Last news in Fakti

27 Септември, 2023 12:58 1 056 14

Корнелия Нинова: Предложението за конституционни промени прах в очите ли е, след като Борисов се отказва от 24 май

  • конституционни промени-
  • 24 май-
  • закони по пву

Лидерът на ГЕРБ заяви още, че Конституцията и законите по ПВУ са най-важните неща за сглобката, но в последните две седмици, в които НС работи извънредно, няма закони по ПВУ, каза соцлидерката

Корнелия Нинова: Предложението за конституционни промени прах в очите ли е, след като Борисов се отказва от 24 май  - 1

"Днес чухме, че Борисов се отказва от смяната на националния празник в Конституцията. Вярно ли е, че ще се откажат и от предложението за двойно гражданство за заемане на висши държавни длъжности? И вярно ли е, че и съдебната реформа няма да остане в този вид след разбиващите коментари на всички професионални гилдии? Ако това е така, това означава, че цялото предложение за конституционни промени е прах в очите", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова в пред медии в Народното събрание, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Тя припомни, че правната реформа в Конституцията е предложена от ПП-ДБ и ако ГЕРБ не я подкрепят, дискусията става безпредметна и загуба на време.

"Имаме и един призив към президента, който отправяме са пореден път - дойде времето той да предложи своя проект за Конституция. Ако ще има смислен дебат, нека и президентът даде своите предложения и да седнем да разговаряме сериозно, добави Нинова.

И подчерта, че конституционните промени в този си вид, както ще бъдат гласувани в парламента следващата седмица, няма да получат и един глас от БСП.

"Борисов заяви още, че Конституцията и законите по ПВУ са най-важните неща за сглобката, но в последните две седмици, в които НС работи извънредно, няма закони по ПВУ. По цял ден се разправят и делят постове и власт, но закони по ПВУ не гласуват. И другата седмица излизат в отпуска. Това е политическо лицемерие", категорична бе Корнелия Нинова.

Тя коментира още, че социалистите биха подкрепили 9%-овата ставка на ДДС за ресторантьорите да се запази и определи като неправилна стъпка предложението на Асен Василев за бонус при сигнали за укриване на данъци.

Като "добър знак за успех на всички наши кандидати" тълкува Нинова изтегления номер 1 на коалиция "БСП за България" за предстоящите местни избори.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прочел

    7 5 Отговор
    една книга , не ще 24 . Май !

    Коментиран от #4

  • 2 С чантичка за 5 бона

    7 2 Отговор
    Мадамчо.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 БОЦ - ко

    8 6 Отговор

    До коментар #1 от "Прочел":

    "Другарю" комуняга,
    Каскета щом те стяга,
    Нахлузи си тюбетейка,
    Да си личи, че си копейка !!!
  • 5 АЛФА КЕНТАВЪР

    5 6 Отговор
    БМБ е лъжец мутра крадец престъпник съсипал много Съдби

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 вижда се

    5 1 Отговор
    Цялото зло което е в парламента е прах в очите на народа !!!
  • 8 УРА,,УРА

    5 4 Отговор
    Ако съм на Денков на мястото веднага подавам оставка. Не може да се работи с такива хлъзгави партньори, каквито са ГЕРБ. Един път казват едно и после се завъртат и казват друго. А иначе се сърдят, че ППДБ няма да им подкрепи кандидата при евентуален балотаж.
  • 9 ТАЯ ЗАЩО ОЩЕ НЕ Е

    5 1 Отговор
    В ЗАТВОРА КРАДЛАТА НА НАРОДНИТЕ ПАРИ.
  • 10 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 0 Отговор
    НА СНИMKATA ......,.. KOKOШКА С БРОШКА ....... ФАКТ !
  • 11 Обаче

    3 1 Отговор
    ✔️Вярно ли е, че ще се откажат и от предложението за двойно гражданство за заемане на висши държавни длъжности? ✔️
    А дано , ама надали. От сутрин та до вечер все Борисов й е в устата.
  • 12 76566

    2 2 Отговор
    Радев трябва да се върне в изпълнение на своите конституционни задължения, най-яркото от които е четенето на новогодишното приветствие по телевизора.
  • 13 ххммм

    1 0 Отговор
    Борисов се отказва, ама и ти барабар с него... Това говори само че сте на един акъл – национал-социалисти!! Бих гласувал за левицата!
  • 14 оня с коня

    0 0 Отговор
    Ама ЗАЩО Нинова се занимава непрекъснато с Борисо,след като ГЕРБ НЕ Е Управляваща партия,а има още толкова партии в НС?А нали Борисов отдавна е пратен от русофилите при бай Ставри екипиран с Раирана Пижама,а ГЕРБ ще се разпада всеки момент?А защо изобщо Борисов влиза в полезрението на Нинова,след сато тя С ОТВРЪЩЕНИЕ заяви че с кандидатурата на Хекимян той се е "подиграл" със Софиянци?Луда Нинова...че и се надява Ваня Едикойсева която тя подкрепя да стане Кмет?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове