Last news in Fakti

21 Септември, 2023 05:20 3 836 11

Илхан Андай: Доган тества Пеевски

  • илхан андай-
  • дпс-
  • хасан азис-
  • делян пеевски-
  • ахмед доган

ДПС имат шанс да спечелят между 35 и 40 общини, заяви журналистът

"Доган тества Пеевски в момента. В един момент Доган може да го официализира с повече власт в ДПС. Не казвам, че след няколко месеца той ще стане лидер, но той ще бъде все по-силният човек, човекът след Доган."

Това заяви пред БНТ журналистът Илхан Андай.

"ДПС първи влязоха в час, съобразно новия световен ред, както каза Делян Пеевски. Последваха едни бързи събития след тези думи на Пеевски и започна нареждане на комисиите парламентарните и , ДПС получи твърде много парламентарна власт. Едно правителство вече не се сформира от разговори в Сарая , в дома на Асен Василев, а има едно стъпало горе, някои го наричат посолство, други връзката с Брюксел, срещи в манастир. Тези силните на България при сформирането на това правителство бяха зависими от силните в световен и европейски план. Затова ДПС е много полезна формация, за това, че първи са прозрели новите дадености и заради удобната аритметика - без ДПС няма как да се получи това уравнение за оцеляване на кабинета Денков", каза Андай.

Журналистът подчерта, че депутатът Делян Пеевски е особено активен.

"Той е с ново лице. Пеевски изпреварва събитията и промотира хубавите неща, които ще се случват в България. Делян Пеевски има плаващ статус. Изпратен е при другите от ПП-ДБ и ГЕРБ като миротоврец, макар да не изглежда така благ. Той не се мъчи с българския език, изрежда нещата и създава полезни новини, които плашат партньорите. Изглежда новият Делян Пеевски е по- за предпочитане от всички нарциси в този парламент. Сатанизираният Пеевски повече полезен ли е на държавата от фаворизирания Кирил Петков", допълни журналистът.

Илхан Андай коментира и новината, че настоящият кмет на Кърджали Хасан Азис няма да е кандидатът на ДПС на предстоящите местни избори след 20-годишно управление.

"Къде сбърка Хасан Азис? След като е открита номинационната кампания, Хасан казва на Доган на събитие в Росенец какво е свършил през годините и че хората са зад него. Конкретният отговор на Доган тогава е "действай". Не казва категорично да или не", посочи Андай.

Почетният председател на ДПС и ръководството на Движението са препитали през последните дни всички кандидат-кметове, традиция, която партията спазва от последните 20 години.

"Този изпит, така наречените консултации, бяха толкова интересни , че през 2015 г. имаше толкова много кандидати от една община, че се шегуваха защо не са се качили на автобус и да са дошли. Имаше хора, които просто искаха да видят Доган. Явяваха се супер неподготвени, говореха небивалици. Форматът безспорно е интересен. Той е приложим единствено при ДПС и ГЕРБ. Самият Ахмед Доган си получава информация от различни източници и е на ясно, че на местна почва тези номинации също се манипулират. Местният съвет контролира. На много малки населени места техни кандидати от града се оплакваха, че тях не ги номинират, защото по-силните в региона не допускат това нещо. Така че и номинациите са полезни за ДПС, и изпита при Доган", коментира журналистът.

"Обществените нагласи и спецификите в смесените региони показват, че ДПС имат шанс да спечелят между 35 и 40 общини. На 25 общини, аз мога да ви ги изредя, на 17 и 18-и шестте общини в Кърджали, които бяха излъчени кандидати, 29 октомври ще бъде своеобразен протокол на това решение. Те са сигурни кметове", допълни Андай.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За протокола

    25 0 Отговор
    Преди 2-3 години Борисов еднолично управляваше държавата съвсем законно.
    Сега Доган я управлява чрез проксито си Пеевски, също съвсем законно.
    Явно това не е нормално и нещо трябва да се промени в законите, за да не може един човек да контролира и трите власти и да слага който си иска да дърпа конците, включително и разбойници.

    Коментиран от #2, #9

  • 2 Име

    24 1 Отговор

    До коментар #1 от "За протокола":

    Мога само да уточня,че и Борисов се командва от Доган.
  • 3 Бамбука

    20 1 Отговор
    Някой да не си мисли, че Доган кара влака ? Той самия е бушон, добре завит, но бушон.
  • 4 София

    13 1 Отговор
    От както България е била под турско робство та до ден днешен се управлява от турците
  • 5 Красимир Петров

    15 2 Отговор
    Най-вредната партия за България
  • 6 теста е с две чертички

    13 0 Отговор
    на тати шишито е бременно !
  • 7 Дааа

    8 1 Отговор
    Илхан Андай: Доган тества Пеевски.
    Глупости. ДП-10 се прави на политик, за могат американските му адвокати да го демагнатизират пред тамошния съд като активен борец срещу рашите. После като си върне кинтите пак в коч.... на сянка. Същото е и за зайчарника в Банкя. И Америка няма правосъдие.
  • 8 пери

    6 0 Отговор
    Много интересно, всеки ден Пеевски по медиите, изказващ се по всички въпроси от името на дпс-то. Нали Карадайъ беше председател? Къде го скриха? Може наистина Доган да пробва Пеевски, щом напоследък е толкоз медийно активен.
  • 9 всеки знае

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "За протокола":

    Доган е най умният и най печеният в управлението на страната. Жалко само, че той самият не се ангажира да е начело на властта . Мога само да му пожелая да е жив и здрав още дълги години, защото България има нужда от Доган
  • 10 мафия

    4 0 Отговор
    мафия
  • 11 Галя от EmbassyTO

    1 0 Отговор
    Нищо не тества. В дпс се влиза по два начина с пари или с образование, тези не биха търпяло еминчо на магаренко, без основно образование, ако и да е секретарка с екстри. А и който не слуша..
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове