Last news in Fakti

1 Септември, 2023 12:48 1 303 36

Парламентът прие оставката на Вежди Рашидов

  • вежди рашидов-
  • оставка-
  • парламент

Там, където отсъстват държавата и държавността, там е естествената среда на хаоса и анархията, казва скулпторът

Парламентът прие оставката на Вежди Рашидов - 1

Депутатите приеха оставката на народния представител от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов. "За" гласуваха 103 депутати, "против" - трима, а "въздържал се" - 28.

До оставката на Рашидов се стигна след негова реплика към жените, жертва на насилие, изречени в почивката на извънредното заседание на Народното събрание на 7 август. Депутатите прекъснаха ваканцията си след случая с 18-годишната Дебора от Стара Загора.

В същия ден, след като изказването на Вежди Рашидов стана публично известно, от ПГ на ГЕРБ-СДС поискаха той да се оттегли от председателското място в медийната комисия и от Изпълнителната комисия на партията, а скулпторът се извини за думите си.

"Да си подариш победата от изборите на едни случайни хора, за мен е далеч от компромис, а по-скоро е близо до класиката в предателството".

Така бившият депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов коментира създаването на актуалното правителство. И добави, че винаги е бил против "сглобката": "Аз въпреки нежеланието ми, но като член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ нямах правото да бъда извън общото решение. Това беше компромисът, който се наложи да направя в името на общото", призна той в интервю пред "24 часа"

Що се отнася до изцепката си за к*рвите, дето са се сетили, че са изнасилвани, Рашидов смята така: "Деветдесет процента от българите добре разбират какво съм искал да кажа. На всеки му е ясно, че аз като човек имам две големи прекрасни внучки, прекрасна съпруга, прекрасна снаха, прекрасна дъщеря, прекрасни приятелки и приятели, че боготворя женското тяло и женската красота и като художник, и като човек. Трябва да е луд, за да си помисли някой, че аз бих адресирал тези думи към жените. В този неформален частен разговор аз въобще не съм персонифицирал когото и да е. Извинението ми на човек с достойнство е пред тези, които биха могли да се припознаят.

Във връзка с намерението да се разруши Паметника на съветската армия Вежди Рашидов заяви: "Историята се прави с кръв и саможертва, а не с улични и публични гаври на случайности. Има си институции, има си власт и в обществената среда всички решения се вземат от държавата.

Време е да се поучим от по-опитни държави като Германия, Австрия и други и не е лошо някои истерици да си направят в Берлин по една снимка пред паметника на съветската армия. А там, където отсъстват държавата и държавността, там е естествената среда на хаоса и анархията."


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    13 8 Отговор
    Вежди се оказа наш човек.Против е да се събаря Паметника на съветската армия.
  • 2 факуса

    6 3 Отговор
    а на шегаджията от пирогов кога,да иде у тях и да се скъса от смях
  • 3 Дрън дрън та пляс

    11 11 Отговор
    вече няма да му гледаме противната мутра , а на бойко оставката и приемателната за панделата кога ще се гласуват?

    Коментиран от #8

  • 4 д-р Хаус

    13 12 Отговор
    така ще може да се концентрира върху основното си занимание - да пие юнашката
  • 5 Селянин

    19 9 Отговор
    Чевек с достойнство.

    Коментиран от #12

  • 6 Роки

    17 3 Отговор
    Вежди Рашидов бе предаден от ПлейБойко Джипков, без да му мигне окото. Хвърли го на кучетата...
  • 7 мултака е

    6 10 Отговор
    Б О К Л У К
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 тука е ТАКА

    10 8 Отговор
    Гнуссс , голям гнус ! Имаше един стойностен човек в това НС и ББ лакеите го изхвърлиха ! Единодушно !!! Как пък не се намери един с достойнство ?! Ама ... депутат и достойнство ???!!! Оксиморон . Сега на воля ще си гласуват за ЛГБТИ бъдещето (ни) , "евроатлантизЪма" , евро "ценностите" и ще си припират паричките за лобиране . Тука е ТАКА .

    Коментиран от #11

  • 10 Мнение

    6 12 Отговор
    Този простак най-после го изритаха от Парламента! Той не беше адекватен и мястото му не беше там! Мъж, който нарича жените с вулгарни епитети, показва ниската си култура и простащина.
  • 11 пука му

    11 4 Отговор

    До коментар #9 от "тука е ТАКА":

    Пука му на ВЕЖДИ. Таман няма да го свързват с крими контингента , който в момента е яхнал държавицата ни. ВЕЖДИ е световноизвестен скулптор и художник , негови работи има и в Париж и в Рим , и в Ню Йорк и във Ватикана.
    Акварелите му се продават за пет цифрени , малките пластики за шест цифрени , а скулпторите и за седем цифрени суми . Това , че си заряза работата за да крепи ББ си е пълна глупост и наивитет от негова страна , ама никога не е късно човек да прогледне. А па за тия в НС - по добре да не пиша ,че ще ме изтрият.
  • 12 Истината

    5 14 Отговор

    До коментар #5 от "Селянин":

    Човекът с достойнство не уронва достойнството на другите! А този простак унижи жените!
  • 13 накратко

    7 2 Отговор
    Ндаа,имаме си Парламент,имаме си и 240 помияра в него. Да са ни честити.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Миш маш

    5 11 Отговор
    Един опозорен алкохолизиран простак с нисък интелект, който не се научи да говори без цинизми и обиди.
  • 16 Съдия

    5 9 Отговор
    Изритването на Главния мултак е добро дело за България
  • 17 Достоен

    4 3 Отговор
    Наред са да изритат и другите простаци и тиквари. Вън! Нека на България служат достойни хора.
  • 18 злобар

    10 3 Отговор
    Баце бая сбърка с Рашидов , щото Рашидов носеше бая гласове . Сега ще си хартиса без тях и ще гледа изборни победи през крив макарон . Ама , когато ЮЕсЕй са те гепили за дренките - ще се гънеш точно както те ти заповядат.
  • 19 Хах

    3 10 Отговор
    Този грозник и противен тип разваляше облика на парламента.
  • 20 Истината

    2 9 Отговор
    Неандерталци, които обиждат жените нямат място в парламента.

    Коментиран от #27

  • 21 6нтщ5ж

    3 8 Отговор
    Веждю беше най-противната мутра в парламента.
  • 22 За протокола

    11 2 Отговор
    Политиката не е място за честни, умни и интелигентни хора.
    Там е място за всякаква измет от шмекери, корумпета, плетени марионетки служещи на олигарси и чужди държави, хора с безкрайна алчност за пари и власт, както и такива, които не могат да се изхранват по нормален начин.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 като че ли

    3 2 Отговор
    Абе ,май гледаме последната серия от сериала "За кожата на един /бивш/ Премиер".
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Право на мнение

    2 9 Отговор
    Мъж, който не мисли за достойнството на жените е невъзпитан и нетактичен, той омаловажава жените и е сексист. Това не трябва да се толерира в никакъв случай! Особено от трибуната на Народното събрание! Това е възмутително и грозно. Този простак Рашидов дори не му стига мозъка, за да осъзнае грешката си. Всичко си има граници и той премина червената черта с гнусното си изказване, заради което беше шзхвърлен най-позорно от Парламента. С това ще се запомни завинаги, с безскруполната си простащина!
  • 27 уточнение

    9 2 Отговор

    До коментар #20 от "Истината":

    Ми , той Веждичката визираше к..вите , ама ако си се припознала ....

    Коментиран от #29, #30

  • 28 Пфуй

    2 6 Отговор
    Тоди не си види грозната мутра, тръгнал да съди другите.
  • 29 Обидите са липса на аргументи!

    2 4 Отговор

    До коментар #27 от "уточнение":

    Ти си неадекватен.
  • 30 Комплексари!

    2 3 Отговор

    До коментар #27 от "уточнение":

    Вербалната агресия е не по-малко опасна от физическата, а да не говорим, че често преминава и във физическа. Обикновено мъжът, който обижда жените, го прави, защото иска да смаже самочувствието им, да ги потисне и да ги държи в подчинение. На това му се казва мъж с комплекси.!!!
  • 31 Смешка

    2 6 Отговор
    Някакъв си алкохолик и деградирал човек тръгнал да обяснява неадекватно кой какъв бил. Вън!
  • 32 Без коментар

    9 0 Отговор
    Веждичката е пич !
  • 33 Останаха случайниците на историята.

    9 0 Отговор
    Един Народен Представител , който ще излезе с чест от този парламент . Благодарим ти бат Вежди, че се отдели от стадото мърша.
  • 34 Тома

    0 3 Отговор
    Вежди ела да ми караш баничарката ако ти трябва заплата ама пиян не те искам защото много ги обръщаш на светофари
  • 35 Сигурно

    0 3 Отговор
    Важди е прост човек и не разбира от политика, обаче под мишницата на Бако си беше повярвал! 😀😀😀😀Все пак се уреди за години напред, да е жив и здрав😀😀😀😀
  • 36 ех маестро

    0 0 Отговор
    пак добре 31 приятели между тия офце пак е нещо що ти требва на баир лозе?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове