Last news in Fakti

31 Август, 2023 15:41 11 477 76

Спътникът на убития шофьор: Слизай и бягай бързо! Тумба роми тичат насам!

  • прилеп-
  • камион-
  • момиче-
  • сунгурларе-
  • убийство

Малко след това пристигат полицаите и линейка. Медиците констатират смъртта на жертвата, а органите на реда започват масови арести

Спътникът на убития шофьор: Слизай и бягай бързо! Тумба роми тичат насам! - 1
Снимка: БГНЕС

'Бягай, бягай бързо! Виждам тумба роми да тичат към нас. Слизай и бягай", пише България днес.

Тези думи казва спътникът на линчувания шофьор секунди след като 6-годишно детенце изскача пред камиона им и загива на място в бургаското село Прилеп в понеделник следобед. За съжаление водачът на камиона не успява да спре, група почерпени роми го наръгват и мъжът издъхва на пътя от кръвозагуба. 15-сантиметрово е било острието на ножа, с който роднина на детето е наръгал шофьора на камиона.

Трагичният случай както за детенцето, така и за шофьора се разиграва в понеделник около 15 часа следобед. Тогава камион "Скания", в който зад волана е 57-годишен мъж от Аксаково, Варненска област, а до него е негов приятел, се движи по пътя в бургаското село Прилеп. В къща близо до шосето семейството роми празнува Голяма Богородица по стария календар и са седнали да пият още от обяд. Детето е оставено без надзор да тича и да си играе. По едно време излиза от къщата и изскача на пътното платно. В това време камионът преминава и шофьорът изведнъж усеща, че е блъснал нещо, натиска спирачки и спира 20 метра по-надолу по пътя.

Тогава разбира, че е блъснал детенце, което не е имал възможност дори да види, че е изскочило на пътя.

"Водачът на камиона не е могъл да има видимост, защото от кабината на тира има 2 метра мъртва зона напред. Тоест шофьорът не може да вижда на 2 метра пред камиона си, а точно на такова разстояние е изскочило 6-годишното детенце. Водачът на тежкотоварното возило не е карал с превишена скорост, това става ясно от спирачния път, които е около 20 метра", коментира източник от МВР, пожелал името му да се запази в тайна.

Според запознати със случая детето е оставено без родителски надзор, както често се случва в ромските махали. Трагедията е голяма, но не оправдава факта на саморазправата, с която семейството решава да въздава правосъдие, като отмъсти за смъртта на детето.

Спътникът на линчувания шофьор малко след сблъсъка вижда в страничното огледало групата роми, които търчат към камиона. Отваря своята врата, разбира, че няма шанс да помогне на колегата си, защото нападателите били много. В това време за негов късмет минава джип. Човекът спира колата и му казва същото, което самият той извиква на шофьора, преди да го издърпат от кабината ромите.

"Бързо се качвай, тези ще те убият!", извикал водачът на джипа. Вторият шофьор се мята в колата и двамата напускат селото. В следващото най-близко село, където го оставя, той на свой ред се обажда на полицията в Бургас. Обадил се вече на ченгетата, спътникът се връща на мястото и вижда безжизнения труп на шофьора на камиона.

Малко след това пристигат полицаите и линейка. Медиците констатират смъртта на жертвата, а органите на реда започват масови арести. Седем души са задържани още в същия ден. Впоследствие четирима са освободени от ареста вчера, а бащата, дядото и чичото на убитото дете остават зад решетките.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 УЖАСЕН

    190 4 Отговор
    Все едно това е станало преди 150 год. в дивият запад на САЩ !!!

    Коментиран от #6, #7, #49

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 предвиждам

    157 1 Отговор
    тия тримата ще се хилят на делото срещу тях.
    Както убийците на Вълчо Вълчев във Видин през 2005.

    Тия сурат нямат но имат БХК с тях

    Коментиран от #32, #40

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Роза

    77 11 Отговор
    Две човешки души са отлетели към небето-на едно невинно дете и на един добър човек!Както и да накажат убийците,те няма да се върнат вече!Нека поне за нас,живите,да има малко поука!В една песен на Силвия Кацарова се пее:"Пазете се,хора-дебне фатален край!"
  • 6 УжасТ без край

    41 3 Отговор

    До коментар #1 от "УЖАСЕН":

    Ми ние натам вървим.
  • 7 ФИЛИП ГЕОРГИЕВ

    59 4 Отговор

    До коментар #1 от "УЖАСЕН":

    Т"ВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО. АКО ИСКАШ. НО ТЪЙ КАТО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ВДИГАТ ЗАПЛАТКИТЕ НА MИЛИЦИOHEPИTE НЕЩАТА ЩЕ СЕ ОПРАВЯТ. ДИШАЙ СПОКОЙНО.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Странно,тоя "спътник" що не е възкликнал

    8 172 Отговор
    ."..леле убихме дете"...боклуци, правилно са ги линчували, на протести ли искате да ходят после роднините на ПОРЕДНоТо сгазено дете или млад човек...С чухте ли, убиецът на Ани и Явор, който ги сгази беше пуснат на свобода преди два дена ...

    Коментиран от #15, #19

  • 11 Камион

    76 6 Отговор
    Сега ги няма протестиращите и блокираните пътища. Скриха се! Защо ли?

    Коментиран от #70

  • 12 хмм

    98 2 Отговор
    "слизай и бягай бързо"?
    Не е ли по-логично - затегни колана и давай газ?

    Коментиран от #14

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 кои да слуша

    92 0 Отговор

    До коментар #12 от "хмм":

    ако беше послушал приятеля си по формулата затегни колана и дай газ, сега щеше да е жив шофьора.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 тумба роми

    101 2 Отговор
    Сигурен съм, че друга думичка е използвал, а не "роми"

    Коментиран от #47

  • 17 Много умно!

    19 75 Отговор
    Свалете статията! Подбужда към насилие и омраза! Само етнически конфликт ли може да извади правителството от кашата, която забърка?

    Коментиран от #18, #26

  • 18 Иво

    69 1 Отговор

    До коментар #17 от "Много умно!":

    Скоро ще ги правят на САПУН.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Петров

    89 0 Отговор
    Едва ли е казал тумба роми.Казал е тумба цигани

    Коментиран от #63

  • 22 суперкомпютър

    46 2 Отговор
    ВНИМАНИЕ . ШОФЬОРЪТ НИКОГА НЕ СПИРА СЛЕД ПТП. И ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СЕ ДВИЖЕТЕ.
  • 23 Това е

    80 7 Отговор
    циганскитерор. И не е от вчера. Докато изчезнем, ще е така. После ще преименуват територията. Това беше и целта на “демокрацията”.
  • 24 извод

    108 1 Отговор
    Ако не беше спрял а отпрашил сега щеше.да.е.жив. Сгазиш ли черен сурикат първо бягаш и в първото районно спираш и се предаваш иначе докато дойдат милиционерите вече.си мъртъв.
  • 25 Механик

    78 0 Отговор
    Слизай и бягай е наказуемо според закона. Ще кажат ,че е напуснал местопроизшествието и е опитал да се укрие. Тогава никой от нашите милиционери няма да разследва кой е виновен и виновен ще се окаже шофьора.
    То и сега така ще стане, щото мазната адвокатка ще каже, че тоя не е избягал, въпреки че е бил предупреден. Тоест е направил предпоставка да се случи това. Демек, сам си е виновен.
    Убиеца ще го осъдят, щото много шум се вдигна. Ама ще го осъдят на 3-4 години, понеже е бил под афект. Това че е криминално проявен, сляпата ни Темида няма да го вземе предвид. Това че е носел нож, което значи, че предварително се е бил подготвил да убива, също няма да се отчете. Това, че ножът е с 15 см. острие, което го прави оръжие по смисъла на закона, то ще се премълчи и тоя ще лежи всичко на всичко 2 години.

    Коментиран от #69

  • 26 Механик

    101 2 Отговор

    До коментар #17 от "Много умно!":

    Що да свалят статията, бе? Да не знаем нищо, така ли? Да потулят случая ли?
    Убит е един човек, трудов човек. Който цял живот е работил и е плащал всякакви държавани рекети. И е убит от един, който едва ли има и година трудов стаж.
    За това ли да махат статията?
    Нали ревяхте, че през комуниситическо имало престъпления, ама се мълчало? Ами, сега сме демокрация, бе!Какво ще ни затваряш устите.
    Искаме да знаем истината и чакаме да видим как ще бъдат наказани престъпниците.

    Коментиран от #41, #48

  • 27 СЛОНА

    34 15 Отговор
    НЕ ГИ ОПРАВДАВАМ ,НО ЦИГАНИТЕ СА ЗАДРУЖНИ И РЕШИТЕЛНИ ,АКО ТОВА СТАНЕ С БЪЛГАРЧЕ ДЕТЕ НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН НЯМА ДА НАПРАВИ ТОВА С ШОФЙОРА - Е ЗАТОВА ЩЕ НИ ГАЗЯТ БЛЪСКАТ,ВЛАЧАТ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕМ И НИЙ КАТ ЦИГАНИТЕ И ДА ЗНАЕТЕ ТОГАЗ ВСЕКИ ЩЕ СИ ПРАВИ СМЕТКАТА КАК КАРА И С КОЛКО И НА КОЛКО Е!!!...

    Коментиран от #75

  • 28 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    43 3 Отговор
    тия се имат за недосегаеми

    Коментиран от #30

  • 29 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    59 2 Отговор
    циганите не спазват закони те бияг крадът ограбват изнасилват убиват
  • 30 СЛОНА

    8 19 Отговор

    До коментар #28 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    НЕ ГИ ОПРАВДАВАМ ,НО ЦИГАНИТЕ СА ЗАДРУЖНИ И РЕШИТЕЛНИ ,АКО ТОВА СТАНЕ С БЪЛГАРЧЕ ДЕТЕ НИТО ЕДИН БЪЛГАРИН НЯМА ДА НАПРАВИ ТОВА С ШОФЙОРА - Е ЗАТОВА ЩЕ НИ ГАЗЯТ БЛЪСКАТ,ВЛАЧАТ ТРЯБВА ДА ЗАПОЧНЕМ И НИЙ КАТ ЦИГАНИТЕ И ДА ЗНАЕТЕ ТОГАЗ ВСЕКИ ЩЕ СИ ПРАВИ СМЕТКАТА КАК КАРА И С КОЛКО И НА КОЛКО Е!!!...

    Коментиран от #34

  • 31 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    30 2 Отговор
    до кога циганско Бесзаконие в Бг
  • 32 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 2 Отговор

    До коментар #3 от "предвиждам":

    както и убиеца на Боби на Милка от Село Остров лежа Пет Години в затвора и го пуснаха
  • 33 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    26 5 Отговор
    тия не могат да се
    ИНТГРИРАТ
    в ОБшеството
    Нисше
  • 34 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    34 3 Отговор

    До коментар #30 от "СЛОНА":

    по Селата е Страшно тия бият дори Лекари нападат Бмп изнасилват бабички за последните парици от пенсията им
  • 35 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    33 2 Отговор
    Ром е Алкохолна напитка
  • 36 Тити

    42 2 Отговор
    И майката на детето е за панделката как може даоставя дете и то малко без надзор.
  • 37 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    39 4 Отговор
    тия си бутат Децата пред
    МПС
    За Да Рекетират и Изнудват Шофьорите На
    МПС
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 СТОЛИПИНОВО

    21 2 Отговор
    Такива са Срам за Честните Цигани
  • 40 Видин

    30 1 Отговор

    До коментар #3 от "предвиждам":

    Хората в нашият град са се побъркали с тези нагли паразити,да си седят в махалата не ги изкаме в града ни,ние не ходим при тях.
  • 41 Справедливост искаме всички!

    13 35 Отговор

    До коментар #26 от "Механик":

    Сигурен ли сте, че това е истината? Това е зле скалъпена история, с логически противоречия, и определени внушения. С каква цел, ще разберем скоро. Нямаме нужда от гражданска война на етническа основа, точно сега. Или може би имаме?

    Коментиран от #52

  • 42 СЗО

    32 0 Отговор
    Ако беше избягал, щяха да го съдят че е избягал от произшествието....но щеше да е жив.
  • 43 СЗО

    13 0 Отговор
    Дали е извикал "тумба роми", или тумба.....другата дума за роми придобила популярност (и има значение на уред за топлене)
  • 44 Ку-клукс-клан

    36 3 Отговор
    Мангала да се намаже с катран и пера и да се запали.
  • 45 Какво прави

    2 31 Отговор
    този приятел в кабината на служебна кола?Да ли пък ,шофьора не е загубил внимание в сладки приказки?
  • 46 Найк

    19 0 Отговор
    Накрая само дядото ще отнесе някаква присъда за убийството,при това сигурно не много голяма.Тъпи закони има в държавата ни за съжаление.
  • 47 ЕДГАР КЕЙСИ

    11 1 Отговор

    До коментар #16 от "тумба роми":

    "ТУМВА ЦИГАНИ" .........
  • 48 безпартиен

    17 2 Отговор

    До коментар #26 от "Механик":

    Интересно този с минуса кой е?Явно е или много црън или за некой лев1Нормален българин,турчин и какъвто и да е етнос не би сложил минус!
  • 49 МИ ЧИ ТО

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "УЖАСЕН":

    В ЗАД ПОЛЯРНИЯ КРЪГ Е ЕЖЕДНЕВИЕ...
  • 50 НЕАМ ДРЕБНИ ДА ТИ ВЪРНА😡

    19 9 Отговор
    ПРЕДИ ГОДИНИ КАРАХ
    ЕДИН ..РОМ...ДО ФАКУЛТЕТА
    И БЕШЕ ВЪЗПИТАН!!!...ТА ГО
    ПИТАМ ДА МЕ УПЪТИ КАК ПО УЛИЧКТЕ ДА
    СТИГНА ДО ГЛАВНАТА УЛ.ВЪЗКРЕСЕНИЕ
    И ТОЙ МИ ОБЯСНИ КАК .....НО
    ДЕСЕТ ПЪТИ МЕ ПРЕДУПРЕДИ:
    „ВНИМАВАЙ С ДЕЦАТА ...ВНИМАВАЙ.”.!!!!!!

    Коментиран от #51

  • 51 Няма културни

    22 0 Отговор

    До коментар #50 от "НЕАМ ДРЕБНИ ДА ТИ ВЪРНА😡":

    роми…. точно там по това време масово скачаха на хората по капаците покрай спирките да изнудват за пари….
  • 52 Абсолютно сигурен

    8 2 Отговор

    До коментар #41 от "Справедливост искаме всички!":

    съм, а вас не ви ли е срам, че взимате страната на доказани убийци!???
    Кои са противоречията???
  • 53 Къде е спътника???

    24 3 Отговор
    Трябва огнестрелното оръжие да стане задължително за всички шофьори в България! Ако някой те нападне го гърмиш на момента!
  • 54 Коко

    31 1 Отговор
    Цялата тумба в затвора принудителен труд до живот и парите които изкарат да бъдат давани на шофьора .... Тия мургавите само от репресии разбират....
  • 55 Бай Мaнгaл

    2 38 Отговор
    Значи чавето изобщо не е било оставено без надзор, след като са заклали шЕфИора секунди след убийството му! Изобщо не искам да защитавам аборигени, но с каква скорост е карал в НАСЕЛЕНОТО място ТИР-аджията? Може би с 49 или по-малко? Всички такива, вечно бързащи и нарушаващи всичко възможно УБИЙЦИ, трябва да бъдат изклани, за да се нормализират нещата по пътищата! Защото "властите" няма да направят нищо смислено по въпроса!

    Коментиран от #56, #57

  • 56 Добре бе

    22 3 Отговор

    До коментар #55 от "Бай Мaнгaл":

    бай-изтръпнал, а ако тахографа и експертизата докажат ниската скорост-може ли да ти тръкна зелката,аа!????

    Коментиран от #58, #60

  • 57 Няма ТИР

    19 4 Отговор

    До коментар #55 от "Бай Мaнгaл":

    неграмотник…. има 2-осен камион с дургон за вътрешна дистрибуция… има тахограф, който си казва веднага с колко в карал…. аман от неможачи….

    Коментиран от #59

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Грамотник

    2 9 Отговор

    До коментар #57 от "Няма ТИР":

    Каква е разликата в случая, "разбирачо"?

    Коментиран от #65

  • 60 Бай Мaнгaл

    15 6 Отговор

    До коментар #56 от "Добре бе":

    Може, ама едва ли! Впрочем, в БГ-кочината може да се докаже всичко, дори че "политиците" не крадат...

    Коментиран от #67

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 българан

    15 0 Отговор

    До коментар #61 от "Бах":

    показателно, че няма държава!
  • 63 Мангосян

    16 1 Отговор

    До коментар #21 от "Петров":

    Е как да кажат?!Няма нищо срамно да си ги наричаме цигани.Роми,какви роми бе,направо са си индийски цигани!
  • 64 Гост

    21 1 Отговор
    Липсата на адекватно прилагане на законите,и непрекъснатото толелиране на циганите довежда до този край.Дори и да го е видял шофьора технически е невъзможно за 2 метра да спре до покой камион ,който се движи с 40км/ч.
  • 65 Много си зле

    9 3 Отговор

    До коментар #59 от "Грамотник":

    ТИР е международна конвенция за превоз на стоки и товари, няма такъв тип товарен автомобил “тир”…!!!
    На вас неграмтониците всичко ви е ТИР в главата…има си класове/категории и тонажи товарни автомобили…
    Отваряйте гуугъл и започвайте да четете…че ит другаде няма как да получите информация…и затова се трепете като мухи…и после “тировете” ви виновни…. пеша не можете да вървите без да се спъвате….

    Коментиран от #74

  • 66 полиция

    18 2 Отговор
    Жалко за детето, но са виновни неговите родители които са го оставили само да излезе на пътя. Да ги осъдят тях.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Циганска работа

    10 1 Отговор
    Няма управия!
    Жалко за детето!
    Жалко и за шофьора!
    Първото убийство е по непредпазливост. Второто е умишлено по особено жесток начин. Ха да видим имаме ли съдебна система
  • 69 Бъркаш

    11 0 Отговор

    До коментар #25 от "Механик":

    Вчера прокурора се каза по телевизията. Първо го е бил после се е върнал взел е нож и е отишъл да се досаморазправи . Защита твърди, че не е искал да го убие а да го заболяло. Аутопсията е доказала ,че има мозъчно сътресение ,което е утежнило положението от нанесения удар с нож . Извършителя не е с чисто криминално минало . Даже и да не беше се раздухал случая сигурен съм ще вземе тежка присъда . Самия факт ,че след побоя не е спрял а взел оръжие и се е върнал е умишлено убийство.
  • 70 12345

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "Камион":

    Защото са нежни ссоросоидчета - платени и нашмъркани....

    Коментиран от #71

  • 71 Искаш ли един дърт

    0 1 Отговор

    До коментар #70 от "12345":

    Соросоид да ти изправи гърбицата .А Чикита искаш ли.
  • 72 Копейкин чорай.бето

    0 2 Отговор
    Наши партньори от елементите на Копейкин
  • 73 чудя се?

    4 1 Отговор
    "Тумба роми...."?Никой българин не говори така.Винаги ги наричаме каквито са,а и те също.Сложете си ръка на сърцето и кажете:вие роми ли ги наричате?Ама честно!
  • 74 добре ли съм?

    2 2 Отговор

    До коментар #65 от "Много си зле":

    Та и джип Нисан няма ,ама на всички казвате Джип,нали?Джип Опел?Прекрасно.
  • 75 Слончо

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "СЛОНА":

    Пише се ШОФЬОРА! Научете го тоя сложен български език, че се излагате!
  • 76 Така е ..

    1 0 Отговор
    Не е казал тумба роми , а ц. ига.ни.Да бъдем точни.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове