Last news in Fakti

26 Септември, 2023 18:04 1 514 19

Мирослав Попов: Европа не се грижи за простото си демографско възпроизводство

  • европа-
  • демографска политика

Отрезвяването на Европа ще дойде в недалечно бъдеще, каза експертът по международни отношения

 Мирослав Попов: Европа не се грижи за простото си демографско възпроизводство - 1

Европа си стесни полезните ходове през последните няколко десетилетия и все повече ще се сблъсква с последиците от късогледи решения. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" експертът по международни отношения Мирослав Попов. Европа не е полагала дължимите грижи за своето собствено насаление, категоричен бе той.

"Не за отдих и развлечение, там нещата са безпроблемни, а например към социално-икономическото съзряване на своето население. Обратното, Европа не се грижи например за простото си демографско възпроизводство. Това означава силна политика. У нас в България е много популярна демографската политика на Виктор Орбан, тя е правилна. Вместо това Европа се увлича в съвършено други пространства. Европейското семейство трябваше да бъде в центъра на европейската политика – нищо подобно не се случва. Наложи се едно такова извратено разбиране, че грижата за семейството е въпрос на консервативни ценности. Не съм съгласен. Въпрос на нормални човешки ценности, тя няма преки политически измерения. Ако някой печели политически с някакви лозунги, то е друг въпрос. Но грижата за нормалното възпроизводство на европейското население би трябвало да е фундаментална грижа на евроинституциите. Вместо това виждате колко стотици пъти в евроинституциите са дискутира въпросът за мигрантите. И като се дискутира въпросът за мигрантите, се дискутира на тази плоскост, че "ние имаме нужда от работна ръка“ – ами отглеждайте си работната ръка, грижете се за децата, за учениците, за израстването, за физическото им състояние. Това е решението: дръжте се като нормални хора. "Не, ние не няма да се държим като нормални хора, ние ще се държим по друг начин, ще решаваме ЛГБТ проблемите", примерно казвам, за да бъда пределно саркастичен. Е, не може Европа да не закъса при това положение. Но отрезвяването на Европа ще дойде в недалечно бъдеще", каза експертът.

"Доста неприятности предстоят на нашата мила Европа, която аз обичам", допълни Мирослав Попов. Според него Европа енергийно се самонаранява.

"Германия в това отношение е еталон с нейната война срещу ядрената енергетика. Останалите европейски държави, които вървят по линия на Зелената сделка, не си дава сметка за последиците от Зелената сделка, последиците за социално-икономическия статус на европейските общества, защото всичко това, което сега се предлага като замяна, то не само че ще съсипе местните енергетики, то ще обърка обществата как да решавате енергийните си въпроси. Няма да ги решат по този начин", заключи експертът.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Грижи

    2 13 Отговор
    се ти и се възпроизвеждай , експерте !
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Макробиолог

    23 0 Отговор
    Случва се някой експерт да каже нещо смислено
  • 4 За демографията е прав, но

    3 10 Отговор
    за ядрената енергия немците са правите. Това е една много чиста енергия, но може за миг да стане възможно най-нечистата. Ядрената енергия е невъзобновяема и създава отпадъци които трябва да се съхраняват безопасно стотици хиляди години от терористи искащи да правят "мръсна" бомба. Истината е във ВЕИ - Слънце, вятър, вода и енергия съхранявана в ПАВЕЦ, зелен водород и акумулатори.

    Коментиран от #8, #9

  • 5 Ааа имаме си демография

    14 0 Отговор
    Ром до рома и до рома турчин много и здраве на Бг
  • 6 Напротив, грижи се!

    12 0 Отговор
    Нали искат да подменят коренното население с мигранти от всякъде? Нали вече искат даже и да ПРИНУДЯТ ВСИЧКИ страни на ЕС, да приемат мигрантите?
    Хайде Германия, Белгия, Франция, Холандия...вече се напълниха и крадлата Урсула и булонките в ЕС вече искат да принудят и България, Румъния, Чехия, Унгария, Словакия... да си сменят и те населението с араби, африканци, афганистанци, пакистанци, индийци..... Има ли още смисъл да се подчиняваме на всичко???
  • 7 плюс минус

    11 0 Отговор
    Некадърни чиновнически евро институции некадърно управляват ЕС и държавите.
    Например днес и сега Урсула....нам коя си
    Кой нормален и обикновен европеец е гласувал за нея!?
    Или за еврокомисарите?
    Прибират ни данъците и после си правят с тях каквото си искат.
  • 8 Кикимяу

    1 6 Отговор

    До коментар #4 от "За демографията е прав, но":

    За нищо не е прав. Тоя е професор по самозадоволяване. Западноевропейците са заселили Три Континента и продължават да ги заселват. Възпроизвеждат се като зайци.
  • 9 Пълни глупости!

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "За демографията е прав, но":

    Забраната на ядрената енергетика е нещо, както да забраниш автомобилите, влаковете, самолетите, ножовете в кухнята и подобни!
    Нали един отчаял се немски пилот, удари умишлено пътнически самолет в един баир във Франция и загинаха с него още много пътници? А с автомобилите, какво става по пътищата? Ако се използва НЕПРАВИЛНО, също се трепят, като мухи! Еми така е и с атомните централи! Ако учените искат да "изпробват горните граници на работеща централа", то става "бум", като в Чернобил... Техниката си е надеждна, хората не са! В момента няма по-добра енергия от атомната!
    Ако спре вятъра или не грее слънцето зимата, ще стоиш на студено със "зелените енергоизточници"!

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Европа трябва да мисли за европейчета

    7 0 Отговор
    В Европа и европейци в двете Америки
    Мигрантите са нов вид армия без оръжие
    Идват само мъже не идват семейства с деца
    Китай и Индия и Африка са над 1 млрд човека Европа и САЩ по 400 млн.
  • 11 Ти да не

    0 5 Отговор

    До коментар #9 от "Пълни глупости!":

    си от Россатом?

    Коментиран от #13

  • 12 Наясно ли си

    0 3 Отговор

    До коментар #9 от "Пълни глупости!":

    с последиците от Чернобил и Фукушима? Две човешки грешки и милиони болни от рак. Достатъчно е на 20-30 г. да става по една такава беля защото човешко е да се греши.

    Коментиран от #14

  • 13 Виж колко атомни

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ти да не":

    централи има във Франция, в САЩ..? Турците сега правят също мощни атомни централи. Само Германия се управлява от дебили, за това ги спряха!
  • 14 Нямаш достатъчно

    4 0 Отговор

    До коментар #12 от "Наясно ли си":

    инфо! Чернобил са го направили умишлено, от глупост. А при аварията във Фукушима дойдоха НЛО и помогнаха на земляните, за това всичко мина с много малко поражения. Просто няма недеждна алтернатива на атомната енергия в момента! Ако имаш силна индустрия и милиони домакинства да захранваш с електроенергия, в момента няма с какво друго да я произведеш надеждно! Не искат с газ! Дърва и въглища отделяли СО2... Няма много водни ресурси. Слънце има постоянно в пустините, дето на никого не му трябва...

    Коментиран от #17

  • 15 Шопо

    4 0 Отговор
    Референдум за ЕС и НАТО.
  • 16 Мухарем

    1 0 Отговор
    Грижи се... Строят се джамии и се пълнят правоверни.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 българина

    1 0 Отговор
    като не раждаш, идват и те превземат с патки и матки.... но заръката ма юдеите е такава, гоите да изчезнат от континента
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове