Last news in Fakti

24 Август, 2023 16:13 1 894 29

Президентството: Мотивите за смяната на главния секретар са продължение на чистката в МВР

  • президентство-
  • чистка-
  • мвр-
  • главен секретар-
  • мотиви

"Искането за отстраняване на главния секретар на МВР обаче напълно се припокрива със записа на партийното събрание на „Продължаваме промяната“ от месец май т.г., в което уволненията в системата за сигурност са мотивирани с целта „местните избори ще са с наше МВР“, казват още от "Дондуков"2

Президентството: Мотивите за смяната на главния секретар са продължение на чистката в МВР - 1
Снимка: БГНЕС

Мотивите към предложението за махането на главен комисар Петър Тодоров от поста главен секретар на МВР са изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция. Това се казва в позиция на президентството за искането за смяна на главния секретар на вътрешното министерство, инициирана от премиера Денков и вътрешния министър Калин Стоянов, цитирани от Dariknews.bg.
Посочените аргументи за липсата на организация и контрол върху дейностите на МВР са в остро противоречие с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г. на самото Министерство на вътрешните работи. В собствените си доклади МВР отчита по-добри резултати и по отношение на регистрираните, и при разкритите престъпления, посочват още от "Дондуков" 2.

И продължават още: Искането за отстраняване на главния секретар на МВР обаче напълно се припокрива със записа на партийното събрание на „Продължаваме промяната“ от месец май т.г., в което уволненията в системата за сигурност са мотивирани с целта „местните избори ще са с наше МВР“.
От президентството посочват, че гражданите и медиите могат да изискат и да се запознаят с Докладите за дейността на МВР, в които професионалната дейност на институцията е оценена на базата на конкретни данни и статистически показатели. "Така те ще могат сами да преценят каква е истинската причина за искането за отстраняване на главния секретар на МВР", посочват още от администрацията на Румен Радев.

Държавният глава счита, че освобождаването на главния секретар на МВР в този момент ще обслужи единствено интереси, различни от обществените.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Англофил

    26 22 Отговор
    Гласят ни да бъдем като украйна. Продавайте и бягайте докато е време

    Коментиран от #15, #18, #26

  • 2 Правителството

    23 29 Отговор
    е преценило , че това е необходимо !
  • 3 БТР-60

    35 37 Отговор
    Президента е един фигурант със собствен бюджет само трошат пари за
    Екскурзии.
  • 4 Кунев

    24 30 Отговор
    Този Тодоров не е частен шофьор на Радев та да не си дава оставката. Щом министърът му няма доверие, той се явява нежелан служител в системата. Нахални хора.
  • 5 Анонимен

    13 21 Отговор
    Боклуците никому не трябват!!!Махайте ги!!!
  • 6 Справедлив

    21 22 Отговор
    Мотивите са ясни Главтият сикретар е пияница и нжма е видимо.Само Румен Радим се прави,че не вижда и нечува фъфленето на протежето си.
  • 7 Анонимен

    11 18 Отговор
    Боклуците никому не трябват!!!Махайте ги!!!
  • 8 пеперастка мафия

    25 17 Отговор
    оставка, съд, затвор...за алабаладжиите от ПП-ДБ..и сглобкаджиите от ГЕРБІДПС..
  • 9 Никой

    18 22 Отговор
    " Дребна кремълска измет ".
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Супер

    22 3 Отговор
    Отдавна трябваше да се направи чистка в прогнилата система, нотрябват и структурни реформи. Прекалено много е башибозука за една малка държавица каквато сме
  • 12 МВР Е ОПГ

    13 6 Отговор
    Не е спирало да бьде ОПГ. Ще махнем вашите мутри да сложим наши и?
  • 13 Очевидно

    17 15 Отговор
    Радев няма да надмогне егото си дори в името на държавното управление и ще се запомни като дребнав и вреден български политик.
  • 14 Кирил

    16 2 Отговор
    В МВР трябва тотална чистка

    Коментиран от #22, #23

  • 15 Начо

    11 9 Отговор

    До коментар #1 от "Англофил":

    Марш ве руски с.пол
  • 16 Еййй

    7 1 Отговор
    Тъпъна остава
  • 17 Браво на Плешо

    0 14 Отговор
    българският президент.
  • 18 Ти па

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Англофил":

    Ганю умен, Ганю купува шести апартамент в софия и седма дизеларка.
  • 19 Емо

    11 10 Отговор
    Писна ми президента да назначава разни апаратчици, номенклатурчици и лапачи. Като този с търбух като бъчва и Дермеджиев апартаментаджията.

    Коментиран от #21

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 ами

    7 6 Отговор

    До коментар #19 от "Емо":

    нали ти беше назначил и кокорчо и кирчо (иначе нямаше да знаеш, че съществуват такива момченца). Що, не ти писна тогава!
    Брей, това от ПОСОЛСТВОТО добре промиват, мотивират и моделират. Само дето, от толкова моделиране, няма да остане място за самостоятелно мислене (ако въобще си способен да мислиш)
  • 22 ами да почнат

    9 4 Отговор

    До коментар #14 от "Кирил":

    с министъра, че точно от неговия ресор са най-големите проблеми и скандални случаи. Като беше директор на ГДБОП никаква файда, но като стана министър веднага се сети да пита защо няма резултати по случаите на ГДБОП (сякаш не знае какви ги е вършил).
    Да го махат, че цялото МВР ще стане като провалилата му се дирекция
  • 23 Анонимен

    1 1 Отговор

    До коментар #14 от "Кирил":

    И в Президентството
  • 24 Шопо

    5 2 Отговор
    МВР е ОПГ всички началници на ОД на МВР трябва да бъдат сменени.
  • 25 Каква наглост, превиши правата си и със

    4 4 Отговор
    служебни правителства изчисти висшият и среден ешалон на държавното управление, сега ми реве! Ей, няма по-голяма мерзост!

    Коментиран от #29

  • 26 Накъде бе, другар!

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Англофил":

    Тръгнеш ли към Русия и аз съм след теб! За такива мушмороци там размитат, ти не им трябваш там, а тук да мътиш водата. Русофилите след бунта по Стамболов време са настанени в една сграда с публичен дом. Всичките им оплаквания са били напразни!
  • 27 Лелеле

    3 4 Отговор
    Наглецът Радев. По време на служебните си кабинети сам си предлагаше, сам си одобряваше и сам си назначаваше в държавата - шефове на служби, посланици, директори, цели бордове, обществени поръчки за милиони. Лелел нечуван наглец е Радев
  • 28 Оги

    4 1 Отговор
    Жесток Радев както винаги! Това е президент, шарлатани, шарлатанки и вие малки шарлатанчета! Ясно! А сега - марш у лево да скимтите кат настъпени пинчери!
  • 29 Барабата

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Каква наглост, превиши правата си и със":

    Реве ти безмозъчно говедо
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол