Last news in Fakti

23 Август, 2023 15:15 1 936 81

Георги Георгиев: България е платила жестока цена за престъпния комунистически режим

  • георги георгиев-
  • комунизъм-
  • жертви-
  • тоталитаризъм

На въпрос за Паметника на Съветската армия, Георги Георгиев каза, че Столичният общински съвет на 9 март т.г. е взел много ясно решение, че той трябва да бъде премахнат. Според него отчаяни политици с нисък рейтинг използват темата, за да влизат в телевизионните емисии.

Георги Георгиев: България е платила жестока цена за престъпния комунистически режим - 1

Представители на Столичния общински съвет (СОС), на политически партии и граждани почетоха паметта на жертвите на тоталитарни режими. Пред параклиса в градинката на НДК беше отслужена заупокойна молитва, а на Мемориала на жертвите на комунистическия режим в България (Черната стена) бяха положени венци и цветя от СОС, Столичната община, ГЕРБ, СДС и БЗНС-София.

Сред присъстващите на възпоменанието бяха председателят на СОС Георги Георгиев и общинските съветници Антон Койчев, Прошко Прошков и Стефан Марков.

Председателят на СОС Георги Георгиев благодари на Обществото на репресираните от комунистическия режим - организатори на възпоменанието, за усилията, които полагат. Спомените избледняват, поколенията си отиват и се подменя историческата истина, а тя е само една - че България е платила жестока цена за престъпния комунистически режим, коментира той пред журналисти. Най-важният урок е да не допуснем миналото да се пренесе в настоящето и да определя нашето бъдеще, каза Георгиев.

В отговор на въпрос той каза, че екипът на главния архитект на София работи по възстановяването на плочата, на която са изписани имената на жертвите, от която липсва парче. Поех ангажимент преди няколко месеца и тече процедурата за възстановяване на книжата, така че частите от мемориала, които са пострадали, да бъдат възстановени, каза Георги Георгиев . Организирали сме се колеги, наследници на репресирани родове, така че финансирането е налице, допълни той.

Председателят на СОС отбеляза, че мемориалът е важен заради поуките от миналото. По думите му, за младите хора комунизмът, Държавна сигурност, репресиите са безвъзвратно отминали, но какви сме днес и какви можехме да бъдем, всъщност е следствие от случилото се през всички тези години.

На въпрос за Паметника на Съветската армия, Георги Георгиев каза, че Столичният общински съвет на 9 март т.г. е взел много ясно решение, че той трябва да бъде премахнат. Според него отчаяни политици с нисък рейтинг използват темата, за да влизат в телевизионните емисии. Налице е подготовката за обявяване на конкурс какво да се случи на това пространство, когато държавата изпълни нашето решение и паметникът го няма, посочи Георгиев. Призовавам областният управител да не се държи като чиновник, който много иска, но няма желание да изпълни ясното решение на демократичната общност, заяви председателят на СОС. По думите му това също е битка за памет, предава БТА.

Стоян Груйчев от Обществото на репресираните от комунистическия режим коментира, че въпросът за Паметника на Съветската армия е с много стара дата. Първото решение за премахване на монумента е от 1993 г., то е по мое предложение, посочи той. По думите му тогава е имало такъв опит от "местната комунистическа дружинка" да пазят паметника. Груйчев попита кой е наредил да бъдат охранявани палатките и хората, които, по думите му, в момента са там незаконно.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 53 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Лост

    73 11 Отговор
    А като сочи с пръст другите три накъде сочат? Аман от такива които не си спомнят откъде тръгнаха и сега плюят. Но срещу себе си.
  • 3 МАРА

    56 7 Отговор
    ЗАЩО РАЗДЕЛЯТЕ ХОРАТА НА ФАШИСТИ И КОМУНИСТИ , ХОРАТА НЕ ГИ ИСКАТ ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ СВОБОДНО
  • 4 ДА ДА СЪЩО И ТИ И МАЙКА ТИ

    45 8 Отговор
    ДА СЕ ИЗУЧИТЕ И ДА ИМАТЕ ДОМ
  • 5 Убийствен Пъзел 8

    38 20 Отговор
    българия трябва да се отслаби и подели на пет части да се подарят на всички съседи ,това е основният проблем на ДУПКАТА българия ,трябва да се затрие в буквалния смисъл на думата ,а българите по концлагерите на смъртта ,защото са нещастници и тъпа утайка
  • 6 За всички режими

    65 9 Отговор
    И най вече за демократичният преход. Трайна емиграция , мизерия , престъпност , мутренски войни. Тиквената демокрация 12 години крадене , 3 милиона емигрирали.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Хехе

    68 15 Отговор
    Бегай бе смехоран. Още не можете да окрадете построеното от бай Тошо.
  • 11 Сталин

    53 12 Отговор
    Тая еврейска свиня трябва да се намаже с катран и овъргаля в пера и изгонен към неговата родина в САЩ

    Коментиран от #50

  • 12 БгТопИдиот🇧🇬

    55 12 Отговор
    Драги ми евроатлантиКграбители, комуниъм в България никога не е имало !!

    Научете историята освен да бройте парични знаци !!
  • 13 дядото

    51 10 Отговор
    отиваме към откровена диктатура.всичко различно от про западното се спира или цензурира .скоро ще започнете гонения на инако мислещите
  • 14 Цент

    27 3 Отговор
    Каква цена?
  • 15 80%

    10 47 Отговор
    Много са жертвите на комунизма. И осъзнати и неосъзнати. Неосъзнатите никога няма да проумеят защо сме в тинята и най-зле от всички в бившия концлагер. Сега по минусите ще ги разпознаете.

    Коментиран от #42, #68

  • 16 Аз..

    33 4 Отговор
    Всъщност това са два отделни режима..
    От комунистическия изклезнахме…още сме в престъпния
  • 17 Сталин

    39 11 Отговор
    Киртак даваме ви право да си изберете как да бъдете екзекутирани -с брадва,с въже или куршума.Туй дпс-мпс,пепета,дебета и гърбави направо за храна на прасетата,народа е готов за въстание,чакаме само малко помощ от Вагнер
  • 18 Е нема що

    40 7 Отговор
    Новите сини комунисти които ги управляват още комуниста Боко,доностника Атанасов,шарените измамници Киро и Асан, пюят по комунизма. Тия са оперирани от срам
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 лилипутини

    35 9 Отговор
    гЕОРГИЕВ България над 10 години плаща жестока цена на престъпната опг и мародерство над бърлгарския народ герб и мутрата ни, престъпник ,бандит ,разбойник ,лъжец и измамник лидера нва герб когото вие боготворите .Ужасно е георгиев ,ужасное за българския народ
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Пешо

    44 7 Отговор

    До коментар #1 от "Боруна Лом":

    Тогава щом махате този паметник:
    1) На центъра на Виена има по-голям паметник , монумент на Съветската армия. Правителството да подеме кампания за премахване на всички паметници в ЕУ
    2) Премахване и на паметника на американските пилоти бомбили България! абсолютно същия казус е!
  • 23 Ице

    36 9 Отговор
    Гоше, ай ся лапни едно бананчета, че по време на комунистическия режим имаше само по нова година. Бягай, че са на промоция в Билата.
  • 24 и на западните сили също плати

    26 5 Отговор
    На 27 ноември през 1919 г. е подписан Ньойският мирен договор. Подписан е от българска страна от министър-председателя Александър Стамболийски в кметството на парижкото предградие Ньой сюр Сен и оттам носи наименованието си, символ на една от националните катастрофи за България.

    Ньойският диктат е символ на несправедливостта, арогантността и недалновидността на държавите победителки, откъснали изконни български земи от снагата на Отечеството.

    Ньойският договор за мир е наложен на България след поражението й в Първата световна война (1914-1918).

    Според Ньойския договор България е обременена с тежки репарационни задължения, възлизащи на 2 250 000 златни франка, които следва да бъдат изплатени в срок от 37 години, след влизането му в сила, с 2 % лихва върху общата сума за първата и 5 % за следващите години. Освен това, България е задължена да предаде на своите съседи (съюзници на съглашенските сили победителки: Сръбско-хърватско-словенското кралство (от 1929 г. Югославия), Румъния и Гърция), определено число добитък, както и 250 000 т въглища.

    Наред с това, тя губи Западна Тракия, която първоначално се предоставя за управление от самите западни съглашенски държави, които от своя страна през 1920 г. я предоставят на Гърция. От България се отнема Южна Добруджа, която повторно се включва в територията на Румъния, както и гр. Струмица и нейната околност, заедно с т. нар. Западни покрайнини (включващи земите на част от Царибродска, Босилеградска, Тръ
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Реалист

    37 12 Отговор
    В НРБ никога не имало комунизъм, а социализъм. Всички осъдени в периода 1944-1989 са били доказани престъпници.
  • 28 Гост

    23 9 Отговор
    Ти ли го казваш бе? Та нали родът ти е от шумкарски род от трънските села. Сега на демократ ли се правиш?
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 айде бе умнико

    25 7 Отговор
    какво разбираш от комунизма ако е имало такъв като не си родил тогава и живял да знаеш какво е било.
    Нито история не си чел защо е станало така благодарение на сащ и англия.
    И говорете за скритите чекмеджета от 15г назад и ги търсете.
    Данс манс да проверят банковите бази данни за трансакции на фирмите спечелили общ поръчки
  • 31 ???

    26 6 Отговор
    При друг режим родителите ви и вие самия щяхте ли да имате образование?
    Или да пасете крави?
  • 32 Професора

    23 6 Отговор
    Този СОС е част от ОПГ ГЕРБ които 12 години откраднаха всичко в държавата и продадоха нац интреси на западните империалисти.
  • 33 това е цената

    19 6 Отговор
    Това е цената на независимостта на България

    Българо-османските отношения са уредени с помощта на Русия. На 6 април 1909 г.
    българският министър на търговията Андрей Ляпчев и Рифат паша подписват
    протокол за признаване на независимостта от Османската империя.

    Руската империя поема плащането на исканите от Високата порта 125 милиона
    златни франка (около 2,4 млрд. съвременни лева) като приспада тази сума от
    османския дълг, останал от Освободителната война (1877-1878 г.). А България се
    задължава да плати 82 милиона златни франка на Русия за срок от 75 години.

    Реално България плаща само малка част от тази сума – близо 14 млн. златни
    франка. През 1914 г. започва Първата световна война, в която Русия и България
    са противници. После, през 1917 г. избухва Руската революция. А водените от
    Владимир Ленин болшевики обявяват мир без репарации и контрибуции.
  • 34 Някой

    30 8 Отговор
    Който си е заслужил, си е платил. Мнозинството си живееше добре. Репресии не е имало.
    Е, престъпниците са били в Белене, ама в коя държава престъпниците не са по лагери и затвори?
    Не е нормално ръководител на държавна институция да изразява толкова крайна позиция. За гражданска война ли ни подготвяте?
  • 35 Гост 2

    29 6 Отговор
    Този СОС вее чуждо знаме на сградата на Общината знаме което се свързва с престъпна Хунта в Киев която 10 години избива цивилни в Донбас.
  • 36 КОНТРАТА

    22 7 Отговор
    Този СОС е на подчинение на престъпника който се укрива в Народното събрание Бойко Методиев Борисов
  • 37 Шерлок

    22 5 Отговор
    Престъпница Фандъкова с нейния СОС източиха над 20 милиарда лева от Столична Община
  • 38 Еретер

    12 13 Отговор
    Тодор Живков: Другари, социализама се оказа едно недоносче.

    Коментиран от #40, #41

  • 39 Каква жестока цена платихме за комунизма

    31 4 Отговор
    Той остави 45 г мир и 141 млрд.д активи
    Монархията в 1944 остави 4 загубени войни,огромни репарации, 500000 убити мъже, набучени глави на колове и плащани от Нефашистката държава по 50000 лв.
    Англосаксинците са търсили структуроопределящо предприятие което да бомбардират но фашистка България не е имала такова нито едно.
    Активите са точно 5 млрд.лв.
    Къде са 141 млрд.и къде са 5 млрд.д.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Ще гоните социализма

    27 5 Отговор

    До коментар #38 от "Еретер":

    100 г.тъпи жълтопаветници.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Реалист

    18 3 Отговор
    И Георги Георгиев от СОС от квотата на ГЕРБ е гласувал за обществената тоалетна пред НДК от 5 кв метра на цена от 350 000 лв колкото един тристаен 120 кв м. в идеален център.
  • 44 незнайко

    22 4 Отговор
    ( Георги Георгиев: България е платила жестока цена за престъпния комунистически режим )
    Това заглавие някаква подигравка ли е ? В момента в БЪЛГАРИЯ да не би да цъфтим и вържем ? 30 години се краде от това което са изградили нашите родители през СОЦИАЛИЗМА ! Комунизъм не е имало НИКОГА ! Продадахме се на АМЕРИКАНЦИТЕ и сега обвиняват режима преди 30 години ! ТОВА Е ПРОПАГАНДА ! Да видим докога ще ТЪРПИМ !!!
  • 45 Киро Турука

    16 4 Отговор
    "Според него отчаяни политици с нисък рейтинг използват темата, за да влизат в телевизионните емисии."
    Това го казва човек с такъв рейтинг, че направо могат да го турят за генерален секретар на ООН! Сигурен съм, че този има рейтинг на работник от чистотата и освен семейството му и комшиите едва ли друг дава пет пари за индивида Георги Георгиев... На всичкото отгоре е и член на ОПГ на банкянския зайчар, което говори много що за индивид е...
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 г-н

    13 4 Отговор
    Как не се засрамихте бе иди--и ремонтаджии,крадци унищожители
  • 48 Бил се организирал с колеги

    7 3 Отговор
    наследници на репресирани родове. Ами тогава, няма да е изненада, ако започнат да излъчват и "активни борци против комунизма" със съответните привилегии. За да заеме този висок пост в общината този господин положително е използвал привилегията, че е от репресиран род. Какви по-голями привилегии от възлов висок пост, доход в пъти по-висок от средния за страната. А очилата, колко нуждаещи се могат да си позволят такъв лукс на тази цена.
  • 49 Най добрите години

    17 6 Отговор
    за Българския народ бяха през"ненавистния комунизъм"!Само да им кажа на неофашистчетата,че нямаше "комунизъм",а имаше социализъм!Най добрите години в историята на България!Апропо:защо никой не отиде с чукове на мероприятието?!Защото ъова го правят само фашистите!!!
  • 50 Петьо

    2 6 Отговор

    До коментар #11 от "Сталин":

    Сралин, здрасти. Смешен си.
  • 51 Баце ЕООД

    9 3 Отговор
    Тя за това цялата демокрация ни се крепи на ремонт на ремонта, на ремонта, на ремонта.. Време им е на политиците, в редичка минимум по един счупен стол на глъвъ!
  • 52 Хари

    4 14 Отговор
    България е платила висока цена, щото Сталин е поискал 70 процента влияние тук а Чърчил 30% ако беше обратното, немаше да е така, а щяхме да сме сред белите европейски държави много по-рано.
    Този режим е донесъл невиждани репресии на неудобните, обикаляли са по кафета и са питали ти кво правиш тук, къде работиш дай си паспорта и книжката и бият печати. Стригали са нула номер хора с малко по-дълги коси и са били печати по краката на момичетата с къси поли. Режима беше супер, но за хората дето обичат да са послушници и малтретирани, за нормалните хора беше равен на смърт и лишения ...
    Човека от снимката е прав не го плюйте

    Коментиран от #63

  • 53 Баце

    9 3 Отговор
    Явно не е, щом такива екземпляри за шепа зелена шума правят такива катекорични и декларативни празнословия, ама нейсе,прави актив с 80 годишна давност.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Пророка

    12 5 Отговор
    За печата по краката е било един единствен път.От 15 годишна до 40 г съм ходила с много къса пола.Стига писахте лъжи за социализма.Беше уникално време.Нямаше циганска музика по ресторантите.
  • 58 Павел пенев

    8 3 Отговор
    Този виден демократ е роден по времето на престъпния комунистически режим и затова от него човек няма да стане.
  • 59 шефа

    9 2 Отговор
    Това е следващия престъпник от ГРОБ който ще бъде издигнат за КМЕТ,мислете за кого гласувате.
  • 60 "ВРАГ НА НАРОДА"

    9 4 Отговор
    ОТКАКТО СВЯТ СВЕТУВА, В$€ МАЗНИЯТ ОТГОР€ ПЛУВА!

    ГОЛЯМАТА ГРЕШКА НА БЪЛГАРСКИЯТ КОМУНИЗЪМ БЕШЕ,ЧЕ ОСТАВИ мижитуркит€ ДА ВИР€ЯТ, ДА ДОНО$НИЧАТ, ДА $€ ИЗДИГАТ, ДА ВИКАТ ДРЪЖТ€ "ВРАГЪТ НА НАРОДА".....!

    този г. г€орги€в,АКО НЕ БЕШЕ ДОШЪЛ 10-ти НО€МВРИ СЪМ УБЕДЕН ,ЧЕ ЩЕШЕ ДА БЪДЕ ОТЛИЧ€Н БКП-ПАРТИ€Ц!
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Опа

    13 3 Отговор
    Стига с тия клишета за комунисти! Майките, бащите, бабите и дядовците на такива всезнайковци са със сигурност от номенклатурните кадри и са били членове на БКП, защото другите не се пробиват към властта и медиите. През перехода всичките партии, които са били във властта, освен да си напълнят джобовете, друго не са свършили.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 лудия

    13 3 Отговор
    Момче свери си часовника. Като си отговориш на следните въпроси. На коя страна беше България по време на войната и как се обърна към края на войната мина към другата страна? От кои беше бомбандирана и кои искаше България да изчезне от картата .? Кои се противопостави и кои допусна да сме в соц лагера. Четете история не ставайте смешни за знаещите.

    Коментиран от #67

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Донки Хот и Сан Чопанса

    5 2 Отговор
    Това другарче на снимката ми прилича на Берия
    😂
  • 67 Деций

    2 4 Отговор

    До коментар #64 от "лудия":

    Ти много сложна задача им постави!Как да мислят и да четат,то не им трябва.Утре ще им нанижат по една халка на носа е в дама,да блеят!Такива им трябват!
  • 68 20%

    6 3 Отговор

    До коментар #15 от "80%":

    Като чета коментарите, май ти си от 20% неосъзнати, които не виждат какво ни причини Демокрацията.
    Ама 20% ми се виждат много. Както каза Морето 10-12%
  • 69 ха ха

    8 3 Отговор
    май е време да се създаде общество на репресираните от ; демократичния режим ; , не са много около 2 500 000 работещи и 1 000 000 пенсионери , е , и 200 000 трайно безработни тотално унищожени от ; демократичните порядки ;
  • 70 А замисляло ли се е това

    9 4 Отговор
    на снимката, колко са жертвите на капитализма? Колко се самоубиха, колко живеят в мизерия, колко дори не могат да се лекуват, колко са изгонени от страната от сегашните "демократи"? Аман от лозунгите и клишетата на политическите кречатала.
  • 71 сноу

    4 0 Отговор
    Очевидно жорето се е докладвал като най изоглавеното мекере ...после е пощипнато оттук оттам и е пуснато с навита пружина да се пеняви по пистата ..Ще дразни, ще плюе ,ще храчи и накрая ще увехне, щом му надникнат в биографията..такива ги слагат в ролята на камъче в обувката..
  • 72 ЯМБОЛИЯ

    6 5 Отговор
    Светът не знае по-тежко робство от комунистическото. Затова никога повече комунизъм.

    Коментиран от #75

  • 73 1253

    2 4 Отговор
    Премахва се от паметника суветските фигурите на върха, и възпоминантелните плочи отдолу и се преместват на друго място. и се поставя паметник на на красивия цезар Иоан- или на гръцки Калоян Асен Български-император на българи и ромей,с възпоминателна плоча отдолу.

    Коментиран от #74

  • 74 Шрек

    6 0 Отговор

    До коментар #73 от "1253":

    Абе по добре на Крум , може пак да режем ръцете на крадците и езиците на лъжците . Цяла Европа ще се радва на едноръкия мълчалив парламент .
  • 75 много вероятно

    4 2 Отговор

    До коментар #72 от "ЯМБОЛИЯ":

    света да не знае , но цяла България знае робството под мутренско иго , което продължава.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Деций

    6 4 Отговор

    До коментар #76 от "Историк":

    И отделно, убитите по време на Кръволока Цанков,са в пъти повече от убитите от Народният съд.Само си спомнете за шестте Ястребинчета,невръстни деца и малкият Стойне на 6 годинии.Не народен съд, сто народни съдилища са им малко!
  • 78 Не повече от

    0 0 Отговор
    Псевдо демокрацията!
  • 79 Георги Георгиев срещу Васил Терзиев:

    0 0 Отговор
    това ще избираме , А ТЕ И ДВАМАТА СА ЕДНАКВИ БОКЛУЦИ , НАРОЧНО ИЗБРАНИ ОТ БОЙКО И КИРО ЗА ДА НИ СЕ ПОДИГРАВАТ !
  • 80 Георги Георгиев срещу Васил Терзиев:

    1 1 Отговор
    това ще избираме , А ТЕ И ДВАМАТА СА ЕДНАКВИ ПАРАЗИТИ , НАРОЧНО ИЗБРАНИ ОТ БОЙКО И КИРО ЗА ДА НИ СЕ ПОДИГРАВАТ !
  • 81 ГЕОРГИЕВ ЕДНИ ПАВЕТА НЕ МОЖЕ ДА ПОДРЕДИ

    1 0 Отговор
    ТЕРЗИЕВ ПЪК НАПРАВО ИДВА ДА КРАДЕ КАТО РАЗДАДЕ НА МАФИЯТА ВСИЧКО !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове