Last news in Fakti

14 Септември, 2023 16:15 1 285 23

Атанас Атанасов: Цялостната организация на работата на сектора за сигурност куца

  • сектор сигурност-
  • специални служби

Функцията на държавата по разузнаване, за да е ефективна, би трябвало да се управлява от едно място и това звено да е подчинено на Министерския съвет, смята депутатът

Атанас Атанасов: Цялостната организация на работата на сектора за сигурност куца - 1

Цялостната организация на работата на сектора за сигурност куца заради това, че е необходимо да се направят промени в няколко закона. Съгласно чл. 105, ал. 2 от Конституцията Министерският съвет осигурява обществен ред и сигурността в страната. Това трябва да е органът, който да има доверие на инструментите, чрез които работи".

Това каза пред БНР Атанас Атанасов, съпредседател на "Демократична България", съпредседателят на ПГ на ПП-ДБ и председател на Комисията за специалните служби в Народното събрание.

Сърцевината на това, което предлагаме, е създаването на единна разузнавателна служба - сливане на цивилното и военното разузнаване, изтъкна той и уточни, че функцията на държавата по разузнаване, за да е ефективна, би трябвало да се управлява от едно място и това звено да е подчинено на Министерския съвет.

Разговорът за необходимите промени е проведен на лидерско ниво в управляващите партии, предстои обсъждане и с експертната общност, съобщи Атанасов.

Основната задача на контраразузнаването и на разузнавателните ни служби е да осигуряват надеждна информация на Министерския съвет, на президента и на председателя на Народното събрание, подчерта той и добави:

"От разгледаните доклади на закрито заседание в парламента се видяха дефицити по отношение на това, че някои от службите - контраразузнаването и цивилното разузнаване не разполагат с достатъчно надеждни източници и канали за информация, което я прави бедна, а понякога може да се стигне и до грешки. Всичко това налага да се преразгледа цялостният модел на организация на работата им. Досега не е работил ефективно и Съветът по сигурността към МС".

Атанас Атанасов изрази очакване до седмица законовите текстовете да бъдат внесени в Народното събрание.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Умирам от смях

    22 0 Отговор
    СмърФ за пигмея Атанасов!!! Умийте го на място!!!
  • 2 да де

    20 0 Отговор
    До кога парашутисти спуснати някога за шефове на служби ще се изказват като експерти в сигурността още повече такива като гнома които по татово време колеха и бесеха по съдилищата.
  • 3 Спрете да давате трибуна

    24 0 Отговор
    на про паднали хора като този, киро, асен, христо иванов, бойко борисов! Те са жалки лъжци и крадци!
  • 4 БгТопИдиот🇧🇬

    21 0 Отговор
    Избрахте си го този назначен "дженерал" -радвайте му се !!
  • 5 Тино

    20 0 Отговор
    Тоя Атанасов що не вземе да се разкара с тъпите си напъни.
  • 6 г-н

    12 0 Отговор
    Капански бо---к как не се заби по-силно в ремаркето мош---к

    Коментиран от #11

  • 7 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    15 0 Отговор
    Наско , детето на ДС-то, ни учи на морал и сигурност 🤔🤔🤔🤔
  • 8 генерал ПЕКИНЕЗОВ ЯКО РАЗБИРА ОТ РАЗУЗНА

    11 0 Отговор
    ВАНЕ , ПРЕНЕБРЕГВАЙКИ БАЩАТА НА КИРО ПРОСТОТО ! САЩ СЪЩО СЕ ДОПИТВА ДО НЕГО КОГАТО НЕ ЛАЕ !
  • 9 Боруна Лом

    8 1 Отговор
    АБЕ НИЩОПРАВЕЩИТЕ, ДА ВИ ЗАКРИВАТ!
  • 10 ИНТЕРЕСНО Е ДА СЕ КАЖЕ КАК БОЙКО АТАНАС

    6 0 Отговор
    И ГЯУРОВ СА СТАНАЛИ ГЕНЕРАЛИ . ............... ДАЛИ НЕ Е КАКТО ++ЖЕНАТА НА ЧАУШЕСКО Е СТАНАЛА АКАДЕМИК ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ Е МОГЛА ДА СЕ ПОДПИШЕ !
  • 11 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "г-н":

    Атанас Атанасов е син на Петър Атанасов. Бащата е бил сътрудник на ОУ на МВР-Русе-ДС – управление II. Преведено на обикновен език, бащата на Атанасов е бил успешен сътрудник на Областното управление на Второ главно управление на Комитета за държавна сигурност (ДС) в Русе.

    След не особено успешните резултати от обученито си в техникума по ЖП транспорт в Русе, Атанас Атанасов се оказва с минимални шансове да влезе в университет. Обръща се за подкрепа към баща си, който логично моли за помощ ръководещия го офицер от Второ главно управление на ДС (ОУ в Русе) Марин Н....

    Така "малкият Атанасов" влиза в СУ ❗
  • 12 полковника без гащи

    8 0 Отговор
    Закривай тая кочина. Много вожд, няма индианци. военната информация е около 1500 човека на синекури длъжности. Колко са реалните експерти. Раздут щат, заместник директори безчет, дирекции, отдели абе хубава службичка и добра заплатка. А ;малка България мизерства..
  • 13 Иванчко+Марийка

    6 0 Отговор
    С такива продажници като теб няма как да е друго.
  • 14 Айде

    10 0 Отговор
    Тая ГРЕШКА НА ПРИРОДАТА да изчезва да прави кафе Пеевски и да измие краката на Доган! Да вземе и Христо и Мирчев!
  • 15 Ние от "Гномове за силна България"

    10 0 Отговор
    се съгласяваме.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Красимир Петров

    5 0 Отговор
    Гнома беше един от най-големите плювачи по адрес на Борисов и ДПС..Но ето,че се гушнаха,целунаха и взеха.
  • 18 льо Хендри

    2 0 Отговор
    Куца, нали ги качихте на куц кон, американЦки.
  • 19 сульо

    4 0 Отговор
    МИ трябва да сложим този пигмеи че да оправи нещата.Той има опит от възродителния процес
  • 20 СмърФ за пигмея Атанасов!!!

    1 0 Отговор
    ! Умийте го на място!!!
  • 21 Гост

    1 0 Отговор
    Дребна продадена душичка.
  • 22 ГОСТ

    1 0 Отговор
    бичето нагло дава съвети. я да ги видим тези нагли политици независимо от коя партия от къде са тръгнали с какъв капитал и какво претижават сега. има ли достойни хора да ги проверят. ини принципа за кокошка няма прошка важи за електората им. а тези самозабравили се политици са богупомазани. с честен труд никои не е забогатял като тях.
  • 23 денерале

    0 0 Отговор
    от милицията купи им патерици като куцат!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове