Last news in Fakti

15 Септември, 2023 21:05 7 170 176

Земеделците с протест от 18 септември. Ето ключовите точки в страната, които ще бъдат блокирани

  • земеделци-
  • протест-
  • страната-
  • точки-
  • блокиране

Протестиращите имат пет основни искания към Народното събрание, Министерския съвет и президента на Република България

Земеделците с протест от 18 септември. Ето ключовите точки в страната, които ще бъдат блокирани  - 1

На 18 септември земеделски производители и преработватели започват протестни действия на възлови точки в цялата страна. Ще бъдат блокирани гранични пунктове, главни пътища и автомагистрали, а във вторник протестите ще бъдат насочени към София, предават от БТА.

Инициативният комитет, съставен от 24 организации, съобщи, че ключовите точки, които ще бъдат блокирани са:

- Югоизточна България: Петолъчката, кръговото на Ахелой, Варна–Бургас (след магистралата, отбивката за Аврен), детелината Сливен-Ямбол;

- Централна южна България: с. Труд, Стара Загора (квартал Кольо Ганчев, Лукойл летище), детелина на път I-5 (Стара Загора-Хасково) и I-8 (Пловдив-Свиленград);

- Североизточна България: Кардам, Дуранкулак, кръговото на Балчик, Карапелит, Тутракан, Разград, Шумен (бензиностанция Петрол), Силистра;

- Централна северна България: детелината на с. Ясен (на главен път Плевен-Русе), Дунав мост, началото на автомагистрала Хемус (посока Варна-София), с. Горна Студена;

- Северозападна България: Бяла Слатина, Видин мост, път (Е79) между с. Крапчене и Монтана;

- Югозападна България: Кюстендил (мотел с. Ябълково), Радомир (Т МАРКЕТ), Земен – Лобош, Ковачевци-Лобуш, Сапарева баня (летището), Дупница - с. Пиперево, Перник (спортна зала "Борис Гюдеров"), Брезник (ул. "Ангел Коцелянов");

- Южна България: Кресна, Драгоман - КГП Калотина.

Протестиращите имат пет основни искания към Народното събрание, Министерския съвет и президента на Република България.

На първо място това е продължаване на забраната за внос на слънчоглед, пшеница, царевица и рапица от Украйна и въвеждане на забрана за внос на нерафинирано олио, пресни и замразени плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти, месо и месни продукти, живи животни, мед и пчелни продукти от Украйна, както и завишаване на контрола на произхода, качеството и безопасността на вноса на селскостопански продукти в страната.

Земеделската общност настоява също за изплащане към земеделските производители до 30 септември т.г. на пълния размер на компенсациите за повишените разходи за производство вследствие на войната в Украйна и отпадане на тавана на помощта, както и за незабавно изплащане на държавната помощ за компенсиране на земеделските производители със 100 процента пропаднали площи.

Сред исканията е и осигуряване на необходимите средства за пренотифициране на съществуващи държавни помощи и за нови държавни помощи, включително за минимални помощи "де минимис" за производителите на грозде, картофи, малини, оранжерийна продукция и тютюн и за животновъдите и производителите на пчелен мед.

Инициативният комитет поставя като искане и облекчаването на условията по интервенциите по Стратегическия план на Общата селскостопанска политика (ОСП) с оглед доказване на произведената продукция по интервенциите за обвързано с производството подпомагане. В приетата декларация се настоява за изплащане на държавната помощ за производители със 100 процента пропаднали площи и за нови размери на помощите за инвестиции и за "де минимис".

Инициативният комитет настоява за разписани ясни ангажименти с конкретни срокове за изпълнение на исканията, като заявява, че ефективните протестни действия ще продължат до изпълнението на всички искания на земеделския сектор.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Русофил

    64 86 Отговор
    Всички тези са с руски капитали, ама цицат от ЕС. Искат не по един Майбах, а по 100.

    Коментиран от #28, #39

  • 3 Хахо

    84 50 Отговор
    Много зърнари бе. Изкарайте и поршетата и бентлитата, не само верижната техника.
  • 4 Докато стачкуват

    79 19 Отговор
    да вземат да запълват малко дупки в съответните участъци
  • 5 Браво

    120 39 Отговор
    Не спирайте, докато не изхвълите тези нещастници, лъжци, крадци, национални предатели, слуги на олигархични кръгове и посолства, затриващи България като ПП, ДБ и ГЕРБ!

    Коментиран от #12

  • 6 ДА СЕ ПОЧВА

    111 26 Отговор
    ВСИЧКИ НАВЪН ДО СВАЛЯНЕТО НА ТЕЯ ПРЕСТЪПНИЦИ
  • 7 Ачо пепарчето

    64 23 Отговор
    Това са предатели на Украйна! Долни хора, вместо да дарят по една заплата за Украйна те ми протестират. Безсрамници.

    Коментиран от #70

  • 8 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    57 28 Отговор
    Нали тия искаха капитализъм и разтуриха и ограбиха ТКЗС-та да стават чорбаджии и фермери, защо сега протестират тия алчни капиталисти и лапащи и държавни средства? При капитализма като си частник и не можеш да се оправяш и да се състезаваш и конкурираш, фалираш и хващаш гората или почваш работа в чистотата, примерно?

    Коментиран от #51, #77

  • 9 Ако щете вярвайте

    66 18 Отговор
    Обаче цяло лято обикалям, гледам полетата с неожънати култури, увяхващ слънчоглед и си викам, че тук има нещо нередно. Не знам какво, но ще се разбере рано или късно. И украинското зърно няма нищо общо, с далаверите на нашите. Или е за застраховка, която ще бъде изплатена според по-високите(създадени изкуствено) пазарни цени или да се претендира за обезщетения. Къде е кирията ли. Че няма нужда да жънеш, складираш, извозваш и т.н. а ще си получиш пазарната цена.

    Коментиран от #38

  • 10 Стършел

    62 15 Отговор
    Тези абсолютно никакви претенции нямат бре, всичките им искания могат да се съберат само в една думичка "ПАРИ".🤣🤣🤣

    Коментиран от #42

  • 11 аман от ЕС

    68 19 Отговор
    Време е за излизане от ЕС и спиране на субсидиите за зърнопроизводителите.Връщане на ТКЗС.. та ..та.Крупните зърнопроизводители -звеноводи и бригадири.

    Коментиран от #72

  • 12 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    45 6 Отговор

    До коментар #5 от "Браво":

    Ама те са същите тия къде протестират срещу управляващата олигархия! Просто като видят, че малко им спират държавното цицане и излизат на протест за собствените си джобове и лични печалби! Като дойде Видов ден тия и тия къде са били на власт през последните 33 години на див капитализъм, грабеж и геноцид, трябва да са раомо до рамо по клоните на дърветата и стълбовете в България!

    Коментиран от #17

  • 13 Гост

    54 21 Отговор
    Платил съм годишна винетка за да мога да си ползвам пътищата с колата си. Сега, ако заради тия не мога да си ползвам пътищата, кой ще ме компенсира? Платил съм си, а няма да ми дадат да ползвам? Кой ще ме компенсира, питам?

    Коментиран от #34

  • 14 Шопо

    71 24 Отговор
    Не ви щем радиоактивното зърно хранете си вашите прасета с него.
    Не сме забравили Чернобил, а и бомбите с обеднен Уран подарени от САЩ

    Коментиран от #20

  • 15 и не съм русофил или козяк

    70 20 Отговор
    време е цялата страна да бъде блокирана тези хора ще затрият БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #24

  • 16 Гост

    44 7 Отговор
    Тия де не сме земеделци може ли да идем?
  • 17 От драскане на глупости

    12 15 Отговор

    До коментар #12 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    польза нямаш! даже е жалко и гнусно, гледайки те как и ник си откраднал! Типично за продал се глупак без чест, морал и достойнство, ползван от националните предатели на България да лази жалко в лъжи и глупости!
  • 18 народа трябва да се подкрепя

    50 16 Отговор
    когато се опитват да го унищожават,сега са земеделците ако ги оставим сами после ще сме ние ,за да не ни мачкат трябва да сме заедно срещу управляващите продажници

    Коментиран от #29

  • 19 интересно

    34 6 Отговор
    Иван Костов има ли зърно и слънчоглед за мелене,какво прави със земята която купи в Добруджа?Остава всеки производител да си направи цех за преработка и да затвори сам производството.Защо украинците не си го преработват и да продават готова продукция,например на Франция.
  • 20 ЖЕКО

    35 14 Отговор

    До коментар #14 от "Шопо":

    ТОВА ЗЪРНО Е НА НАШИТЕ НОВИ ГОСПОДАРИ КРАВАРИТЕ, И НЯМА МЪРДАНЕ
  • 21 Земеделци рекетъори и спекуланти

    32 31 Отговор
    5 колона на Кремъл земеделците мафиоти спекуланти не признават борсовите цени а цените паднаха двойно . Те искат високите цени отпреди година които поставят българите в мизерия , те искат да блокират и забранят украинският износ . Украина се брани от инвазията на Татарска Русия . Ако трябва да фалират всички фалшиви земеделци но ние пак ще подкрепяме Украйна и украинския износ , чиито продукти свалят цените в България и действат благотворно на хората с ниски доходи .

    Коментиран от #174

  • 22 !!!?

    24 43 Отговор
    Зърнопроизводителите обслужват кремълската пропаганда...Копейкин потрива ръце, а Митрофанова сияе !!!?

    Коментиран от #26, #37

  • 23 12340

    18 3 Отговор
    Банкя и Симитли сте пропуснали,
    ДавайвЪ у циганите прости!!!
  • 24 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    33 3 Отговор

    До коментар #15 от "и не съм русофил или козяк":

    Лошото е, че не излизат тия къде са ограбвани 33 години, бедните и неоправданите и да си искат техните искания, а те са много. Като почнеш болниците да не са търговски дружества, премахване на плоските данъци и по-големи данъци за богаташи и олигарси и куп други социални искания. А тука излизат веднага робовладелците, чорбаджиите и олигарсите да не обеднеят и да продължават да ни крадат и мамят.

    Коментиран от #88

  • 25 нарпдното събрание гласува

    37 15 Отговор
    украинския интерес над българския това е престъпно за български политици ,това е нормално да правят украинските политици
  • 26 Град Симитли

    13 8 Отговор

    До коментар #22 от "!!!?":

    Идиот!
  • 27 Стършел

    35 7 Отговор
    Напишете имената на фирмите на тея производители, народът да си направим сметка колко са бедни и фалирали.🤔🤔🤔
  • 28 А50

    20 5 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Е ти още ли не си разбрал как ви пързаля посолството

    Коментиран от #43

  • 29 Копейка

    17 14 Отговор

    До коментар #18 от "народа трябва да се подкрепя":

    На нас ни казаха да викаме за зърнарите!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Наблюдател

    27 34 Отговор
    Трябва да се счупят една две глави на протестиращите за да се укпотат. Тези изроди не могат да въртят цяла България на пръста си само за да може така, от тях са си купи нов Майбах!

    Коментиран от #36, #45

  • 32 Ооо

    21 35 Отговор
    Аз искам украински стоки, защото са мно по-евтини и качествени, а зърнарската мафия са нагли субсидирани мафиоти. Малко са им милиардите, та не искат да им се развали монополът.

    Коментиран от #40, #53

  • 33 Блокирайте магистрала Струва

    26 4 Отговор
    да не ходи селската и мутренска гняс в Гърция!
  • 34 трябва да ги подкрепиш ,за да те

    20 6 Отговор

    До коментар #13 от "Гост":

    подкрепят и те,когато престъпниците ти вдигнат защото така са решили винетката на 500 лв,защото знаят че си сам и никои няма да те подкрепи
  • 35 Българин

    33 12 Отговор
    БРАВО! НИТО КРАЧКА НАЗАД
    ДОКАТО НЕ ИЗРИНЕМ ТАЗИ ПРОДАЖНА И ОТВРАТИТЕЛНА СГ@Н ОТ ВЛАСТТА В ЛИЦЕТО НА Ц..АНИНА КИРО ПРО100ТО,ОКОКОРЕНИЯ П..РАС, СИКАДЖИЙСКАТА МУТРА БОКО ТИКВАТА И НАГЛОТО КРАДЛИВО П..РАСЕ ШИШИ .
    ИЛИ БЪЛГАРИЯ ИЛИ АНТИБЪЛГАРСКАТА СГЛОБКА НА ПОСОЛСТВОТО.
    ВСЕКИ ТРЯБВА ДА ВЗЕМЕ РЕШЕНИЕ ЗА СЕБЕ СИ .
  • 36 Браво на тях!

    25 14 Отговор

    До коментар #31 от "Наблюдател":

    Важно е да гътнем Сглобката.

    Коментиран от #44, #49

  • 37 Верно ли

    21 6 Отговор

    До коментар #22 от "!!!?":

    Аз мислех, че обслужват марсианците! :)) Все звучи еднакво тъпо като с интелект на първолак! Що не предложите на дъното на обществото плащащо за тези лъжи ПП, ДБ и ГЕРБ, да ги сменят с марсианци? Еднакво тъпо е, но поне да има малко разнообразие, че като видя продалите се глупаци без морал и чест и ужасно ме е гнус вече от националните предатели ПП, ДБ и ГЕРБ!

    Коментиран от #57

  • 38 Хммм

    27 9 Отговор

    До коментар #9 от "Ако щете вярвайте":

    Значи са знаели предварително за зделката с украинското зърно? Ами тогава още повече съм против вноса на украинското зърно . Защо трябва да им плащат обезщетение ако са във далаверата а ние да ядем отрови.. Никакво украинското зърно.

    Коментиран от #68

  • 39 Петър

    22 10 Отговор

    До коментар #2 от "Русофил":

    Не бе, не съм с никакви руски капитали и не цицам нищо от ЕС, просто тази година взех 400 лева по малко лева от рента спрямо миналата година, това е, толкова е елементарно и причината е вноса на зърно от Украйна.
  • 40 1122

    12 7 Отговор

    До коментар #32 от "Ооо":

    Не ме интересува какво искаш, 60% не искат!
  • 41 Давайте!

    24 13 Отговор
    Цяла България е с вас!
  • 42 Правилно,ли прочетох?

    18 15 Отговор

    До коментар #10 от "Стършел":

    Държавата щяла да подпомага тия с майбасите и яхтите със 63 милиона лева?!!

    Коментиран от #47

  • 43 Петър

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "А50":

    Убеден съм, че не е разбрал.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Аха

    15 6 Отговор

    До коментар #31 от "Наблюдател":

    А твоята крива еврЕоатлантическа глава може ли...🔨🐷🇺🇸🇬🇧🇮🇱🇺🇦🏳️‍🌈🚾🚮
  • 46 Нито един глас

    23 5 Отговор
    за фашистката сглобка и дпс!
  • 47 Бойкот

    11 9 Отговор

    До коментар #42 от "Правилно,ли прочетох?":

    Бойкот на украинското зърно. Така тези няма да получат обезщетение
  • 48 Вийте щатски

    13 5 Отговор

    До коментар #44 от "Наблюдател":

    фашистки подлоги като сритани магистрални крви. Кеф.

    Коментиран от #54

  • 49 Важното е, че

    8 15 Отговор

    До коментар #36 от "Браво на тях!":

    Ще гътнем мочата.

    Коментиран от #56, #58, #69

  • 50 Българин

    17 9 Отговор
    Ето за какви хора е протеста. Трябват им нови Майбаси!

    Коментиран от #112, #168

  • 51 забрави ли

    12 5 Отговор

    До коментар #8 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    ЕГН-то не прощава. Вие фалирахте държавата, а с нея фалираха и ТКСЗ-тата.
  • 52 Тамън!

    21 2 Отговор
    Ще видят колко ги"обича" народа.
  • 53 Петър

    14 2 Отговор

    До коментар #32 от "Ооо":

    Хвани си жена от Украйна, тогава може и да развиеш страхотен бизнес,всичко ще ти е евтино.
  • 54 Наблюдател

    7 8 Отговор

    До коментар #48 от "Вийте щатски":

    Изроди като теб ще получат скоро асфалтна екзема!

    Коментиран от #59

  • 55 Никси

    17 9 Отговор
    А леле , щое Бентлита и Майбаси , тия сигурно са яко скубали субсидия !!!.
  • 56 И ще станеш ли

    7 4 Отговор

    До коментар #49 от "Важното е, че":

    малко по малко не умен от това? А ьдалиу ще се мразиш по малко и да не лазиш за някой стотинка на националните предатели ПП, ДБ и ГЕРБ? Съмнявам се! Но ти няма и да разбереш, освен, че все ще се дразниш, че лазиш и се гърчиш пред другите жалко!
  • 57 !!!?

    9 11 Отговор

    До коментар #37 от "Верно ли":

    От съветските възрожденци ли са пример за морал и чест !!!?

    Коментиран от #85

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Дано не си алергичен

    15 4 Отговор

    До коментар #54 от "Наблюдател":

    към конопени въжета, идва Народният съд!

    Коментиран от #63

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Да не си жив

    3 2 Отговор

    До коментар #58 от "Ице":

    да видиш
  • 62 Ха-ха-ха 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺 🚾 🇷🇺

    14 17 Отговор
    Много проруска измет има за изриване!
  • 63 Наблюдател

    15 14 Отговор

    До коментар #59 от "Дано не си алергичен":

    Съд ще има за националните предатели от петата колона на Москва.
  • 64 Хаха

    13 20 Отговор
    Зърнопроизводителите са зомбирани от Рундьо - Румен Радев.
  • 65 Що така

    15 15 Отговор
    Земеделските фараони подкукоросени от Рундьо ще протестират с милиони в джобовете. Нали сме уж за справедливост.
  • 66 Майбаха

    12 11 Отговор
    Да им спрат субсидиите и ще мръсната. Много са се ояли.
  • 67 Мнение

    11 13 Отговор
    Наглите земеделци получаваха повече от половината от Евросубсидии!!! Никой не говори за това крадене на Еврофондовете. Около 70% отива в около 100-на големи "зърнарски" семейства!!! Те карат вече Бентлита и са милионери! Защо да не искат да се внася украинско зърно? За да купят тяхното! Българските "зърнари" в момента искат 20% По-Висока цена от Световните борси!!!Последицата е, че те ще си вземат печалбата, а българския потребител ще им я плати.

    Коментиран от #81

  • 68 Закс

    0 2 Отговор

    До коментар #38 от "Хммм":

    Никой не те пита !!!
  • 69 Руски крепостник скъсал синджира

    9 18 Отговор

    До коментар #49 от "Важното е, че":

    Кога ще демонтират МОЧА да ходя да помагам?

    Коментиран от #74

  • 70 Анализатор

    6 1 Отговор

    До коментар #7 от "Ачо пепарчето":

    дай ти по 1 заплата ве нематод
  • 71 Реалист

    10 7 Отговор
    България след 20 год ще е турски вилает:)

    Коментиран от #78

  • 72 Аман от дgeбuлu

    4 8 Отговор

    До коментар #11 от "аман от ЕС":

    като теб. 🤣🤣🤣
  • 73 !!!?

    9 19 Отговор
    Ако Путин предложи да даде "безплатно" жито и на България както на някой африкански държави Копейкин ще е първия който ще приветства "братушките"...ама украинското зърно е вредно, защото е евтино !!!?

    Коментиран от #95

  • 74 Анализатор

    3 1 Отговор

    До коментар #69 от "Руски крепостник скъсал синджира":

    нематод,
  • 75 влади

    13 6 Отговор
    Целия народ е тези, които ни осигуряват хкяба! Който иска да яде уран на тройна цена, да го обяви окончателно пред месните власти!
  • 76 Националните предатели ПП, ДБ и ГЕРБ

    19 4 Отговор
    под нареждания от посолството затриват земеделието, енергетиката и България! До кога ще спиш народе, да те продават и крадат такива нещастници и чужди слуги?
  • 77 А50

    16 5 Отговор

    До коментар #8 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    То това не е капитализъм, нито социализъм това е КОЛОНИЯ САЩка
  • 78 !!!?

    5 8 Отговор

    До коментар #71 от "Реалист":

    Кадиров нали ти е братушка...радвай се !!!?
  • 79 Вън сащ от България

    21 6 Отговор
    Цялата страна протестира срещу посолствоТО. Сега е време да изгоним колонизаторите от Родината.., както правят вече в Африка и Азия.

    Коментиран от #86

  • 80 факти

    19 5 Отговор
    Полша ще наложи от полунощ удължаване на забраната върху вноса на украинско зърно, след като Европейската комисия реши днес да не предприема такава стъпка.

    "Полша ще удължи забраната. Няма да слушаме Берлин, Туск и Вебер", заяви полският премиер Матеуш Моравецки пред агенция ПАП, предаде БТА.
    а българските подлоги са съгласни
  • 81 Хохохо

    18 2 Отговор

    До коментар #67 от "Мнение":

    Зурнарите ,не всички земеделци . Затова сега ядете полски ябълки,китайски чесаън и турски домати.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Блокирайте само София,

    11 3 Отговор
    там се вземат погрешните решения!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Не бе

    6 4 Отговор

    До коментар #57 от "!!!?":

    От марсианците! Кога ще предложите на националните предатели и дъното на обществото от жалки лъжци и крадци ПП, ДБ и ГЕРБ, да ни разнообразят с марсианци или галактически съюз! Еднакво тъпо звучи с тиражираните им лъжи от жалките платени глупаци, продадени без бъдеще, чест, достойнство и морал и лазещи жалко в лъжите и глупостите им!
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Е марш де

    3 0 Отговор

    До коментар #86 от "Хохохо":

    не виждам да те спира някой!
  • 88 А50

    12 6 Отговор

    До коментар #24 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    Ами рупай окрайнско гмо жито и царевица, тук там и с обеднен уран, а наще полета нека пустеят и да закриваме кочината. А какви са наще едри земеделци е отделен въпрос, да не мислиш че окрайнските са по-различни, даже половината им земя е завладяна от Монсанто и др. сащки гиганти

    Коментиран от #93, #97, #101

  • 89 Хохохо

    15 5 Отговор
    Всички зърнари имат минало,и интересното е че то винаги е свързано с БКП,ако не вярвате проверете и ще се убедите сами.
  • 90 Мнение

    12 6 Отговор
    Наглите земеделци получаваха повече от половината от Евросубсидии!!! Никой не говори за това крадене на Еврофондовете. Около 70% отива в около 100-на големи "зърнарски" семейства!!! Те карат вече Бентлита и са милионери! Защо да не искат да се внася украинско зърно? За да купят тяхното! Българските "зърнари" в момента искат 20% По-Висока цена от Световните борси!!!Последицата е, че те ще си вземат печалбата, а българския потребител ще им я плати.

    Коментиран от #100

  • 91 Твърда Русифилка

    8 5 Отговор
    Ще има,ли поне една руска комбайна Нива?Да изплакна очите.Или пък трактор Беларус,може би?
  • 92 аз ся

    7 4 Отговор
    не моя да разбера земеделците за Путин ли са или за Байдън или за Радев ако може някой по учен от мене да каже че много се обърках

    Коментиран от #94, #96

  • 93 Абе папагал,

    6 4 Отговор

    До коментар #88 от "А50":

    Ти исзледва,ли го за уран?

    Коментиран от #98

  • 94 Копейка

    8 4 Отговор

    До коментар #92 от "аз ся":

    Нас ни казаха да викаме за зърнарите!
  • 95 А50

    8 4 Отговор

    До коментар #73 от "!!!?":

    Ти явно не си задаваш въпроса как така е евтино при положение, че житницата на 404 голяма част е необработваема, скъпи горива в условията на война, скъп транспорт съответно, нямат европейски субсидии. За да е евтино то е за сметка на нещо друго и това е качеството, американско ГМО с висок добив, в 404 се изсипаха оръжейните складове на целия свят и там отглеждат чудно евтина био пшеница. А наще земеделци да духат супата. Вие сте продажници и съсипвате държавата 35г. вече и най-отвратителното е, че сте потомствени лизачи
  • 96 Не обръщай внимание

    5 3 Отговор

    До коментар #92 от "аз ся":

    на глупаците! Гледай ги как жалко лазят за някоя монета, продадени и без гащи в зора си да са жалки и гнусни като националните предатели на България ПП, ДБ и ГЕРБ! От нещо без морал и чест, може само да те е гнус, особено като ти се дразни че клечи пред теб!
  • 97 Хохохо

    7 6 Отговор

    До коментар #88 от "А50":

    Защо се изказваш неподготвен,гледаш ли животинки,да видиш дали ядът българско зърно? А имашл ли база за сравнение ,виждал ли си украинско ? Въобще имаш ли представа срещу какво пишеш ? Или само като видиш Украйна и ти се активира първосигналната...

    Коментиран от #103

  • 98 И що му е да го изслдва

    6 2 Отговор

    До коментар #93 от "Абе папагал,":

    като ние си имаме пшеница! Да я купуват нещастниците САЩ, а не да ни затриват страната!
  • 99 Размисли

    14 4 Отговор
    Миналата година "зърнарите" са обявили 2.5 млрд. лв. печалба. и са взели 2 млрд. лв. субсидия при продажби от 9.98 млрд. лв. и още реват безсрамниците. Спрете им евросубсидиите щом искат забрана на украинското зърно. Хем евросубсидии им дават, хем скубят яка печалба, че и конкуренция не щяли. Цените по световните борси си даже спада, нашите обаче не я свалят алчните самозабравили се "зърнари", скубят българския народ яко.

    Коментиран от #102

  • 100 А50

    7 3 Отговор

    До коментар #90 от "Мнение":

    Викаш окрайнските земевладелци и САЩките такива на окрайнска земя са по-бедни от наще. Те това е приказката за казана с българите в ада. Ти ще дадеш ли на децата си хляб от окрайнско жито дето се изсипаха милиони тонове боеприпаси

    Коментиран от #110

  • 101 🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ

    13 2 Отговор

    До коментар #88 от "А50":

    Кой спира тия богаташи зърнари да продават на по-ниски цени от укрите и няма да ядеш укро жито и олио?
    Това показва, че тия си гледат само печалбите и да цицат от три майки и не мислят за нароад. Като една хлебарка Кукушева къде лъжеша, че като и намалят ДДС-то хляба нямало да се вдига, а той скочи още на следващия ден и продължава да му скача цената! Истински бял хляб по времето на соца беше 0.36 лв. при средни заплати от 280-450лв. И сега има такива заплати а хляба е левчета и не само хляба

    Коментиран от #105

  • 102 А50

    7 1 Отговор

    До коментар #99 от "Размисли":

    Виж какво стига си ми цитирал упорките ви и листчетата пуснати от посолството. Какво искате да превърнете България в пущинак и в селата, и 10 човека да не останат, покрай тия с субсидиите живеят и много други хора. А субсидиите са политика на ЕС, това което не ти харесва е пропуск на ЕС и хилядите комисии и чиновници дрто ги издътжаме и пак те ни налагат да купуваме долнокачествено, напрао отровно 404 жито. Плюс това хората няма да си получат и рентата, а вие продажници ми цитирате едни листчета

    Коментиран от #107

  • 103 А50

    6 2 Отговор

    До коментар #97 от "Хохохо":

    А ти можеш ли да мислиш или като ти спуснат листчето и се мяташ на амбразурата също като в предишния строй. В Испания това жито го дават на животните, което пак не е безопасно за хората. ЕС със субсидии за техническите зем. култури съсипаха зеленчукопроизводството в България, сега с европейски директиви и продажните ни управници ще съсипят и техническите зем. култури. Като ти е по-мила Окрайна отивай там
  • 104 А50

    4 2 Отговор
    В магазините вече ще има само брашно тип 404.
  • 105 А50

    5 2 Отговор

    До коментар #101 от "🇰🇵 ✰ Б О Л Ш Е В И К ✰ С С С Р ☭★НРБ":

    В случая цената няма никакво значение, има заповед и толкоз, щеш нещещ ще ядеш тип 404
  • 106 Браво

    7 3 Отговор
    Така трябва като се гледат чужди интереси!
  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Не нам тия номера!

    5 4 Отговор

    До коментар #100 от "А50":

    Не е речено че ще се купува от Украйна! Може да се купува от цял свят, щом е по - евтино. ПО - ДОБРЕ ЕВТИН ХЛЯБ, ОТКОЛКОТО НИКАКЪВ!

    Коментиран от #114

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Хммм

    8 2 Отговор

    До коментар #50 от "Българин":

    От кога ако имаш бизнес и си богат е престъпление. Питай Бойко откъде му са кюлчетата. Питай ЕК защо има субсидии само за зърнопроизводителите.

    Коментиран от #120

  • 113 лоша

    5 2 Отговор
    Кире, мирише на изгорял безглутенов кекс...
  • 114 Хммм

    4 3 Отговор

    До коментар #110 от "Не нам тия номера!":

    Е да ама проблема е че не искаме от Украйна.

    Коментиран от #116

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Пффф

    4 7 Отговор

    До коментар #114 от "Хммм":

    Теб пък кой те пита какво си искал?! Важно е какво е добре за бедния български потребител, а важното е ... по-ниски цени, което ще донесе украинското зърно и конкуренцията в пазара на зърно у нас
  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Ха ха

    11 1 Отговор
    Всички ще се вдигнем и изметем,гадове продажни.
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Истината

    8 1 Отговор

    До коментар #112 от "Хммм":

    Да имаш бизнес, но да не въртиш лъжливи номера като нашите "зърнари", които регистрират по 100 фирми, за да раздробят "бизнеса" си. След 2015 г. няма да видите "зърнарска фирма" с 30 млн. евро субсидия като бе преди.

    Коментиран от #123

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Хммм

    12 3 Отговор

    До коментар #121 от "6нтщ5ж":

    Всички казват че украинското зърна е по-евтино. Колко е по-евтино? Заслужава ли си да ядеш токсичен хляб? Да ако си в края на живота си 70-90годишен разбирам, ами за децата и младите?

    Коментиран от #127

  • 127 мдаа

    8 0 Отговор

    До коментар #126 от "Хммм":

    Какво да им пука за децата! Техните ядат пасти.
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 А50

    9 1 Отговор

    До коментар #107 от "НА ЗЛО КУЧЕ, ЗЛА ТОЯГА":

    И тази ваша упорка се изтърка, че това е добре за народа и да говорите от името на народа. От кога жълтопаветниците са се замислили за народа.
  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Хммм

    7 1 Отговор

    До коментар #130 от "Възмутен":

    Като се знае нивото на корупция в България би ли имал вяра на тези проверки и иследвания
  • 134 А50

    7 1 Отговор
    А бе нали без жито от 404 щеше да гладува светът, предишна упорка, сега пък се чудят на кого да го набутат и си намериха балами, продажници в България. Сега упорката е за бедните българи, ще ме разплачат от умиление жълтопаветниците. Утре бедните българи , като поискат да излезем от ЕС веднага ще ги наречете маргинали, лузъри, аутсайдери и ще забраните референдумите. То в България референдумите доказано не работят
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 червени

    2 8 Отговор
    П Е Д А Л И
  • 139 мхааа

    2 8 Отговор
    Какво ще ми блакират дейва ибоклуците комунистически.
  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 бррр

    7 5 Отговор
    Ще ми блокират дед...о...вия.
  • 142 комунистически отпадъци

    5 5 Отговор
    Милицията да им прибере тракторите.

    Коментиран от #143

  • 143 И щооо

    9 3 Отговор

    До коментар #142 от "комунистически отпадъци":

    Пречат на националните предатели на България ПП, ДБ и ГЕРБ да съсипят земеделие, енергетика и да съсипят и продадат България! Не ги е срам!
  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Българин

    4 10 Отговор
    Ще може ли да бием зърнари или полицията ще ги пази?
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Бенчо

    0 3 Отговор
    Аз съм олицетворението на прехода от феодален комунизъм към "демократичен" такъв
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Българин

    0 7 Отговор

    До коментар #151 от "Така е":

    Тия, които създадоха ДПС, създадоха и Радев. Нещо пак се обърка.

    Коментиран от #155

  • 154 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 155 Е как да не е

    4 0 Отговор

    До коментар #153 от "Българин":

    Стига да вярваме на лъжи с детски интелект, платени от злото на България, мафия и национални предатели ПП, ДБ и ГЕРБ! :))
  • 156 селянин

    3 6 Отговор
    Да им се спрат субсидиите, да видите тогава колко рев ще падне! ! !
    Щом има време да пречи на другите, значи субсидии не им трябват! ! !

    Коментиран от #157

  • 157 Така де

    7 2 Отговор

    До коментар #156 от "селянин":

    Ко шъ се занимаваме да съсипваме земеделието бавно с внос! Яда го закрием направо! Да помогнем на националните предатели ПП, ДБ и ГЕРБ, да закрият тази държава! Искаме да сме роби гнусни, без морал, да лъжем и да крадем, да сме бедни и обрани!

    Коментиран от #167

  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 Браво!

    8 0 Отговор
    Пълна подкрепа за тези хора. Че имат смелост да се организират срещу това безумие.

    Коментиран от #160

  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Вярно е

    4 0 Отговор

    До коментар #160 от "Какви дебили е раждала, ражда и сега бъл":

    Лазят и се гърчат жалко в лъжите и глупостите на националните предатели на България ПП, ДБ и ГЕРБ, продали си бъдеще, род и родина!
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Перо

    8 1 Отговор
    Джендърското правителство иска за изкара протестите политически, а не всенародни, но няма да им мине номера! Няма ние да плащаме сметките за чужди воини!
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 целия народ трябва да подкрепи

    3 0 Отговор
    българския производител,дали е зърнопроизводител,животновъд или зеленчукопроизводител
  • 167 селянин

    1 1 Отговор

    До коментар #157 от "Така де":

    Всички тези милярди от субсидии дето сте получили през годините и сега да ми се жалвате че ще фалирате, просто звучи смешно.
    Не става само да папате субсидии и после да клатите народа да ви копува скъпата продукция.....
    Има едно нещо което се нарича свободен пазар, когато не сте достатъчно конкурентни просто заминавате,
    като не ставаш за бизнесмен на свободния пазар, ще ставаш за нещо друго.
    Така се прави, а не само ако никой не ни даде субсидии ще фалираме, ма фалираите бе ! ! !
    НЕ СТАВА само субсидии и да сте монополисти на затворен пазар ! ! !

    Коментиран от #169

  • 168 Никси

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Българин":

    Алеле кво станааа , е кажи кво станаа ? , ко.еле кво станаааа , е кажи кво станаа , нема нема КИНТИ скоро нема да си взимам БЕНТЛИ , мани го тоя щото е известен , л......й го моя щото е Нестле , Тракторе и Комбайне нема викаш , ама е утануло у Майбаси и Бентли , Май-бах , Май-не!!!!.😬😉🙂😙☺️😅🤬🧐😅😬😉🙂🤐.
  • 169 Никси

    2 0 Отговор

    До коментар #167 от "селянин":

    сега стана ли ти ясно защо измислиха Чумата по Прасетата , едно да затрият нащо родно животновътсво , зада внасят отвън отровите които ядем ,и второ на много е раздадена субсидия за млади фермери , и за това унищожиха животните та утре като дойде една кумисия Европейска на проверка , да не доказват тия парите , защото са потънали ,заради прословутата Чума , защото имам мой роднина в БАБХ и каза че всичко е умишлено е направено , разради тези сега стачкуващите Бентладжий
  • 170 Първият софиянец

    0 1 Отговор
    Добре че ни направиха столица и взеха нивите на дедо и направиха блокове и ни направиха шопите граждане. Преди да ни направят столица, който е виждал София на снимка забелязва че джамиите са повече от курниците и Орхание (Ботевград) е по-голям град.
  • 171 Кирко

    1 0 Отговор
    До 1, шопелпомашки стой си на е---ия г-з.
  • 172 Рико

    2 0 Отговор
    Днес 16.09.2023 г. в 15:30 часа в село Врачеш (Ботевградско)на улицата където живея, пред къщата на съседа
    ми който е зърнопроизводител спря бял
    полицейски джип със софийска регистрация.От него слязоха двама офицери от МВР и влязоха в дома му.
    Впоследствие се оказа че е бил принуден, да подпише Декларация че
    няма да участвува в Националния протест на 18.09.2023 г.
    Това ли е вашата "Демокрация", за която се борихме...
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 Едуард Петров

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "Земеделци рекетъори и спекуланти":

    Отдалеч миришеш на фашистка измет!
    Който е тръгнал срещу Русия, резултатът е катастрофален!
    Известният немски фелдмаршал Фон Клаузевиц, изказва свежата мисъл: ,,...С Русия - само Търговия!
    Защото, там има много студ, много кал и много воинствен народ!
    Адолф Хитлер и неговият генерален Щаб не се съобразиха с тази мъдрост и тъпите им глави хвръкнаха! Резултатът беше пълен шок: 27000000 Съветски граждани станаха жертва и 10000000 Немски граждани - също!
    Милиони американци, канадци, мексиканци, англичани, французи, испанци, италианци, поляци, унгарци, югославяни, чехословаци, датчани, шведи, финландци, гърци, българи, албанци, японци, китайци, монголци и други, станаха жертва на тая чудовищна война ! Трудно е да се изброят само, пострадалите народи на Света!
  • 175 Едуард Петров

    1 1 Отговор
    Отдалеч миришеш на фашистка измет!
    Който е тръгнал срещу Русия, резултатът е катастрофален!
    Известният немски фелдмаршал Фон Клаузевиц, изказва свежата мисъл: ,,...С Русия - само Търговия!
    Защото, там има много студ, много кал и много воинствен народ!
    Адолф Хитлер и неговият генерален Щаб не се съобразиха с тази мъдрост и тъпите им глави хвръкнаха! Резултатът беше пълен шок: 27000000 Съветски граждани станаха жертва и 10000000 Немски граждани - също!
    ЩМилиони американци, канадци, мексиканци, англичани, французи, испанци, италианци, поляци, унгарци, югославяни, чехословаци, датчани, шведи, финландци, гърци, българи, албанци, японци, китайци, монголци и други, станаха жертва на тая чудовищна война ! Трудно е да се изброят само, пострадалите народи на Света!
  • 176 Голата истина

    1 0 Отговор
    Алчни мръсни крадливи земеделци
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол