Last news in Fakti

5 Септември, 2023 21:10 2 079 28

Областният управител на Бургас: Към момента имаме осигурена храна за поне 24 часа. Ще имаме необходимост от доброволци

  • областен управител-
  • бургас-
  • храна-
  • 24 часа-
  • доброволци

"Нека всички доброволци, които ще идват да се регистрират и да кажат какви умения и способности имат и с какво могат да помогнат, за да бъдат насочвани натам, където ще могат да помогнат. Предварително благодаря на всички доброволци и ги моля да действат организирано под ръководството на общинския щаб, за да може да е най-ефективна тяхната дейност”, посочи Пламен Янев

Областният управител на Бургас: Към момента имаме осигурена храна за поне 24 часа. Ще имаме необходимост от доброволци  - 1
Снимка: Нова телевизия

Имаме информация, по свидетелски показания, за трима души, които са били повлечени от мост, който се срути. Това са две жени в автомобил и мъж, който е преминавал по моста. Имаме и сигнали за два трупа, но към момента, не можем да потвърдим дали това са хората, които издирваме. Това заяви в „Интервюто в Новините на NOVA” областният управител на Бургас Пламен Янев.

По думите му най-тежка е ситуацията около къмпинг „Арапя” и село Костия, откъдето дойде първо сигнала за покачващи се води. „Реално почти цялата община, включително населените места по-надолу по крайбрежието, са пострадали от тези обилни валежи, каквито не са виждани в района от много години”, посочи той.
„Към момента имаме осигурена храна за поне 24 часа, благодарение на БЧК, съседни общини и различни компании. В сряда ще направим анализ дали е необходимо все още подсигуряването на храна – най-вече към най-пострадалото село Костия. Нека не забравяме, че все пак е минал само един ден и на повечето места храни и други продукти са налични. Така че от тази гледна точка положението по-скоро е спокойно. Със сигурност община Царево ще има необходимост от доброволци с оглед на големите мащаби на бедствията и справянето със щетите”.

Областният управител отправи и призив. „Искам да помоля. В щаба на общината има човек, който ще отговаря специално за доброволците. Нека всички доброволци, които ще идват да се регистрират и да кажат какви умения и способности имат и с какво могат да помогнат, за да бъдат насочвани натам, където ще могат да помогнат. Предварително благодаря на всички доброволци и ги моля да действат организирано под ръководството на общинския щаб, за да може да е най-ефективна тяхната дейност”, посочи Янев.
До момента няма сигнали за липсващи хора, освен за тримата души, за които вече беше съобщено”, подчерта той.

Областният управител беше категоричен, че групата деца, за които имаше информация, че са изолирани в хотел в Царево са добре. „Има деца, които са качени на по-висок етаж в хотел, в който е наводнен приземния етаж. За тях няма опасност. Осигурена им е храна. Единственото неудобство в момента е, че няма ток, но това е по-скоро за тяхна безопасност. Преценихме, че едно извеждане през наводнен приземен етаж е напълно безсмислено, тъй като в хотела има всички удобства и няма смисъл да се създава допълнителен стрес на децата”.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАХАХА

    17 1 Отговор
    Хитрягите да вадят пачките и да плащат ! Те да не са доброволно предоставяли услуги на летуващите ! Всичко се плаща на този свят ,а алчността винаги!
  • 2 ако имахме армия

    19 0 Отговор
    мобилни кухни и работна ръка можеше да дойде още днес

    Коментиран от #8

  • 3 апел

    12 4 Отговор
    Хора мобилизирайте се и да отиваме да помагаме кой с каквото може и е по силите му

    Коментиран от #5

  • 4 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 3 Отговор
    Лицемерие
  • 5 хората помогнаха в карловско

    17 0 Отговор

    До коментар #3 от "апел":

    но все още всичко е като след война, няма държава

    Коментиран от #10, #19

  • 6 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    16 2 Отговор
    Държавата Ние Абдикирала
    Държавата Стана
    Машщеха
    За
    Бг
    Народ
  • 7 Украинските подлоги Денков и

    23 4 Отговор
    Тагаренко да докладват защо няма БТРи на гражданска защита да доставят провизии и да спасяват българските граждани, данъкоплатци!

    Коментиран от #11, #13

  • 8 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "ако имахме армия":

    Бна Няма От 1990 Година
  • 9 Нито един глас

    16 0 Отговор
    за фашистката украинска шайка на гербппдбдпс наесен!
  • 10 Е как да има?

    17 0 Отговор

    До коментар #5 от "хората помогнаха в карловско":

    смениха българското знаме с украинското.
  • 11 А бе

    2 15 Отговор

    До коментар #7 от "Украинските подлоги Денков и":

    Вас да не са ви правили в БТР бе? Голямо реване за безполезни БТРи, Митрофанова така ли нареди?

    Коментиран от #15

  • 12 малей

    19 0 Отговор
    Областните управители са представители на държавната власт. Този областен не казва с какво ще помогне държавата в лицето на хилядите институтиции, в които работят калинки на държавна заплата, чиито осигуровки и заплати плащаме всички ние, обаче дава акъл как доброволците ще бъдат разпределяни от същите тези калинки, за да помагат на пострадалите си ближни. То това дори не е позор, няма измислена дума за тези паразити, които са се впили и смучат кръвта на народа до последната капка. Утре ще кажат, че държавата е реагирала адекватно и е направила всичко, за да помогне на пострадалите ... в Украйна.
  • 13 Преди години при една подобна ситуация

    15 1 Отговор

    До коментар #7 от "Украинските подлоги Денков и":

    Река Луда Яна заля АМ ТРАКИЯ и път I-8 до Пазарджик. Имаше бедстващи хора в автомобили. Дойдоха едни големи сини танкове с гуми с надписи ЖАНДАРМЕРИЯ и спасяваха наред. Де са сега, а?

    Коментиран от #14

  • 14 Последния Софиянец

    11 2 Отговор

    До коментар #13 от "Преди години при една подобна ситуация":

    В Украйна са .
  • 15 да бе

    13 3 Отговор

    До коментар #11 от "А бе":

    Докато ти през час търсиш Митрофанова под матрака си, българи умират от наводнения, глад и мизерия. А ти продължавай да търсиш Митрофанова. Между другото, можеш да я намериш в руското посолство, запиши си час и си уреди сметките с нея, нали си пич.

    Коментиран от #17, #23

  • 16 българина

    7 1 Отговор
    от бтр и нямата ли нужда, може да искате от нацистите, нещастник такъв
  • 17 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "да бе":

    Логично Сте Прави и Точин в Коментарът Ви
  • 18 мнение

    3 0 Отговор
    Наблизо минава основния канал от контингента на Динко.
    Просто место налево ги насочете бусовете на десно
  • 19 да припомня

    5 1 Отговор

    До коментар #5 от "хората помогнаха в карловско":

    и Козилата помогна
    със селфе
  • 20 Аане

    6 1 Отговор
    няма как тази седмица, пуших вчера и теста показва до 3 дена, кръвния до 7! колата ще ми вземат 6 пъти ако тръгна от Софийско за Бургас, но може би полицаите ще помогнат те са трезви, прокурорки, съдийки, лекари на болници все добри хора ще се стекат на помощ като язовир даже два ,)
  • 21 МИ ЧИ ТО

    2 0 Отговор
    ПОНЕ БУЛ.ДОНДУКОВ ЕДНО
    ОТИДЕ В ЦАРЕВО И ОТБИ НОМЕРА...
    А ДОНДУКОВ ДВЕ
    УТРЕ В ПЛОВДИВ ЩЕ ОТБИВА НОМЕРА..😁.
  • 22 Надежда

    1 0 Отговор
    има , а много помощници ще си пречат. ЕС да отпусне помощ 2 милярда евро и да пратят екипи на червения кръст. Едва ли ще откаже. Има фонд.
  • 23 Мутрофан

    0 7 Отговор

    До коментар #15 от "да бе":

    А ти като мрънкаш по форумите и във всяка тема пишеш руски опорки срещу държавата, какво ще постигнеш, освен потупване по рамото от государ?
  • 24 Хо хо

    1 0 Отговор
    Утишли на пиене, ранене и още нещо, пък плачат че немат инвентар за връщане у село. Живи да ги оплачеш.
  • 25 факт

    7 0 Отговор
    Когато един областен управител, който е представител на правителството, каже, че имат нужда от доброволци, разбирайте, че казва, че няма държава. Само по време на бедствие като земетресението в Турция например, една държава може да призове за доброволна помощ. Доброволна помощ означава безплатна помощ от хора с добри и състрадателни сърца. Българите ще го направят, но не защото държавата ги призовава, а защото знаят, че нямат държава и са оставени сами на себе си. Ако с бедствие от такъв, сравнително малък мащаб, държавата ни не може да се справи сама, значи много сериозно сме я закъсали. Утре трябва като един да им покажем, че не са ни необходими, ще се справим и сами. Вредни са, това е истината.
  • 26 Бръмбари в главата

    0 0 Отговор
    И тоя има бръмбар който му говори...
  • 27 Преображенец

    0 0 Отговор
    След Прдображение не се ходи на море. Ходи се след 9-ти септември!
  • 28 Ани

    6 1 Отговор
    Къде са онези смотаняци про100ия киро и оцъкления? Потоп скоро ще помете и тяхното правителство, защото излъгаха и се коалираха с този срещу когото скандираха да си ходи. Къде са военните, техниката, хората които отговярят в такива дитуации? Въпроси без отговори. Имаме хеликоптери, тежки машини, къде са и те? Това е безхаберие и безуние в 21 век с окрадените милиарди от ЕС. Незабавна оставка и поемане на отговорност за изсечени гори, непочистени шахти и още и още...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол