Last news in Fakti

20 Септември, 2023 11:38 1 766 55

Румен Радев обяви от САЩ: Земеделците в България са ощетени

  • румен радев-
  • президент

Държава не се управлява с бягство от отговорност

Земеделските производители в България са ощетени от това, че няма равенство между субсидиите, а и самото разпределение на субсидиите вътре в страната не е урегулирано по най-добрия начин. Това заяви на брифинг в Ню Йорк президентът Румен Радев, предаде БТА.

Според него трябва да бъдат попитани предишни правителства защо са способствали именно по такъв механизъм да се разделят парите. Радев заяви това в отговор на въпрос за протестите на земеделските производители у нас.

"Държава не се управлява с бягство от отговорност. Държава не се управлява с квалификации, с лозунги, с противопоставяне на едни сектори на икономиката и обществото с други". За да се управлява държавата, продължи той, трябва да се управлява по такъв начин, че да се спечели доверието на хората и това ще стане, когато правителството постави техните интереси на първо място.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха

    35 22 Отговор
    Фатмака го е яд, че Денков се справи с протестите и пак плюе!

    Коментиран от #21, #24, #53

  • 2 Таки Брашнаров

    33 8 Отговор
    Интересно всички ревът за вноса от Украйна но за вноса от Турция никой нищо не казва ......МИ да забраним вноса и да възродим ТКЗС-тата .... мотики и лопати другари ще ви чакат на всеки ъгъл

    Коментиран от #6, #45

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 !!!?

    28 12 Отговор
    Радев нарече българите "безродници", а сега дава акъл как да се управлява държавата без квалификации ! Лицемерието е белег на неудачника !!!?

    Коментиран от #14, #38

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 !!!?

    25 13 Отговор

    До коментар #2 от "Таки Брашнаров":

    Митрофанова е хвърлила всички съветски възрожденци на амбразурата да бойкотират само украинските стоки !!!?
  • 7 АГАТа Кристи

    16 9 Отговор
    Ментора се изказа ....
  • 8 Майора

    16 10 Отговор
    Радев спри с тази конфронтация с кабинета! Обърни се и погледни че на Балканите идругаде никой президент не се противопоставя на управляващите! Мнението на агент Майстра е валидно по пнова време , а не сега!

    Коментиран от #16

  • 9 Мрънкач

    20 9 Отговор
    Абе, Баcтyн! Ти какво направи, за да разпределиш правилно субсидиите, управлява с 4 служеби правителства почти 2 години, а очакваш редовното за 3 месеца да е разрешило и тези проблеми?
    Който много мрънка, нищо неможе....народна мъдрост!

    Коментиран от #40

  • 10 да питам

    17 6 Отговор
    Абе , кво прай Таа ошанка у САЩ ??!
  • 11 Чоко

    18 5 Отговор
    Хубаво казано, но Зеленият чорап, както винаги едно говори, а друго прави. Неговите хора обикалят и обещават още кражби за зърнарите, ако свалят правителството. Само здрава съдебна власт ще озапти корупцията. Един по един в панделата с конфискация, при доказани престъпления и ще станем свидетели на бързото прочистване на държавата от всякакви навлеци яхнали народа и държавата.
  • 12 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    19 1 Отговор
    Европейските субсидии за селското стопанство са направени, за да помогнат на малките и средни производители, НО в България голямата част от тази крупна сума отива при няколко едри „зърнарски“ семейства (2 МИЛИАРДА ЛЕВА субсидии ВСЯКА ГОДИНА).

    От 2015 г. един производител може да взима до 300 хил. евро субсидия. Българските „зърнари“, обаче се адаптираха и раздробиха „бизнеса“ след 2015 г. .

    Това значи Организирана престъпна група . За да се вмести в тавана от 300 хил. евро, "зърнара" прави 100 фирми с мними собственици, счетоводители и т.н. От 2015 г. анти-бандити поставят тази тема на даващите парите, но си цари тишина.

    БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ИМ ВРЪЩА АКЦИЗА ЗА ГОРИВОТО.

    Не плащат ДДС.

    Получават компенсации за електроенергия.

    Продават с надценка и печалба, независимо, че държавата веднъж вече им е платила с нашите пари.

    Изнасят и продават и в чужбина с печалба.

    И КАТО ИЗНАСЯТ ПЛАТЕНОТО ИМ С НАШИТЕ СУБСИДИИ ЗЪРНО В ЧУЖБИНА, ТАКА СЕ ОКАЗВА ЧЕ НАШИТЕ ПАРИ ОТИВАТ НАВЪН , ЗА ДА СПОНСОРИРАТ ЧУЖДИТЕ ПОТРЕБИТЕЛИ , а би било по-добре тези пари да се дават не на зърнарите, а на сиромасите –пенсионери , та с тези наши пари те да гласуват, какво да купуват – скъпото зърното на зърнарите ли ни , или млякото и лекарствата си .

    НО ВЪПРЕКИ ВСИЧКИ ОБЛЕКЧЕНИЯ И МИЛИАРДИ ЛЕВОВЕ ПОМОЩИ хлябът в България не поевтинява, даже в началото на 2023 г. е с 34% по-скъп в сравнение с година по-рано.

    Кой плаща всичко това? Българският народ .
  • 13 Бамбука

    9 3 Отговор
    Ама че тик...ве..ник ! От щатите ще дава съвети. Малей колко вече открита лимонка е.
  • 14 провинциалист

    11 5 Отговор

    До коментар #4 от "!!!?":

    "Радев нарече българите "безродници"" - кои конкретно българи?

    Коментиран от #18

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 провинциалист

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Майора":

    "никой президент не се противопоставя на управляващите" - нашите са слугиняващи, не управляващи, и трябва да бъдат разтурени.

    Коментиран от #17

  • 17 Откъде ви намира

    9 3 Отговор

    До коментар #16 от "провинциалист":

    Копейката толкова глупави?

    Коментиран от #48

  • 18 !!!?

    5 2 Отговор

    До коментар #14 от "провинциалист":

    Има само едни българи !!!?

    Коментиран от #47

  • 19 ДОЛУ

    5 3 Отговор
    МОЧАТА
  • 20 ТРЕНД

    9 3 Отговор
    Цяла Европа включително Полша, Унгария, Румъния, България и Украйна, Турция, арабските страни, Индия, Южна Америка и Африка, се търгуваха на 100 процента, от Русия, две руски фирми, доставящи им всичко необходимо, и кредити, торове, и ИЗКУПУВАНЕ, НА ПШЕНИЦАТА И СЛЪНЧОГЛЕДЪТ. Ето защо първо стана кризата със слънчогледът - олиото, а след това пшеницата залежава, а знаем - че ядяхме на 100 процента украинска пшеница - брашна вече 15 години. Нашата пшеница летеше за Италия... Руснаците са най най развити в регионът с борсовите търговии в тази област. И когато спряха руснаците и всичко --- капиталът мухляса -- изгни. 99% от складовата площ извън САЩ и всички кораби за зърно са Руски, ето защо и украинци и поляци и българи закъсаха с пласирането на зърното. Руски фирми ни заливаха с евтино некачествено зърно вече 20 години и изкупуваха нашето качествено. Руската фирма заливаше и Русия и Африка с украинското зърно, а тяхното свръхкачество изнасяха за ЕС.

    Коментиран от #28

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гумата

    6 2 Отговор
    В България бе върнат социалистическият модел на Тодор Живков, а сметката се плаща от данъкоплатците на ЕС. За такива протести се отнемат всики привилегии и се събира дължимия данък. А такъв лаладжия като президента стъпи ли да управлява веднага ще запее друга песен, ако трябва да събира и преразпределя данъци. Българските политици наело с президента ни водят към тежък фалит, от който няма измъкване, защото държавните разходи са неконтролируеми и безспирни.
  • 23 пешо

    6 1 Отговор
    е защо да са ощетени защото искада продават над пазарната цена и не могат
  • 24 ТтТ

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хаха":

    Човека е военен, решения не предлага са се нагажда електората си! А те завалите му вярват, като ……
  • 25 Ихтиандър

    6 1 Отговор
    Този човек какво търси в САЩ. Би трябвало да е в Русия!
  • 26 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    4 0 Отговор
    Абе, путинопитечни рашисти . Нуждите не Б-я от хлебна и фуражна пшеница са общо не повечеот един и половина милиона тона годишно . Производството у нас е 6,5 милиона тона пшеница . Т.е. пет милиона се изнася на световните парази по борсовата им цена , която не се определя от правителства, а от световния пазар .

    И как точно Украйна ще продаде на нашия пазар 40 милиона тона , при това положение .

    И как точно ще спрете животновъдите и хлебарите у нас, ако се залетят да купуват от тези пазари евтино като украинското зърно , което обаче не е от Украйна, а от дриги производители – от Франция, Испания , Аржентина или от САЩ, например, за които няма забрана да внасят зърно унас на борсовата му цена ? –Никак .

    Та , който иска да си купува евтино зърно у нас, няма никакъв проблем да си го внесе от посочените страни .
  • 27 Румен Радев

    1 5 Отговор
    Е в Америка за да укрепи дружбата между братския американски народ и българският народ
  • 28 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "ТРЕНД":

    40 % икономиката на Б-я продължава да е в руски ръце, доскоро купувахме най-скъпия газ в Света от Газпром, 2-пъти по-скъп, отколкото го купуваха в Германия и Турция .

    Започни с Лукойл - руски е, данъци не плаща . КТБ беше руска -окрадоха 4 -милиарда .Виваком също, М-тел - също, направихме на Русия Балкански поток за три милиарда лева с наши български пари, платихме им един милиард за неработещи реактори в Белене, Мариците са на руски офшорки, изобщо 40 % от нашия национален доход се краде и отива в Русия .

    ЗЕМИТЕ НА ЗЪРНАРИТЕ-МИЛИОНЕРИ ГИ ИЗКУПИХА НА БЕЗЦЕНИЦА И ОТКРАДНАХА ПОДСТАВЕНИ НА РУСКАТА МАФИЯ ОФШОРКИ – АКЦИОНЕРНИТЕ ДРУЖЕСТВА С ИНВЕСТИЦИОННА ЦЕЛ, ако ги помните - и парите от арендите, които зърнарите им плащат на тези дружества с парите от субсидиите от ЕС пак отиват в Путинландия .

    Заради картелно скъпото им зърно у нас са най-скъпите в Европа свинско, пилешко и телешко месо, мляко и млечните продукти – 70 % от тях все са внос . Ако зърното е евтино, така пък ще се увеличи производството на месото и млекото у нас и ще дръпнат напред месните и млечните производите . Така, че вместо зърнарите – то да се замогнат малко и другите производители .

    И какво реват толко тия ? На България й трябват около 2 милиона тона фуражно и хлебно зърно , другото отива за износ . Т.е. и със затворени и с незатворени пазари у нас, то за три –четвърти от производството си зърнарите се състезават винаги на външния пазар с всички– украинци, аржентинц

    Коментиран от #49

  • 29 България САЩ

    1 4 Отговор
    Дружба от векове и за векове
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Съюз на Анти-Бандитските Сили

    7 0 Отговор
    Братя и сестри, българолюбци и родолюбци . Много от постовете ни са обстойни и съдържателни, напълно разгромяващи с точни факти лъжите и измамите на отровната рашистка пропаганда . Копирайте ги и ги публиквайте навсякъде , където можете в социалните мрежи !

    Разгромът на враг №1 на живота, цивизацията, прогреса, на Майка България и на българския народ – дивашка и варварска Русия в така създалата се обстановка е най-бързия и най-прекия начин за икономическия и духовния просперитет на българския народ .

    И това е така, защото най-голямият грабител на българския народ и на Родината ни през последните 79 години е Русия . Тя от това живее - от грабежи . Нали доскоро купувахме най-скъпия газ в света от Газпром- два пъти по-скъпо ,отколкото го купуваха Германия и Турция, например . Същото е с Лукойл монополист у нас . И парите от грабежа отиват за корумпиране на продажни политици .

    42 % ОТ ИКОНОМИКАТА НИ ПРОДЪЛЖАВА ДА Е В РЪЦЕТЕ НА РУСКАТА БАНДА . Невижданата корупция у нас е с пряк произход наличието на руската банда у нас .

    Да, всички партии в НС са русифилистично-комунистически, които обслужваха интересите на Русия . И при първа възможност пак ще започнат да служат на Русия .

    Ама засега си налягат парцалите. Е, ако Русия бъде разгромена, тия ще останат без подкрепа от господарите си и така , само поради тази причина грабежът на България и корупцията ще намалеят значително, до нивата в държави без руски слуги в тях .
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Веселин

    2 1 Отговор
    Изненадвам се че вече толкова дни никой не дава пълно и смислено обяснение на ситуацията за протеста на зърнопроизводителите . Би трябвало да се кажат няколко прости истини а не както Радев прави , да се заблуждават всички :
    1. Основен принцип на ЕС е свободното движение на стоки , хора и капитали .
    2. Украйна от 2017 година е със статут на страна с право за свободна търговия със страните от ЕС .
    3. Цените на всички продукти в България , включително и на слънчогледа , пшеницата , яйцата и т.н. се определят от цените на международните цени . Международни цени които преди две години със започването на войната в Украйна се качиха рязко но после риска от войната беше калкулиран от света и международните цени започнаха да падат и продължават да падат във света и в България . Затова въпреки че последните 4 /5 месеца имаше забрана за внос на слънчоглед и пшеница от Украйна , цените продължиха да падат и не се покачиха . Няма да се покачат и ако се нарушат основните принципи на ЕС за свободно движение на стоки , хора и капитали и продължи забраната за внос на слънчоглед от Украйна .
    4. Забраната за внос на слънчоглед от Украйна няма да е от полза на зърнопроизводителите / зърнарите / но е нанесе голяма вреда на преработвателите на слънчоглед в България . Които преработват двойно по големи количества от произвежданото в България и изнасят в цял свят най вече олио .
    5. И последно - няма ли кой да каже на зърнопроизводителите че с тази стачка , те режат клона н

    Коментиран от #43

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 българка

    2 0 Отговор
    Радев, не сме те избрали, за да водиш лични войни с правителството и какво искаш да докажеш, като след 4 твои правителства сме по-дълбоко в тинята? И още нещо - коя е твоята родина майка? И защо е тази самоотверженост към Путин - има ли нещо, което не трябва да знаем?
  • 37 Дружбата

    1 1 Отговор
    Между българския ти братският американски народ е тъй жизнено необходима както слънцето И въздухът за всяко живо същество
  • 38 Това от

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "!!!?":

    Посолството ли ти го спуснаха .
  • 39 Радев б О К Л у К а да каже защо в

    3 0 Отговор
    България има само една Магистрала А1 и каде са парите за нови магистрали който са отпуснати назат в годините а завършена магистрала няма има само 1 крадци вън президент нов трябва
  • 40 Е нали

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Мрънкач":

    Решава три месеца колко да дават на украинки те .
  • 41 Радев какво

    3 0 Отговор
    Направи за България освен да краде сложи едно знаме и повече нищо не направи взима пари за нищо
  • 42 хммм

    2 0 Отговор
    Е този стои зад тракторджиите. Виждате ли го?
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Браво на Радев

    0 2 Отговор
    Това правителство не е българско и затова интересите на чужди държави и олигархични кръгове са пред българските.
  • 45 46547

    0 1 Отговор

    До коментар #2 от "Таки Брашнаров":

    Пич. в ТКЗСетата се работеше механизирано и по блокове земя. След развала им минаха 10г докато се започне пак да се обработва ефективно с машини големи масиви. А ти си бил, а може и да не си бил роден тогава, и за това не знаеш или просто кирчовец
  • 46 И аз, и аз!

    2 1 Отговор
    И аз искам да съм ощетен като зърнарите!
  • 47 провинциалист

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "!!!?":

    Точно така. А безродниците са онези, които неистово плюят по текущия политкоректен враг в интерес на текущия политкоректен бигбрадър.
  • 48 провинциалист

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Откъде ви намира":

    Що, можеш да ме обориш ли?
  • 49 ТРЕНД

    1 1 Отговор

    До коментар #28 от "Съюз на Анти-Бандитските Сили":

    Най-добрият пичели! те са най най в светът в този сектор производители на зърно и торове, следователно са закупили достатъчно зърнени складове и хъбове, дори в Одеса, и всички кораби които им са нужни. И ние покрай тях, иначе на 100 процента само пустеещи ниви или с рапица. Но при СССР имахме три пъти повече индустрия в сегашни цени, три пъти повече храни производство, три пъти повече селско стопанство, и три пъти повече животни, и три пъти повече дял от световната икономика и повече от 10 пъти по добра армия и техника в армията. ФАКТИ!!
  • 50 ТРЕНД

    1 1 Отговор
    Цяла Европа включително Полша, Унгария, Румъния, България и Украйна, Турция, арабските страни, Индия, Южна Америка и Африка, се търгуваха на 100 процента, от Русия, две руски фирми, доставящи им всичко необходимо, и кредити, торове, и ИЗКУПУВАНЕ, НА ПШЕНИЦАТА И СЛЪНЧОГЛЕДЪТ. Ето защо първо стана кризата със слънчогледът - олиото, а след това пшеницата залежава, а знаем - че ядяхме на 100 процента украинска пшеница - брашна вече 15 години. Нашата пшеница летеше за Италия... Руснаците са най най развити в регионът с борсовите търговии в тази област. И когато спряха руснаците и всичко --- капиталът мухляса -- изгни. 99% от складовата площ извън САЩ и всички кораби за зърно са Руски, ето защо и украинци и поляци и българи закъсаха с пласирането на зърното. Руски фирми ни заливаха с евтино некачествено зърно вече 20 години и изкупуваха нашето качествено. Руската фирма заливаше и Русия и Африка с украинското зърно, а тяхното свръхкачество изнасяха за ЕС.изглежда са владели и пазарът на пчелен мед. олио и мед.. .. Най-добрият пичели! те са най най в светът в този сектор производители на зърно и торове, следователно са закупили достатъчно зърнени складове и хъбове, дори в Одеса, и всички кораби които им са нужни. И ние покрай тях, иначе на 100 процента само пустеещи ниви или с рапица. Но при СССР имахме три пъти повече индустрия в сегашни цени, три пъти повече храни производство, три пъти повече селско стопанство, и три пъти повече животни, и три пъти повече дял о
  • 51 Виждаме те

    1 1 Отговор
    Радев е най-големият виновник за сегашният хаос в България!
    От както през лятото на 2020 година излезе с малкото си юмруче да насъска уличниците срещу законното избрано правителство и раздели българската нация.В България настана хаос.Два опита за съставяне на правителства,две служебни правителства и едно редовно,което се самосвали от некомпетентността си.
    Ново служебно правителство в рамките на една година.И за това е виновен само Радев!
    Спасението е Импийчмънт!

    Коментиран от #52

  • 52 Колкото по глупави опорки

    0 0 Отговор

    До коментар #51 от "Виждаме те":

    Толкова повече се излагате и лазите! От какво ме раздели Радев? От крадци и лъжци като ГЕРБ лИ? Ами мен ме е гнус от смет! Защото лъжеца и крадеца е смет! Та от какво ме разедини? Няма такава глупост! Това е с интелект на 5 годишно дете! После, настанало хаос! Ами какво ще настане, когато се сбият две мафии на доган и капитал, като партии ГЕРБ, ДПС, ПП и ДБ? Толкова ли те е яд, че някой иска да си добре и страната ти да не е собственост на мафия, да те лъжат и крадат? Явно е супер гадно за теб! Пълна липса на морал и ценности, което е много, много жалко!
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Ха ха ха

    0 0 Отговор
    С милиони по сметките си били ощетени
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове