Last news in Fakti

14 Септември, 2023 10:19 2 677 27

Борис Бонев: Не съм съгласен да гласувам милиард от нашите пари да отидат за още от същото

  • борис бонев-
  • столична община-
  • бюджет-
  • гласуване

„Не е проблем дали има, или няма приет бюджет. Проблемът е кой прави този бюджет и кой го изразходва. Нима „Шишман“, който пет години е разкопан, беше при неприет бюджет? Нима Столична община загуби над 200  милиона лева за канализация заради неприет бюджет? Не, загуби ги, защото не можа да се организира“, посочи общинският съветник

Борис Бонев: Не съм съгласен да гласувам милиард от нашите пари да отидат за още от същото - 1
Снимка: bTV

Днес Столичният общински съвет ще гласува бюджета на София за тази година. Ще стане ясно дали ще бъде одобрен проектобюджетът в размер на 2,5 млрд. лв., внесен от екипа на настоящия кмет Йорданка Фандъкова.

Борис Бонев, председател на „Спаси София“, е един от общинските съветници, които няма да подкрепят бюджета.

„Нося визуализация защо няма да го направя. Една снимка понякога говори повече от 1000 думи“, заяви той в ефира на bTV и показа кадър с разбити плочки от улица „Граф Игнатиев“.

След него представи снимка на чисто нов тротоар на „Цар Борис Трети“. „Хубаво е, но не е готово“ – спомняте си този слоган на ГЕРБ“, припомни Бонев. Той показа и преливащи с боклук кофи.

„Не съм съгласен да гласувам милиард от нашите пари да отидат за още от същото. Слушам с голям интерес медийните изяви на председателя на СОС Георги Георгиев, който описва доста апокалиптична картина за това какво ще се случи, ако не се приеме бюджета“, посочи общинският съветник.

Тази година отново над 10 000 деца са без места в детските градини и това е проблем, който продължава вече повече от 15 години, въпреки че имаше приети бюджети. Има становище на Министерството на финансите, според което при неприет общински бюджет ще се променят така наречените натурални показатели и ще бъдат изплатени всички необходими средства, за да няма проблем с изплащането на заплати и с приемането на деца в детските градини“, коментира Борис Бонев.
„Не е проблем дали има, или няма приет бюджет. Проблемът е кой прави този бюджет и кой го изразходва. Нима „Шишман“, който пет години е разкопан, беше при неприет бюджет? Нима Столична община загуби над 200 милиона лева за канализация заради неприет бюджет? Не, загуби ги, защото не можа да се организира“, посочи общинският съветник.

„Никога досега не съм подкрепял бюджета поради две причини – не съм съгласен как се харчат парите. Отговорност на управляващите е да осигурят мнозинство за своя бюджет. Аз представлявам 50 000 души и никой досега не ме е попитал аз какво искам да видя в бюджета. Много от проектите, за които се борим, все още не са реализирани, въпреки че имаше пари за тях“, заяви още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Данъкоплатец

    43 6 Отговор
    Ей....поредният лицемер... Заедно с ДС - отрочето ще ни предложат точно от същото, но в повече и вече те ще крадат!

    Коментиран от #13

  • 2 честен ционист

    10 20 Отговор
    За 17 год, Софето глътна над 20 млрд еврака парици от ЕС и все повече заприличва на западнал руски едномилионник от сорта на Самара и Саратов, с тая разлика, че последните 2 не са видели и един евроцент скидка.
  • 3 Пич

    42 5 Отговор
    А да гласуваш милиарда да поделят вашите ДС фамилии , съгласен ли си ?!
  • 4 И аз не съм съгласен

    22 11 Отговор
    продажници и национални предатели като теб, ПП, ДБ и ГЕРБ да обслужват чужди посолства и да ми продават страната, ама факт! Има и такава смет!
  • 5 Майора

    30 9 Отговор
    Бонев от "Смучи Сифия" пак се изказа неподготвен! На него всичко друго му е ясно , но не и това за което е!А колкото до местата в градините нека държавата направи така че не всички да идват в София и ако трябва да се вземе от парите на другите общини , нямасмисъл парите на софиянци да отиват за пришълци!

    Коментиран от #15, #27

  • 6 Разяснение

    35 5 Отговор
    Повечето хора не са наясно, че този е човек на ПП-ДБ. Това добре е прикрито.

    Коментиран от #10

  • 7 Ост

    17 2 Отговор
    Кокомик иска тои да лапа миярди
  • 8 Брей

    26 3 Отговор
    Това е най-високо платения общински съветник в общината. Столична община под различни форми му даваше около 7 хил. лева на месец за да не вие много. И той виеше малко. Сега идат избори и вие много. Но никога срещу Орлин Алексиев
  • 9 Хаха

    17 2 Отговор
    Тоя където се правише на големия демократ и незнам си какво и се сроди с дс, пак лапуца неговите глупости.
  • 10 умен

    2 16 Отговор

    До коментар #6 от "Разяснение":

    И как ще е на ПП и ДБ като на предните местни избори ПП не съществуваха а ДБ изкараха свой кандидат, който беше прях конкурент на Бонев. Заради това и фандъкова спечели последния си мандат. Сборно процентите на Спаси София и ДБ бяха повече от на фандъкова.

    Коментиран от #14, #16

  • 11 АБВ

    10 0 Отговор
    Дженифър
  • 12 АБВ

    12 2 Отговор
    Джендър
  • 13 сектант

    5 2 Отговор

    До коментар #1 от "Данъкоплатец":

    ще аутсорсват фирми за ремонти най-вероятно от чужбина.
  • 14 Ами те така

    16 1 Отговор

    До коментар #10 от "умен":

    Зад ПП и ДБ стои олигархичният кръг капитал и зад този стои същият! Градят се образи, които в определен момент се ползват! Същият беше и лъжеца кирчо в ДБ! Градяха му образ! Затова и в първото служебно правителство като министър направиха медийната кампания с ББР и ДПС за 15-20 дена! :))

    Коментиран от #19

  • 15 ****

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Майора":

    Прав си, трябва да се спре притока на хора в София. За целта трябва да се децентрализира икономиката и администрацията. Не може цялата икономика на България да е около София. София не е България но всичко се върти около нея. Типично посткомунистическа държава от съветски тип. Както е тръгнало така и ще си остане.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Прост тулуп от банки

    8 0 Отговор
    Аз пък не съм съгласен, да гласувам за дс отрочето - респективно за теб.
  • 18 демоКРАД(ец)

    10 2 Отговор
    Така е , така е ! Прав е ултра-нежният Бонев ! Този милиард трябва да отиде директно за нуждите на ЛГБТИ "общността" ! Трябва да се дадат директно на Бонев , Асенчо Василев /по съпруг - Спецова) и "летящата Козила /или Годзила/" , па те да си харчат както знаят . Така е по евроатлантичесвки и демоКРАДИчно.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Ами давай де

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "умен":

    Кой те спира?
  • 21 От цялата

    11 1 Отговор
    плява на Бонев разбирам
    само, че той не иска да участва в правенето на бюджета, но държи да се включи в харченето.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кадир

    4 4 Отговор
    Борисе, ти си боклук.
  • 26 пашата

    4 0 Отговор
    Парички трябват за чекмеджан за това имаше работа,работа,работа и ремонт на ремонта на ремонта
  • 27 генерала

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Майора":

    софиянците да не сте с два чифта?Аз пък казвам по на изток от църна маца да не ви пускат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове