Last news in Fakti

24 Август, 2023 23:30 1 863 13

Важните новини във ФАКТИ на 24.08.2023 г.

  • прокуратура-
  • цветан цветанов-
  • георги киряков-
  • главен секретар на мвр-
  • петър чолаков-
  • тир-
  • кнсб-
  • мария габриел-
  • президентство-
  • петьо еврото-
  • бсп-
  • ангел найденов-
  • гвоздейков-
  • баба вида-
  • избори-
  • нарушители на пътя-
  • ген. съби събев-
  • алкохол-
  • авария-
  • дрегер-
  • омбудсман

Според отговора на Централната банка на Република Франция една от тези банкноти със серия и номер U09014849096  не съществува, което допълнително разколебава извода за достоверност на снимките

Важните новини във ФАКТИ на 24.08.2023 г. - 1

Прокуратурата: Снимките от спалнята на Борисов са подправени, няма доказателства за кюлчета и пачки

Не са установени данни за престъпление по досъдебното производство, свързано със снимките, за които се твърди, че са от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов. Това съобщиха от Софийската градска прокуратура. Според обвинението кадрите са били подправени.

Не е възможно да бъде доказано по несъмнен начин дали банкноти с номинал 500 евро, златни кюлчета и пистолет действително са се намирали на изобразеното на снимките място.

Не може да бъде доказано и дали пачките с банкноти с номинал 500 евро съдържат и други банкноти (освен тази, която се вижда най-отгоре), колко на брой са и на каква обща стойност, посочват от прокуратурата.

Според отговора на Централната банка на Република Франция една от тези банкноти със серия и номер U09014849096 не съществува, което допълнително разколебава извода за достоверност на снимките. Въпреки че са извършени всички възможни действия по разследването, не може да бъде доказано по несъмнен начин на коя дата и от кого са били заснети съдържащите се на седемнадесет файла снимки и видеозапис.

Очаквайте още подробности!

Цветанов: Убийството на Алексей Петров не е политическо. Ако съдебната система работеше, щеше да е жив и в затвора

"За главния секретар няма да има подписан указ, ще се разчита повече на заместник-главния секретар на МВР, балансът все още съществува. Всичко това рефлектира върху демотивацията на състава и преследване на професионалисти от едната или другата страна на лагера". Това коментира бившият вътрешен министър Цветан Цветанов в студиото на "Денят ON AIR" след огласената по-рано днес остра критика от Румен Радев към мотивите в искането за отстраняването на главния секретар на МВР Петър Тодоров. Президентът отказа да го уволни.

Георги Киряков: Радев има някакъв политически план, който цели разбиване коалицията на редовния кабинет

Напрежението ескалира с отказа на президента да подпише Указа за освобождаването на главния секретар на МВР. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" политологът Георги Киряков.

Главният секретар на МВР: Позицията на Президентството е правилна. Истината е в докладите на МВР за миналата година

„Съгласен съм с изразената от Президентството позиция, защото това е истината. За мен тя е правилна и истинска”, заяви пред NOVA главният секретар на МВР Петър Тодоров. Така той коментира позицията на Президентството във връзка с искането на правителството той да бъде освободен. От „Дондуков” 2 обясняват, че мотивите към предложението са „изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция”.

Петър Чолаков: Президентът оставя отворени врати. ПП и ДБ да бъдат по-обрани в реформаторските си претенции

Президентът оставя отворени врати. Смисълът на такова послание е да се предизвика още интерес към неговата фигура, да се консолидират неговите привърженици и най-малкото онези, които не харесват сегашната изпълнителна власт.
Този анализ на думите на държавния глава в посланието му от Шипка преди дни направи политологът доц. Петър Чолаков в интервю за БНР. Според него е възможно изразът "народно движение" да се чете и в посока бъдещ политически проект на президента Румен Радев.

ТИР с минерална вода се обърна на "Тракия", има огромни задръствания

ТИР, превозващ минерална вода, се обърна в района на 137-ия километър на магистрала „Тракия” и затруднява движението и в двете посоки. Инцидентът е станал около 15.30 ч. По предварителни данни няма пострадали, информират от Нова телевизия.В района се е образувало 5-километрово задръстване в посока Бургас.

КНСБ: Обективната линия на бедност за 2024 г. трябва да бъде 646 лв.

КНСБ не приема подхода при определянето на размера на линията на бедност и няма да подкрепи проекта на постановление на Министерския съвет за определяне размера на линията на бедност за 2024 г. Това се посочва в позиция на синдиката относно предложението, публикувано за обществени консултации през юни, съобщават от БТА. От МС предлагат за 2024 г. размерът на линията на бедност да бъде 526 лв. За настоящата година тя е в размер на 504 лв.

Мария Габриел: България потвърждава непоколебимата си подкрепа за Украйна

В Деня на независимостта на Украйна, България препотвърждава своята непоколебима подкрепа за независимостта, суверенитета и териториалната цялост на Украйна в рамките на нейните международно признати граници. Това написа вицепремиерът и външен министър Мария Габриел в "Х" (Туитър).

Президентството: Мотивите за смяната на главния секретар са продължение на чистката в МВР

Мотивите към предложението за махането на главен комисар Петър Тодоров от поста главен секретар на МВР са изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в тази институция. Това се казва в позиция на президентството за искането за смяна на главния секретар на вътрешното министерство, инициирана от премиера Денков и вътрешния министър Калин Стоянов, цитирани от Dariknews.bg.
Посочените аргументи за липсата на организация и контрол върху дейностите на МВР са в остро противоречие с Докладите за дейността на МВР за 2022 г. и първото полугодие на 2023 г. на самото Министерство на вътрешните работи. В собствените си доклади МВР отчита по-добри резултати и по отношение на регистрираните, и при разкритите престъпления, посочват още от "Дондуков" 2.

Нов обрат: МВнР не откри Петьо Петров - Еврото в Дубай

След отправено запитване от МВнР относно българския гражданин Петьо Петров, е получен отговор, че от полицията е направена справка и в Дубай няма информация за такова лице. Това става ясно от съобщение на Министерството на външните работи.

Социалистите питат Тагарев: Планира ли се предаването на българските зенитно-ракетни комплекси C-300 на Украйна?

Планира ли се предаването на българските зенитно-ракетни комплекси C-300 на Украйна? Това бе един от въпросите, които зададоха на брифинг в централата на партията народните представители от БСП Георги Свиленски, Кристиан Вигенин и Атанас Зафиров, предават от "Фокус".

Ангел Найденов за Пригожин: Откровено отмъщение

"Залозите за дълъг живот на Пригожин, след т.нар. поход на справедливостта, не бяха особено високи. Дори част от тези залози клоняха към нула. Обичайният въпрос беше не дали, а кога ще се случи нещо на Пригожин и на хората от ръководството на "Вагнер", които участваха в подготовката и в осъществяването на този т.нар. поход. Дори въпросът как точно се е случило не е толкова важен. Очевидно това е част от традициите на руското самодържие. Изглежда, че единственото сигурно нещо е, че това сякаш не е техническа неизправност, не е пилотска грешка. Оттам нататък всички версии, които звучат или биха звучали впоследствие, добиват някаква реалистичност и възможност. Струва ми се, че това е откровено отмъщение, но и последната стъпка за ликвидирането на "Вагнер" като независима организация".

Гвоздейков на Росенец: Терминалът се връща на държавата

Министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков пристигна на пристанищния терминал „Росенец“. Целта му е да се запознае на място с процеса по предаване на терминала за управление от държавата, съобщи "Нова телевизия'.

"Баба Вида" се руши, срути се стена на средновековната крепост

Срути се част от стена на крепостта „Баба Вида“, която е национален паметник на културата. Вчера около обяд е подаден сигнал за паднали камъни от една от стените на средновековната крепост, съобщи БНТ.

Стоил Цицелков: Ако ще се пипа Изборният кодекс, това би трябвало да стане с мисъл за следващите избори

"Въпреки много малкото време преди изборите, традицията показва, че най-вероятно Изборният кодекс пак ще бъде пипан."

Йонко Мермерски: Необходим е по-голям контрол и по-чести наказания за нарушителите на пътищата

Статистиката за най-опасни и безопасни превозни средства показва, че най-безопасният вид транспорт е самолетът. Средно има един инцидент на 100 милиона полета и повечето са с малки, частни самолети. Броят на оцелелите при самолетни катастрофи е 50%. На второ място най-безопасен транспорт е железопътният, като смъртността при влакови катастрофи 0.9 пътника на 160 млн. км. И в крайна сметка автомобилният транспорт се оказва най-опасен, на всеки 160 млн. км загиват 1.6 души при пътни инциденти, като всяка година загиват 1.2 милиона хора по пътищата по света, което е 1000 пъти повече колкото при самолетни катастрофи. Ако говорим за мотоциклети, мотопеди, тогава смъртността е многократно по-голяма – 45 души на 160 млн. км, напомни водещата на рубриката "Визия 0" на предаването "Денят на фокус" на Радио "Фокус" Цвети Капитанова.

"Има драстична разлика в подхода и в приложението за безопасност както на превозното средство, така и на управляващия го“, сравнявайки самолетния и автомобилния транспорт, каза проф. Йонко Мермерски – учен, преподавател и професор по химия, като напомни стотиците проверки за сигурност, които се правят преди излитане на един самолет, и съответно липсата на такива при един частен автомобил. "И оттам съответно и статистиката е перфектен израз на това какви са резултатите, свързани с безопасността.“

Третият фактор за сигурността, освен изправността на превозното средство и подготвеността на управляващия го, е инфраструктурата на пътя. Промяната в пътната обстановка често пъти не е обозначена, разказа още от своя опит по пътищата проф. Мермерски:

Ген. Събев: Съдбата на Пригожин е очаквана

Съдбата на Пригожин е очаквана. Това коментира пред Дарик радио военният експерт ген. Съби Събев.

Какво да правим?: Фалшив положителен резултат от тест за наркотици при шофиране

На 9 август тази година България въведе по-строги наказания за водачите на моторни превозни средства (МПС), управлявали след употреба на алкохол или наркотични вещества. Промените, които влязоха в сила, се отнасят до отнемането на автомобилите на такива шофьори.

Авария в Девня: Тази сутрин е имало изтичане на амонизиран разсол на територията на „Солвей Соди“

Тази сутрин в Девня е имало изтичане на амонизиран разсол на територията на „Солвей Соди“. Пострадали и щети няма, съобщиха от дружеството, цитирани от БНТ.

Втората присъда за употреба на алкохол при шофиране: Пак за 36-годишен, този път с мотор

Първата глоба за пиян шофьор по новите правила вече е факт и в Кърджалийско. 36-годишен водач ще трябва да плати стойността на мотоциклета, който е управлявал след употреба на алкохол, съобщи "Родопи24".

Омбудсманът предупреди: Опасно се бърза със свободни цени на тока още тази зима

В проекта с промени на Закона за енергетиката не са защитени в достатъчна степен правата на гражданите и спорните текстове следва да бъдат преразгледани. Това съобщиха от пресцентъра на омбудсмана.

Омбудсманът Диана Ковачева изпрати становище до министъра на енергетиката Румен Радев по проекта на Закона за изменение и допълнение на Закона за енергетиката, в което остро възрази срещу някои от предложените в него промени. Основното притеснение на проф. Ковачева е, че законопроектът предвижда първи стъпки за либерализацията на пазара на електроенергия за населението от 1 януари 2024 г., т.е. по средата на отоплителния сезон.

Припомняме, че в края на 2022 г. парламентът прие решение, с което се възлага на Министерския съвет да гарантира регулирани цени на тока за домакинствата поне до 1 януари 2026 г.

"Смятам определената дата за прибързана и необмислена, тъй като може да доведе до непредвидими ситуации преди излизането на битовите клиенти на свободния пазар. Предвидената поетапност към либерализация на пазара на електрическа енергия не бива да започва по средата на зимния период, без нормативна уредба за въвеждане на механизъм за предоставяне на финансова подкрепа на домакинствата, които са в положение на енергийна бедност", пише омбудсманът.

Според Диана Ковачева, ако се прекрати дейността на "Националната електрическа компания“ ЕАД (НЕК) като обществен доставчик от 1 януари 2024 г., както предвижда проектът, може да се окаже, че стотици хиляди домакинства, които се отопляват на ток, няма да могат да си плащат в срок задълженията, което е отчетено като възможност в оценката за въздействие.

На следващо място омбудсманът категорично възразява срещу фиксирането на минимален срок – една година, който гражданите са длъжни да подпишат с избрания търговец на ток.

"Този срок е в полза на търговците на електрическа енергия, но не и на битовите клиенти, явява се пречка за смяна на доставчика и за конкуренцията на пазара“, подчертава общественият защитник.

Според проф. Ковачева фиксирането на срок за действие на договора в закона е вмешателство на държавата в свободното договаряне между страните. От друга страна, Директива (ЕС) 2019/944 на Европейския парламент и на Съвета от 5 юни 2019 г. относно общите правила за вътрешния пазар на електроенергия и за изменение на Директива 2012/27/ЕС не поставя такова ограничително условие.

"Либерализацията на пазара на електрическа енергия на дребно не кореспондира със законодателни пречки за смяна на доставчика на ток, каквато е въвеждането на минимален срок на договора", посочва омбудсманът.

Друг недостатък на проекта е, че предвижда критериите, условията и редът за определянето на статут на домакинство в положение на енергийна бедност и/или на уязвим клиент за снабдяване с електрическа енергия да бъдат определени в Наредба, приета от МС, за което обаче няма определен срок.

"Недопустимо е изготвянето на тази Наредба да се измества неясно кога в бъдещето“, посочва Диана Ковачева и подчертава, че предвиденият шестмесечен срок в проекта се отнася само за действащите подзаконови нормативни актове, но не и за новата наредба.

Друг проблем, във връзка с държавната подкрепа за хората в положение на енергийна бедност, е дефинирането на понятието "домакинство/а" – като "лице или повече лица, които живеят и са регистрирани в едно жилище или част от жилище, имат общ бюджет и общи разходи за потребление на енергия /и общи разходи за задоволяване на други потребности".

Според Закона за гражданската регистрация (ЗГР) адресната регистрация на гражданите е по постоянен и по настоящ адрес, като не е задължително те да съвпадат. В Проекта не е уточнено коя адресна регистрация се има предвид.

Проф. Ковачева обръща внимание, че в Регламента за изпълнение (ЕС) 2019/2181 на Комисията от 16 декември 2019 година е въведено и понятието "обичайно местопребиваване", като в чл. 4 са посочени и конкретни случаи за прилагането му.

"Смятам също, че така дефинирано, понятието "домакинство“ не отразява многообразието от възможности, които животът представя и опасенията ми са, че като последица граждани ще бъдат ощетени или най-малкото няма да бъде представено реалното състояние", категорична е Диана Ковачева.

Тя посочва също, че в Регламента за изпълнение (ЕС) 2019/2181 на Комисията от 16 декември 2019 г. е въведено и понятието "обичайно местопребиваване", като в чл. 4 са посочени и конкретни случаи за прилагането му.

Омбудсманът категорично възразява и срещу намерението на битовите клиенти да се начислява "такса за прекратяване на договор" и "такса при смяна".

"Няма основание за начисляване на такса при прекратяване на срочен договор с изтичане на срока му. Още повече, че в договорите за доставка на електрическа енергия следва да бъдат предвидени неустойки при неспазване на договорените условия", пише проф. Диана Ковачева.

Тя е против да се начислява и такса смяна, тъй като съгласно чл. 12, т. 2 от Директивата: "Държавите членки гарантират, че поне на битовите клиенти и малките предприятия не се налагат такси при смяна."

Омбудсманът смята за съществен пропуск в проекта, че не е транспониран член 14 от Директивата "Инструменти за сравняване" на офертите на доставчиците на ток, включително оферти за договори с динамична цена на електроенергията. По този начин не е гарантирано чрез закона правото на битовите потребители на достъп до точна, актуална и безплатна информация за офертите и инструментите, които ще се предлагат на електроенергийния пазар на дребно.

По повод предложените изменения на действащата забрана за демонтаж на радиаторите в жилищата, омбудсманът предлага тази забрана да отпадне изцяло, тъй като и в момента е неработеща.

Диана Ковачева отбелязва като пропуск и че в проекта не намира своето решение проблемът със справедливо определяне в ЗЕ на количествата топлинна енергия, отдадена от сградната инсталация за отопление.

"В заключение, считам за необходимо да отбележа, че Мотивите към ЗИД на ЗЕ не отговарят на изискванията на чл. 28, ал. 2 от Закона за нормативните актове /ЗНА/, съгласно който:

"Мотивите, съответно докладът, съдържат:

1. причините, които налагат приемането;

2. целите, които се поставят;

3. финансовите и други средства, необходими за прилагането на новата уредба;

4. очакваните резултати от прилагането, включително финансовите, ако има такива;

5. анализ за съответствие с правото на Европейския съюз."

От Мотивите не става ясно какви финансови средства ще са необходими за прилагането на новата уредба, очакваните резултати – като например намаление на цените на електрическа енергия при ефективна конкуренция.

Трайна е съдебната практика, че неизпълнението на чл. 28, ал. 1, 2 и 3 ЗНА е съществено нарушение на процедурата по изработване на проекта на нормативния акт и е достатъчно основание за отмяна.

В частичната предварителна оценка за въздействие на Проекта няма представена информация относно изискванията на чл. 16 от Наредбата за обхвата и методологията за извършване на оценка за въздействие за битовите потребители на електрическа енергия, относно:

- представяне на резултатите от сравняване на вариантите за действие и техните потенциални въздействия по критериите ефективност, ефикасност и съгласуваност /чл. 16, ал. 6/;

- информация дали административната тежест за физическите лица ще се увеличи или ще се намали при изпълнението на препоръчителния вариант по всеки поставен проблем /чл. 16, ал. 8/;

- информация дали ще се създават нови регулаторни режими, или дали се засягат съществуващи режими и услуги при изпълнението на препоръчителния вариант по всеки поставен проблем /чл. 16, ал. 9/;

- информация дали се създават нови регистри при предприемане на действия по изпълнението на препоръчителния вариант по всеки поставен проблем /чл. 16, ал. 10/;

- информация за потенциалните рискове (ценови, финансови, социални и икономически последици върху бюджетите на домакинствата, информираност на потребителите, правна несигурност, сигурност на доставките на електрическа енергия и др.) при изпълнението на препоръчителния вариант по всеки поставен проблем /чл. 16, ал. 12/

С оглед на изложеното изразявам становище, че с Проекта не са защитени в достатъчна степен правата на гражданите и спорните текстове следва да бъдат преразгледани“, заключва общественият защитник.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Електра

    5 12 Отговор
    Най накрая истината излезе, макар, че беше ясна от първия ден на компромата...

    Коментиран от #2

  • 2 Да това е корупция

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "Електра":

    В най голям размер златни кюлчета и разпостранение на фалшиви европари от бандита Тиквун.
  • 3 Изобщо

    7 6 Отговор
    не е имало чекмедже. Кой е луд да съхранява някакви си там хартишки и металчета в спалнята си? Единственото вярно в цялата история е, че ББ си е жив и здрав . Ходи си напред назад, гледа си работите, следи си интересите, подготва си важните кметове по места и...те така. Междувременно, крепостта Баба Вида се руши, защото за Северозапада никога не са отпускани достатъчно пари за развитие във всяко отношение. От комунизъмЪ, та до ден днешен – сирачето на бг.
  • 4 да питам

    0 6 Отговор
    Я кажете ве , Омниците .. колко рубли имате у онлайн банкирането .. 🤫
  • 5 иис

    3 9 Отговор
    Радев казал: "Кой ми писа във фейсбука!"
    Това не е смешно! Вече четри години Радев вилнее с бандата си от мутри из държавата и подменя избора на народа, сваля главни прокурори и е довел държавата до пълен хаос. Това му деяние е донякъде улеснено от нихилизма внедрен в обществото от Шоуто на Слави и други помощни фактори.
    Времее народа да осъзнае важността на казуса и да даде на Радев възможност да преосмисли деянията си докато излежава ефективна присъда.

    Коментиран от #6

  • 6 Преди

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "иис":

    посоченият от теб, всички лъжеполитици, лъжеуправници и лъжезагрижени на бг. народа трябва да са прибрани на сигурно място с квадратчета на прозорчето и в раирани дрешки. Р е единствен, който е още в час и се бори за доброто на б г.
  • 7 да питам

    1 3 Отговор
    Абе , къде изчезнаха борците за свобода ? Май нема рубли , за извънреден труд .. 🤭😁
  • 8 Лошо

    1 2 Отговор
    с тези борси за ток, откакто ги въведоха фалираха много енергоемки предприятия в България. Хубаво би било да се представят данни колко предприятия са закрити след въвеждането на нерегулиран пазар за фирмите. А какво ще стане с потребителите не ми се мисли, от 2000 г. цената на ток е скочила с 200%. Като закрият Козлодуй и ТЕЦ-овете става страшно. Няма никаква конкуренция между доставчиците. Подаряваме реакторите и оборудването на Белене, и реално ни върнаха в Средновековието. Всичко по веригата ще поскъпне. От свободен пазар на газ, парното поскъпна от 2019 г.120 лв. с топла вода изравнителни, тази година на 165 лв. мегават с 20% ДДС, между сто и двеста лева само за сградна. И отделно ток зимата, защото с парно няма 19 градуса в жилищата, особено на последните етажи, става страшно. Най-добре е да си подават оставката, и да идват политици като Орбан. Инфлация 60% храни, 30% услуги, Няма референдуми. Няма походи за мир. Няма воля на народа.
  • 9 Белене

    0 0 Отговор
    Ако АЕЦ Белене беше изградена през 2012 г., себестойността на произвежданата електроенергия щеше да бъде 160 лв./МВтч. Това го има в икономическия модел и в договора за изграждане. Енергийната борса затвори при цена за базова енергия от 323.57 лв. за MWh с ден за доставка 24 август 2023 г. Според проучване, проведено от Университета в Туенте (Твенте), в сътрудничество с Университета за приложни науки в Амстердам, някои електронни електромери могат да дадат неверни показания, които са до 582% по-висока, отколкото на действителното потребление на енергия. Сметката ми за ток след въвеждането на "електронен електромер" при една и съща консумация минали години скочи с 200%. Същото вероятно ще важи и за дистанционните уреди Топлофикация. Мотивите на омбудсмана са железни, но ще стане като със Сградна, Дириктиви ЕС нашите ги побългаряват, както Дяволът чете Евангелието.
  • 10 Военните винаги

    0 1 Отговор
    са били с подозрителна природна интелигентност!Дори един компромат не могат да стъкмят като хората.Радеф,и кликата около него,да кажат кой подхвърли фалшивите банкноти и бронзираните "кюлчета" в нощното шкафче в мазата на Бояна.
    Типично скроен опит за компромат преди края на мандата на Борисов.След неуспеха,някои служители на Митрофанова бяха сменени(изгонени) от България.Кирето "изгони" 70 дипломата,които бяха сменени със други 76 ,подготвени за това,което в момента става в България.
  • 11 Хасковски каунь

    2 0 Отговор
    Изпирането на оакани гащи започна.
  • 12 Искра

    2 0 Отговор
    Изпраха Боко Тиквата защото знаят че Васил Божков си идва. Сега той ще им разкаже играта!!!
  • 13 Гай Турий

    2 0 Отговор
    Е как снимката с кюлчетата и пачките ще е нагласена?! Сенките от фотоапарата съответстват на блясъка от светкавицата, която е ползвана! Поркуратурата прикрива тулупа.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол