Last news in Fakti

28 Август, 2023 12:41 4 488 75

Адвокатите на Георги Георгиев: ДНК експертизата показва, че е невъзможно той да е наранил Дебора

  • дебора-
  • адвокати-
  • днк експертиза

Няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението срещу Дебора, казва Валентин Димитров

Адвокатите на Георги Георгиев: ДНК експертизата показва, че е невъзможно той да е наранил Дебора - 1

Защитниците на обвинения за нападението над 18-годишната Дебора Михайлова от Стара Загора Георги Георгиев заявиха, че резултатите от ДНК експертизата и от трасологичната експертиза сочат, че „категорично се отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието“, съобщи БТА.

Според адвокат Валентин Димитров в ДНК експертизата „няма какъвто и да било биологичен материал по дрехите, с които се твърди, че Георги е бил в нощта на нападението срещу Дебора“.

Намерената на местопроизшествието стъпка от обувка категорично не е на Георги - нито по вид, нито по размер, каза още Димитров.

Според двамата защитници Валентин Димитров и Петко Кънев „прокуратурата изнася доказателства, които обслужват единственото обвинителната теза, затова искахме смяна на подследствеността от главния прокурор на Република България, тъй като считаме, че делото не се води обективно и безпристрастно и всестранно, а напротив- едностранчиво“.

„Прокуратурата изнасяше до този момент единствено доказателства, които по някакъв начин кореспондираха с тяхната теза. Но в момента, в който стана ясно, че има резултат по изготвената ДНК експертиза и трасологичната такава, районният прокурор се позова на чл.198 от Наказателния кодекс, че има забрана от наблюдаващите прокурори, да коментира доказателства по делото“, каза още Валентин Димитров.

Според него това е и причината двете досъдебни производства - за нанесената на Дебора Михайлова телесна повреда и за заканите за убийство, да бъдат обединени. Той подчерта, че за нанесената на пострадалата телесна повреда обвиняемият Георги Георгиев няма наложена никаква мярка. „Прокуратурата се запозна с резултатите и предпочете да обедини двете производства, а не да иска мярка в производството за телесната повреда, именно защото резултатът е такъв, че категорично отхвърля възможността Георги да е извършител на деянието", обясни Димитров.

Днес Районният съд в Стара Загора заседава за промяна на мярката за неотклонение, наложена на Георги Георгиев по искане на защитата му. По време на заседанието прокурорите поискаха заседанието да бъде гледано при закрити врата, а защитниците на Георгиев заявиха, че желаят медиите да не напускат съдебната зала.

Районният съд обаче уважи искането на държавното обвинение и закри делото тъй като „в хода на настоящото производство е възможно да се допусне разгласяване на факти и обстоятелства от интимния живот на гражданите“, аргументира се съдията. Заседанието беше отложено за 15:00 часа, поради авария на електропреносната мрежа в цялата централна градска част на Стара Загора, включително и в сградата на съда.

Миналата седмица държавното обвинение обедини двете досъдебни производства, образувани срещу Георгиев - за нанасяне на двустепенна средна телесна повреда, изразяваща се в черепно-мозъчна травма, мозъчен оток и лека мозъчна контузия, довели до разстройство на здравето, временно опасно за живота, и порезни рани, довели до обезобразяване на лицето и на други части от тялото на 18-годишното момиче.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 81 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Опа

    57 33 Отговор
    Нали, трябва някой да върти бизнеса с про...ли, така правят мафиотите настанили се във властта!
  • 2 Садиста в панделата

    69 12 Отговор
    Герги да стане метреса на яки пандизчии!

    Коментиран от #25, #28

  • 3 Да , бе

    79 11 Отговор
    Не бил той сега ? Пак мушенгии срещу пари !
  • 4 мафия

    84 11 Отговор
    Пуснете го за да нареже няколко магистратски щерки!!
  • 5 фрфрфрфрф

    45 69 Отговор
    има нещо кирил петковско и асенско в случая с дебора. Мяза ми на лъжа за приемане на закони

    Коментиран от #23

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Каква

    81 12 Отговор
    ДНК експертиза , какви пет лева , бе , адвокате ? Кой и кога я направи ? При това садистът е бил с маска и ръкавици ! Що за наглост и мушенгии ?

    Коментиран от #17, #22, #60

  • 8 Нищо чудно

    21 68 Отговор
    тази мома да му извъртяла холивудски номер. Не само на него, но и на ченгетата. И на мен ми го е правила една психично болна. Резнала си вените, а като дошла полицията казала, че съм аз, нищо че по това време съм на работа извън града. Онази чукала на прозореца и викала - обичам те... като откачена.

    Коментиран от #64

  • 9 хубава

    66 1 Отговор
    работа сега, то цял закон се прие в негова чест, сега пък не бил той!

    Коментиран от #36

  • 10 честен ционист

    13 65 Отговор
    Любовни драми. Нали ви казах, че подобно на моя случай, когато баща доведе посинените си щерки, да се жалва, че съм ги бил аз подредил така. После се оказа, че в школото се били влюбосали в мен и си спретнали бой, коя ме заслужавала повече..
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бай Иван

    35 47 Отговор
    Току виж това се окаже поредният провал или фарс на прокуратурата. Всичко беше публично и по медиите и когато стана въпрос ,че нещата не се връзват -закрито съдебно заседание,че "можело да се изнесат интимни неща за страните" . Бе ния от месеци живеем с тия интимни неща по всичките телевизии.Прави са адвокатите да искат промяна на подсъдността, тъй като има основателни съмнения в обективността на воденото разследване. Всеки има право на справедлив процес а не на улично парвосъдие тип "ли.нч" . Ако е виновен да си носи последствията.
  • 13 треьц

    31 45 Отговор
    Нищо няма да могат да направят службите. Всичките са кокошкарски. Като се тръгне от МВР, следствие, прокуратура, съд... Закачат се за някого за 5 лв., което е 2,5€. За европееца е жълти стотинки. И за нещастните 5 лв. съдят човека, очернят го из целия град, отнемат му всички човешки права, тepoризирaт го с години, преследват го, насъскват работодателите да не го вземат на работа, накрая го вкарват в затвора. С това се занимават службите по цял ден в Прованса, с години, до пенсия се занимават с дребни суми. Издигат се в службата с водене на нищожни дела, получават тлъсти заплати за преследване на хора за 5 лв.
  • 14 Йорго Георгиу

    7 45 Отговор
    Адашът щял да лежи.. Да, ама не.
  • 15 ТаУмВзе

    44 7 Отговор
    Транжирането на Жена се нарича Нараняване вече! Брао бе. Друг е въпроса, какво прави таа с тоя нерез, че не сетих за Чалга халтурката нещо.

    Коментиран от #32

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Бай Иван

    21 29 Отговор

    До коментар #7 от "Каква":

    ДНК експертиза , какви пет лева , бе , адвокате ? Кой и кога я направи ? При това садистът е бил с маска и ръкавици ! Що за наглост и мушенгии ?

    Ако малко разбираше от тази материя щеше да ти е известно много повече за ДНК анализите. Ако са му били иззети дрехите за които се твърди ,че е бил в момента на деяниято по тях следва да има биологичен материал от пострадалата . Едва ли тя не се е борила, когато е била рязана. Не е хубаво да се коментират експертизи, когато не сме запознати с конкретните факти по иззети проби, местопрестъпление , факти по самото престъпление и начина на извършване.

    Коментиран от #20, #48

  • 18 истина

    43 15 Отговор
    случая тенденциозно го изкараха битово насилие - от луната се вижда, че става въпрос за склоняване за проституция и то от организирана групировка

    изместиха фокуса - не случайно може би за да направят спешно поправките или може би групировката е платила

    в бг всичко остава потулено --- хак да ни е
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Нищо

    44 6 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Иван":

    не му е било иззето , никакви дрехи ! Пуснат волен и свободен !

    Коментиран от #29

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Анонимен

    17 36 Отговор

    До коментар #7 от "Каква":

    А защо не допуснеш, че пастрокът на Дебора, с когото тя е живеела в един апартамент, е извършил деянието? Или такива неща за тебе са абсурдни? Ами, ако някой друг от тримата й "приятели" го е извършил?

    Коментиран от #26

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Онли фенс

    12 29 Отговор
    кой ли клиент е наранил дамата

    Коментиран от #31

  • 25 Ти си

    12 17 Отговор

    До коментар #2 от "Садиста в панделата":

    Нещо да си чувал за "невинен до доказване на вината" ? До сега съм чул само предположения и хипотези и медийна пушилка !
    А ко се докаже че той е извършителя , да си понесе наказанието произнесено от съда а не от някакъв жалък първосигнален примат като твоя милост ....
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ти съдия ли си

    12 16 Отговор

    До коментар #2 от "Садиста в панделата":

    Съдът работи с доказателства, а не какво искали дървените кратуникато тебе. Засекретиха делото, щото се изнасяли "интимни " подробности .....ми верно, че не са за изнасяне. И да видим какви зайци ще изскочат от тази трънка...

    Коментиран от #39

  • 29 Пипи

    29 4 Отговор

    До коментар #20 от "Нищо":

    Хора вземайте си лекарствата на време.
    Сигурно са изследвали дрехи от някои магазин за втора употреба. Мислете или се опитайте, поне.
  • 30 Тома

    30 6 Отговор
    Много интерестно кой му плаща адвокатите на този пласьор че всичко невъэможно правят да го онивинят

    Коментиран от #37

  • 31 Анонимен

    16 27 Отговор

    До коментар #24 от "Онли фенс":

    "Дамата" харесва гнусни мъже и се е хвалела в социалните мрежи с това. Цитати от един от нейните профили: "Обичам обсебващите (типове)", "Какъв конец да си вържа, за да не си падам по боклуци?", "Не мило, не си наркоман, само дето не изпуши райграса по парковете!". Толкова за "дамата", чиято подбрана снимка феминистките от НПО-тата публикуваха и казаха, че това лъчезарно и прекрасно момиче нямало нищо общо с дрогата. Впрочем тя е споделила, че преди да я нападнат е употребявала лека дрога. Кой е по гнусен - извършителят на деянието или лъжливите и продажни феминистки?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Механик

    11 23 Отговор
    Абе, че е той, той е.
    Ама не опитвайте пак да свирите на тънката жица, че да приемаме ОНАЯ конвенция.
    Няма да ви се получи.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Павел пенев

    13 23 Отговор

    До коментар #9 от "хубава":

    Това е номера. Да променим закон за един частен случай и да дрънкаме за съдебен прецеденту което Кирчо и Кокорчо да ползват за налагане на Истанбулската конвенция. ЕС ще бъде много доволен когато у нас всичко се прави в изгода на проститутките,педалите, лесбийките и травеститите. Честито умни и красиви гнусни демократи.

    Коментиран от #38

  • 37 Злогош

    5 19 Отговор

    До коментар #30 от "Тома":

    Определено не и ти защото не ползва служебен адвокат Неможеш ли да си представиш че има родители , роднини и приятели които могат да му помогнат?

    Коментиран от #42

  • 38 треьц

    18 18 Отговор

    До коментар #36 от "Павел пенев":

    Ай, стига вече с тая Истанбулска конвенция! Според вас да оставим изродите да издевателстват с жени, само и само да не се приеме Конвенцията. Ходите от сайт на сайт и тракате по 100 поста на ден с думата Истанбулска, та Истанбулска конвенция.

    Коментиран от #69

  • 39 Анонимен

    3 16 Отговор

    До коментар #28 от "Ти съдия ли си":

    Той се вживява в ролята на съдия. Защо се опитваш да убедиш тълпата, че правосъдието почива на фактите? По-скоро ще видиш човек висок четири метра, нежели да убедиш простолюдието в принципите на правото.
  • 40 Дайте реалните факти

    10 16 Отговор
    Коя медия даде информация за 400 шева? Кой използва народното недоволство без доказателства? А проверен ли е пастрока и предишния и приятел от любовния многоъгълник н Дебора?

    Коментиран от #44

  • 41 Защо се пънат толкова

    5 15 Отговор
    да пишат закони? Да почерпят от вдъхновяващия пример на Украйна, бездруго им е на сърцето, където изкуствен интелект им написа закона за легализирането на проституцията, че чак министърът им се похвали с това, че бил страхотен закон. Ами то тогава защо са ни депутати? Изкуственият интелект може и да измисли нещо по-свястно от тях.
  • 42 треьц

    23 3 Отговор

    До коментар #37 от "Злогош":

    Особено когато се ползва с чадър отгоре. Което още повече издава свързаността му с престъпни групи. Човек на ГЕРБ.

    Коментиран от #52

  • 43 Алфа херинга

    6 17 Отговор
    Реално, може и да не е той. Може просто да е платил на някого да я накаже. Или пък някой да е замел доказателствата после.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Пенчо

    18 10 Отговор
    Що да не я изкарат, че е мазохист и да пуснат тоя! Съдията взе парата!

    Коментиран от #51

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 3422

    7 24 Отговор
    Поредните женски лъжи бяха разкрити.
  • 48 Българин

    21 11 Отговор

    До коментар #17 от "Бай Иван":

    Не се е борила,защото е била в безсъзнание- той с влизането и нанася силен удар и тя припада!

    Коментиран от #54

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Гост

    19 7 Отговор
    Съдиите на бойко и пеефски са на страната на татуираната маймуна! Това значи, че всичко в държавата е супер
  • 51 ХХХХ

    7 17 Отговор

    До коментар #45 от "Пенчо":

    Докажи за подкуп на съдията! Другото е клевета за която се доказва в съда.

    Коментиран от #55

  • 52 Злогош

    2 16 Отговор

    До коментар #42 от "треьц":

    По , още един от феновете на теориите на конспирациите
  • 53 Експерт

    18 2 Отговор
    Експертизата не може да покаже дали е невъзможно да е бил той. Показва единствено, че на някои места от някакви дрехи не е открита някаква ДНК. Това не значи, че е нямало, нито пък някой е казал, че трябва да има ДНК там.

    Коментиран от #56, #58, #61

  • 54 000013

    7 18 Отговор

    До коментар #48 от "Българин":

    А тя по очите го познала.
  • 55 Отвътре

    0 16 Отговор

    До коментар #51 от "ХХХХ":

    не е клевета.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 3453

    6 17 Отговор
    Щом няма доказателства трябва да го пуснат. Освен ако не обявят сензационно че е бил наемник при Пригожин.
  • 58 Анонимен

    4 17 Отговор

    До коментар #53 от "Експерт":

    Абсолютно си прав, че не е доказано, че не е този. Но защо никой от протестиращите не допуска, че може да не е бил той, а някой друг? Можеш сам да си отговориш.
  • 59 Човек

    9 18 Отговор
    Абе има момичета дето са боклуци и си ги заслужават тия неща. Пък и всички дето висят по тия нощни заведения са боклуци да си сърбат попарата ... тя си е виновна !
  • 60 стига де още ли има заблудени

    7 17 Отговор

    До коментар #7 от "Каква":

    всеки който е наясно от обща лултура за натомивта знае че толкова много разрези без да засегнеш артерия можеш да направиш само ако си наясно много добре с анатомията този охранител съм сигурен че няма такива познания
  • 61 Добре де

    6 17 Отговор

    До коментар #53 от "Експерт":

    Ами хайде кажи нещо и за следата от обувката, неотговаряща на размера на заподозрения и ако не знаеш, отдавна не можеш да заблудиш ако обуеш по-голям, или по-малък номер.
  • 62 така е

    6 17 Отговор
    мундовата мисирка тя си го искала...Селски номера,ако мине за някой лев трътката...
  • 63 До кога

    5 17 Отговор
    До кога ще ни занимавате с една девственица в ушите.
  • 64 Реалист

    15 2 Отговор

    До коментар #8 от "Нищо чудно":

    Брачеда на спилбърг спри да пишеш от психодиспансера:)
  • 65 Веселинов

    7 17 Отговор
    На никого ли не му направи впечатление, че любовникът на майката на Дебора, която се опита да се изкара Дева Мария Майка Тереза е на една и съща възраст с Георги, сводника на дъщеря й ?!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Хорейшио

    6 18 Отговор
    Ми ся кво правим? Май най добре ще е шавливата малка кифла Дебора да каже с кои други е спала, че тук работата върви на зле. Да не излезе, че е подвела хиляди хора да правят демонстрации и да събират пари за нея..
  • 68 Григор Димитров

    3 19 Отговор
    Майка и щерка на карминьол-безценно!!! Малък шлем в тениса...
  • 69 Тръц

    2 17 Отговор

    До коментар #38 от "треьц":

    Конституционния съд отдавна се произнесе по темата..Още не си ли разбрал?Има си НК за престъпниците ,ако не знаеш.

    Коментиран от #75

  • 70 Митко каратиста

    3 18 Отговор
    Сводника на майката е виновен, но двете го крият от страх за живота си! Този Гошко е балъка ,който е накиснат и ще опере пешкира. Но и Гошко мълчи защото са били 4-мата опг !
  • 71 Бодиуъркър

    18 4 Отговор
    На този и модерна шапка са му дали у аресто и сигурно са му осигурили поне една лежанка, дъмбели, лост и успоредка да тренира...
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 треьц

    1 2 Отговор

    До коментар #69 от "Тръц":

    Ай, да не ми пишеш за НК и престъпници, куко, щото тоя НК не вАжи за Бойко ти, за Влади Горанов, за Пеевски и пр. с тежки престъпления в особено големи размери, обаче твоят НК по случайност вАжи за 5лв. И такива като теб растат кариерно с години и откарват до пенсия с жалки дела за смешни неща. И понеже кокошкарството ви е в кръвта, няма нито 1 прокурор свестен, който да работи с Кьовеши(или ви е страх да не настъпите я някой колега, я някой висшестоящ), няма кой да разкрие сериозни деяния като изнасилвания, убийства и пр. А да видим ще заловите ли убиеца на Трактора, или ще хванете някой клошар и ще го нарочите за извършител! Както правите с разкриването на палежи.
    Гледам, че много колеги цъкате тука и не ви е приятно, когато някой назовава нещата с истинските им имена. От кокошкари- толкова.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове