Last news in Fakti

18 Септември, 2023 11:18 3 932 74

Денков: Проблемът, който са поставили зърнопроизводителите, всъщност е решен

  • николай денков-
  • зарнопроизводители-
  • животновъди-
  • внос-
  • зърно

Има разнобой между зърнопроизводителите, животновъдите и производителите на плодове и зеленчуци, защото интересите им са разнопосочни. На срещата с животновъдите огромното болшинство от организациите, които участваха казаха, че са "за" отпадане на забраната

Денков: Проблемът, който са поставили зърнопроизводителите, всъщност е решен - 1

В момента основните организатори на протеста са зърнопроизводителите и проблемът, който те са поставили, а именно с вноса от Украйна, е решен, това заяви премиерът акад. Николай Денков пред журналисти във ВМА, където той се срещне с ръководството на лечебното заведение и разгледа химико-токсикологичната лаборатория във ВМА.

„То е в споразумението между Европейската комисия и Украйна. Разговарях с премиера на Украйна, тъй като неговата държава избра да наложи ограничения, за да не се пренасити пазарът. От нас се очаква да определим от кои стоки какви количества да приемем. Поканихме организациите за разговор, за да търсим решение. Вместо да се отзоват, те заплашиха с блокади. Ние оставаме с протегната ръка и ще подновим диалога във всеки един момент“, обяви Денков, цитиран от dariknews.bg.

По думите му решението дали ще отпадне, или не, вноса на зърно от Украйна в България, не може да се взима само от производителите.

„Това е решение, което трябва да отчита общата икономическа и политическа ситуация и се взима от МС и НС. През цялото време имаше диалог и разговори с производителите. Има разнобой между зърнопроизводителите, животновъдите и производителите на плодове и зеленчуци, защото интересите им са разнопосочни. На срещата с животновъдите огромното болшинство от организациите, които участваха казаха, че са "за" отпадане на забраната, защото цената на фуража би паднала или поне не би се вдигнала повече, ако имаме внос на слънчоглед от Украйна", обясни Денков.

Според него протестът изглежда е с искания, които не могат да бъдат решени в пожеланите срокове, защото част от тях са свързани с ЕК.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 82 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гошо

    89 19 Отговор
    Денков счупи сглобката -браво
  • 3 Баце ЕООД

    113 23 Отговор
    Академик Сламен Денков буквално си призна че слугува на трети страни. Предател бе!
  • 4 честен ционист

    45 18 Отговор
    Превърнат ли България в Украйна 2. Братишките няма да закъснеят и вас да набутат у Русского мира.
  • 5 Който

    31 31 Отговор
    не е доволен и не може да се справи , да продава и да върши нещо , от което разбира ! Но така е най - лесно - с милиардите от ЕС и субсидиите , голяма част пренасочена към собствените гуши ! Никакво клякане !
  • 6 Мулеца

    86 20 Отговор
    Академик веднага да подава оставка
  • 7 окийна

    84 15 Отговор
    Те ти искат оставката бре сорос академик. Искат да се нахате всички лъжци от сглобката, дето излъгахте на изборите и седнахте на меките кресла и големите заплати. Само че сега ти напомнят че си некадърник дето трябва да се маха, защото това е България а не Украйна. Като ви изритат от министерствата може да отидете в Украйна, само че и там няма да ви искат. Предатели.
  • 8 Мандалориен

    73 14 Отговор
    Оставка ВЕДНАГА бе ....съд и затвор за сглобката Герб ПП Дай България и Дпс
  • 9 Питам

    76 14 Отговор
    Тая невестулка кога ще се извини на българите???? Оставка!!! Значи,който не е съгласен с краварските подлоги е терорист?
  • 10 БОЗА

    67 11 Отговор
    И на този Украйна и ЕК са му по-важни...България кучетата я яли...мани... ;-Х


    Този коментар изразява личното мнение на автора.То може да не съвпада с позициите на "Факти",като цяло,и на отделни коментиращи в частност,за което БХ(Баклава и Халва)
  • 11 И как го реши бе мишок лъжлив

    67 9 Отговор
    Като го разреш бе! Толкова ме е гнус от жалки продажни лъжци като теб! Мишка продажна! България няма нужда от сламен човек и фигурант, управляващ украинско правителство в България, нанзачено от САЩ! Оставка и съд за народните изманници Пп, ДБ, ГЕРБ и ДПС!
  • 12 Време е такива по затворите!

    60 11 Отговор
    Мислех си че академиците са висшето общество, а то най-долното - помияри и подлоги!!!
  • 13 ПРОСТО КИРО И ШАЙКАТА НИ УНИЩОЖАВАТ

    63 10 Отговор
    ОСТАВКА НА ТЕРОРИСТА ДЕНКОВ!
  • 14 ТрампЛин

    27 15 Отговор
    Българското земеделие е силно в зеленчукопроизводството, плодовете и животновъдството! Там трябва да се съсредоточим. България никога не е била износител на зърнени култури. Слушам за някакви 230 лева разходи на декар за отглеждане на пшеница. Какво да кажат животновъдите? При цени на фуража далече над европейските?

    Коментиран от #19

  • 15 Дедо ви...

    55 6 Отговор
    Денков е жалка карикатура – излезна да се обяснява! Нали ти ги нарече терористи вчера, сега плямпаш за конструктивен диалог! Обясни, че се бил съветвал с Украйна и проблемите били решени, но земеделците не били съгласни. Този човек е лъжец и то долен!
  • 16 Дедо Z

    40 5 Отговор
    Не е решен Денкоглу! Проблема си ти!
  • 17 Селянин

    54 7 Отговор
    Поляци и унгарци си отстояват националния интерес, а нашите продажни мекотели в партерна стойка.
    ОСТАВКА!
  • 18 Този от посолствоТо лъже

    42 3 Отговор
    Как така само ние сме свързани с решенията на ЕК, а другите от Източна Европа не, и забраняват вносът от Укр.

    Коментиран от #22, #27

  • 19 Копейка

    8 24 Отговор

    До коментар #14 от "ТрампЛин":

    Не знам и не ме интересува!На нас ни казаха да викаме за зърнарите!
  • 20 вън бе ,вън

    30 4 Отговор
    Аха ,аха ! Ама ... всички проблеми (на България и българите) са решени (вече) !!! Просто - вЕрвайте МУ ! Всичко е прекрасно , кризи - нЕма , цените - падат ли , падат , а па доходите (ни) така стремглаво се покачват , че аха-аха ... ще бутнат Луната от орбитата и !!! Тия са по големи ШАРЛАТАНИ от всички предишни взети заедно !!! Само ни успиват с празни приказки (демек - откровени лъжи) и що си мислят , че им вЕрваме - не знам ?! Освен - сопа (ама ... много дебела) , друга оправия и отърване от тези кърлежи ... май няма . ПП. Евалла на аграрният сектор - на тях вече им прекипя .
  • 21 БАЙ ДЪН

    27 6 Отговор
    ТОЯ Е СЪЩО КАТО МЕН НЕАДЕКВАТЕН
  • 22 Ами лъжеш.

    7 18 Отговор

    До коментар #18 от "Този от посолствоТо лъже":

    От 27 страни в ЕС,само в 4 още не е паднала забранатаю

    Коментиран от #36, #51

  • 23 Коч

    30 4 Отговор
    Терористи, сър! Бойко щеше да го покажат по телевизора, да обяви, че дава пари на земевладелците и всички медии да го хвалят! Те пък от своя страна още по ентусиазирано ще поработят на местния вот за победата Му и готово! А Денков - Академик! Какво очаквате от един академик, който не е практик и не познава в параметри психологията на Ганчо!?
  • 24 Aлфа Bълкът

    12 9 Отговор
    И на мен ми беше чудно защо реват животновъдите и се предписват към зърнарите, като всъщност няма как един животновъд да не мрази зърнар от дъното на душата си. КАЗВАМ ГО КАТО БИВШ ЖИВОТНОВЪД - орат пасища, пътища, дерета, не се съобразяват и като пръскат, пръскат и пасищата на 50-100м от нивите за да не си мачкат посевите да обръщат вътре.
    Зърнарите се осигуряват се само сезонно, а животновъдите целогодишно. Зърнарите взимат по-големи субсидии и им плащат по-нисък данък за разлика от животновъдите и на субсидиите се облагат с данък. Така беше докато се занимавах. Едва ли нещо се е променило за 3-4г.
  • 25 българина

    26 7 Отговор
    те ти казват никакъв внос, той ти говори за квоти на внос определени от украйна...... гьонсуратлък се казва, кой за каквото е гласувал това ще получи
  • 26 Селянин

    35 10 Отговор
    Противозаконно отмениха законния референдум за запазване на българския лев.
    Оставка!

    Коментиран от #33, #37, #41

  • 27 ТрампЛин

    10 15 Отговор

    До коментар #18 от "Този от посолствоТо лъже":

    От 27 държави, само 3 не вдигнаха ембаргото! Защо? Задавал ли си този въпрос? В какво са силни Дания, Холандия, Франция? Животновъдство и млечна промишленост! Хората си защитават икономическите интереси, а не тези на русия!!! Нашите зърнари са Ясни!!!
  • 28 Тъпак

    18 5 Отговор
    Разнобой ще има за тъпата ти физиономия скоро... Оставка!!!!
  • 29 Реалност

    19 7 Отговор
    Простия Денков събори правителството на Козяк:) Трябва да го добавим в паметника на тримата глупаци:)
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 значи животновъдите са

    7 4 Отговор
    решили против зърнарите, пчеларите и плодоварите . А отначало атаката на кокорчо и денко беше срещу ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ . а те не стачкуват .
  • 32 мдаа

    30 7 Отговор
    Всъщност Денков е интригант и дребна душица. Извини се на едните, обаче наклепа онези с бентлита. Добре, де, ама ти си премиер, ако тези с бентлитата са забогатели незаконно, крият данъци и ДДС, защо нищо не правите, че да им потърсите отговорност? Защо за престъпна дейност се говори само, ако евентуалните престъпници тръгнат да протестират? Целта всъщност беше да се настроят българите срещу зърнопроизводителите. Мен не ме интересува какви коли карат, интересува ме да имам чиста храна на масата. Интересува ме също, ако има престъпници, те да бъдат в затвора, а не хората да се клеветят от върха на изпълнителната власт. Този човек не става за политик, нито за лидер. Този човек, заедно с всичките си измислени министри, трябва да си ходи възможно най-скоро.
  • 33 проZт селянин

    14 11 Отговор

    До коментар #26 от "Селянин":

    Искате евросубсидии ,а ревете за терористична русия!?!?

    Коментиран от #42

  • 34 Ники фашиста прост но с власт

    7 4 Отговор
    Галя от Козяк те търси!
  • 35 Оставка мошеник!

    11 6 Отговор
    Само лъжи!
  • 36 Хахаха

    5 3 Отговор

    До коментар #22 от "Ами лъжеш.":

    И как ще лъже бре дженди? От тия 27 държави колко са в Източна Европа:)

    Коментиран от #40

  • 37 Факт.

    9 2 Отговор

    До коментар #26 от "Селянин":

    Даже противозаконно съсипаха българо-съветската дружба.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Счупен

    1 8 Отговор
    Оставка.Пеевски Премиер.Христо вице.
  • 40 Няма вече Източна Европа,пеннди.

    9 10 Отговор

    До коментар #36 от "Хахаха":

    Има ЕС.И България е неделима част от него.

    Коментиран от #48, #50

  • 41 ТрампЛин

    7 9 Отговор

    До коментар #26 от "Селянин":

    Референдум за вноса на магданоза не искаш ли да има?
  • 42 Това е безспорен

    4 0 Отговор

    До коментар #33 от "проZт селянин":

    Факт.
  • 43 Царо митничаро

    9 4 Отговор
    Ха ха ха...другари и господа, праи си ташки баш министъро! Щели да се договарят количествата за внесените продукти! А колко количества контрабанда и с благословията им ще се внесат при затворените им очички???
  • 44 българина

    6 3 Отговор
    туристическия бранш готви ли протести заради санкциите и мините, или ще протестира постфактум като зърнари и въглищари? подсещам ги накъде отива този бранш
  • 45 лошо Козяк

    12 6 Отговор
    Всяко изказване на Денков предизвиква само смях и подигравки, по зле е и от новия идол на евроатлантиците - тулупа.
  • 46 Плъх

    8 5 Отговор
    Е първата асоцияция която ми изниква като го видя
  • 47 хахах

    4 8 Отговор
    основния въпрос при протестиращите е как и защо протестират зърнарите и останалите браншове за едно и също нещо при положение, че само зърнарите имат огромна полза от монопола който са направили, другите браншове трябва да пукат гумите на тракторите при тези протести , явно някои са силно подплатени от майка раша.
  • 48 ТрампЛин

    6 5 Отговор

    До коментар #40 от "Няма вече Източна Европа,пеннди.":

    Някои хора никога няма да свикнат с този Факт!!! Те си сакат “здравата ръка” на диктатора!
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Ком

    1 4 Отговор

    До коментар #40 от "Няма вече Източна Европа,пеннди.":

    "Неделима част" от опашката на Европа.

    Коментиран от #53

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Поправка

    9 5 Отговор

    До коментар #49 от "Адрес 4000":

    Който е ходил по прайдове знае,
    който го е виждал как циври след като го биха когато беше министър на образованието също:))
  • 53 ТрампЛин

    5 8 Отговор

    До коментар #50 от "Ком":

    На опашката са само бившите шофьори и дървосекачи от Коми! Не от Ком! Доведохте си руски ку…детски учителки и забравихте и Род и Родина!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Коч

    4 3 Отговор
    Пак ви казвам формолата - разпределете се! Който иска да го управлява Академик - на едната страна на България! Който иска Толуп - хе, да ходи по пасищата!
  • 56 Порнограф

    10 5 Отговор
    денкоф имал среща с животновъдите от хамерикаанското посолство и те са за отмяната на забраната
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 гост

    9 6 Отговор
    Да си подаде оставката това жалко подобие на министър-председател. Няма никакъв авторитет и достойнство. Говори не като министър председател, а като Зеленски. Той май не знае горкия къде се намира.
  • 60 БСП на Бунището

    7 7 Отговор
    Ми те на са тръгнали да решават Проблеми,а да събарят Правителството с Бунт срещу законна власт,организирани от Русофилите ,изгонени от Народа от властта...

    Коментиран от #62, #74

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Верно ли

    4 6 Отговор

    До коментар #60 от "БСП на Бунището":

    Не са ли организирани от марсианците? Все еднакво тъпо звучи, като с интелект на първолак!
  • 63 ТрампЛин

    3 10 Отговор
    Тези протестиращи ще изчезнат само за час, ако им се каже че зърно ще се внася само от русия. Няма да ги интересува дали ще подбие цената, дали е ГМО….нищо!!!

    Коментиран от #65

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ТрампЛин

    3 9 Отговор
    И първолак ще се досети от къде духа вятъра на протеста! Само дебил може да измисли протест като този! Но ти не се притеснявай, протестирай си под формата на зърнар, на противник на войната и миролюбец, хотелиер от Черноморието….

    Коментиран от #67

  • 67 Верно се сети

    1 5 Отговор

    До коментар #66 от "ТрампЛин":

    От марсианците!
  • 68 Ватмана

    4 2 Отговор
    Тоя е фанал ръчката и си мисли че всичко му е позволено

    Коментиран от #69

  • 69 Кирчо

    3 1 Отговор

    До коментар #68 от "Ватмана":

    По скоро е хванал патока
  • 70 Порнограф

    3 1 Отговор
    Обичам леките жени но мразя леките и номера
  • 71 @@@@@@@@@

    6 0 Отговор
    И изведнъж нашите зърнопроизводители станаха олигарси, терористи, милионери, мафиоти.....
    До вчера не бяха такива!
    Държавата не е съучастник в това и не им дава милиарди под формата на субсидии, които се оказва, че не се разпределят справедливо!
    И вижте сега, държавата, зад чийто лице се крият управляващите, зад които пък се крият посолства и така нататък, ЩЕ РЕШАВА ВЪПРОСНИТЕ ПРОБЛЕМИ КАТО ПРАВИ НАКАЗАТЕЛНА АКЦИЯ СРЕЩУ РОДНИТЕ НИ ОЛИГАРСИ, КАТО ИМ ПОДБИЕ ЦЕНАТА НА ПРОДУКТА, ВКАРВАЙКИ ПРОДУКТ НА ДРУГИ ОЛИГАРСИ....
    В СЪЩОТО ВРЕМЕ, ПОЛША, СЛОВАКИЯ, УНГАРИЯ ПРАВЕЛИ ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ СПОРЕД ДЕНКОВ И ЗА ТОВА НАЛОЖИЛИ ЗАБРАНА...

    МАЙКО МИЛА, ТРАГЕДИЯТА Е ПЪЛНА!
    НЕ СЪМ ВЯРВАЛ, ЧЕ МОЖЕ ДА ДОЙДАТ ПО-ГОЛЕМИ НЕКАДЪРНИЦИ ОТ ГЕРБАДЖИЙТЕ.....
  • 72 Трезвомислещ

    3 0 Отговор
    Тоя "академик"-антитерорист явно е командван дистанционно от еврогейцие и Посолството?
    Всеки ден нови версии, варианти, "факти", почти като Тулупа.
  • 73 Хммм

    1 0 Отговор
    Денков да даде списъка на фирмите които ще внасят украинската стока. Пак ли са на Кирчо и Кокорчо.
  • 74 ........

    0 0 Отговор

    До коментар #60 от "БСП на Бунището":

    По твоята логика когато хората са загрижени за своето здраве и/или бизнес са "русофили"?!Извинявай,но си ти има нещо!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове