Last news in Fakti

25 Август, 2023 11:15 3 267 36

Авиационен експерт: В самолета на Пригожин е имало взривна декомпресия, затова започва падане надолу

  • пригожин-
  • взрив-
  • самолет

Пригожин трябва да е имал парашут, а самолетите - катапулт, но това не се е задействало, казва бившият военен министър Николай Свинаров

Авиационен експерт: В самолета на Пригожин е имало взривна декомпресия, затова започва падане надолу - 1

При видеото се вижда, че едното полукрило на самолета на Пригожин липсва при падането от височина, както и части от вертикалния стабилизатор (опашката) и елеватора. Това означава, че е имало разпад във въздуха. Опашните части са на 3-4 км от основните останки. Едната теория е сваляне, но по-правилно е да се каже, че е взривен, дали отвътре или предизвикан отвън предстои да се разбере. Това каза авиационният експерт Александър Богоявленски за Нова телевизия.

"На борда е имало записващи устройства. "Покушение е по-правилно определение от тероризъм. разпад по време на полет е най-рядката причина за авиопроизшествие. Самолетът е бил откриваем с радар, подал е летателен план и е имал транспондер. Твърде вероятно няма да има достъп до двете черни кутии. На борда е имала взривна декомпресия, в резултат на това самолетът започва падане надолу. Ракета може да прониже крилото", обясни той.

Бившият военен министър Николай Свинаров предположи, че ПВО системата С300 може да е използвана за сваляне на самолета на Пригожин. "Има неясноти от технически характер около катастрофата на самолета на Пригожин. Частният полет като има списък на пасажерите и летателен план, има ли черна кутия? Държавният тероризъм не е чужд на руското управление, така че бихме могли да го определим и така. Свалянето на самолет с ракети или вътрешен взрив са сред версиите, няма как грешка на пилота да свали крилото на самолета", коментира той.

Според него всички на борда са починали още по време на удара - във въздуха. "Пригожин трябва да е имал парашут, а самолетите - катапулт, но това не се е случило. Думите на Путин означават, че стои зад действията на "Вагнер" в Украйна", посочи Свинаров.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 24 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мошенници

    17 0 Отговор
    Ха, гласуваш с 1 звезда, а Показва 3 при един гласувал.

    Коментиран от #7, #12, #19

  • 2 Очевидци

    3 2 Отговор
    са чули само един единствен тътен !
  • 3 Може би

    9 1 Отговор
    Някой си е забравил ръчната граната в джоба.
  • 4 Анонимен

    21 0 Отговор
    Падане надолу. Аз си мислех, че някои самолети падат нагире.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Баце ЕООД

    18 0 Отговор
    Аз като падам, падам нагоре.. Тва ти не е физика, ДЕМОКРАЦИЯ Е!
  • 7 Не мошеници

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мошенници":

    А Демократи!
  • 8 4677

    27 0 Отговор
    Не знаех, че ембраиер има катапулт, големи експерти 😇😇😇😇😇

    Коментиран от #32

  • 9 Питащ

    8 0 Отговор
    А падане нагоре кога има?
  • 10 Чичо Тони

    10 4 Отговор
    ПВО ракетите не са снаряди и не "пронизват" целта. Те са заредени със шрапнели и се взривяват на няколко метра от целта. Няма как да откъснат крилото. Очевидно става въпрос за взрив в самолета.

    Коментиран от #31

  • 11 Българин

    5 0 Отговор
    неудобните биват премахвани
  • 12 Чичо Тони

    8 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мошенници":

    Явно си нов в тези "гласувания".
  • 13 Абсурдистан

    9 23 Отговор
    Ако не сега, то след време подробностите ще излязат наяве. Никой обаче не се съмнява, че това е дело на Путлер. И следва абсурдното нашите безродници представящи се за стожери на законноста, подкрепят един тотано психясал диктатор, който си урежда личните сметки по най-касапски начин без да му пука, че може да пострадат и невинни хора. Какво са виновни пилотите, стюардесата и хората на земята върху които може да падне самолета?
  • 14 Матей преображенски

    24 5 Отговор
    Самолета няма елеватори,има елерони.Някакви русофобски зложелатели пуснаха версията ,че самолета е ударен с ракета,значи трябва да е целия надупчен от шрапнели,даже две ракети,та нали излитането на тия ракети е могло да бъде забелязано от случайни хора,и даже заснето с дсм,и после няма мърдане,руското командване и висшето управление непоправимо ще се компрометира в очите на целия свят.И тъкмо се провежда среща на БРИКС,Русия е лидер и изведнъж такова петно.Разберете ,че това са нелепи свободни съчинения.

    Коментиран от #23

  • 15 Айде бе,

    4 2 Отговор
    При видеото може да се виждат още много работи, но самото видео не се вижда...

    Коментиран от #28

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Начи

    16 0 Отговор
    Ако е нямало взривна декомпресия самолета щял да си фърчи на воля. Голям експерт, а.
  • 18 Иван

    22 1 Отговор
    Кретен, а не авационен експерт е този Свинаров. Къде е видял в пътнически самолет да има катапулти, па макар и само за екипажа. А пък че Пригожин е имал и парашут ама сигурно е под седалката. И как ще го сложи за секунди, а и как ще напусне самолета безопосно.
  • 19 Питагор

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Мошенници":

    Така ще се броят и гласовете за четворната наесен.
  • 20 Матей преображенски

    10 4 Отговор
    Това е външен удар и добре замислена диверсия,момента е избран точно,цялото ръководство на ЧВК е унищожено,но дори това е най-същественото,ударът е многопосочен,да се нанесе удар по авторитета на Путин,,да се разцентрова Вагнер,особено както се твърди ,че французите събират сили за нападение над Нигер,а ПОлша и Украйна за малко да си отдъхнат от надвисналата опасност от ЧВК.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Да Не

    5 0 Отговор
    Еее падане нагоре може ли да има!?
  • 23 Деций

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "Матей преображенски":

    Така е,и още нещо което се тиражира за откъснат вертикален стабилизатор,а с него самолета завива на ляво или дясно, а не държи хоризонта.При откъснат вертикален стабилизатор пилота има още опции да завие с различна тяга на моторите,и с оперението на крилата,обач те журналистчетата от къде да ги знаят тези неща.Изнедадан съм от ниската им обща култура и от елементарните ниви на знания.
  • 24 Реа

    6 8 Отговор
    Трудно е да си бг-раб.
    Подкрепяш Путин, но от части и Пригожин.
    И когато двамата се обърнат един срещу друг, се чудиш как да нагласиш обстоятелствата, така че и двамата да са невинни, и двамата да са герои.
    Те се гърмят, обиждат пред цял свят, вадят кирливите ризи един друг, самоизяждат се, а ти говориш за двойници, конспирации, Запада, Сащ и т.н.
    Лошото е, че покрай двамата измря сумати народ.
  • 25 Човек с очи

    10 0 Отговор
    Този "експерт" може ли да назове моделите бизнес джетове които имат катапулти за пилотите и от които може да се скача с парашут ? Аз не знам нито един.
  • 26 Свинчо изгрухтя

    5 0 Отговор
    предполагайки че отдавна не е излизал от кочината да бръщолеви
  • 27 Бай Иван

    5 1 Отговор
    "Авиационен експерт: В самолета на Пригожин е имала взривна декомпресия, затова започва падане надолу"

    Айде бе . Аз пък си мислех ,че ако няма взривна декомпресия ще пада нагоре? Ай какие же идиоты!
  • 28 Фу бе,

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Айде бе,":

    В клопс.ру има, има в ютюб от рускини, които пътуват в кола в този момент. (Каква мръсна уста имат тия женщини само да чуеш! ) Или си интернет неграмотен?
  • 29 Специалист

    5 1 Отговор
    Какво ли е туй нещо "елеватор"? За елерон съм чувал, ама за елеватор?!?!?!
  • 30 Галфон

    3 2 Отговор
    Тази четворна коалиция е вредна за България Каквото и да изплюят все мирише. Много експерти много чудо бре.
  • 31 Казуар

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Чичо Тони":

    Точно така е. А американските разузнавателни спътници не са засекли ракета по топлината от двигателя и.
  • 32 ТИА

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "4677":

    То пътнически самолет с катапулт е глупост и затова няма. И този беше военен министър.
  • 33 ЗАлудо

    2 2 Отговор
    Свиняров така и нищо не научи от военното дело.ЗАлудо беше военен министър. С-300 ще разпертушини това самолетче на парченца. Има взрив/взривове вътре в самолета,което значи диверсия. Май е загубил обонняние , но все пак да следва миризмата на загубените милиарди от американци и французи и тази на укровската кайма от Артьомовск.
  • 34 Аз…

    0 0 Отговор
    Ако е предател- малко му е!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 ТАКИВА СВИНАРИ И ЕКСПЕРТИ СА НАВСЯКЪДЕ

    0 0 Отговор
    ПРОСТИ ПО ЦЯЛАТА ТИКВА !
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове