Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 18:28 2 758 52

И шефът на ТЕЦ „Брикел“ е срещу териториалните планове

  • брикел-
  • миньори-
  • протест-
  • янилин павлов

Имахме уверението, че когато дойде време за приемане на тези планове, ще седнем всички заедно и ще ги договорим

И шефът на ТЕЦ „Брикел“ е срещу териториалните планове - 1
Снимка: бТВ

Синдикатите днес посочиха шест прости точки, които са много прости и изпълними. Под една или друга форма ни беше обещано, че някои от тях може да се случат, а други не. В един момент се стигна до там, че правилата бяха написани на коляно и пзпратени в Брюксел. Това заяви изпълнителният директор на ТЕЦ „Брикел“ Янилин Павлов в предаването „Лице в лице“ по бТВ. Той коментира протестите на миньори и енергетици, които блокираха ключови пътища в цялата страна. Гневът им се дължи на приетите териториални планове за справедлив преход.

„Някой да е направил сметка колко плащат енергийните дружества в държавния бюджет – 1,5 млрд. лева на година. Никой не плаща емисии в момента. С тези 4 млрд. лева, които се очакват, ако затворим мините си, каква е алтернативата? Добре - затваряме въглищните централи, каква е алтернативата? Ние не сме готови за това“, подчерта той.

„Ние сме били винаги притеснени, водили сме ред преговори, но самите хора не осъзнават какво става. Мислеха, че ще си мине, а те ще си работят. В момента, в който осъзнаха какво се случва – виждате какво става“, посочи шефът на ТЕЦ „Брикел“.

„Имахме уверението, че когато дойде време за приемане на тези планове, ще седнем всички заедно и ще ги договорим. Вината, че не сме готови не е наша, а на всички управляващи. Всички видяхме къде са пръснати тези 4 млрд. Не можем да минем към нисковъглеродни емисии и да затворим всичко. Това е недопустимо“, изтъкна Павлов.

По думите му в териториалните планове има огромно разминаване, затова хората били по улиците. „Как се съгласиха руският петрол да остане в България, а не се съгласяват сега? Дайте да видим как е преминала срещата по предоговаряне? Какво са се разбрали? Искаме да се направи една енергийна стратегия до 2050 г., да има умисъл, да се сложат плановете на масата, има конструктивен диалог, не ЕС да ни казва: „Край!“, обясни Янилин Павлов.

На въпрос кога ще приключат протестите на енергетиците, директорът на ТЕЦ „Брикел“ заяви: „Докато не се изпълнят исканията по 6-те точки. Винаги има вариант да се преговаря. Няма как без алтернатива да се предлага нещо“.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    17 8 Отговор
    След време като му карат австралийския боклук ще е с 2 ръце за териториалния план.
  • 2 ПРИПОМНЯНЕ

    18 10 Отговор
    ТЕЦовете oтдaвнa нямaт нищo oбщo cъc coцa. В мoмeнтa са нaпълнo aвтoмaтизирaни и кoмпютeризирaни прeдприятия. През "прехода" в тях ce извърши мaщaбнa мoдeрнизaция с цената на стотици милиони. Дoкaтo някoи cтaчкувaхa, cкaчaхa пo митинги и прeливaхa oт пуcтo в прaзнo, в ТЕЦовете ce грaдeшe eжeднeвнo, въпрeки cтoпaнcкaтa рaзрухa нa "прeхoдa".
    Копи-пейст: "Това с приемането на 40% снижение на енергопроизводството от ТЕЦ и от там на емисиите е автогол...Трябваше да са меродавни ПДК (пределно допустимите концентрации) на вредните газове и праховите частици...."

    Коментиран от #28

  • 3 Долу некадърната

    22 11 Отговор
    и вредна сглобка.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 АБВ

    17 15 Отговор
    А кой ще ви плаща квотите за замрасяване

    Коментиран от #10

  • 6 Много

    6 6 Отговор
    важно , че и той бил ?
  • 7 Дам

    20 7 Отговор
    Българинът е отново на опашката и така ще ни влачи историята докато изчезнем ... ние си мислим, че можем да отменим гравитацията на инат... слушах човека колко настояваше да идем в ЕК и да се излагаме, че пак не сме направили нищо за 20 години преход към чиста енергия... и какво да ти кажат от Брюксел... ние през 2005 почнахме да променяме играта и вие в последния възможен ден се сетихте... това някаква шега ли е
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Да бе

    22 9 Отговор

    До коментар #8 от "Данък въздух":

    Пич, ти не искаш нищо да предоговарят, ти искаш да си живееш извън ЕС ама да се ползваш с всичките привилегии на ЕС... няма да стане... или си част от клуба на богатите и спазваш техните правила или отиваш другаде и си правиш схемите
  • 10 Хайахйаа

    21 6 Отговор

    До коментар #5 от "АБВ":

    Който се е подписал, че е съгласен да имаме такива квоти. Китай плаща ли нещо?! Не разбира се, те си гледат интереса.
  • 11 Грозд-ан

    27 6 Отговор
    Точно Брикел трябваше да го затворят преди 20 години още. Работил съм там като външен изпълнител и след 2-3 дни на място ми трябваше месец да спра да се задъхвам. Масово служителите измираха на по 50 години - рак, инфаркти… но плащаха добре и хората си мълчаха. От 12-13 години не съм стъпвал там но не вярвам да е по-добре.
  • 12 един съвет

    17 6 Отговор
    Намерете да си играете с нещо друго. Руската енергетика в България отече.
    Няма друг бизнес в Света в който да работиш с 600-800% печалба, без да влагаш нищо.
  • 13 Да живее мутро комунистич. аристокрация

    12 2 Отговор
    Ковачки да иде да каже на Денков какво трябва да се направи. Той знае. Даже няма какво да се разправя с него напрово в Еврокомисията да иде да им каже какво да правят
  • 14 Ами

    21 6 Отговор
    Подържането на въглищните централи не е никакво решение, а само отлагане на проблема. Всяко забавяне просто прави нещата по-трудни болезнени и на още по-висока цена. Просто политиците си подхвърлят горещия картоф единни на други вече години с надеждата друг да се оправя с него. За тях това е болезнен въпрос защото тази индустрия е загиваща и трябва да бъде затворена неизбежно, но това е свързано със неминуеми социални сътресения от които те бягат всячески. От това бягство страдаме всички, защото при нас енергиен преход не се случва нашета енергетика стои на едно и също ниво и става се по-неефективна и неконкурентно способна. След няколко години цената на ел. енергия произведена от въглища заради въглеродните емисии вече ще е така, че релно тя ще бъде неизползваема на фона на цената на тази от ВЕИ която ще става се по-масова и достъпна. Тогава ние какво ще правим с нерентабилната си енергетика? Пак ще дотираме предприятия работещи на загуба само за да работят ли?
  • 15 Бам

    9 16 Отговор
    България ако иска да оцелее , трябва да си отстоява енергийната независимост. Като си запази всички ТЕЦ-ове и АЕЦ. Иначе рискува да я няма. Ние , нормалните българи не сме съгласни . Който се чувства зле да се съгласява и да загива !.!.!.

    Коментиран от #18, #30

  • 16 Хубав чувек

    21 2 Отговор
    Ама не е против като гори боклуци и трови хората.
  • 17 ГРАЖДАН

    11 15 Отговор
    Дано миньорите да дойдат в София да извадят мишките предатели от парламента.
  • 18 Напротив

    12 8 Отговор

    До коментар #15 от "Бам":

    В България ако искаме да имаме конкурентноспособна икономика трябва в спешен порядък да изведат от експлоатация всички TEЦ и ударно да се въвеждат колкото се може повече ВЕИ мощности и съвременни и ефективни системи за съхранение на енергия.
  • 19 Ихаааа

    16 1 Отговор
    Ако има нещо най, най-мръсно в тази държава е Брикел и полигона в Змейово. Всичко друго е пари!
  • 20 Притеснен гражданин

    9 0 Отговор
    Тия не ги ли търсят за едни откраднати 150 милиона евро?
    Внасяли 1.5 милиарда..изнасят поне 5
  • 21 БСП на Бунището

    12 1 Отговор
    Годината е 2010 та...Преди 12 години...И какво четем??12 години се ослушват...
    "Една наказателна процедура тече срещу България, очакваме да стартират още две - за таваните на вредни вещества, които изпускаме в атмосферата, и за фините прахови частици. Това съобщи днес зам.-министърът на околната среда и водите (МОСВ) Евдокия Манева, която участва в кръгла маса за бъдещето на енергийния сектор и възможностите за запазване на съществуващите мощности в топлоенергетиката и въгледобива, организирана от КТ "Подкрепа".Страната ни вече е на финала на наказателна процедура за въздуха и предстои да влезем в съда, като след произнасянето му следват всекидневни санкции, докато нарушението не се отстрани. По информация на министър Манева санкцията по аналогични случаи е 50 хил. евро на ден.Наказателната процедура за таваните на вредните вещества, изпускани в атмосферата, зависи от отговора, който България е дала на подробното писмо на ЕС за пълна информация за състоянието на нашите топлоелектрически централи. Зам.-министърът обясни, че с Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) се обсъждат всички "за" и "против" затварянето на пет ТЕЦ-а от 2012 г. Проведени са срещи с представители на всички централи и са изготвени графици, по които те трябва да въведат производствата си в екологичните норми на ЕС.Двата ТЕЦ-а, които нямат намерение да се постараят да изпълнят европейските изисквания в срок, са ТЕЦ-Перник и ТЕЦ "Брикел" - двата основни замърсителя..

    Коментиран от #31

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Финансова криза

    0 4 Отговор
    Аз ще гласувам за дпс
  • 24 добре си спомням времето

    7 0 Отговор
    когато Министъра на Енергетиката се бе засилил да прави ветрогенераторен парк и енергомутрите му казаха да си гледа работата, че ще стъпи на криво.
  • 25 Матей преображенски

    7 11 Отговор
    Видяхте ли каква я свърши мижитурката денков ,зад когото стърчат свинските уши на мартен?Те ти булка спасов ден!Такова бастисване на цял отрасъл е имало от началото на дивия капитализъм и шоковата терапия,и сега правят афтър-шокове,без логична причина,без обосновка,просто по нареждане отвън,така един ден ще закрият държавата и ще рекат,ми какво да направим,заповед от ес не се обсъжда.

    Коментиран от #26

  • 26 на кой отрасъл?

    7 3 Отговор

    До коментар #25 от "Матей преображенски":

    Чух че и оръжейниците излизат на протести. Това вече вони на политическа поръчка платена с много пари. Все пак избори идват.

    Коментиран от #29

  • 27 Някоя

    14 0 Отговор
    На 31.03.2023 г.загина жена, някой, нещо пое ли отговорност? Условията на труд подобриха ли се, или тя си е виновна? Отиваш на работа и не се прибираш. Как е спите ли добре? Защото близките,я чакат все още да се върне. Дано затворят Брикел - завинаги, защото това не е предприятие,а един концлагер...
  • 28 Анализатор

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "ПРИПОМНЯНЕ":

    Това е така, по отношение на ТЕЦ - 2 и двете американски централи, но въобще не важи за ТЕЦ-а но Ковачки - Брикел!!!
    Нищо не е мръднало от соца, само имитация на дейности и замърсяване на околната среда.
    За сметка на това колосални печалби за собственика.
  • 29 Така, така

    6 4 Отговор

    До коментар #26 от "на кой отрасъл?":

    Те сигурно ще протестират да се спре износа муниции за Украйна, че им се налага и да работят много, а искат, като наглите хрантутници на държавна издръжка от мините и тецовете. Къде по-лесно е да спиш на работа, а да ти плащат заплата за това, а в почивните дни между смените да си изкарваш по нещо отгоре на частно тук там. Но както са казали хората: “Не е луд този, който яде баницата, а този който му я дава”.
  • 30 Пешо

    10 3 Отговор

    До коментар #15 от "Бам":

    Умнико умен по цялата глава, та нали не Денков е потърпевш от блокадите /пука му на тоя мишок/, а всички ние, които пътуваме. Рекетът на тия така наречени енергетици, е спрямо всички нас. Всеки друг в тази държава може да бъде съкратен или уволнен още утре, и дори да не получи последната си заплата. А тия мамени синковци, рекетьори не им харесвали 36 заплати. Ама аз не съм съгласен и стотинка от моите данъци да отива в техните джобове. Ама Денков, за да спаси дупето си, раздава на поразия моите и вашите пари, взети насилствено под формата на данъци.
  • 31 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "БСП на Бунището":

    Глупости пишеш......Няма изискване за екологичните норми...Ултимативно ни е поставено искането за 40% снижение на емисиите, независимо колко големи са..........Някой политик, профан в енергетиката, трябва най-сетне да си плати за "грешката".Това с приемането на 40% снижение на енергопроизводството от ТЕЦ и от там на емисиите е автогол...Трябваше да са меродавни ПДК (пределно допустимите концентрации) на вредните газове и праховите частици....

    Коментиран от #33, #34

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Абе

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    И без никакъв план още тази година ще затвори единия частен ТЕЦ, а другия догодина защото тогава им изтичат дългосрочните преференциални договори с клауза държавния фонд да им плаща въглеродните емисии и чисто икономически нямат изгода да работят повече. Само със затварянето на тези мощности целевата цел от 40% ще е преизпълнена още след 2026, защото те двата формират намаление от 50%. Целия шантаж е в момента за да може държавата да и гарантира на наглеците от загиващата и нерентабилна въглищна индустрия, че ще им дотира неефективното и загиващо и не нужно вече производство, което трови всички жилещи около него и което обича България никога да няма конкурентноспособна икономика с всички последствия от това за населението на цялата страна. Всичко е
    само защото са свикнали и искат да продължават да се правят, че работят както по времето на социалистическо, но да вземат високи заплати като за съвременното време.Тази свърши и повече няма да бъде.Ако им се подадат на шантажа от правителството ще почнат анти протести за закриване на всички ТЕЦ и шанс за развитие на страната без да се мисли само за някакво малцинство от кърлежи за, което трябва да плащат всички хора чрез данайците си или цената електроенергията, за може то да е щастливо и доволно и да не си смени местоработата, а да кара постарому .

    Коментиран от #40

  • 35 инж. Ганчо Илков

    4 0 Отговор
    Този Шеф отдавна е Преквалифициран. Собственик е на Търговска Фирма. Един от Проблемите след 10.11.1989 година, е че големи Производствени Обекти бяха Харизани (Приватизирани) от Функционално Неграмотни Олигарси, които нямаха и нямат Елементарни познания за Пазарната Икономика. Те си карат както си го знаят при Комунизма, а при Зор принуждават Работниците и Синдикатите които поддържат с Дарения, чрез Протести и Рекет, Правителството да им намали Загубите. На Практика чрез тези необосновани Протести се показва: Сивата Икономика, Корупцията, Олигархията и Интелекта на Политиците.
  • 36 Физиономиста

    4 0 Отговор
    Боже! Какво интелигентно излъчване има този Ягослав. А като гориха боклуците и ни тровиха децата, не го давахте по телевизията тоя нахурник.
    ЗАКРИВАЙ тая гняс
  • 37 между_другото

    1 1 Отговор
    Ядрената енергетика е алтернативата на ТЕЦ-овете.

    Коментиран от #38

  • 38 По-добрата и изгодна

    2 4 Отговор

    До коментар #37 от "между_другото":

    Алтернатива е повече ВЕИ мощности и съвременни и ефективни системи за съхранение на енергия.

    Коментиран от #39

  • 39 ха ха

    1 2 Отговор

    До коментар #38 от "По-добрата и изгодна":

    Още не са ги изобретили.

    Коментиран от #41

  • 40 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 2 Отговор

    До коментар #34 от "Абе":

    ТЕЦовете oтдaвнa нямaт нищo oбщo cъc coцa. В мoмeнтa са нaпълнo aвтoмaтизирaни и кoмпютeризирaни прeдприятия. През "прехода" в тях ce извърши планова мaщaбнa мoдeрнизaция с цената на стотици милиони. Дoкaтo някoи cтaчкувaхa, cкaчaхa пo митинги и прeливaхa oт пуcтo в прaзнo, в ТЕЦовете ce грaдeшe eжeднeвнo, въпрeки cтoпaнcкaтa рaзрухa нa "прeхoдa".
    Копи-пейст: "Това с приемането на 40% снижение на енергопроизводството от ТЕЦ и от там на емисиите е автогол...Трябваше да са меродавни ПДК (пределно допустимите концентрации) на вредните газове и праховите частици...." И го научи правописа, след като си реши да ръсиш мъдрости.

    Коментиран от #42

  • 41 Да ама са изобретени

    2 4 Отговор

    До коментар #39 от "ха ха":

    Едното се казва ПАВЕЦ и даже имаме един, за разширението на, който даже има идейни проекти.
    Другото е електролиза на вода и генериране и складира на зелен водород.
    Въпроса е какво правим ние и по-скоро защо не правим нищо докато другите правят?

    Коментиран от #43

  • 42 Да, бе да

    3 2 Отговор

    До коментар #40 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Вземи отиди в Брикел и виж какво се модернизирало и тогава се изказвай. В момента положението е много по-зле от времето от преди 1990г. Просто едвам крета и всичко се кърпи както падне само кражбата от държава да продължава на мах.
  • 43 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 2 Отговор

    До коментар #41 от "Да ама са изобретени":

    ..........главчо, ПАВЕЦ има к.п.д. около 35%, поради особеностите на турбина-помпа........., а при електролизата на вода, цикълът е с още по-ниско к. п. д..

    Коментиран от #44

  • 44 Да ама са изобретени

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Когато електроенергия е произведена само от ВЕИ и то в моментите на пиково свръх производство когато моментната и борсова цена приема близки до нулата или даже отрицателни цени не е никакв проблем дори и да е 35% КПД при ПАВЕЦ защото тази енергия в този момент се явява практически излишна и почети безплатна като отпадъчен продукт. Отделна тема е че при използване на водорода при определени технологични решения се постигат даже изключително високо КПД съизмеримо, че даже и по-високо от това на зареждаема батерия особено ако се използва и когенерационно производство на топлоенергия за топлоснабдяване

    Коментиран от #45

  • 45 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #44 от "Да ама са изобретени":

    Спри с "журналистическите репортажи" По-голяма глупост от това, чрез ВЕИ да захранваш ПАВЕЦ, не бях чел, може би това, да сравняваш използването на водород от електролиза с батериите я надминава ...ПАВЕЦът е рентабилен поради съвсем други фактори..., а водородните технологии са скъпа приумица на еколози като Грета...

    Коментиран от #46, #47, #49

  • 46 ИМПЕРИАЛИСТ

    2 1 Отговор

    До коментар #45 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Простичко казано: Ако нямаш базови централи, като ТЕЦ, ТФЕЦ и АЕЦ, ти просто нямаш енергийна система, с подвърхови и върхови мощности може само да я регулираш при нужда и НИЩО ПОВЕЧЕ! Дано не Ви надценявам и разбирате написаното.........

    Коментиран от #48

  • 47 Да ама са изобретени

    0 1 Отговор

    До коментар #45 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Кое е глупост електроенергия която е почети безплатна се акумулира в ПАВЕЦ и се отдава после макар и с големи загуби, но в моменти когато цената не в проценти по висока а в пъти. Техническото КПД може да изглежда малко и да кажеш, че не си струва, но я сметни еквивалентното “икономическо КПД”. Точно защото е много ефективно като цялостен процес в монета изкуствено се саботира работата на нашия ПАВЕЦ като се удължава процедурно ремонта. Причината е да може да се гарантира работа на държавния ТЕЦ. С наличните в момента инсталирани в нашата страна ВЕИ мощности и работещ напълно ПАВЕЦ Чаира всичките ТЕЦ стават напълно излишни за поне 7-8 месеца от година.
  • 48 Да ама са изобретени

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Концепцията за базова мощ е от миналия век, сега вече не са необходими такива, а само максимално пиково свръх производство и системи за съхраняване на излишната но генерирана електроенергия.
    При ВЕИ и развити и навлезли масово системи за съхраняване на произведената електроенергия идеята е ВЕИ да работи винаги пиково с огромно свръхпроизводство и регулируема консумация на системите за съхранение на излишната енергия.Това пак си е енергийна система която се управлява аналогично, но не чрез регулиране на генерираното количество електроенергия, а на регулиране на консумираната електроенергия така, че винаги да се усвоява максималната възможна енергия от ВЕИ.Просто концепцията става друга и се преследват други цели, но системата си остава.
    Това което беше не възможно до преди 20 години днес е не само възможно, а се случва релно другаде по света. Но тук при нас някои “големи” енергийни експерти си повтарят само това което е пишело в учебниците когато са завършели своето образование и си въобразяват, че могат да спрат прогреса и развитието, защото така им е изгодно. Заради такива ние изоставаме и ставаме все по не конкретноспособни докато другите се развиват.
  • 49 Да ама са изобретени

    0 2 Отговор

    До коментар #45 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Водородните технологии не са приумица, а са бъдещето и то не далечното, съвсем близкото. Точно водорода беше липсващото звено което да направи пълния ВЕИ преход технически възможен. И точно водородната индустрия ще е катализиращия фактор, който ще предизвика бурната и пълната ВЕИ революция. Водорода вече навлиза и то масово това няма как да бъде спряно. Той вече става икономически изгодна алтернатива. Не са виновни еколозите или активистите като спомената Грета, прогреса не може да бъде спрян просто може да бъде забавен, но не и спрян колкото и опити да се правят. Ако водорода беше просто някаква приумица богати петролни страни от близкия изток нямаше да инвестират ударно във ВЕИ и производство и експорт на зелен водород, а щяха да си продължават само да добиват подават петрола без да хвърлят парите си за нищо. Ама явно за разлика от други те много на време са осъзнали на къде отиват нещата и знаят, че не се ли приспособят към променящата се реалност, че спрат да мога да имат приходи от износ в бъдеше, аз тях това значи да престанат и да съществуват в настоящия си вид.

    Коментиран от #52

  • 50 Христозов

    2 0 Отговор
    А беше само един прост, прост снабдител, доставчик и склададжия!!!
    Христозов - стар кадър на ТЕЦ Първа Комсомолска и Брикел!
  • 51 резервист

    0 0 Отговор
    Хората искат конкретни решения в обозримо бъдеще. Дайте да дадем е девиз от миналото. Или не? Вчера МС публикува териториалните планове. А защо не го направиха по-рано? За да имат свободата да шикалкавят и да се извъртат. Борисов уж имаше готов план преди да го изритат от властта. Защо не го внесе? За това са последните неразбории във властта, избори след избори и "ала бала". За да се докопат тези 3 милиарда. Риба се лови в мътна вода. А бедните? Да го духат бедните!
  • 52 ПРИПОМНЯНЕ

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Да ама са изобретени":

    “Напред към сияйните върхове на социализЪма и комунизЪма другарки и другари”
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове