Last news in Fakti

11 Септември, 2023 07:51 4 290 26

Йово Николов: ПП бяха сварени като жаба в топла вода от Борисов

  • йово николов-
  • пп-
  • бойко борисов-
  • жаба-
  • топла вода

"Този пинг-понг, който се получава между Васил Божков и прокуратурата, е много интересен. На мен ми се струва, че това е някакво отвличане на вниманието. Действията на прокуратурата не са достатъчно прозрачни, за да разберем какво се случва", коментира журналистът  

Йово Николов: ПП бяха сварени като жаба в топла вода от Борисов - 1
Снимка: ФАКТИ

"Българската политика се движи в различни пресичащи се орбити. Често една от тях е криминалният свят". Това заяви пред БНР Йово Николов, журналист от вестник „Капитал“.
"Политическата класа не може да се изчисти от криминалните елементи в своите редици. Партиите, които идват на власт, много бързо влизат в корупционни схеми.
Не виждам причина един човек със спорна репутация, какъвто беше Алексей Петров, да участва в политически процеси, отбеляза Николов.

"Алексей Петров беше сложна личност. Той имаше способността да внушава на обществото и журналистите собствената си значимост в различни процеси. Аз го познавах. Странно ми е защо е необходимо Борисов да търси посредничеството на този човек, за да се срещне с официална партия, каквато е ПП".

ПП бяха сварени като жаба в топла вода от Борисов, заключи журналистът.

Йово Николов коментира и случващото се около Васил Божков.

"Този пинг-понг, който се получава между Васил Божков и прокуратурата, е много интересен. На мен ми се струва, че това е някакво отвличане на вниманието. Действията на прокуратурата не са достатъчно прозрачни, за да разберем какво се случва.

Посланията на Божков не винаги водят към истинността на неговите действия. Той е бил част от проблема, а не от решението. Тезата му, че е бил рекетиран и е плащал такса "Спокойствие" би била реална, ако той беше подал сигнал в прокуратурата"

Николов все пак отчете и факта, че прокуратурата е силно зависима от политическата класа.

"Смяната на Гешев със Сарафов е смяна на играчи в един и същи модел. Докато този възел не бъде разкъсан, ние няма как да имаме надежда, че обществото ни ще получи справедливост".

Журналистът анализира казуса с наводненията и загиналите с Царево.

"Да, имаше много дъжд, но го има и хроничният проблем с незаконното строителство и с почистването на деретата, с обследването на пътищата. Ако всички тези неща бяха извършвани регулярно, тези трагедии нямаше да се случат. Щетите щяха да бъдат много по-малко".

Йово Николов посочи и решение на проблема с пияните и дрогирани шофьори по пътищата.

"Държавата има проблем с това, че не въздава санкция. За 5 години МВР не е успяло да събере 400 милиона лева от глоби за превишена скорост. Тези пари е можело да влязат във Фонда за безопасност. Санкцията има възпираща функция, когато бъде налагана. Непрекъснатото увеличаване на глобите и наказанията нямат абсолютно никакво значение, след като не се прилагат. Трябва да се намери начин за връчване на фишовете. Светът е толкова технологичен"

КАТ, МВР, община и ТОЛ система би трябвало да започнат да си говорят, обясни още той.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 37 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Парапетко

    13 5 Отговор
    Кво мисли по въпроса

    Коментиран от #5

  • 2 Токмакти Джун

    15 1 Отговор
    Не бяха създадени от мафията за изпиране на мутрите наложени от Галя от ПосолствоТО спонсорирани от ДС НЕЩО ЗА ВИДЕОТО НА ЦАНОВ и " Независимата журналистика " пак май ала бала иначе парламент никога ....... въпроса е риторичен както и независимостта на журналистите
  • 3 истина е

    37 13 Отговор
    Докато боко е на свобода ,никога напред няма да мръдне тази страна !
  • 4 васко

    35 3 Отговор
    ПП е съставено от генетично детерминирани неудачнци.Какво очаквате?
  • 5 мисли

    4 10 Отговор

    До коментар #1 от "Парапетко":

    Как да те опарапети.
  • 6 чао,чао

    39 5 Отговор
    ПП/ДБ вече са минало, но не го осъзнават. Сринаха се в канавката още когато се съешиха с ГЕРБ. Сега ББ ще им даде малко да краднат и делят с него, после ще им бие шута съвсем явно.

    Коментиран от #18

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Много

    4 6 Отговор
    се лъжеш и опитваш да манипулираш срещу някой лев !
  • 9 Унуфри

    9 1 Отговор
    Трябва да се спазват указанията и да се пише домашното последователно целеустремено важното е да се следват записите
  • 10 оня с коня

    12 15 Отговор
    Дебилите тука с Анти-Борисово подсъзнание са изпаднали в дълбока Аномалия:От една страна Злорадо и решително пращаха ББ при бай Ставри с раирана Пижама което се и Символ на Власт,от друга страна пък Препоръчително го молят да напусне Политиката,което пък си е Проява на безнадеждно Безсилие.И докато непрекъснато и по най-Умноват начин обясняваха същите тия Дебили че "Никога повече ГЕРБ","ГЕРБ при НДСВ" и т.н.,изведнъж проплакаха че Борисов ВИНАГИ е Управлявал ако не чрез ГЕРБ,то чрез "Дърпане на Конците" на Правителства след Него,каквото е например настоящото на ПП/ДБ.Извод:На Дебили,Русофили,Ебицили ,Педофили и всякакви руги "или" вяра да нямаш!

    Коментиран от #13

  • 11 Леопард

    20 7 Отговор
    Борисов е престъпник но всичко се връща
  • 12 макдоналдс тръмп

    11 2 Отговор
    защото са мунчовци
  • 13 Леопард

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "оня с коня":

    Когато обиждаш другите Погледни Първо Себе си

    Коментиран от #16

  • 14 хихи

    14 2 Отговор
    Сварени но сняколоко милиарда в приятелски фирми.... от ПВУ
  • 15 Политически психолог

    18 6 Отговор
    Тиквата е ужасен, но поне НИКОГА няма да тръгне срещу Русия, каквото и да говори и колкото и да се бие по гърдите, пред господарите си. Докато ПП-ДБ са пълни малоумници в това отношение.

    Коментиран от #19

  • 16 гост

    6 5 Отговор

    До коментар #13 от "Леопард":

    Нека да позная, ти се припозна в русофили ! Ха, ха !
  • 17 Тц тц тц

    7 11 Отговор
    Глупости.Обратното е.Подготвят се да сготвят Бойко.

    Коментиран от #21

  • 18 не са минало

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "чао,чао":

    На вас ще ви сменят лидера и пак ще сте втора цигулка.;)
  • 19 Пепо

    12 4 Отговор

    До коментар #15 от "Политически психолог":

    ПП , че са малоумници , малоумници са , но и те няма да тръгнат срещу Русия , защото са страхливи . Погледни ги какви са женчовци . Всъщност да ви питам : Какво значи да тръгнат срещу Русия , защото на мен за Русия ми е през оная работа .

    Коментиран от #22

  • 20 2453

    10 4 Отговор
    Няма как да са сварени, просто защото те с тази цел изгряха на политическата сцена. Иначе как щеше да се събере някакво мнозинство за набутване в еврокошарата?
  • 21 1221

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "Тц тц тц":

    Най-после видях някой, който мисли в този форум, а не се държи за опорки!👍🏼
  • 22 Циник

    7 7 Отговор

    До коментар #19 от "Пепо":

    Въпросът не е дали ти е през оная работа ЗА Русия, а ОТ Русия. Ще дойде ден, ще започне голяма патаклама и някой наследник на Пригожин ще се яви на границата с един дебел тефтер, в който всичко е записано. НАТО ще са се скрили в някоя миша дупка, а Президентът на САЩ, който и да е, ще се опита лежерно да ни открие на картата на Южна Америка за да реши какви мерки да предприеме, ако въобще предприеме някакви. Да, Соломон Паси, Христо Иванов и техните свити ще ходят да бият по едно чело развявайки руския флаг, защото те са родени подлоги и предатели, ама дали ще в достатъчно?
  • 23 ИНЖ

    5 2 Отговор
    Конфигурацията в Парламента е такава, каквато е. Хората се крият и не гласуват, а после ППДБ били виновни, че имали само 60 депутата???
  • 24 БСП на Бунището

    8 1 Отговор
    Как Прокопиев купува Журналист ли??Много просто - с Пари...
    "Още един „герой“ с обратен знак от кръга „Капитал“ бе обект на прокурорска проверка .... Става дума за подчинения на Прокопиев журналист Йово Николов, който пък бетонира миден плаж край Созопол, унищожи скалите на талян „Чайка“ и препречи достъпа на рибарите до него..."
    И какво като са го проверявали!! Проверили го...Важното е какво ще пише след това...
  • 25 Тредстоун

    5 3 Отговор
    Тоя папагал вкарва интригата от към грешната страна , не Борисов е ползвал услугите на трактора , кирчо посредством баща си го е извикал да помага ... , а и на папагала от капитал е редно да се на помни кого точно суверене слага за н-ти път на първа позиция .... , и защо не можеше да се сформира парламентарно мнозинство , кой имаше изгода да няма парламент и да си командори еднолично и кои партийки еднодневки искаха хаос и отдалечаване от Европа , еврото и демокрацията...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол