Last news in Fakti

7 Септември, 2023 22:26 1 568 19

Ивайло Вълчев:Не съм чул да има наказан кмет, че някое дере или временен воден басейн са застроени или непочистени

  • ивайло вълчев-
  • наказание-
  • кмет-
  • дере-
  • воден басейн-
  • застрояване-
  • непочистени

"Станахме свидетели как ГЕРБ загубиха президентските избори, издигайки кандидатура сякаш, за да не спечели. Хоризонтът на допустимост е широк. В тази сглобка партньорите са доста хлъзгави и посланията им са доста променливи", каза още депутатът от ИТН

Ивайло Вълчев:Не съм чул да има наказан кмет, че някое дере или временен воден басейн са застроени или непочистени - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Как това управление да е заченато в грях като се оказва, че е заченато в девически манастир. Там пък нищо не би трябвало да се зачева, по тази логика очевидно е заченато в грях. Ние нямаме данни, това което знаем, е това, което знаят всички нормални хора, които четат сайтове и гледат телевизия. Както коалицията им е не-коалиция, така и признанието е не-признание - не се разбра много", коментира депутатът от ИТН Ивайло Вълчев в студиото на "Денят ON AIR".
Той добави, че признанията за Алексей Петров са затвърдили съмненията на ИТН, че преговорите в НС за съставяне на правителство са били "тупане на топката", а "нещата се случват някъде другаде".

"Тези реплики на двамата машинисти на не-коалиционния влак хвърлят светлина. Сигурно някои обещания и ползи не успяха да бъдат реализирани, сигурно ще го разберем напред във времето", добави Вълчев.
Депутатът не пожела да прогнозира дали ще се стигне до ротация на премиерите.

"Станахме свидетели как ГЕРБ загубиха президентските избори, издигайки кандидатура сякаш, за да не спечели. Хоризонтът на допустимост е широк. В тази сглобка партньорите са доста хлъзгави и посланията им са доста променливи", каза още Ивайло Вълчев.
Пред Bulgaria ON AIR той анализира и връщането на Васил Божков в България: "Мнението ми като на човек, който гледа новини - за да предприемеш такава стъпка, очевидно трябва да изпитваш душевно спокойствие и да си загубил притеснения, които си имал".

По думите му, ако е имал някаква договорка с управляващите, тя рано или късно ще излезе наяве. Депутатът упрекна колегите си от не-коалицията, че твърде често променят едни и същи закони като Закона за пране на пари, този за домашното насилие и за движението по пътищата.

"Законът може да е почти перфектен на места. НС може да напише всичко, но не може да задължи да се прилага. Защо има толкова задържани с висящи производства? Не НС трябва да отговори на тези въпроси", категоричен беше Вълчев.
Във връзка с наводненията в района на Царево народният представител заяви, че те са разкрили в буквален и преносен смисъл, че има "много затлачени работи". Добави, че вместо милиони да се дават след бедствието е добре средства да има за превенция.

"Не съм чул да има наказан кмет за това, че някое дере или временен воден басейн е застроен или непочистен. Трагедията е голяма. Ако тук тези пари се дават навреме, може би бедствието щеше да мине и отмине, без да има толкова пострадала инфраструктура и човешки жертви", предположи гостът.

До 10 дни ИТН ще оповести кандидатите си за кметове за предстоящите местни избори, стана ясно от думите на Ивайло Вълчев.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Име

    17 1 Отговор
    Унгарският външен министър Петер Сиярто, говорейки на пресконференция след среща с лидера на Демократичния съюз на унгарците в Румъния Хунор Келемен, говори за двойните стандарти в Европейския съюз поради факта, че ЕС има различно отношение към едно и също действия от страна на западните страни.и Централна Европа.

    Той отбеляза, че влизането на Румъния в Шенгенското пространство през 2022 г. е било блокирано от Австрия и припомни също, че България не успя да се присъедини към единното визово пространство на ЕС поради възражения от Холандия.

    „Интересно е, че ако една западноевропейска държава използва правото на вето, това се счита за съвсем естествено от гледна точка на вземане на общоевропейски решения. Ако централноевропейска държава използва правото на вето или дори си помисли, това ще се счита за сериозно нарушение на европейското единство“, каза министърът, като посочи, че подобна политика показва наличието на двойни стандарти
  • 2 Дупничанин

    14 1 Отговор
    Ми нема и да чуеш. Те тия работи се говорят само в зайчарника и тулупа с шайката се смее нагло. По неква случайност некой заблуден или прецакан може да се изпусне за тва как се реагира там и те тогава на оня престъпник ше му се стъжни.
  • 3 33 г. US колония стигат, времето е наше!

    21 2 Отговор
    Под лозунгите "НАТО, вън!" Премина протеста срещу правителството. Но новини за това НЯМА !

    "Напоследък имаше призиви за започване на гражданска война и започване на български Майдан от действията на проамериканските партии, но нито едно ресорно ведомство не реагира. Българите не се чувстват сигурни в собствената си държава, където всички решения се вземат от Американското посолство в София, независимо от мнението на хората”
  • 4 Огорчен

    8 13 Отговор
    Келчовци от ИТН скрийте се!
  • 5 хххх

    6 4 Отговор
    Ами почнете с вашия кмет в Благоевград.. Кирил Петков ви показа в какво състояние е комплексът.
  • 6 Дааа

    8 3 Отговор
    Как ве, кметицата Иванчева къде е, искаше да залесява, вместо да запълва дерета.
  • 7 нннн

    11 1 Отговор
    Това управление е заченато ан...но и на ротационен принцип в девически манастир. Честито на феновете на Сглобката.
  • 8 Тома

    11 0 Отговор
    Няма нито да чуеш и няма да видиш никога това да се случи в България защото всеки кмет е прокси на някоя партия и отчита на нея поне 50% от парите които се полагат за хората и града
  • 9 Хаха

    8 2 Отговор
    Вълчев:Не съм чул да има наказан кмет, че някое дере или временен воден басейн са застроени или непочистени

    Кога за последно беше почистена Марица в Пловдив??
    Далечната 2009 по времето на Славчо Атанасов
    А вече сме 2023
  • 10 Добре казано

    11 4 Отговор
    Така закачливо и саркастично и ударено точно в десетката! Браво Ивайло! С това франкенщайнско правителство на мафията от лъжци и крадци, ще берем доста ядове, ако този народ не спре да блее по лъжите им!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Ами

    4 0 Отговор
    Ето това е проблемът !
  • 13 Панов

    5 0 Отговор
    Кметовете не почистват деретата, за да може след наводнение да се накр.дат на държавни и евро средства за възстановяване ...
  • 14 Мамул

    7 1 Отговор
    Няма по- голяма безотговорност от измислената псевдодемокрация! Тотална безотговорност.
  • 15 Редник

    3 1 Отговор
    Да, това което казва Вълчев е така. И какво от това. Въпросът е вие защо не направихте нещо, когато спечелихте изборите? Защо? Защото се надявахте хората да ви дадат болшинство на следващите, ама не стана. И почти изпаднахте от политиката. Така че вместо приказки, хората искат дела.
  • 16 Киселяка

    3 1 Отговор
    Абе теб те мислех че си перла в чалгарската партия но щом се превърна в поредния критикар и празнодумец като чалгаря явно там ти е мястото.Вие от итн в телевизията и в политиката влязохте с простащина и не очаквайте някой да ви се възхищава.
  • 17 Абе пъпеш

    3 1 Отговор
    Според теб кой трябва да накаже кмета?Вие от ИТН в стремежа ви да бъдете забелязани станахте похлупак на всяка манджа компетентни по всичко даващи непоискани съвети все неща които сте учили в чалгарската академия.
  • 18 Име

    1 0 Отговор
    Няма никаква интрига - търсят се някакви сценаристи - е - няма - Бойко се издигна - когато имаше празнина, уж - спортист, ще свърши работа. ГЕРБ нямат кадри - нямаше кой да направят Президент. Няма и никакъв гениален план за временно - крачка назад, да загубят Президентските избори и т.н.

    Чиста загуба - не че нещо, просто нямат кой - те са 20-30 човека де-факто. В момента се опасяват - да не би да заведат наистина дело спрямо Бойко Борисов, което е вече - без изход, при съвременната съдебна система - няма да свърши никога.

    Кметовете - просто си затварят очите - кой ще се занимава с реални работи, синоптиците казаха - че на 50 години стават такива работи - е - след 45 години може да се задействат - не по-рано, щом няма да има опасност още 50 години.
  • 19 Оставка

    1 0 Отговор
    Вкарват ни във финансово - евро, икономическо - цени ток, вод, парно, политическо робство към ЕС. Това е ужас без край. Инфлацията продължава, само за юли 8%. Дълговите спирали продължават. Закони се променят на ишлеме.Поемат и се сключват антибългарски меж. договори и споразумения. Насилствено дигитализиране на потребителите. Оставка. ДБ, СДС, ГЕРБ, ПП, ДПС, и мълчаливото съгласие на БСП ни вкараха в 3-та национална катастрофа. Ако САЩ и Русия не се разберат, България ще бъде включена в преки военни действия Ч. море.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол