Last news in Fakti

21 Септември, 2023 10:11 1 178 65

Нинова: Искат децата ни да не знаят и да не помнят

  • корнелия нинова

В антифашистката борба дадохме своя принос - и тогава, и сега. Защото и днес се надигат фашизоидни, крайни отрицания на истинските ценности за справедливост, свобода и равенство

Нинова: Искат децата ни да не знаят и да не помнят - 1

“100 години от онези кървави събития, напоили земята, върху която сега стоим, с кръвта на герои, дръзнали да се изправят срещу фашизма. Ние сме тук, защото знаем и помним. Но има сили, хора, които искат нашите деца да не знаят и да не помнят - род, отечество и история. Заради тях - заради децата, сме длъжни всеки път в тези септемврийски дни да бъдем тук, да прекланяме глава пред онези наши сънародници, които дадоха живота си, за да бъдем днес свободни хора”.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в Монтана по време на паметното отбелязване на Септемврийското въстание от 1923 г. Народният представител от БСП Ирена Анастасова, областният председател и кандидат на социалистите за кмет на града Камелия Трифонова, кандидати за кметове на общини от областта, председателят на БАС Евгений Белий, десетки социалисти, симпатизанти, много местни хора се включиха в паметно шествие и почетоха паметта на Септемврийци.

“Заради нашите деца трябва да се борим в българските учебници да съществува истинската българска история, в българските учебници да се учи Гео Милев и “Септември”, да се учи Антон Страшимиров и “Хоро”, да се учи Асен Разцветников и цялата плеяда септемврийски поети, които увековечиха героите и подвига на Септемврийското въстание”, заяви Корнелия Нинова и подчерта: “Тогава техният подвиг надхвърли пределите на България. Френски писатели и поети възпяха българските антифашисти - Ромен Ролан, Анри Барбюс развяха в Европа знамето на антифашизма заради героизма на българите”.

“В антифашистката борба дадохме своя принос - и тогава, и сега. Защото и днес се надигат фашизоидни, крайни отрицания на истинските ценности за справедливост, свобода и равенство. И днес се наказва онзи, който говори различно, който не мисли като управляващите, който дръзне да вдигне глава и каже - да, неравенствата растат, бедността расте, задкулисието решава, институциите не работят, народът страда, народът обеднява и не бива да мълчи”, заяви лидерът на българските социалисти.

Тя цитира Гео Милев и поемата му “ Септември” за „хилядите диви сърца и огън във всяко сърце” и заяви: “Повече от всякога, днес са необходими на България смели хора с огън в сърцето. Затова, всички, които сте тук, които тачим история, памет и отечество, които държим на истинските ценности в живота - не се предавайте, бъдете смели, борбата ни продължава, защото тя е справедлива. Преди години ви излъгаха, че промяната започва, много хора се подведоха по този лозунг - промяната не стана, промяната ни предаде и се прегърна със статуквото. Време е сега на прага на местните избори истинската промяна да стане отдолу, в общините”, призова Корнелия Нинова.

По думите ѝ кандидатите на БСП заедно с хората ще се борят за чисти градове, за болници в отдалечените населени места, за училища за децата, за високи доходи.

Лидерът на БСП бе категорична: „Единствената партия, която остана вярна на вас, на хората, които я подкрепят, на българския национален интерес е Българската социалистическа партия. Защото, каквото и да ви говорят - не се съгласихме да влизаме в тайните им сглобки, договорени в манастирски килии, не се продадохме за постовете, които ни предлагаха, не си уредихме живота 10-на души за сметка на вашия интерес”, заяви Нинова.

Тя не скри, че е трудно, че социалистите са хулени, нападани, но бе категорична, че БСП няма да се предаде, защото вярва в това, за което се бори. „Рано или късно, справедливост ще има в България. И ние сме носителите на тази справедливост. Още веднъж - поклон, че сте тук. Бъдете здрави, бъдете смели, бъдете част от тези хиляди смели сърца с огън във всяко сърце. На добър час, успех и победа!”, обърна се към хората в Монтана и към кандидатите на БСП за кметове в населените места на областта Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Твоят

    49 10 Отговор
    син на нали е в Америка ? Не се занимавай с чуждите деца !
  • 2 Националист

    43 12 Отговор
    Ако знаят какви ги е вършила партията ви, трябва да се откажат от вас
  • 3 Историк

    43 18 Отговор
    В България фашизъм не е имало. Другарката Нинова е не особено грамотна, затова й е простено, че не го знае, но не й е простено, че знае, че нарочно пробутва комунистическите фалшификации за историята ни.

    Коментиран от #9

  • 4 Пешо

    37 14 Отговор
    Децата трябва да знаят че са ни управлявали комунистически престъпници
    и някои от сегашната БСП .

    Коментиран от #27

  • 5 Коментар

    10 12 Отговор
    Цитат:". Но има сили, хора, които искат нашите деца да не знаят и да не помнят - род, отечество и история."
    Има наистина.Когато сме били 500 години под Османско иго пак е имало такива.Следователно сега пак сме под нечий чехъл.Не всичко се учи по училищата.Българският народ знае как да оцелее в тежки времена.

    Коментиран от #7

  • 6 Псевдоним

    13 20 Отговор
    Поклон пред героите от Септемврийското въстание!
  • 7 реру

    33 10 Отговор

    До коментар #5 от "Коментар":

    "... Следователно сега пак сме под нечий чехъл..."


    Така е... Все още не можем да се отървем от кремълския ботуш... но ще стане...

    Коментиран от #17

  • 8 Вън на рашибоZука от България !

    31 11 Отговор
    Копейки и съветски другарЕ, вие освен съветски преразказ на историята друго чели ли сте ?
    За да е имало антифашисти е нужно да има фашистки режим, а такъв в България НЯМА.
  • 9 ........

    10 25 Отговор

    До коментар #3 от "Историк":

    Имало е фашизъм и още как.Изнасяли са всичко на нацистите,а народа е мизерствал.Шепа душмани са потъвали в разкош.Хората са искали да са равни,но други фашисти после окупирали властта като са се наричали комунисти.Основата на нацизма и комунизма си е една и съща.Сегашните както не позволяват референдуми пак са си съмнителни дали и те не са фашисти.

    Коментиран от #13, #18, #22, #35

  • 10 Демократ

    25 5 Отговор
    Децата на Нинова и великите антифашисти отдавна са в САЩ и ЕС, срещу които те пак са борци. В България не е имало фашизъм, но десетки хиляди антафашисти живееха за наша сметка 45 години до 1989 и 34 г.след, а сега потомците им,които нямат край, също. Децата на нашите господари са господари на нашите деца. Докато не бъде съборена берлинската стена в България,наречена паметник на съветската армия окупатор, няма да има освобождение от комунизма. Парламентът влезе в сграда символ на българската трагедия с Герб на СССР и столове с надписи ЦК на БКП, демонстрация на управление за лишаване на хората от свобода и права.
  • 11 Нинова

    14 7 Отговор
    говори за антифашистка борба???

    😆🤣😆🤣😆🤣😆🤣😆🤣😆
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Да, мизерстеващия народ до 1945

    25 7 Отговор

    До коментар #9 от "........":

    е с 10 БВП на глава от населението в Европа, наричали са ни Дания на Балканите.

    Гнycнu комунистически русофилски мусори!
  • 14 НЯКОЙ

    21 5 Отговор
    Пресъхват "кладенците", от които Нинова вади вода, изчерпаха се! Скритата от комунистите историческа истина излезе на бял свят и лъжите лъснаха грозни и предателски! Стига ни толкова "комунизъм" и спасяване!
  • 15 Русофилските фашисти

    26 6 Отговор

    До коментар #12 от "Любо":

    са в Кремъл, избиват цивилни в гръб.
    Нефелници.
  • 16 !!!?

    26 3 Отговор
    Нинова и партията й не искат децата ни да знаят и помнят !!!?

    Коментиран от #54

  • 17 ........

    5 26 Отговор

    До коментар #7 от "реру":

    От над 30 г. сме под американско влияние.Ако имаш оплаквания се обръщай към онези,които са създали плана Ран-Ът.Какви руски ботуши бълнуваш не мога да разбера.В Украйна пропагандата ти сигурно върви,но за България е смешна даже и се чудим на каква дрога сте.
  • 18 Смешна си Нинова!

    30 7 Отговор

    До коментар #9 от "........":

    Какъв фашизъм в България, единствена в Европа спасила евреите си! Фашизмът е комунистически след 9.9.1944г. Избит е елитът на България по градове и села! Над 40 000 без съд и присъда! Включително потомците на Райна Княгиня, на Баба Тонка, фамилия Вазови! родственици на Ботев, Левски и Стамболов! Повечето с неизвестни гробове и до днес! За фашистките изстъпления на комунистите няма осъден нито един! А в Румъния разстреляха Чаушеску! Къде е днес Румъния, къде сме ние!

    Коментиран от #21

  • 19 По лошото

    18 2 Отговор
    От фашизма е комунизма а по лошото от комунист е червен буржуа
  • 20 Историк

    21 6 Отговор
    Единствения фашизъм в историята на България е червения фашистки режим след 44та година.
  • 21 ........

    3 10 Отговор

    До коментар #18 от "Смешна си Нинова!":

    Ти да не мислиш,че управляващите тогава са спасили евреите?Спасили са ги такива като мен и теб тайно.Немците са пращали в лагерите не само евреи,а всички,които не са отговаряли на критериите за чиста арийска раса,т.е. не са имали сини очи,руса коса и бяла кожа.

    Коментиран от #23

  • 22 Историк

    11 5 Отговор

    До коментар #9 от "........":

    И ти като Нинова не знаеш какво е фашизъм.
  • 23 Историк

    11 5 Отговор

    До коментар #21 от "........":

    "Спасили са ги такива като мен и теб тайно."

    Напълно явно и след намесата на депутати като Пешев са спасени.
  • 24 🇧🇬🇪🇺💯

    18 5 Отговор
    Проф. Вили Лилков,
    Парите На Москва, Разбойниците и Терористите на БеКаПе?!

    “Българска” Комунистическа Партия?
    В “българската” Коми Партия няма нищо Българско?!

  • 25 дедо йоцо гледа

    8 6 Отговор
    Искаме децата ни да учат и знаят истината за фашизма, а не да им промиват мозъците с измислени надписи по още по-измислени паметници. На згиналите български вийници в борба срещу фашизма къде им е паметника?
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Е Нинова,

    16 4 Отговор
    Вашата партия беше виновна за убийството на Стамболийски,за септемврийското въстание защото знаехте много добре,че земеделците нямаха подготовка за това въстание,което беше жестоко потушено.
    Вашите лидери Георги Димитров,Васил Коларов и свитата им избягаха като мишки по билото на Стара планина и преминаха в Сърбия,а от там заминаха за Москва.
    Това трябва да знаят децата ни Нинова.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Историк

    18 6 Отговор
    Точно БКП пренаписа българската история и я манипулира така,че истината да не бъде изучавана от децата в училищата. Тя втълпява на децата ,че комунистическите престъпления са героизъм и че убийците са герои, а всъщност те са избивали истинските български герои,борили се за България. Началото на най-голямата терористична дейност на БКП е най-големия терористичен акт в света в църквата Св. Неделя през 1925 г.,когато комунистите убиваха 13 български генерали,пазили българската чест на фронта и недопуснали никога българско знаме да бъде в чужди ръце. Любимият ви герой Г.Димитров ,съветски гражданин ,премиер на България по нареждане на Сталин започна престъпното септемврийско въстание през 1923 г.и създаде Македония пред 1947 г., като предаде България и до днес страдат два народа в Македония и България. Това е вашата партия. Печалното е ,че нямате никакъв срам.
  • 33 Сър Пичук

    17 5 Отговор
    Спокой, бе Нинова.
    И ние знаем и помним.
    И ще кажем на децата да знаят и как комунистическите водачи подкукоросаха обикновените хора за Септемврийското въстание, а после избягаха и се скриха, и за атентата в Църквата Св. София и за лагерите на смъртта, и за избитата интелигенция, и за това как вашият вожд подари златния ни резерв на Кремъл и как на няколко пъти искаше да им станем 16-та република. Ще им кажем как доведохте България до национална катастрофа няколко пъти, как раздавахте червени куфарчета с пари, докато пенсионери умираха от изтощение и глад по опашките, как разрушихте и разграбихте България, как приватизирахте Техноимекс (а и не само) с активи за десетки милиони за жълти стотинки, как създадохте борческите групировки и мафията, как умишлено фалирахте банки за да крадете парите им, Ще им кажем за купоните и режимите на ток и вода, за Лукановата и Виденовата зими,
    И още много неща ще им кажем. За да знаят и помнят.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Троян

    9 5 Отговор

    До коментар #9 от "........":

    Тя таваришката не знае, че фашизъм е имало само във Италия. Що синчето е във САЩ? При фашистите, по нейните стандарти. Кюфтето се самозабрави. На имераторска Русия поклон. Болшевишката напаст най близко до ГУЛАГ. Те са го измислили. За тая Черния Делфин.
  • 36 Реалист

    21 4 Отговор
    Антифашистите са били платени от москва терористи. Безродници като радев, нинова, копейкин .

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Историк

    19 6 Отговор
    Децата ни не знаеХА, защото 45 плюс 33 години комунистите и техните наследници криеха исторически факти или направо ги подменяха с исторически лъжи, писани в Москва.

    Сегашните деца ДОСТА повече знаят за ИСТИНАТА, затова електората ти е 8%.
  • 39 🇧🇬🇪🇺💯

    16 5 Отговор
    от най бедните на времето 1944 г. окрадоха Земята, залъкът от устата взеха от най бедните български селски семейства взеха, окрадоха бедните български селяни за да ги натирят в ткзс - та “гулакс”, сталински, ленински крепостнически колхози, пресъздавайки официално след 1917 г. в ссср Крепостничеството от преди времето на Александър II Освободител, в България след 1944 г. имитирайки Индустриализация на Българската Държава по Сталински образец, за да я откраднат Земята още веднъж след 1989 г. , руският фашизъм няма край след немският Национал Социализъм/Фашизъм.
    пфу…

    Коментиран от #42

  • 40 Любо

    8 14 Отговор
    България в момента се управлява от откровени фашисти в прегръдка с откровени бандити и еничари по поръчка на посолството на улица Козяк, които са решили да унищожат и малкото останали неща и хора в тази държава ! Изключително вредни и опасни! Историята отново ще се повтори , особено в онази й част с народния съд след 9-ти септември!

    Коментиран от #57

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Троян

    13 2 Отговор

    До коментар #39 от "🇧🇬🇪🇺💯":

    Знаеш ли защо, Александър II е наречен цар освободител? Защото е отменил крепостното право във цялата Руска империя. Болшевишката напаст после му вижда сметката. И натиква тоя изстрадал народ по колхозите.

    Коментиран от #44

  • 43 🇧🇬🇪🇺💯

    16 1 Отговор
    Да питаме таа проскубана кокошка Нанова Корнелия, къде са ви заводите, къде ви е скапаната индустриализация изпарила се яко дим след 1989 г., освен разруха и московско блюдо лизничене друго има ли какво да помним, къде са 45 години труд който Българите положиха, къде са Българските Спестявания, къде са Пенсиите на Българските Граждани трудили се 45 години за един комат хляб и един чифт дрехи от държавата на Нинова и БеКаПе - то?

    Къде са?

    Затова така наречените “Български Комунисти” са с много милионни Сметки в Банките, а “овцете” дънят Смени по осемнадесет часа на ден да един комат Хляб?

    Това е Комунистически Капитализъм по БКП, при БКП и за БКП и моля българските граждани заповядайте в Капитализмът на Корнелия Нинова и БКП и моля, моля не ругайте Партията Закрилница на няколко ДС БКП самозабравили се Български бифши Коми и сегашни Олигарси.
  • 44 🇧🇬🇪🇺💯

    4 0 Отговор

    До коментар #42 от "Троян":

    знам, точно затова е и “постингът”
  • 45 ганю

    4 1 Отговор
    ами така прави мафията
  • 46 БСП на Бунището

    16 1 Отговор
    Абе добре е да помнят и знаят и за Комунизма.За Половин Вековната руска Окупация...За комунистическите Концентрационни Лагери...За Комунистическия Лагер в който комунистите превърнаха Родината ни служейки на Руския Окупатор.....Що ги забравяш тез неща бе,Нинова??За Техноимпекс и другите откраднати фирми,заводи и предприятия от комунистическата Олигархия няма да издребняваме ....
  • 47 Бамбука

    5 2 Отговор
    Марчето Захариева ли и е написала глупостите които дрънка ?
  • 48 Малиии

    14 0 Отговор
    Другарко Нинова, а кой изби цвета на нацията след 9.09.1944? Партизаните ви избиват без съд и без присъда който им падне. Това не е ли фашизъм? И ние помним все още. И това трябва да влезе в учебниците по история! Да забраняваш на хората да влязат в църква и да се прекръстят. Бяхме деца и помним как преследвахте и децата!

    Коментиран от #53

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Майора

    14 0 Отговор
    Корнелия ти чуваш ли се какво говориш!? Та вашата партия е наследница на забранената БКП , която оскаше България да стане шестнадесета република на бившия СССР! Та тя извършваше стентати и убийства и доведе страната до три фалита!Та самата то си уволнена за корупция , с далаверите в Техноимпекс , твои колеги също! Така ли мислите за страната?
  • 52 Ум да ти зайде

    6 0 Отговор
    Обачеее ,, да видиш наследниците на тези борци против """" фашизма и капитализма""" какви оядени капиталисти станаха .
  • 53 пояснение

    3 0 Отговор

    До коментар #48 от "Малиии":

    Цвят на нацията могат да бъдат Фердинанд Порше , Вернер Фон Браун , Братята Варбург , Уго Шмайзер , Вили Месершмид , Карл Лиебхер " Алфред Круп , Фридрих Круп, Адам Опел , списъка е дълъг. Не случайно след Нюрмбергският процес част от боклуците ги избесиха , но оставиха живи цвета на нацията . Специалистите по пролетното копане , стригането на овце , и овчи кожи , не са цвета на нацията.

    Коментиран от #63

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 !!!?

    8 1 Отговор

    До коментар #54 от "Вале-каро":

    Става въпрос за забравените "великите вождове" на Партията, а не за българите които са изпълнявали нарежданията им ! Нали партията на Нинова е пряк наследник на Благоев, Кирков, Коларов, Г. Димитров, Червенков, Т. Живков !!! Или Нинова сега е всички тях !!!?
  • 56 Комунисти бандити кокошкари

    7 2 Отговор
    90% от партизаните са били обикновенни бандити, крадци и биячи!
  • 57 фашистите са в Русия

    8 2 Отговор

    До коментар #40 от "Любо":

    България се бори против руския фашизъм и руската корупция у нас!
  • 58 8976

    2 2 Отговор
    Рублоядните комунисти не познават И чувството за срам!Те са убедени, че са предопределени на клетъчно ниво да бъдат флагмани на Истината, Властта, Прогреса...
  • 59 Стига бе верно ли

    2 2 Отговор
    Партия на удавници....скоро ще изчезнат под зоркия поглед на кака кОрнела....
  • 60 Умрял някой за вас

    5 2 Отговор
    никъде не ви искат ,вие обаче се правите на фактор! Абсолютно сте безмислени!
  • 61 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 2 Отговор
    KOMУНИЗЪM E PABEH HA ФAШИЗЪM .......ФAKT !
  • 62 Баце

    2 1 Отговор
    Лъжи, лъжи, много лъжи. Избиха хората които разказваха историята, измислиха нова общо взето крадец вика дръжте крадец.
  • 63 Троян

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "пояснение":

    Списъкът почва от Опехйамер. Поздрави от Енола Бей. Тъпак.

    Коментиран от #64

  • 64 Много си

    0 0 Отговор

    До коментар #63 от "Троян":

    Бяхме в другият лагер. За това съм го пропуснал - Саше.
  • 65 реално

    0 0 Отговор
    до момента няма внесен вод на недоверие и искана оставка на Правитеството и Тагарев в Народното събрание от БСП ,само говорене по сбирки и седнки.Деловодството на Народното събрание е за това.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове