

    Коментиран от #166

  • 143 ТИГЪР

    8 6 Отговор

    До коментар #132 от "Пантера":

    защо гълтаме прахта от Румъния?

    Е как защо, много е просто:

    Защото вече 34 години ни упрвляват от американското посолство.

    Толупа (Б. Борисов) многократно е заявявал:
    " Правим това което ни кажат "шефовете" "

    Коментиран от #154

  • 144 Сталин

    3 5 Отговор
    Безобразен си ти бе смачкан хайванин
  • 145 Феодали, спекуланти,

    1 2 Отговор

    До коментар #102 от "Използваната":

    предатели, мутри, продажни спекуланти, крадци, убийци не подлежат на хуманно отношение.

    Коментиран от #155

  • 146 Сталин

    5 8 Отговор
    Сталин е разстрелвал такива като тебе предатели,диверсанти и шпиони и корумпета

    Коментиран от #158

  • 147 В грешка си

    8 3 Отговор

    До коментар #31 от "Смешно е да много даже":

    Аз имам трудовете на Сталин. Няма такива неща, които си описала. Това са гадни фантасмагории. Ако погледнеш в нашето общество до 1989 г - няма такъв хъс и злоба, каквито описваш. И въобще представяш някакъв не състоял се живот в България. Последното ти изречение е истина само за сегашните намерения на САЩ. Т.н. пандемия е показателна проба

    Коментиран от #153, #181

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Деций

    6 2 Отговор

    До коментар #101 от "Защо да дели Бг като ще е на Сталин?":

    Снимка на тази салфетка съм виждал,в книга,мисля ,че беше на Боздуганов.Много факти са укрити,и днес не се споменава,защото не обслужват психо десните!Никой не споменава за предложението на Сталин,и за Соболевата акция.Мулчи се за Парижкият договор от 47 г,мълчи се за съвместните след военни комисии от чиито заседания има протоколи,в които Англия и САЩ настояват за разстрел на Всички министри и депутати и техните помагачи.Мълчи се също и за създаването на Лагерите от типа на Белене,а там стои подписа и на Никола Петков.Мга да продължа с факти от историята,които се укриват ,а те са много,и много неудобни!

    Коментиран от #152

  • 150 БАНДИТИ като теб ВИЛНЕЯТ у нас

    5 1 Отговор
    ЗЛАТОТО ни кой ЛЕЧКОСВА а народа има да плаща ДЪЛГОВЕ ! А ? Ш/бан Z aek ?!
  • 151 Има си стенограми!!!

    7 3 Отговор
    От Потсдам, Ялта и т.н. Всичко е записано черно на бяло, дори кой кога е кихнал. Всеки може да ги прочете. Вярвам на стенограмите, а не на козяшки лакей
  • 152 Вярваме

    3 7 Отговор

    До коментар #149 от "Деций":

    Май много си измисляте в руското посолство..какъв зор имат американците и англичаните да стрелят наши министри при условие че ония заловените нацисти даже ги даваха на съд и така ги бесеха
    Ние нито сме тормозили военнопленници нито сме избива ли еврей

    Коментиран от #172

  • 153 Евала

    3 2 Отговор

    До коментар #147 от "В грешка си":

    Бухаха
    И като ги имаш четеш ли ги преди заспиване?

    Нали знаеш че тия трудове не са писани от него на първо място
  • 154 Пантера

    8 3 Отговор

    До коментар #143 от "ТИГЪР":

    защо гълтаме прахта от Румъния?

    Защото в България е пренаселено от руски шпиони.

    1.Службите и прокуратурата си стоят по руския модел

    2. В България и русия групировките се създадоха от тайните служби.

    3. Руско нежелание за борба с корупцията

    4. Агресивна руска пропаганда и демагогия
    .........

    Коментиран от #160, #165, #167

  • 155 Незнанието

    3 0 Отговор

    До коментар #145 от "Феодали, спекуланти,":

    е в основата на невежеството. Няма точна статистика (заради замитането на следите от престъпленията), но с демагогски голословни обвинения са ликвидирани не хиляди, нито десетки хиляди, а за стотици хиляди, дори милиони преселени неудобни по лагери подобни на Гулаг.

    Коментиран от #243

  • 156 Ти представляваш ПЛЯЧКОСВАЩАТА клика

    4 8 Отговор
    У нас ! Щом съдиш Сталин и теб ще СЪДЯТ ! Ти Света Вода ли си , че се напиняс като Глист на Буца , Сталин да съдиш ? Аз бих се запал с теб ама ТЕТ а ТЕТ без камера и модератор за фактите от каузите за България в ДОГОВОРИТЕ след Войните . КОЙ НИ Е РЯЗАЛ през кръста когато сме били дори заслужени победители ! Берлински,Версайски, Нйоискидоговори. Русия ни освобождава и си отива а Дойчо ни РАЗДЕЛЯ и връща на Турция ПОЛОВИНА " Източна Румелия " ! Какъв " Х " искаш ама , ще ти дойде времето .
  • 157 Деса Тъпото

    1 4 Отговор
    Я да мълчиш бе,перукер гербав!
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 КОЙ

    5 2 Отговор
    Ти кажи по това време какво е казал Чърчил за България.

    Коментиран от #177

  • 163 История

    7 4 Отговор
    Копейки, вие освен съветски преразказ на историята друго чели ли сте ?

    Да сте погледнали някой ДОКУМЕНТ ?
    Да сте чели Ботев, Раковски, Захари Стоянов, Стамболов ...?
    И Васил Левски, и Георги Раковски, и Христо Ботев, и Захари Стоянов, и митрополит Методий Кусев, и Стефан Стамболов ... не са понасяли в червата си продажните русороби, защото са знаели, че са антибългари, а целите на Русия винаги са били да вреди на България !

    Как пък може да сте толкова наведени и заблудени, да славиш чужда държава за сметка на твоята, или вие се чувствате повече руснаци от колкото българи ?

    Свободно достъпни в нета документи на руссия:
    "Авантюрите на руския царизъм в България" (По документи на руските царски архиви).
    "Окупационен фонд, основан за създаване на Руско-Дунавска област. Сборник исторически документи"

    Коментиран от #196

  • 164 няма нито едно доказателство

    6 1 Отговор
    че на 10.11.1989 нещо в България се е променило.
    Съветския посланник пенсионира българския гражданин Тодор Живков и го заменя със съветския гражданин Петър Младенов, който току що се е завърнал от спешна командировка в Москва.

    ТОВА е причината в България все още да няма преход. Ние сме си руска губерния.
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Щастливеца

    2 4 Отговор

    До коментар #142 от "инж. Ганчо Илков":

    Ех,Ганчо,Ганчо.Напълни ли дисагите.
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Безобразен

    0 1 Отговор
    си ти,че искаш да внушиш нещо.Пфууу,писна ни
  • 169 Блогър от Москва

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "Питам":

    Към тях Никой не е имал территориални претезии,от страните воювали срещу Германия.
  • 170 УЙКО- КАЛЕКО

    3 0 Отговор

    До коментар #79 от "що лъжеш бе":

    ВСВ ИЗБУХВА НА 1 СЕПТЕМВРИ 1939 Г.,А ЮЖНА ДОБРУДАЖА Е ВЪРНАТА НА БЪЛГАРИЯ ОТ РУМЪНИЯ НА 7,09.1940 С ТАКА НАРЕЧЕНАТА КРАЙОВСКА СПОГОДБА.ОЧАКВАМ ИЗВИНЕНИЕ,ЧЕ ЛЪЖА.
  • 171 защо

    1 0 Отговор

    До коментар #167 от "Защото ти G ##$омнЯ R":

    тези нерви?
  • 172 Деций

    3 2 Отговор

    До коментар #152 от "Вярваме":

    Те и в България са съдени!Чети момче,чети,не бъди заблудена овца,и да те водят за носа разни второразрядни "бивши" Комуняги,които сменят посоката без проблем!Тук говорим за историческата истина!И до няколко години ще ги видиш пак същите,как първи ще развеят червеното знаме!

    Коментиран от #175

  • 173 Модерния ляв

    3 6 Отговор
    Ще кажа само,че ако не беше Сталин и Червената армия,сега всички щяхте да сричате - Айн, цу цвайн, цу дрън .

    Коментиран от #180, #183

  • 174 Блогър от Москва

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "не е вярно":

    Загубени са територии които са получени с помоща на нацистов Германия.

    Коментиран от #179

  • 175 Верваме

    2 2 Отговор

    До коментар #172 от "Деций":

    Ама чакай бе ти казваш че Англия и САЩ съдят българи
    За какво ги съдят имаш ли някакво обяснение?

    Коментиран от #203

  • 176 Иван

    5 1 Отговор
    Политици лъжци не ровете историата.Оправете здравната система пътищата магистралите.Сталин Живков Хитлер Цар Болис това е историа.
  • 177 Този

    2 4 Отговор

    До коментар #162 от "КОЙ":

    Причината Чърчил да кацне спешно в руската столица през 1944 г. е, че СССР обявява война на България. Британският премиер е ядосан на Сталин.
  • 178 Блогър от Москва

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "мост":

    Италия не е загубила ,Защото Никой съсед не е имал территориални претензии
  • 179 зависимости

    1 2 Отговор

    До коментар #174 от "Блогър от Москва":

    За едни Германия е била нацистка а за други братска!Същото е и със рушия в момента.
  • 180 Модерния десен

    3 2 Отговор

    До коментар #173 от "Модерния ляв":

    Да, щяхме да имаме прекрасни къщи и коли а пенсионерите щяха да бъдат горди като немските обикаляйки света.
  • 181 Грешката

    2 1 Отговор

    До коментар #147 от "В грешка си":

    на грешката е, че нямаш никакви трудове на Сталин, за да имаш подобно самочувствие за нелепия си коментар.
    В трудовете му няма как да намериш описание за милиони гладуващи, защото това е резултат от нехуманното налагане на властта - наричана диктатура на пролетариата..
  • 182 А така....

    3 2 Отговор
    Иска да каже, че с мутро демократите сме най-добре. За това не сме видели бел ден от 33 години, България запада, население ще има още 50 години и държавата изчезва.

    Коментиран от #188

  • 183 нататък

    3 2 Отговор

    До коментар #173 от "Модерния ляв":

    И щяхме да получаваме пенсии по 1500 евро

    Коментиран от #238

  • 184 оня

    0 1 Отговор
    идиотен:))
  • 185 Леле,леле

    3 2 Отговор
    Ако не е бил Сталин,щяхме да сме територия колкото Черна Гора.Да припомним на обратния,че лично Сталин забранява мераците на Жоро Димитров обединение с Югославия ! Язък,че беше снаха на Джамбазки от ВМРО.

    Коментиран от #189

  • 186 ежко

    4 3 Отговор
    Андрейчо много добре знае каква е истоната, но някак си не е политкоректно да я каже.Затова плямпа в унисон с тренда.А това е защото ако каже нещо различно и благините си отиват.Какво ще прави тогава той?Какво ще папа и с какво ще се издържа?Ами ще си остане голтак, а това не е добре за него.
  • 187 Професор

    5 2 Отговор
    Сталин не е имал положителна роля и за Русия ама много кухи глави населяват земята.
  • 188 няма нито едно доказателство

    4 3 Отговор

    До коментар #182 от "А така....":

    че на 10.11.1989 нещо в България се е променило.
    Съветския посланник пенсионира българския гражданин Тодор Живков и го заменя със съветския гражданин Петър Младенов, който току що се е завърнал от спешна командировка в Москва.

    ТОВА е причината в България все още да няма преход. Ние сме си руска губерния.
  • 189 Историк

    7 3 Отговор

    До коментар #185 от "Леле,леле":

    "Ако не е бил Сталин,щяхме да сме територия колкото Черна Гора" Това е най-обикновена рузка лъжа. Сталин е предлагал на Идън да късат от България теритрии още през 1941ва година.

    Коментиран от #211

  • 190 Блогър от Москва

    2 4 Отговор

    До коментар #129 от "Отговор":

    Хахаххаахх,Ти Може ли да сравняваш пенсиите количественно ,бе абдал ?Сравнява сё покупателната способоност.А Русия Сега е пета 5,економика в света

    Коментиран от #191, #194, #198, #200, #208, #210

  • 191 Българин

    6 1 Отговор

    До коментар #190 от "Блогър от Москва":

    5та икономика може да е само в Африка :)

    Коментиран от #204

  • 192 Господинът евродепутат,

    1 2 Отговор
    може ли да ни каже къди следват сега децата на управляващите и то със стипендии дадени им срещу продажната политика на родителите им. За това ли е изпратен в Брюксел да прави анализ на ВСВ? Няма ли по-жизненоважни проблеми за България, че седнал да ни обяснява кой е Сталин. Сталин беше отдавна отъждествен с Хитлер и в случая депутатът само отвлича внимани3то от актуалните проблеми. По- добре да се огледа сред колегите си властимащи и ако намери поне няколко, които да нямат нищо общо с властта преди промените да ги назове. Хайди стига, 90-те години отдавна са история, но така е след като живееш с години на Запад с 10000 евро заплата.
  • 193 Дървен философ

    0 0 Отговор

    До коментар #103 от "Точно така":

    Говорим за Сталин и .втората св. война, не за първата!
  • 194 хе хе

    4 0 Отговор

    До коментар #190 от "Блогър от Москва":

    петата с 2.1 трилион БВП. Пирвата е с 28 трилиона. А, сетих се. това за петата се оказа феик от преди няколко дни.

    Коментиран от #209

  • 195 престани бре платен хибридчик

    5 3 Отговор

    До коментар #92 от "Лаврентий Берия":

    И захлеби ли си твоите сребърници или си тъп идеалист...
    И сега се погледнете надолу във форума колко сте и кои сте мераклиите за 30-те сребърника кат Юда....

    САЩ (по тяхна информация) са похарчили над 1 милиард долара за справяне с "руското влияние"!
    Българската ПЕТА КОЛОНА е получила от ФАЩ над 47 милиона долара ($47,709,686) за анти руска и антипрезидентска пропаганда.
    И понеже сте малко нюню добре сте заработили… личи си по граченето!!!!

    Коментиран от #199

  • 196 Блогър от Москва

    3 1 Отговор

    До коментар #163 от "История":

    Повечето цитаты са фалшиви ,обаче изказванията на Капитан Петко войвода за българските продажници са истина и са документирует.За Това сё мъчат да го забравят продажнициие
  • 197 Питам

    2 0 Отговор

    До коментар #124 от "Професора":

    защтото истината не я познаваш, а ако я познаваш, при тоя коментар професорската диплома е сръбска. :)
  • 198 Абе лъжеца от Москва

    2 4 Отговор

    До коментар #190 от "Блогър от Москва":

    Московлиите от 10 години са на пето място по този показател. Разгледай ги всичките и ще видиш че Цългария заема 4 масто по един от показателите. Ако не знаеш Английски ползвай автоматичния преводач за да разбереш какъв е този показател А и тази сутрин по БТВ обясниха за тази пропаганда.

    Коментиран от #212

  • 199 Историк

    2 1 Отговор

    До коментар #195 от "престани бре платен хибридчик":

    "за анти руска и антипрезидентска пропаганда. " Я си дай източника за тези твърдения.
  • 200 луна 55

    3 2 Отговор

    До коментар #190 от "Блогър от Москва":

    И защо в суперразвитата рассия долара върви на черно по 400рубли.

    Коментиран от #217, #218

  • 201 Блогър от Москва

    0 1 Отговор

    До коментар #110 от "Иванушка🇺🇲":

    Ти ли ги брои или Америка?И в двата случая е лъжа
  • 202 Македонец в космоса

    4 1 Отговор
    Раша е най лошия поробител, разорил България и откраднал териториите ни
  • 203 Деций

    4 2 Отговор

    До коментар #175 от "Верваме":

    България е победена страна във ВСВ.Големите играчи са СССР,САЩ и Англия, отделно Чърчил е много негативно настроен към българските правителства пи него време!Разпределя се зоните на Влияние,работили са международни комисии,от чиито заседания има документални следи (протоколи)! Запомнете едно.Нищо не е такова каквото изглежда,и за каквото Ви го представят.Осланяйте се на точни дати, документи,факти и събития,а не какво ви говори някакъв папагал ,пък бил той и Евро депутат!Аз не искам да се връща комунизма,но и съм против да се заличава историята като се пренаписва ,само за да обслужи днешните конюнктурни интереси,на едни всеядни хамелиони!

    Коментиран от #213, #236

  • 204 Блогър от Москва

    3 3 Отговор

    До коментар #191 от "Българин":

    Те данните не са руски ,Има ги в нета

    Коментиран от #207

  • 205 12345

    3 2 Отговор
    Факт е,че и руснаците и американците ни възприемат като аборигени.Малката разлика е,че американците само взимат и най-много да те похвалят,а руснаците те канят на масата и позволяват да си вземеш огризките от вечерята.
    Още един малък бонус от руснаците е ,че сме много по-близки до тях като хора,история,манталитет и понякога огризките стигат за богата нова вечеря.

    Коментиран от #235

  • 206 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 207 Ксаниба

    4 4 Отговор

    До коментар #204 от "Блогър от Москва":

    Русия е на 5 място отзад напред

    Коментиран от #220

  • 208 Стой красив

    5 1 Отговор

    До коментар #190 от "Блогър от Москва":

    Спокойно скоро ще сте най-бедните и в Европа и в Азия..ще ви казват Северен Бангладеш

    Коментиран от #214

  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 210 Печат "ФЕЙК"

    3 2 Отговор

    До коментар #190 от "Блогър от Москва":

    Тази сутрин те разобличиха в лъжа по телевизията а ти продължаваш.
  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Блогър от Москва

    4 2 Отговор

    До коментар #198 от "Абе лъжеца от Москва":

    БТВ- най честната телевизия,хахаххаха.Данните спина Световна а банка,за 2022г
    Пятёрка стран мира по ВВП выглядит так:

    Китай ($31,559 млрд)
    США ($23,149 млрд)
    Индия ($15,875 млрд)
    Япония ($5,675 млрд)
    Россия ($5,510 млрд

    Коментиран от #215

  • 213 Изненада

    2 4 Отговор

    До коментар #203 от "Деций":

    България е неутрална страна през ВСВ. Твоя идол обаче и обявява война и я окупира, без тя да се е отбранявала.

    Коментиран от #222, #230, #237

  • 214 Блогър от Москва

    1 1 Отговор

    До коментар #208 от "Стой красив":

    Който гроб копае другиму....

    Коментиран от #216

  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Българин

    1 0 Отговор

    До коментар #214 от "Блогър от Москва":

    И не го забравяй. :)
  • 217 Блогър от Москва

    0 3 Отговор

    До коментар #200 от "луна 55":

    В твойта Русия ,на луна 55,Може и да е по 400.При мен в Москва ,не е,мисля че е по 99 и няколко
  • 218 Луна66

    0 0 Отговор

    До коментар #200 от "луна 55":

    Много питаш ти.
  • 219 Историк

    2 0 Отговор

    До коментар #211 от "Верно ли ?":

    Верно. Колкото и да ти е мъка, има документи за тези неща.
  • 220 Блогър от Москва

    1 1 Отговор

    До коментар #207 от "Ксаниба":

    Иска Ти сё..хаххвхвххв

    Коментиран от #221

  • 221 Българин

    4 1 Отговор

    До коментар #220 от "Блогър от Москва":

    Абе, средностатистическия рузнак може ли да си купи двустайно жилище? :)

    Коментиран от #223, #231, #233

  • 222 Блогър от Москва

    2 2 Отговор

    До коментар #213 от "Изненада":

    Ти май у сураттефтера си учил история.България е съюзник на Германия ,Италия и Унгария.За Това Саш и Англия и обявават война и я бомбардират
  • 223 Блогър от Москва

    1 1 Отговор

    До коментар #221 от "Българин":

    Разбира се,а българина Може ли?

    Коментиран от #226

  • 224 Павел пенев

    7 5 Отговор
    За Сталин знаем, но най големите лъжци сте вие от Европарламента. Има официални документи от срещите Техеран-Ялта-Потсдам. Прочети в История на дипломацията и задръж прословутата книжна салфетка за простаците демократи.
  • 225 ЧенеИпамперс

    5 1 Отговор
    ДРУГАРЕ,
    Ние си отиваме... С нас и ВСИЧКО.... нищо да не остане !!!
  • 226 Българин

    2 4 Отговор

    До коментар #223 от "Блогър от Москва":

    Искаше да кажеш - разбира се, че не. Затова всички живеят във ведомствени жилища или в пълни развалини. Разходи се в българските градове и преброй новите кооперации с живеещи. Но до толкова не можеш да броиш .....

    Коментиран от #232

  • 227 Като гледам подобни краварски подлоги,

    7 2 Отговор
    как се гърчят и измислят фаршиви опорки за зомбираните си идиоти като тях, си обяснявам, защо е имало и ще има политически убийства. Сталин бил си плячкосал България!? Нали точно това плячкосване я спасява от ликвидиране, да ЛИКВИДИРАНЕ, точно това са искали западните съюзници на Русия, искали да разпарчедосат България и да я раздадат на съседните държави. Тогава Сталин се застъпва за България и дава за пример Италия, която е в същото положение. И Италия е като България-губеща е във войната, заедно с Германия, но Запада се застъпва за Италия и иска тя да остане цяла. Именно това съпоставяне спасява България, а Сталин е нашият спасител, трябва паметник да му направим, и на него да се линчуват такива краварски подлоги като този на снимката.

    Коментиран от #228, #242

  • 228 Историк

    2 7 Отговор

    До коментар #227 от "Като гледам подобни краварски подлоги,":

    Сталин още 1941ва година предлага разпокъснване на България. Едва след като си гарантира, че я е поставил под ботуша си прави планове да я унищожи, като я направи придатък на СФРЮ. Само рязкото влошаване на отношенията между Тито и Сталин спаасява България от съдбата на останалите републики от бивша Югославия. Това е реалността и за нея има документи.

    Коментиран от #229

  • 229 Десподов

    5 3 Отговор

    До коментар #228 от "Историк":

    Какви документи?Архивите на ЦРУ ли ?Ти си ”историк”,колкото аз астронавт.

    Коментиран от #234

  • 230 УЙКО- КАЛЕКО

    3 0 Отговор

    До коментар #213 от "Изненада":

    ГОЛЯМА ИЗНЕНАДА СИ НАИСТИНА.БЪЛГАРИЯ СЕ ВКЛЮЧВА НА СТРАНАТА НА ОСТА(ГЕРМАНИЯ ,ИТАЛИЯ ЯПОНИЯ) НА 01.03.1941.Г.ОБЯВЯВА ВОЙНА НА АНГЛИЯ И САЩ В КРАЯ НА 1941.Г.СЪЩАТА ГОДИНА МОБИЛИЗИРА 295 000 ВОЙНИЦИ ЗА БОИНИТЕ ЧАСТИ 25 000 ДУШИ В ТРУДОВИ ВОЙСКИ И 28 000 В ЖЕЛЕЗНИЦИТЕ.ИЗПРАЩА ВОЕННИ КОРПУСИ В ГЪРЦИЯ И КРАЛСТВО ЮГОСЛАВИЯ.НАИСТИНА ТОВА Е ,,НЕУТРАЛИТЕТ,,АМА НАОБРАТНО. ДОПРЕДИ 40 ГОДИНИ ПЛАЩАХМЕ НА ГЪРЦИЯ РЕПАРАЦИИ ЗА ТОЗИ,, НЕУТРАЛИТЕТ,,.
  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Блогър от Москва

    5 2 Отговор

    До коментар #226 от "Българин":

    Меналата година в Русия са- построени над 100 млн кв.м. жилища.От тях 56% са с пари на граждан те ,другого е на строителни фирми.Аз го виждам Това Защото работя Като техник в строителство то.
  • 233 коцкар

    2 1 Отговор

    До коментар #221 от "Българин":

    Не знам за двустайно жилище,сигурно твоята кочинка е такава,ама може да си ” позволи” благоверната ти за цяла вечер. Отговорих ли на въпроса ти?

    Коментиран от #241

  • 234 Блогър от Москва

    4 1 Отговор

    До коментар #229 от "Десподов":

    Сигурно в устава на СДС ги пише тези глупости
  • 235 Блогър от Москва

    5 1 Отговор

    До коментар #205 от "12345":

    България в Русия,по точно в СССР винаги мая смятали за равна.Сега вече не.Ти просто съдиш по свой е си разбирания.Дупедавски,робски

    Коментиран от #239

  • 236 блюдолизец

    5 1 Отговор

    До коментар #203 от "Деций":

    ”Чърчил е негативно настроен спрямо България”.Заради такива евроатлантически под ло ги сме ”надуваемата кукла” на Фашистките Съединени Щати.Честито!
  • 237 Факултето

    1 0 Отговор

    До коментар #213 от "Изненада":

    Ти на училище ходил ли си?История изучавал ли си?
  • 238 Ганьо Балкански

    5 0 Отговор

    До коментар #183 от "нататък":

    Прочети историята,лакей.Германците са мразели славяните и са ги затваряли в лагери.Ама Ганчо откъде да знае, той търси пенсия от 1500 еврайа.

    Коментиран от #240

  • 239 Българин

    4 5 Отговор

    До коментар #235 от "Блогър от Москва":

    "България в Русия,по точно в СССР винаги мая смятали за равна" Наглите лъжи са специалитет на всички в Рузия. На България и се нареждаше какво да прави, по която и да е тема -вътрешно или външнополитическа директно от Мацква.
  • 240 Историк

    3 4 Отговор

    До коментар #238 от "Ганьо Балкански":

    "Германците са мразели славяните и са ги затваряли в лагери." НКВД е учело "германците" каксе строят и управляват тези лагери. Първите лагери от подобен тип са били в сталиновия СССР и в него са били затваряни ..... славяни: украинци, но и беларуси и други народности.

    Коментиран от #245

  • 241 Българин

    1 2 Отговор

    До коментар #233 от "коцкар":

    Голямо безсилие те е налегнало щом дрънкаш като в кръчмата. Да не си пиян?

    Коментиран от #247

  • 242 Да! Да!

    4 3 Отговор

    До коментар #227 от "Като гледам подобни краварски подлоги,":

    Трябва да вдигнем паметник на великия Сталин, унищожил фашистките пълчища на меката китка Хитлер, протежето на САЩ! Най-великият лидер на всички времена, защитникът на човечеството от капиталистическите експлоататори!

    Коментиран от #253

  • 243 Мдааа

    1 0 Отговор

    До коментар #155 от "Незнанието":

    Слаб 2 по история. Сталин е бил абсолютен педант в документацията и всички цифри са налични. Разлика между броя на затворници, съотнесени към населението на САЩ и СССР не е имало.

    Коментиран от #244

  • 244 Историк

    2 0 Отговор

    До коментар #243 от "Мдааа":

    "Сталин е бил абсолютен педант в документацията и всички цифри са налични." Цитирай си източниците за "цифрите на Сталин".
  • 245 Джерджински

    2 1 Отговор

    До коментар #240 от "Историк":

    Не от НКВД, а от римляните са го "патентовали".Жалко е докъде може да се наведеш за пари .
  • 246 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 247 козяшки лешпер

    3 0 Отговор

    До коментар #241 от "Българин":

    По - добре пиян,отколкото наведен.
  • 248 По-скоро

    6 2 Отговор
    Безобразни са лъжите, че демокрацията след 1989 е имала положителна роля за България
  • 249 хахаха

    5 2 Отговор
    Пълни измишльотини този измисли нови факти :) След ВСВ България е на страната на губещите като съюзник на Германия. Била е заплашена от пълно обезличаване като се разпределят териториите между съюзните държави сред които е и Сърбия. И именно добрите отношения между Сталин и Георги Димитров спасяват цялостта и. Лош или не Сталин наистина изиграва важна роля България да съществува.
  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 252 СТАЛИН СИ Е СТАЛИН !

    1 1 Отговор
    АМА ТИ СИ БОКЛУК И КЪРЛЕЖ !
  • 253 Да знаеш

    0 0 Отговор

    До коментар #242 от "Да! Да!":

    Да знаеш и да кажеш на началника си : вдички тия копейки дето ги плаща да "промивате мозъци" са пари на вятъра. Само ниско интелигентните ви се връзват . После като повтарят вашите глупости , хората ги отбягват и накрая стават аутсайдери . Нищо няма да постигнете , просто пренасочете тези пари към Африка , защото като приемете Етиопия и Египед , тия цигани там ще имат нужда от мангизи . Вие , че втори нов световен ред няма да направите е ясно, поне да купите на циганите някакви обувки там , или поне сандали от китайците , че да не отиват зян по форумите
  • 254 не не

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Любопитен":

    Просто човека ти обяснява , че освен храната през комунизма всичко е било дроб . Нищо повече
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове