Last news in Fakti

25 Септември, 2023 22:04 1 645 29

Ген. Румен Миланов: Руски шпиони не са пробили българските спецслужби

  • румен миланов-
  • спецслужби-
  • русия

Това било политическа измишльотина

Ген. Румен Миланов: Руски шпиони не са пробили българските спецслужби - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Странно е, че оставката на г-н Тончев не се изисква от мин.- председателя. Основният въпрос е кои са причините да му се иска оставка. Не би било редно да се говори от държавни служители, това дали е достатъчен повод, е въпрос на преценка. Има доста генерални изводи, че да кажем че ДАНС се е провалил. Защо да се се провалили? Ние не знаем фактите по оперативните работи на ДАНС. Не знаем защо македонците са изгонили духовника", каза ген. Румен Миланов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него системата за национална сигурност не се управлява от памтивека, но не успя да кажа защо. На предложението, че причината е липса на потенциал или възможност за политическа бухалка, гостът заяви, че може да е и двете. Той изрази мнение, че реформата се състои в устойчиво кариерно развитие и обучение. Категоричен е, че от неграмотни хора ще получим неграмотен продукт.

"Политическа измишльотина е, че руски шпиони са пробили службите, готов съм да споря. От години в България службите за сигурност и обществен ред работят в тясно сътрудничество с партньорските служби на НАТО и ЕС. Не ми се иска да се връщаме в това време, когато пише една докладна, че някой не приема мероприятията на народната власт и ние го пращаме в "Белене", заяви Миланов в ефира на Bulgaria ON AIR.

"За да се изчисти ДАНС, трябва да се изчистят функциите му, защото има много работа в областта на шпионажа, международния тероризъм, който продължава да се развива в най-различни нови форми. Да, Алексей Петров е имал ключова роля в ДАНС преди години, но кой го сложи там?", попита той.

Военното разузнаване и ДАР да бъдат слети - за това ще се говори от управляващото мнозинство. По тази тема Миланов коментира, че тук се крие важна тема.

"Имаше едно бързо обсъждане при Борисов за аргументи и контрааргументи и тогава се видяха, че нещата са 50/50 и той каза да го оставим този въпрос. Така се остави този въпрос и не се засегна повече. Това са информационни служби, а информацията е тънка работа и трябва да бъде проверявана, защото ако имаме единен източник на информация, тогава се крие опасност от сериозни катаклизми", припомни той.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Най-големият руски шпионин

    18 1 Отговор
    е Киро. Внася скъп руски газ и нефт през посредници.

    Коментиран от #11

  • 2 А тия служби

    17 2 Отговор
    на кого служат,знае ли някой?
  • 3 Прав

    22 6 Отговор
    Интересно ми е какво да шпионират в България руските шпиони. Жалките остатъци от въоръжение, което те са ни продали преди 40 г? Или златните чертежи? Да се смееш ли да плачеш ли над жалкото подобие на армия и държава в което би превърнаха евро-атлантическитв изтривалки.

    Коментиран от #9, #16, #17

  • 4 Кирил

    15 7 Отговор
    Защо ще ги пробиват след като бг службите да бъкани с русофилчета работещи за тях.
  • 5 Русофил

    16 5 Отговор
    Не са ги пробили. Само са ги разбили.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 ТаУмВзе

    9 3 Отговор
    Само, че генералчето е дресирано от Москва, по време на лошия Соц! Бичете Бесните Халюцинации, не е проблем.
  • 8 Ми да, не са ги

    10 5 Отговор
    пробили, а направо са ги завладели...
  • 9 Анонимен

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Прав":

    Именно благодарение на тях не се отместване а дълбаем, руските служби за тях говоря.
  • 10 окилмас

    11 3 Отговор
    То бедата е че в българските служби няма българи бре. Не са ви руснаците проблема а че и там в службите е станало сборище на Западни и турски шпиони. А цирей ю така да ви увъртоли в схемите си с руските свещеници и да им се вържете е признак че е пълно и с глупаци. Обвиняват свещеника че разговарял с хората и че се застъпвали за Христовата истина и че няма никакви украински патриарси. Ами че то това му е работата и за това служи на Бога, за да говори с хората и да служи на истината. Как не ви досрамя? Така да ви подведат американските мръсници. Утре ще поискат и да ви опунат бре.
  • 11 не е само

    7 1 Отговор

    До коментар #1 от "Най-големият руски шпионин":

    Киро-агент?!И жена му -също!Да не продава боза коконата-ухо....
  • 12 ФенкиТЕ на посолствоТ0

    4 2 Отговор
    Веднага го опровергайте....
  • 13 Сатана Z

    4 2 Отговор
    По всичко изглежда,че нашите служби ги използват предимно за дезинформация по всички нива,щото има и други които дават кинти да осигурят някакво парче от тайните до които имат достъп нашите,особено при ползването на Пегас и разработването на местните подлоги.Всеизвестен факт е ,че в България всеки шпионира всеки ,а чуждите шпиони-партньори се разхождат на терен като чорбаджии особено Евреи врящи носовете си на всички нива в кончината
  • 14 Перо

    6 1 Отговор
    От кога този начинаещ милиционерски, боклук на Драгалевския циганин започна да разбира от служби!
  • 15 Поправка

    4 2 Отговор
    Руски шпиони не са пробили американските спецслужби


    ..защото български нямаме
  • 16 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 2 Отговор

    До коментар #3 от "Прав":

    Руcката агентура тук, aктивирa cвoитe "cпящи клeтки". Миниcтър прeдceдaтeл нa БЪЛГAРИЯ в пeриoдa 1950-1956 г. e пoлкoвник oт НКВД c пceвдoним Cпaртaк. Cтaвa въпрoc зa caтрaпa - вълкo чeрвeнкoв. Зa бaй тoшo нe знaм, нo тeзи прeди нeгo, кoмуниcтичecки миниcтър прeдceдaтeли, дo eдин ca oфицeри oт Лубянкa...
  • 17 КРИВ🔌

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Прав":

    ОДИ НА,СВИЖДАНЕ
    НА„ БЪЛГАРСКАТА ПЕТОРКА”👀
    ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ И ЧЕ РАЗБЕРЕШ
  • 18 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 3 Отговор
    СAMИЯ ГЕHEPAЛ РУMEH MИЛАНОВ Е ........ ШПИOHИН НА KГБ ......... ФАКТ !
  • 19 97542

    4 1 Отговор
    Я бегай от тука бе, хванат си и ти от кгб.
  • 20 ЕДГАР КЕЙСИ

    6 1 Отговор
    KЪДЕ CE KРИЕ ......... МИPИЗЛИВИЯ ЗЕЛЕH ЧOPAП ? ? ?
  • 21 Тома

    1 0 Отговор
    И като са ги пробили къде е списъка на магистрати политици митничари и ченгета крали народа си направо с г.за си.Да го пускат за да ги знаем понеже беше засрекретен
  • 22 ТрампЛин

    3 2 Отговор
    Спукан балон-това са българските специални служби! Като се започне с ДС и се премине през всички останали Компири, Дансове та чак до Наско….
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Пожара

    2 1 Отговор
    Като работат службите ка се случи рослемисти да опитат вербовка на натовски пилот на граф игнатиево?
  • 26 Абе

    1 1 Отговор
    Тук бъкано с откачалки...сигурно и с физически недостатъци...
  • 27 И какво да

    1 1 Отговор
    изцвили руския "генерал"!!!! Нищоправец цял животец само доноси.
  • 28 Последния Софиянец

    0 1 Отговор
    И тоя е ватнишка подлога цял живот!
  • 29 Не-члено-разделният от ПП

    1 0 Отговор
    Само американските шпиони пробиха службите и цялата администрация.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове