Last news in Fakti

10 Септември, 2023 10:00 1 058 33

Денков след бедствието: До края на септември ще бъдат изплатени обезщетенията

  • николай денков-
  • обезщетения-
  • царево-
  • бедствие-
  • наводнение

По думите му след бедствието държавата е реагирала бързо

Денков след бедствието: До края на септември ще бъдат изплатени обезщетенията - 1
Снимка: БГНЕС

Имаме много големи системни проблеми с превенцията, искам да работим по нея. Това каза в студиото на "Събуди се" по NOVA министър-председателят Николай Денков по повод наводнението по Южното Черноморие. По думите му след бедствието държавата е реагирала бързо и по най-добрия възможен начин. Премиерът увери, че до края на месец септември би трябвало да бъдат изплатени обезщетенията на пострадалите след наводненията домакинства.

Денков коментира и това ще има ли увеличение на пенсиите от 2024 г. Той посочи, че политическият консенсус е около т. нар. швейцарско правило и увеличението ще е обвързано с икономическите показатели у нас. Тече дискусия за вдигането на минималната работна заплата. Тя ще бъде обвързана и с парите за втора година майчинство. „Ще внесем бюджет, който максимално да балансира дисбалансите”, каза още министър-председателят. Денков заяви, че не вижда основание намалената ставка на ДДС за ресторантьорите да остане в сила. По думите му броят на туристите у нас е голям и няма предпоставка 9-те процента данък да продължат да действат.

Коментира дойде и за кадър, запечатал как той и президентът Румен Радев си говорят на трибуната на „Мача на надеждата”. Денков призна, че разговорът е бил за "проблемите, които трябва да решаваме заедно". „Когато се говори за престрелки, искам да кажа, че това не е коректно. Много дълго време имаше залпове само от едната страна към другата. Надявам се този период да е приключил и да си говорим, защото имаме какво да правим заедно”, каза още премиерът.

Според него искане на импийчмънт на Румен Радев би отнело излишно много обществена енергия, но подчерта, че държавният глава неколкократно е излизал извън правомощията си, дадени му по Конституция. "Той е дал основания за това, но все пак смятам, че по-скоро би пречело такова решение в момента", допълни Денков.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 да де

    16 2 Отговор
    Ако обезщетенията са пак по 300 лв няма да стигнат само за перилни и почистващи препарати камоли за нещо друго.

    Коментиран от #29

  • 3 мяу-мяу

    16 2 Отговор
    смех... не познавам татку петку, трактора 4х4 а амет дуан може и началник да ми е...
  • 4 Какво беше

    19 1 Отговор
    Това мъчение по Нова рано, рано да гледаме и слушаме часове лъжите и обещанията на този по принуда правещ се на политиката.А за раболепното поведение на водещата, която нема смелост да зададе и 1 неудобен въпрос нямам думи!
  • 5 Денков не решава проблеми

    17 3 Отговор
    Кукла на конци си е кукла на конци.
  • 6 предполагам че ще бъдат изплатени обезще

    16 0 Отговор
    тения на много малко пострадали така че пак ще останат пари за крадене !
  • 7 Денчо

    13 1 Отговор
    Гледах те и докара мрънкаше ми идваше да ти затворя устата, че да не се излагаш повече!
  • 8 поидф

    13 1 Отговор
    Колко наводнения станаха и никога държавата не помогна реално на хората. Подхвърлят им едни смешни пари и потулват нещата. В някои райони хората все още нямат жилища. Друг е въпросът, че парите за помощ изчезват. Ни полиция, ни прокуратура се интересуват от откраднатите пари. Обаче за откраднато парче салам или шише алкохол от магазина следва разследване, дела, затвор. Милиционерите са си кокошкари и от кокошкарски дела по- нагоре не пипат. Сега охрана били сложили, да пазят от мародери. Какво ще открадне мародерът?! Старите ботуши или леген за пране? Парите за оказване на помощ на пострадалите никой не пази и никой не проверява кой краде тези пари.
  • 9 Добро утро молец

    14 3 Отговор
    Пак лъжеш
  • 10 Царево

    16 0 Отговор
    Кога ще се повдигнат обвинения срещу виновниците за тази трагедия? Тези, които са съучастници в изсичането на парк "Странджа", засипването на деретата с цел застрояване, непочистените речни корита, издаването на разрешителни за строеж по крайбрежието, некачественото строителство и още много други?

    Коментиран от #33

  • 11 Гост

    12 2 Отговор
    Колко са тея помощи ве грозна креатуро? По противен гей от тоя жмел нема
  • 12 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    12 1 Отговор
    А нещо за МИНИ.С.ТРИ те му ,
    като онаА с белите ботуши, дето отиде да спасява ........
    и хвърли сухоземна костенурка в морето 🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔
  • 13 В предаването

    13 2 Отговор
    “ Събуди се”, Денков даде всичко от себе си, за да ни ПРЕСПИ с ялови обещания!
  • 14 Денков,

    8 1 Отговор
    Вземай пример от Байдън- на пострадалите в Хавай от пожарите им дадоха по ,700 долара да не е без хич. Дай по 50лв. за почерпка и толкоз...
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 дааМ

    11 2 Отговор
    Вече ми се гади като чуя, че държавата щяла да помогне. Кога с какво е помогнала, че точно сега щяла да помага?! Пунта Мара.
    Ама и журналистите за нищо не стават. Да отидат след месец на място и да попитат потърпевшите каква помощ е дала държавата. Точната сума да посочат.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 нннн

    11 3 Отговор
    Този и правителството му са още по- голямо бедствие.
  • 19 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хан Ауспух":

    Но пък за КУЛТА КЪМ САТАНИЗМА -
    нито дума нали ❗
    Какво друго е УЖпаметника на НЕсвета НЕсофия в център на провинциална Шопия ❗
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 дааМ

    7 0 Отговор
    Може пак с дарителските сметки да започнат. Ама този път никой да не превежда пари по сметка. Някой бизнесмен искал да помогне? Да отиде на място да занесе 5 телевизора или 6 перални, или 3 хладилника, или тухли, или цимент, теракот, ПВЦ дограма... кой каквото е решил и колкото му е присърце да занесе в готов вид. В никакъв случай пари в брой или по банков път. Обикновени хора искали да дадат по 10 или 20, или 100 лв- да се съберат няколко човека и накуп да изпратят събраната скромна сума по поща или друг куриер на конкретно семейство. Има начин парите да стигнат до бедстващите без посредници.
  • 22 ТОДОР

    9 2 Отговор
    ТОВА АКО БЕШЕ ТОШОВО ВРЕМЕ ЩЕШЕ ДА ИМА ЗАТВОР !!!!!!!!!!!!!!!!!ТАНКОВЕ МИНАВАХА МОСТОВЕТЕ ЗА ДА СЕ ВИДИ КАЧЕСВОТО А СЕГА ХОРА УМИРАТ ЗАЩОТО НЯКОЙ КРАДЕ ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 23 Тото

    11 0 Отговор
    Хората са останали без къщи и автомобили защото речните корита не са почистени а само са откраднати парите за това и после държавата им дава помощ по 1510 лв и им казва оправяйте се !!!!! Евала Денков велик си!!!!

    Коментиран от #25

  • 24 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 1 Отговор
    Какво време е ЩЕ,НякогИИж????Нееекой академик да речи???
  • 25 Хмммм

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "Тото":

    Ами защо не недоволствахте когато помоща беше 3 пъти по-малка при гълъб гугутков донев?
  • 26 Ало денчо,

    5 0 Отговор
    с хотел съм на първа линия, чакам си милиона, а на зима и укринци да ми докараш
  • 27 иван

    4 0 Отговор
    ако ги изплащате като тия от предните наводнения дано сме живи да ги вземем
  • 28 Гордостта на Тара

    2 0 Отговор
    Питайте свойте приятели за какво се стигна до това .. няма оправия .. ще сложим наши хора от посолството всичко е уредено .. прокуратурата спи..
  • 29 Боруна Лом

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "да де":

    ТАМ СА АЙДУЦИ
  • 30 Ааааа

    2 0 Отговор
    Ама кой септември?!?
    Да не е като с лабораториите, чак на пролет,м?
  • 31 българин

    1 0 Отговор
    мижи мижи - турка турка този е по противен и от плевню той поне беше смешен
  • 32 българин

    1 0 Отговор
    вие луди ли сте на хора на южното да пращате пари дайте и на депутатите че нямат хорицата
  • 33 777

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Царево":

    точно никога познай всички кметове от коя партийка са
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове