Last news in Fakti

28 Септември, 2023 11:36 1 204 17

Нинова: ПВУ за сглобката е средство за лично забогатяване и облагодетелстване на обръч от фирми

  • корнелия нинова-
  • пву-
  • сглобка-
  • забогатяване-
  • облагодетелстване-
  • обръч от фирми

"И в трите приоритета, които сглобката си постави, са пълен провал. Шенген – никакъв напредък. Еврозона – отложена за 2025, Планът за възстановяване и устойчивост – загубихме вече пари, сигурно ще загубим и още заради това, че те в момента се бият кой да открадне повече от тези пари“, заяви лидерът на левицата

Нинова: ПВУ за сглобката е средство за лично забогатяване и облагодетелстване на обръч от фирми - 1
Снимка: БГНЕС

"Ако някой е имал съмнения какво държи сглобката – днес би трябвало вече да прогледне. Това е разпределянето на порциите на властта и кражбата на обществени пари. Планът за възстановяване и устойчивост, за който проглушиха ушите на целия свят, за тях не е средство за модернизация на България, а е средство за лично забогатяване и облагодетелстване на обръч от фирми“. Това коментира пред медиите в кулоарите на Народното събрание лидерът на БСП Корнелия Нинова, съобщават от пресцентъра на столетницата.
Според нея се вижда ясно скандалът между управляващите 2 партии за това, че от ПП са записали в ПВУ свой кръг от фирми, които да получат големия пай от парите, свои спонсори и че другият партньор се е противопоставил на това. „Но, да кажем, че не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава. Защото имитацията на критика към ПП от страна на Борисов свършва в момента, в който влязат в зала и с гласовете на ГЕРБ всичко това се решава“, посочи Нинова.
По думите ѝ 13-годишният порочен модел на управление на Борисов е заразил и ПП. „Те се включиха в този модел и днес се избиха за това кой да вземе повече пари – лично и чрез фирми, а не за развитието на България и за добруването на българския народ“, подчерта лидерът на българските социалисти и веднага направи паралелът: „Виждате, че други европейски държави отдавна получиха тези пари, модернизираха своите системи – здравна, образователна, икономика“.
Тя бе категорична, че случващото се днес е показателно за това, че и в трите приоритета, които сглобката си постави, са пълен провал. „Шенген – никакъв напредък. Еврозона – отложена за 2025, Планът за възстановяване и устойчивост – загубихме вече пари, сигурно ще загубим и още заради това, че те в момента се бият кой да открадне повече от тези пари“, заяви Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    14 4 Отговор
    Шиши и Тиквата ще управляват еврофондовете.Ужас!
  • 2 Последния Софиянец

    8 5 Отговор
    На Сглобката и остана само Паметника на съветската армия.Ама и там удари на камък.
  • 3 Здрасти

    12 3 Отговор
    Процентите комисионни към договора за тези милиарди са интересни. Ще има национален протест. Който го интересува да потърси информация. Да не забравят, че народа е истинския началник
  • 4 АГАТа Кристи

    11 6 Отговор
    Ееее, другарко, другарко,
    Га даваше патроните ти беше добре...
    Сега си "зад борда" и виеш на ум рело....
  • 5 защо

    11 5 Отговор
    колкото не я понасям - в същото време е права
  • 6 Бай онуй

    8 3 Отговор
    Къде са евтините дърва и хляб на Корнелия Нинова?
  • 7 ТаУмВзе

    2 3 Отговор
    Сливен!
  • 8 Един списвач много

    3 6 Отговор
    Правилно я беше нарекъл.Крушовската биволица ,ама много.
  • 9 Кикимяу

    3 5 Отговор
    Тая Влахиня винаги е мокра отдолу
  • 10 БСП на Бунището

    8 4 Отговор
    Другарко Нинова,разкажи за Техноимпекс - чрез обръч от кои Партии го придобити Ограби...Разкажи .как се Облагодетелства ...Няма да боли,другарко,ще ти Олекне!!!

    Коментиран от #15

  • 11 Поредните

    3 5 Отговор
    Глупости !

    Коментиран от #13

  • 12 Браво

    3 3 Отговор
    Нинова
    Строши бандитската сглобка
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 що ли

    3 3 Отговор
    на женицата и идват прозренията само когато е в опозиция!
    Констатацията й е вярна, но идва късно!
    Вече е публична тайна, че ония от Сглобката са изпечени крадци, но при слаба опозиция - трябва всенароден бунт, за да се махнат. Обаче, ББ е цар в потушаване на недоволството (не случайно се задържа цели 12 години с ДПС). При този беден народ, муха ги охапала, за да си осигурят спокойствие. Не знам, ама ще почакаме до следващото преливане на чашата.
  • 15 от същите

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "БСП на Бунището":

    от които идва кандидата за кмет на ПП-ДБ.
    Нищо чудно разбира се, те по роднинска линия, всички са от едно котило - тошовата номенклатура. Няма един, дето да не идва от "богопомазаните" - живееха добре при Тошо, живеят още по-добре сега.
    Колкото по-млад, толкова повече усвоили, но се представя за отличен бизнес план
    А ти се залъгвай с опорки и идеологии.
  • 16 Нинова е права на 100%

    6 2 Отговор
    Но не това е важното а че не виждам революционен дух във нея и борбата да започне. Улицата иска бунтове и задължение на БСП е да ги оглави. Бунтове протести и гражданско недоволство като във Франция са нужни сега
  • 17 Кольо

    1 1 Отговор
    Нали и ти беше в правителство заедно с тях! Колко оръжие за Украйна замина тогава чрез посредници.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол