Last news in Fakti

30 Август, 2023 10:42 19 794 33

Канна Рачева: Васил Божков е бил седем пъти на разпит пред САЩ

  • канна рачева-
  • васил божков

Тя подчерта, че има три начина, за да отпадане от списъка „Магнитски“. „По данни на международни юристи това е най-успешния начин, а най-неуспешният е да заведеш дело“, каза Рачева

Канна Рачева: Васил Божков е бил седем пъти на разпит пред САЩ - 1

„Забраната за прибиране в България на Васил Божков не е била написана на листче. Давани са му ограничения от две страни. Това защо от Абу Даби са му казали: „Ти си застрашено лице“ не го знаем и няма да го разберем. Той е бил седем пъти на разпит пред държавните власти на САЩ“, заяви в предаването „Тази сутрин“ репортерът на bTV Канна Рачева.

Ексклузивно пред Канна Рачева говори адвокатът на Васил Божков - Стоян Баумайер, който заяви, че бизнесменът е имал забрана да се прибере в България от САЩ и ОАЕ.

Тя подчерта, че има три начина, за да отпадане от списъка „Магнитски“. „По данни на международни юристи това е най-успешният начин, а най-неуспешният е да заведеш дело“, каза Рачева.

Тя коментира и това дали има руска следа с Евгений Пригожин. „Това е невъзможно. Аз също не си дадох отговор на въпроса: „Какво са правили и за какво са си говорили и писали в последните две години? Съдът също игнорира тази теза и не обърна внимание“, каза журналистът.

„Това, което ми направи голямо впечатление и ме смути леко е, че от прокуратурата не са получили официален отговор от съда в Абу Даби, че този човек е екстрадиран. Как тогава е дошъл документа „ние го екстрадираме“, обаче няма съдебно решение за това. Не може да бъде така“, добави тя.

„Процедурата по екстрадиране не е такава. Тогава трябва държавата, която иска екстрадирането като България да изпрати поне двама човека, които са служители на полицията, които да го доведат с белезници и да така да го свалят“, уточни Рачева.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фен

    39 4 Отговор
    И това ли си го измисли, като протестите в чужбина?
  • 2 комуниска дъщеря

    38 6 Отговор
    Ей ся ще измисля новина.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 сараф

    27 2 Отговор
    еврото и гешев като прочетат , ша изпират екстадациите и глупостите . Брендо си гука с таки . а се напънаха да се пули черепа - с мръсните пари . Да арестуват и софянски - кмет ли да го прави черепа .
  • 5 Град Симитли

    27 5 Отговор
    "Извънредните брифинги" на Сийчето Милева липсват--
    и започва групово гадаене на боП :))
  • 6 Цъцъ

    42 4 Отговор
    Кана на кана вино, наздраве 😉 Значи викаш пял на Посолството да има с какво да държат Бойо на верижка, мдаа! Е това са истински "мъже", мацат се цапат се пред някакви вмирисани на оборска тоp и пълзят в калта пред някакво плашило Магнитски!? Цъцъ!
    Аве, който оцелее да разказва!
  • 7 Опааа

    52 4 Отговор
    Говореше се, че у нас посолствоТО работи с мафията и мутрите, а сега излезе и на яве
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 7855

    33 5 Отговор

    До коментар #3 от "А чухте ли адвоката":

    излиза че черепа по-добре да си беше плащал на герб и играта да си върви. не да го разкарват като саксия, да си изгуби колекцията и монопола в хазарта и накрая пак да снася пари за спокойствие. щото сорос като се оттегли нпо-тата няма да спрат, а ще изнудват такива като черепа и шиши да им дават още и още пари.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 защо бе?

    41 11 Отговор
    Защо ни занимавате денонощно с тези мутри?

    Радев се изцепи "Мутри вън. Да си върнем България"... и върна България на мутрите.
    Започва да ми писва.
  • 12 Байрактар 70

    18 1 Отговор
    Нищо учудващо! Намираме се в България!
  • 13 Пак

    17 3 Отговор
    махленски тълкувания !

    Коментиран от #14

  • 14 у5е445

    25 2 Отговор

    До коментар #13 от "Пак":

    вчера прокуратурата и българския адвокат ни засипаха с лъжи и фалшификати. на кого да вярваш, то стана като шивашки цех.
  • 15 поглед

    23 15 Отговор
    Инсинуации на адвокати. Бил си дошъл сам за да си изчистел името. Щото арабите толко ги интересува, че трябвало някой да го води. Качили са го на самолета като чувал и ето, в толко часа- вземайте си го от летището. Останалото са приказки, въздух под налягане.
  • 16 5644

    23 2 Отговор
    Американски морал: за да се отървеш от обвиненията за корупция трябва да започнеш да финансираш НПО.
  • 17 Майора

    18 14 Отговор
    Канна , която си измисля винаги нещо , пак се озказа неподготвена! Та нали тя трябва да си оправдае парите от БТВ , наричана не случайно Божков ТВ! Стига е подкрвпян човек с19 обвинения и не внесъл в бюджета 700 мон лв от акцизи!

    Коментиран от #21, #30

  • 18 Ако всичко написано е вярно

    23 1 Отговор
    Суверенитета на българската територия е нещо което отдавна вече нямаме. Честита либералдемокрация обитатели!
  • 19 Диоген

    20 9 Отговор
    Смешното е, че е разпитван 7 пъти от щатски служби! Явно е търсена "цаката" на Борисов, но щом толкова пъти нищо официално не излиза, значи Черепа ще е единствен губещ!
  • 20 Галя от посолствоТО

    7 4 Отговор
    А най - добре си го измисли. Можеш го най - добре
  • 21 май си ползвал google преводач,а?

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Майора":

    два пъти те прочетах,за да се уверя,че не съм сбъркал.
  • 22 Иванчо

    18 4 Отговор
    Бре, тая кана галилейска много информирана бе.
    Пусти американци и араби, на нея казали, а пред прокуратурата мълчат като партизани.
    Стига фейкове и серсемлъци, то не остана идиот да не се е упражнил по темата.
  • 23 Алабола по божковски

    13 3 Отговор
    Как може да допускат една мутра, да води за носа цялата държава? Да се позовава на "американските власти" и тези в Дубай, които му били забранили да се връща в България?!Веднъж екстрадиран, веднъж, не. Експулсиран, или по свое желание? Пълен хаос! Как може да се вярва на разказите на един компроментиран в Кувейт, адвокат? Защо журналистите не поискат някакъв документ, име, кои са тези "американски власти"? Защо не попитат американския послантик, кои са тези американски власти?
  • 24 Коко

    1 3 Отговор
    Тая кана се вивява много.
  • 25 Много

    12 2 Отговор
    Лошо ми звучи това, че В. Божков е имал забрана за връщане в България от САЩ и ОАЕ. Вторите всеки ги знае какви са и какво влияние имат САЩ там. Така остава само САЩ. Откъде накъде Вашингтон ще издава забрани на чужди за тях граждани, забрана да се прибират в родината си? Дали това не е свързано с политическата обстановка в България, която се Управлява от ПОСОЛСТВОТО чрез техните марионетки ШАРЛАТАНИ ООД? Най-вероятния отговор е ДА. Мисля, че много скоро ще разберем истинската причина и съм убеден, че тя няма нищо общо с лъжите и уверенията на Тагарев, Денков, Габриел, Борисов и всички останали боклуци.

    Коментиран от #27

  • 26 Болярин

    3 4 Отговор
    Всеки ден, всеки час ни занимавате с някакъв престъпник - емблема на измамниците пред "Магурата" - и до ден днешен отявлен "манекен" на съдилищата и прокуратурата ! На ТОЯ и 300 години затвор са му малко, заради престъпленията, които е сътворил във времето !!!

    Коментиран от #29

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Бай Онзи

    3 0 Отговор
    Сарафа на сапун !!!
  • 29 7.62

    5 1 Отговор

    До коментар #26 от "Болярин":

    И защо не го осъдиха поне за енно от обвиненията бе отворко , а тиквун го крият за далаверите прокурорче след прокурорче ???
  • 30 Въпрос

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Майора":

    Защо не го осъдиха поне по едно от тези 19 обвинения ? Колко години у тях и хляца и ножа (каскет , тиква , шишэ)????? А ?
  • 31 Бай Дън Сяо Пън

    6 1 Отговор
    При нормална прокуратура в таа държавица досега с по 1 (ЕДНО) обвинение тшгвата шиши меди каскета сарафа владенцето менди сийки евра и любини трябваше да са вече с присъди !!! .....
  • 32 Човек

    2 1 Отговор
    Кофа Храчева може да си измисли всякаква новина. Заради нея не гледаме БТВ.
  • 33 БТВ защо я държите

    0 0 Отговор
    Тая лъжи като дърта циганка
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове