Last news in Fakti

28 Септември, 2023 12:38 2 617 33

Прогноза: Кметовете в София и Пловдив ще са на ПП-ДБ, във Варна и Бургас - на ГЕРБ

  • местни избори-
  • кметове

Мнозинството, което ще се получи в Общинските съвети и в четирите ключови града Пловдив, София, Варна и Бургас ще е на сегашното управляващо мнозинство, категоричен е Иван Тропанкев

Прогноза: Кметовете в София и Пловдив ще са на ПП-ДБ, във Варна и Бургас - на ГЕРБ - 1

Каква ще е битката за Пловдив след мандата на кмета Здравко Димитров? Вижда ли се светлина в тунела за града? Политическият журналист и анализатор Иван Тропанкев, който е пловдивчанин, анализира предизборната ситуация в града пред БНР.

Той направи прогноза за изхода от кметската надпревара в четири ключови града - Пловдив, София, Варна и Бургас.

"Почти съм убеден, че в София и Пловдив кметовете ще са на "Продължаваме промяната - Демократична България" - Васил Терзиев в столицата и Ивайло Старибратов в Пловдив.

Във Варна и Бругас битката ще бъде спечелена от сегашните кметове на ГЕРБ Иван Портних и Димитър Николов", заяви Тропанкев.

В Пловдив победителят няма да е от ГЕРБ, тай като има инерция в управлението на града от ГЕРБ и има настроения срещу ГЕРБ. Партията обаче ще запази втората си позиция.

По повод участието в кметската битка на двамата журналисти Антон Хекимян в София и Руси Чернев в Пловдив, анализаторът посочи, че сегашното цивилизационно развитие е толкова добро и те са толкова добре информирани, че биха се справили отлично. Проблемът обаче е, че политическата игра е друга и поради тази причина техните шансове са минимални, обясни Тропанкев.

По - същественото е мнозинството, което ще се получи в Общинските съвети и в четирите ключови града Пловдив, София, Варна и Бургас. А то със сигурност ще е на сегашното управляващо мнозинство, категоричен е Иван Тпоранкев.

По думите му, ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС ще имат солидно мнозинство, с което ще дережерат всичко. Те дори ще стигнат дотам, че ще имат общи предложения.

Коалицията само на пръв поглед е нестабилна. Тропанкев смята, че има вече договорки общото им управление да продължи и то ще се осъществи със солидното мнозинство в Общинските съвети и на четирите града София, Пловдив, Варна и Бургас.

Що се отнася до 18-те кандидати за кмет на Пловдив, журналистът посочи, че освен първите двама кандинати - на ПП-ДБ и на ГЕРБ-СДС, другите просто ще бъдат в миманса.

Славо Атанасов няма шансове в град, който е много разделен, в който ГЕРБ все още имат силни позиции, а ентусиазмът на младите със сигурност ще бъде в полза на техния кандидат.

Освен това Костадин Димитров има много сериозен управленски опит, а Ивайло Старибратов има много възпитаници, които със сигурност ще гласуват за него.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 абе

    37 3 Отговор
    това прогноза ли е, или вече са натроили софтуера?!

    Коментиран от #17

  • 3 Жалко за Варна

    26 3 Отговор
    Ще продължи да затъва
  • 4 Галя от пос---то

    28 3 Отговор
    Сглобихме и кметствата.Ходете спокойно за гъби.

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ОБЕКТИВЕН

    24 1 Отговор
    Крадецът от Варна отдавна трябваше да кметува в затвора !!!
  • 7 Последния Софиянец

    25 6 Отговор
    Ванчето ще разбие всички джендъри.
  • 8 Последния Софиянец

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "Галя от пос---то":

    Кокорчо тури данък на гъбарите.
  • 9 Във Варна

    13 1 Отговор
    се знае кой купува и за кого, но полиция отдаавна няма, мафиотски анклав
  • 10 Коко

    21 2 Отговор
    След това което сътвориха тия две партии да изберете и кметове от тях е висша форма на мазохизъм.
  • 11 От чужбина

    9 2 Отговор
    А пък в ЛОМ сегашния кмет и кандидат за следващ мандат е с подкрепата на ГЕРБ, но шанса му е много малък. Това е защото в нищо и никакъв малък град същия сътвори голяма глупост по организация на движението. Сега в този малък град има еднопосочни улици и улици където е забранено паркирането. Така живущите на тези улици няма къде да си държат колите. Практически проблем НЕ е имало, проблема БЕШЕ СЪЗДАДЕН. Например един таксиджия взема някоя баба да е закара до болницата, но трябва да обиколи града, заради еднопосочните улици. Е как може същия да обясни на бабата ЗАЩО я кара из целия град и тя трябва да заплати за таксито значително повече??? Същия кмет е доктор, лекар. НЕ е учил нищо за организация на движението. Ако е направил промени свързани с болницата е разбираемо, там е в "свои води", ама какво му разбира главата от организация на движението??? И в допълнение и НЕ маловажно - същия "кмет" НЕ Е кмет! Кмет е баща му. Бивш комунистически кадър, а в момента кметува официално в едно от ломските села - Замфир.
  • 12 Цецо

    11 2 Отговор
    Не ми хвалете Костадин Димитров защото пред блок 33А повече от 20 години не е преместена една плоча от разбития паркинг и не е посадена една тревичка в празното место до блока.
  • 13 ПП+ДБ+ГЕРБ

    10 3 Отговор
    Всичко е нагласено и разпределено от посолствоТО, остава само баламите да гласуват:)
  • 14 Мдааа

    13 1 Отговор
    Добитъко си сака да го грабат.
  • 15 за Ваня

    13 3 Отговор
    ПП и ГРОБ да ми ядат трибуквието....
    Хайде да им объркаме сметките, какво ще кажете....
    намиг
  • 16 Ученици

    3 7 Отговор
    Ние искаме нашият любим учител да стане директор на Математическата за да построи сградата и да подреди училището
  • 17 Сигурно

    2 6 Отговор

    До коментар #2 от "абе":

    Целият Пловдив иска за кмет подготвения, можещия Костадин Димитров, а нека Старибратов си стане директор, това го умее прекрасно

    Коментиран от #29

  • 18 Ялов ай ти

    8 3 Отговор
    Пловдивчани отново ще изберем Г-н Славчо Атанасов за наш кмет, защо видяхме какво се случва с града ни след Тотев и Здравка. Погром и цига ния навсякъде. А кмета на Тракия в последните си месеци и3сра такива големи лай на ... Гражданите помни разцвета на града на по времето на Славчо и отново ще му гласуваме доверие

    Коментиран от #21, #30

  • 19 Ала-бала през радев

    11 1 Отговор
    Настройват ви за подпавентие резултати през компютрите на мадypо

    Коментиран от #22

  • 20 Aнинимен

    10 0 Отговор
    Ама много сигурни анализатори, обикалят по студията на последък. А народа дали са го питали, какво мисли по темата. Аз имам друго виждане за това какво предстои.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гост

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ала-бала през радев":

    Му нали искахте хартии , те ви хартии , два пъти вече само плащате на циганите и файда йок , пак ме можете мина 5 % , хахах !! А дружките на Малинов даже 1 , поне за субсидийка да има хаххахах !!
  • 23 ОПГ

    4 2 Отговор
    Тази т.н промяна е пълна измама.Подигравка с надеждите на хората.Наглост и нахалство.Единствената им цел е да усвояват евро пари.С всички средства.
  • 24 Фройд

    1 1 Отговор
    Как никой се не сети , да покани Стоичков ?!

    И без тва , къде погледнеш , само Стоичков по рекламите на мафията.
  • 25 Филибе

    2 1 Отговор
    Тоя палячо от къде го изкараха ПП-ДБ? НА БАЛОТАЖ отива Славчо Атанасов срещу проксито на Иван Тотев. И новия кмет на Пловдив ще се казва Славчо Атанасов .
  • 26 Данко

    0 1 Отговор
    Няма да цъфнат и вържат София и Пловдив с кметове на ПП-ДБ
  • 27 Да видим

    0 0 Отговор
    Хайде да видим наистина, че хората са бая разочаровани всъщност!
  • 28 Крис

    0 1 Отговор
    ПП-ДБ много се заблуждават, ако мислят, че ще вземат София и Пловдив
  • 29 Пловдивчанин

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Сигурно":

    Аз съм пловдивчанин и посмъртно не бих гласувал след Тотев и особено Зико.Димитров може и да е добър за Тракия,но като човек живеещ в Западен като си помисля отново за Димитър Колев и ми се повръща.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Българка

    1 0 Отговор
    След 20 години ширеща се корупция, престъпно схеми, мръсен въздух, презастрояване "стабилно" управление на ГЕРБ, сега герберите се явяват с двама кандидати- многоцветен Вили Лилков и мисирката Хекемян. Само не разбирам толкова ли отчаяно ГЕРБ ще се опитат да заметат схемите си и искат да избегнат наказателно преследване, че играят не с един , а с двама кандидати.
    Относно Ваня Григорова- това да си добър акробат с думите, не те прави нито добуър ушправленец, нито добър политик
    Хора мислете.Вижте статуквото срещу кого РЕАЛНО играе. И тогава ще разберете и кой е верния изход/ кандидат
  • 33 Живка

    0 0 Отговор
    Това ще е поредната катастрофа за страната ни ако се случи. ПП и ДБ нямат подготвени кадри за тези постове. Слагат се само послушни дилетанти, които ще изпълняват заръките на партията и ще могат да се крадат парички. Видя се вече много добре това при предните местни избори, като след тях кметовете на ДБ до един се замесиха в корупционни схеми и скандали.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове