Last news in Fakti

2 Октомври, 2023 19:11 4 605 29

Драгомир Стойнев разкри кой е писал териториалните планове

  • драгомир стойнев-
  • енергитици-
  • миньори

Резултатът е пълен хаос, посочи депутатът от БСП

Драгомир Стойнев разкри кой е писал териториалните планове - 1
Снимка: бТВ

Липсата на диалог и комуникация от правителството доведе до това състояние, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ депутатът от БСП и бивш министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев по повод протеста на миньори и енергетици.

Без въглищните централи зимата не можем да оцелеем. Тук не става въпроса за цена. Досега трябваше да се убеди ЕК, че трябва да има механизъм за компенсиране и да запазим въглищните си централи. Но днес държавата е блокирана, а управляващите са тотално неадекватни. На европейските ни партньори може да се обясни, че с оглед сигурността на енергийната ни система не могат да се предприемат такива резки движения. Трябва да се планира бъдещето не само на сегашното, но и на бъдещите поколения, каза още Драгомир Стойнев.

Досега всичко се правеше тихомълком с Европейската комисия, не се даваше информация какво се случва и накрая чашата преля, заяви Стойнев.

Големият въпрос е, че без въглищните централи не можем да имаме сигурност и устойчивост на българската енергетика. Въглеродните емисии се превърнаха във финансови инструменти. Това е голямата грешка на ЕК и тези инструменти трябва да бъдат коригирани, отбеляза социалистът.

Териториалните планове са поредният случай, при който правителството абдикира от своята отговорност. Те не са писани от правителството, а от консултантски фирми, избрани чрез конкурс. Това е недопустимо, това е работа на правителството. Консултанти са писали териториалните планове - резултатът е пълен хаос, никой не знае какво се случва. Това е безхаберие от страна на управляващите, подчерта бившият енергиен министър.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 65 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хайде холам

    38 48 Отговор
    Точно ти ли баце почна да разбираш от енергетика... Р.Овч добре ли печели... Как е Импексовата... много поздрави на Кадиевата жена...
  • 2 Град Симитли

    94 11 Отговор
    АЕЦа затриха, че един кюмюр ще им се опре?!
    Йесс, Сър!

    Коментиран от #13, #26

  • 3 Факт

    37 0 Отговор
    Забранени са коментарите.
  • 4 Матей преображенски

    44 8 Отговор
    Бе тия са много потайни заговорници,за какъв диалог говориш.Ако бяха почнали да обсъждат и да искат мнението на всички заитересовани,все едно да се поставят в подчинено положение,а правителството иска да си наложи волята и да постави миньорите при свършен факт.Какво трябва да направят тогава,да вдигнат бунт ли,метеж?Денковци имат късмет ,че тая гешефтура се разсмърдя на определен етап,макар че не са склонни да отстъпят,а се опитват дъ лъжат,имало още 15г,подлъгват с пари,та някои глупаци да поведат хорото и да се съгласят на съкращение.И да се получи разнобой,работниците и служителите да се разделят на разни фракции и по-лесно да бъдат изхвърлени на борсата,на партиди.
  • 5 Няма

    16 25 Отговор
    По лошо специалист комунист,кажете на кого са централите и ще се разбере всичко
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Козяк

    35 8 Отговор
    Галя Прокопиева писа плана за унищожението на България
  • 8 Волнонаемен

    3 0 Отговор
    Хайде увеличение.
  • 9 Киро Факиро

    19 2 Отговор
    Ми ко да прайм кат не моем да пишем на балгарски.
  • 10 Е стига де

    14 21 Отговор
    Само тоя да не ми дава оценки. Разбираме, че трябва да оправдае изцепките на госпожата, но точно тоя изобщо не разбира от тая материя а и от много други.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Стойнев е прав! В правителството няма

    37 5 Отговор
    Грамотен Енергетик, който да разбира, какво са писали тея консултански фирми! Писали са, това, което са искали да прочетат, Чиновниците в Брюксел!! Хаус по Борисовски!! Той подклажда Огъня и после отивада гаси"хауса" за сметка на ПП и ДБ!! Бойко, се спотайва, но "Играе" курвачката на партньорите от Сглобката!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Честита нова година

    9 3 Отговор
    Да продължават да работят още 100 години.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 байгън с колелото

    23 1 Отговор
    И той /хайде холам / щото повредиха Павец чаира не се знае кой ще спре веца на бащата на Валентин Златев уж нарочно както спряха 1 2 3 и 4 блок на АЕЦ щото е строена за руско гориво ще блокира и ще ни върнат на свещи тия пр---и евроатлантици в затвора или народен съд БЪЛГАРИНО СЪБУДИ СЕ И СЕ ОСВОБОДИ ОТ ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ
  • 18 Експертът от червените

    9 9 Отговор
    Стойнев вие сте ясни
    Всичките сте милионери благодарение на енергетиката..лукойл..само че няма как да продължавате така просто
    Подписвали сте навремето договори с идеята ден да мине друг да дойде..сега настъпи часа в който тия договори трябва да се изпълняват и изведнъж никой не знае нищо така ли?..плюхте по американските централи сега ги обичаме всичките..понеже сте бавни в главите досега вместо да лежите на ухото че всичко ще стои както си е трябваше да сте измислили какво ще следва..обаче на вас ви е лесно да си прибирате мръсните пари и да не правите нищо
  • 19 Коалиция Ала-Бала

    20 2 Отговор
    Ние продаваме и унищожаваме България на парче в името на евроатлантизма, фашизма и дебилизма!!
  • 20 Имало още за крадене казаха

    3 10 Отговор
    Другарите от БСП на кого ги разправят тия??
    Повечето от протестиращите както са с първа категория труд за тия 15 години ще са пенсионери..ясно е че мутрите на които са дадени тия предприятия да ги крадат искат да делят сега и европейските пари..другото всичкото е бла бла

    Коментиран от #23

  • 21 Майора

    6 9 Отговор
    Драго газта пак се изказа неподготвен! И той , както и жената на Кадиев,Р.Овч. и дрги во главе с Импексова си ледате интереса и нищо не ви интересува!
  • 22 Борисов праните гащи

    6 1 Отговор
    ...днес говорих със сенатор Маккейн, няма да строим АЕЦ Белене !
  • 23 именно

    7 0 Отговор

    До коментар #20 от "Имало още за крадене казаха":

    заради далаверата се случи Сглобката. Тия дето ги плюеш не са във властта от 10 години - нито ножа е в тях, нито хляба.

    Коментиран от #24

  • 24 Не е точно така

    4 4 Отговор

    До коментар #23 от "именно":

    Другарката Йотова беше в европарламента като подписвахте зелената сделка..тогава гласове не се чуваха никакви
  • 25 Стиилииян

    2 6 Отговор
    Пелтекът се. Изсрса на метеното.
    Проруската партия се подчини на Митрофанова.
    Бспето е за боклука
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Гост

    5 0 Отговор
    Не разбрахте ли, че новите ви партньори ви искат със смъкнати га щи, дори и през зимата? Само така ще им докажете, че сте достойни членове на алианса.
  • 28 Време е вече

    3 0 Отговор
    Да паднат глави. Глупави гащници, ще ревете. Ще бъде късно. Така е след като десетилетия избирате негодници да ви лъжат.
  • 29 ганю

    1 0 Отговор
    ами писала ги е оная работа на майката на Бою
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове