Last news in Fakti

8 Септември, 2023 15:42 1 383 29

Николай Денков: АПИ ще проверява всички мостове в страната

  • мостове-
  • проверки-
  • апи

360 речни участъка на територията на страната ни са с намалена проводимост на водата, застрашават живота на населението и са с висок приоритет за финансиране, каза премиерът

Николай Денков: АПИ ще проверява всички мостове в страната - 1

Започва проверка на всички мостове в страната, съобщиха от Министерския съвет. Състоянието им ще бъде проверено, за да бъдат идентифицирани специфичните проблеми по тях и да се потърси максимално бързо решение, заяви премиерът акад. Николай Денков в парламента, съобщи bTV.

Министърът на регионалното развитие и благоустройство Андрей Цеков вече е възложил на председателя на Агенция „Пътна инфраструктура“ да организира проверки на мостовите съоръжения и да подготви доклад в срок до 45 дни.

Междуведомствена експертна комисия, сформирана днес със заповед на премиера, трябва да огледа щетите и в 14-дневен срок да представи доклад с основните причини за трагедията в община Царево и препоръки за избягване на подобни трагедии в бъдеще.

Николай Денков опроверга твърденията, че язовирите „Хаджи Яне“ и „Потурнашки”, които са в непосредствена близост, са с откъснати страни. Те са минали през технически прегледи на 23.06.2023 г. Сега по тях има поражения в резултат на наводнението от последните дни. Водата от двата язовира ще бъде изцяло източена, за да бъдат ремонтирани язовирните стени и да се предотврати възможно последващо бедствие.

"360 речни участъка на територията на страната ни са с намалена проводимост на водата, застрашават живота на населението и са с висок приоритет за финансиране", съобщи пред депутатите премиерът.

Той цитира доклад от служебния министър на околната среда и водите Росица Карамфилова, постъпил в Министерския съвет на 13.10.2022 г. Седем от тези участъци са в община Царево, но само за един са осигурени средства за ремонт - този в село Кости.

„През декември 2022 г. и април 2023 г. служебното правителство отпуска над 60 млн. лв. за 93 обекта за предотвратяване, овладяване и преодоляване на бедствия. С тези средства са финансирани само 10 от посочените 360 рискови участъка в този доклад. Проблемът е идентифициран, но той изисква сериозно финансиране и време, за да бъдат обезопасени тези 360 обекта, доколкото е възможно“, заяви премиерът.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ден Кофф

    10 2 Отговор
    Академик Плъхов - науката му е хоби
  • 2 ДОНЧО ГОРСКИЯ

    7 1 Отговор
    ЩЕ МИНАТ ПО ТЯХ СЪС СЛЪЖЕБНИТЕ КОЛИ ТОЯ ЗНАЕ ЛИ КАК СЕ ПРОВЕРЯВА ТАКОВА СЪОРЪЖЕНИЕ И КОЛКО ВРЕМЕ ОТНЕМА ТАКАВА ПРОВЕРКА ЩЕ ТРЯБВАТ ГОДИНИ ДА СЕ ПРОВЕРЯТ ВСИЧКИ МОСТОВЕ
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    не ги проверявайте че и здравите ще паднат

    ама иначе яко крадене ще пада пак
  • 4 мухаха

    8 1 Отговор
    Като се обърне каруцата ... пътища много господин гном
  • 5 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    7 0 Отговор
    В нормалните страни министрите си подават оставките след дори по малки трагедии тука Ники фашиста дава интервюта все едно че е папата и все едно че не е министър. А освен че се разхожда из България за сметка на българите дето му плащат полза няма никаква от този фашага. Целува се и се снима и прегръщз със зеления наркоман в Украйна, раздава БТР -и и помощи на фашагите и потопа не закъсня. Сега всички дето им се радват да не плачат. Вие си ги избрахте. Сърбайте им попарата.

    Коментиран от #9

  • 6 Град Симитли

    6 2 Отговор
    ".... Проблемът е идентифициран, но той изисква сериозно финансиране и време, за да бъдат обезопасени тези 360 обекта, доколкото е възможно“, заяви премиерът...."...
    ... 3ри месеца си чеса мършавите м...де
    И нищо не направи!
    Добре е бил Гълъба да ти задели пари!

    Коментиран от #8

  • 7 Последния Софиянец

    5 1 Отговор
    При стадион Герена пропадна метрото и пътят е затворен вече втори месец.
  • 8 Последния Софиянец

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Град Симитли":

    Парите за мостове ги оряза Кокорчо за да се вмести в три процента дефицит.
  • 9 Хаха

    2 8 Отговор

    До коментар #5 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    "Министрите" на Гърция и Турция подадоха ли оставки троляченце?

    Коментиран от #14

  • 10 Мда

    2 8 Отговор
    Денков наистина върши много и полезна работа за България!
  • 11 Халвата

    6 2 Отговор
    Върнете Строителни войски - ТЪПАЦИ !
  • 12 Всички

    5 0 Отговор
    НПУ,АПИ,НАП,НОИ,кат,полиция, военни,метеоролози, синоптици, климатолози и т.н.
  • 13 Алооо

    7 0 Отговор
    Палячо ти мислиш ли,че ще направят някаква качествена проверка !!? Нямат да си мръднат задните си части, и накрая какво ще излезе, че всичко е ОК. Ако пък някъде излезе нещо за ремонт, ще присвоите едни милиончета отгоре и това е. Ти за рибки ли ни взе!!?
  • 14 тц тц

    9 0 Отговор

    До коментар #9 от "Хаха":

    Миналата година трима министри в Гърция подадоха оставки заради наводнения, в Турция освен, че министъра на инфраструктурата беше уволнен 64 строителни предприемачи са в затвора с присъди от 15 години до живот. Разбирам, че си влюбен с Денков, но когато фактите говорят джендърите трябва да мълчите!

    Коментиран от #17

  • 15 Варна

    6 0 Отговор
    Аспаруховия мост е опасен
  • 16 Хахаха

    5 0 Отговор
    Панаирджийската мечка беше два месеца отпуска, сега няколко дни ще ни го показват от сутрин до вечер, а от понеделник е пак две седмици в почивка:)
  • 17 Хаха

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "тц тц":

    Освен да си цъкаш плюсчета, вярваш ли си?
  • 18 Бравос

    5 0 Отговор
    Финансиране му трябвало на Денков...в същото време Тагарев подарява 100 бронетранспортьора на Украйна и защото пак според него не ни трябвали купува нови 100 от САЩ за милиард и половина долара. Спрете да плащате такса спокойствие на краварите и пари ще има.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Българин

    6 0 Отговор
    Меката китка май забрави, че бяха на власт близо година и че изтеглиха 10 милиарда заем, който се изпари за три дни! Май забрави, че го биха пред НС докато охраната му се подсмиваше отстрани! Май забрави как Киро похарчи за една вечеря в Солун с Лена парапета 300 000 лева! Май забрави как говореше против ББ, а сега е негов роб!
  • 21 Гост

    5 0 Отговор
    Корумпетата апи ще проверяват?!! Хахахаххахахахах! Всичко е точно, няма виновни
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 И тоя ще емигрира с чувал на гръб

    8 0 Отговор
    Няма ли кой да му каже на този Дянков: " А БЕ, ОХЛЮВ! ЗАПОЧНИ ПРОВЕРКАТА ОТ МОСТА МЕЖДУ ГЕРБ И ПП/ДБ, МОЖЕ ДА СЕ НАЛОЖИ ДОПЪЛНИТЕЛНО ФИНАНСИРАНЕ🎃😎💰😇!!!
  • 24 Симеон

    5 0 Отговор
    Тези явно са болни,нефелни и не в ред!За всички мостове по реки,дерета и паланки ще ви трябва безкраен отпуск за проверки,инспекции и анализи!Не сте в час,ама то и никой не ви вярва вече!Само и единствено лудите...!!Напред,нагоре,в страни,назад и пак леко в ляво! Смешковци!!!
  • 25 След дъжд-качулка!?

    3 0 Отговор
    Защо досега не са проверявани? Това правителство трябва да се преименува в траурна агенция, за нищо друго не става!
  • 26 Варналията

    5 0 Отговор
    Това правителство е пълен провал...оставка и избори,избори до дупка.
  • 27 бай уичето

    3 0 Отговор
    Некадърник
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 пульо

    0 0 Отговор
    Този исмислен Мин.председател да се откаже от заплатите си до края на годината и да ги дари за хоратав Царево.Само така ще разберем че мисли и се грици за народа.Депутатите и правителството също.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове