Last news in Fakti

21 Септември, 2023 14:51 1 465 27

Мария Габриел към Румен Радев: Неоснователни са критиките за Шенген. Този въпрос не се решава с една визита

  • мария габриел-
  • румен радев-
  • критики-
  • шенген

„Няма ден, нито седмица, нито институционално ниво, на което да не се повдига темата. Както виждате, не сме се ограничили само до дипломатически усилия. Мобилизирани са парламентарни делегации, мобилизиран е бизнесът и компаниите. Мисля, че това е най-доброто", каза външният министър

Мария Габриел към Румен Радев: Неоснователни са критиките за Шенген. Този въпрос не се решава с една визита  - 1
Снимка: NovaNews

„Неоснователни са критиките на президента Румен Радев за липсата на адекватна политика, която да убеди Австрия и Нидерландия да вдигнат ветото си за Шенген. Има предвидено посещение на премиера в Австрия. Но аз смятам, че отиваш на посещение, когато си близо до резултат. Ние преди това искаме да си свършим работата”. Така вицепремиерът и външен министър Мария Габриел отговори на критиките на президента Радев към правителството по отношение на приемането на страната ни в Шенген.

Вчера държавният глава обяви, че липсва адекватна политика, която да убеди Австрия и Нидерландия да вдигнат ветото си за Шенген.
„Няма ден, нито седмица, нито институционално ниво, на което да не се повдига темата. Както виждате, не сме се ограничили само до дипломатически усилия. Мобилизирани са парламентарни делегации, мобилизиран е бизнесът и компаниите. Мисля, че това е най-доброто. Този въпрос не се решава с една визита”, каза Габриел.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Външен вицепремиер Гаргамел

    39 8 Отговор
    Много лошо я изпързаляха горката.
  • 2 пешо

    40 6 Отговор
    жираф , самоходна тояга си
  • 3 Индийски БИВОЛАР

    33 6 Отговор
    КРОАСАН И КИФЛА - ДРУГО СИ Е КРОАСАН - КИФЛА ЗВУЧИ НЕ ЕВРОПЕЙСКО
  • 4 да де

    27 4 Отговор
    Ъхъ неоснователни са само дето Австрия и Холандия ни вдигат червен картон.та прецакваме и Румъния.

    Коментиран от #11

  • 5 пешо

    23 3 Отговор
    кво ли правят нашите на село
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Помак

    28 3 Отговор
    ...гозно нещо бате кат рогатиа прилича тас
  • 8 Порно

    28 4 Отговор
    Маро, баце е на власт от 2007 година, какво направихте по въпроса през тия години
  • 9 15224

    24 4 Отговор
    Марче , Марче май те изпързаляха с ротацията
  • 10 9 г. обикалял вълка ловното място

    4 22 Отговор
    И на фатмака му се услади служебната власт и пак със същата риторика иска да събори редовно правителство а това е действие срещу републиката.
  • 11 Съдията Дред

    22 2 Отговор

    До коментар #4 от "да де":

    Австрия и Нидерландия са само външното лице, спират ни Франция и Германия, за да не са им конкуренция нашите и румънските ТИР превозвачи. Прословутия пакет "Мобилност" ги удари, но пак оцеляха. Та трябва да бъдат тормозени. Покрай тях го отнасяме и ние, като пътуваме в чужбина.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 шкарто калинки и политици

    22 3 Отговор
    Габи, много си зле.
    Как ли ще оглавиш ротацията?
    Преди време се появи една друга
    д-р Желева.
    Не ставате милички за български държанвици, но за европейци и Европа сте Ок.
  • 14 Абе

    16 3 Отговор
    то от и теб няма нещо по-неоснователно.
  • 15 Емо

    17 3 Отговор
    Мълчи грознице неприятна.

    Коментиран от #26

  • 16 Пак

    13 3 Отговор
    резили от Родната !
  • 17 Анонимен

    11 2 Отговор
    Тая с двойното си гражданство на какво правно основание е в МС и ще дава акъл на президента. На милион светлинни години си от интелекта му.
  • 18 Артилерист

    11 1 Отговор
    Когато до вчера никому неизвестната френска снаха, извадена от ръкава, за спаси от липса на неоклепани кадри гербаджийската шайка, отправя критики и дава оценки на президента на България, означава, че няма различни по манталитет от лидера им, мутрата Борисов, в тези среди. Безбройни са изцепките на шайкаджийския тартор, но напред пред взора ми изниква как подтичваше като пъпчив тинейджър да му направят снимка с Тръмп, спираше, гледаше какво е излязло, не му харесваше и пак се втурваше в бутането. Или как спира джипа на селски път, край порутена къщурка, сяда на един път, вади сгънат лист, показва го демонстративно на спътника си Ананиев и започва да чете и обяснява-всъщност да лъже- каква велика оценка им/му била дала някаква финансова структура. Габриел е същата-бута се тук-там, за да материализира незабележимостта си. И тази, след няколко месеца, може да оглави правителството!?
  • 19 цветанов и

    7 1 Отговор
    бойко, горанов постоянно говореха за западна европа и как ни приемат и нейнски . Австрия не ни иска и да ходи премиера на среща е дипломатично . Габриел като не иска да не ходи . разбраха в оон какви ги прави .
  • 20 Павел пенев

    12 1 Отговор
    Колкото грозна, толкова и проста.

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Мнение

    2 7 Отговор
    Радев е като плевел за България! Негативен, противен, нищоправещ, озлобен и неадекватен!

    Коментиран от #25

  • 23 Пффф

    1 6 Отговор

    До коментар #20 от "Павел пенев":

    Ти на порноактриса ли искаш да прилича, че да ти хареса. Кой знае ти колко си грозин, ама си седнал да оплюваш другете!
  • 24 ало, дългошиева,

    7 0 Отговор
    уредила се случайно в антуража на мутрата от Банкя!
    Не си ЗНАЯЧИМА за никого! Какво стана? Съпругът ти пое ли отговорност за унищожаване на нашите овце в Странджа?
  • 25 ДРУГО мнение,

    7 0 Отговор

    До коментар #22 от "Мнение":

    подкрепено от 67% от българите при избора на Радев за президент.Радев е единственият свестен
    в момента политик у нас. И избран пряко от народа – единствен той във властта.
    Това с юмрука е обект само на простаци да коментират - да гледат филми с Том Круз, като са толкова прости в историята на военната авиация. Служебните правителства той ги избира СЪВСЕМ законно. И Денков сламата или мишока (по избор) нямаше да го знаем, ако не беше министър в служебниште правителство. И шарлатаните не могат да му простят за сносния избор - те се дънеха за редовно правителство и прехвърляха вината на него. НЕКА ГО обвинят за нарушения на конституцията. Когато замълча за конституционната измама на про100киро за канадсото му гражданство, беше ГОТИН, когато каза точната дума, че са шарлатани, мигом го намразиха. СМЕШНИ СА. Животът си има своя логика.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 този въпрос

    1 0 Отговор
    се решава,като се каже Шенген спира с визовия си режрежим безконтролното нахлуване на турци и др.,и турцизацията на България/пълния с некачественни и вредни/ацетатни платове,сода каустик,лимони и зеленчуци с нитрати,бадеми с цианови съединения,гащи и шалвари платени на ръка,без отчет като еднолични търговци,без осигуровки и данъци за Еврозоната/ вредни пласмасови изделия без гаранция,препари за пране и мн.др.
    За Холандия да се спре вноса на цветя,розата педизвиква дезинтерия,не бива да се сади в паркове и градски улици,бърка се с маслодайната роза която се отглежда в масиви.
    На Австрия и другите електро разпределителни дружества да сложим държавен надзорник както направихме с Лукойл,това ще е видимо,те са част от Националната ни сигирностКаво и в коя Холандска и Австрийска фирма има българско участие?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол