Last news in Fakti

5 Октомври, 2023 18:32 1 800 51

Хекимян с първо интервю в bTV: Работата за София не трябва да спира. Имаше опити за „дърпане на ръчната спирачка“

  • антон хекимян-
  • интервю-
  • бтв-
  • работа-
  • софия-
  • ръчна спирачка

"Сред номинациите на структурите са били и имената на други журналисти. Аз не съм партиен член, не обмислям това“, коментира още Хекимян

Хекимян с първо интервю в bTV: Работата за София не трябва да спира. Имаше опити за „дърпане на ръчната спирачка“ - 1
Снимка: bTV

Аз не виждам съмнение, което трябва да отхвърля. До момента, в който съм изпълнявал длъжността директор на „Новини, актуални предавания и спорт“ и в момента, в който съм приел кандидатурата, отношенията ни с bTV са приключили много бързо“.

Това каза в предаването „Лице в лице“ кандидатът за кмет на София от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян.

„bTV е бил мой втори роден дом. Докато съм работил като репортер, водещ и мениджър съм работил с ясната мисъл, че не искам по никакъв начин да има репутационна щета. Работил съм винаги, за да защитавам доброто име на телевизията“, посочи той.

„За да се почувстваш в дом, трябва да те приемат като свой. Радвам се, че за седмица и половина заедно с отбора, който работи за София, видях в очите на хората хъс за победа. Видях и приемането от тяхна страна. В мое лице ще имат защитник на техния труд. Няма защо да се лъжем – работата за София е подлагана дълго време на критика, често основателна. Не може да бъде отречено, че за София беше направено много“, коментира кандидатът за кмет от ГЕРБ-СДС.

„Аз съм номиниран. Господин Борисов най-правилно и точно може да отговори на въпроса за структурите. Аз не искам да изпадам в детайли от кухните. Сред номинациите на структурите са били и имената на други журналисти. Аз не съм партиен член, не обмислям това“.

„Други журналисти, които са получили подкрепа от структурите, означава едно – хората в партията виждат в хората като нас, които се занимаваме с обществени дейности, личности, които могат да свършат работа за града. Това е много важно“, коментира Хекимян.

„Периодът след предложението беше кратък. Не е обмисляно нито седмици, нито месеци. Много кратко беше времето, в което аз трябваше да взема решение. Исках да го направя, защото исках да работя за София – мястото, на което съм изградил живота и кариерата си. Има моменти в живота на човек, в които трябва да се вземе решение и да се поеме отговорност. Залогът на тази кампания е голям. Залогът да не бъде дръпната ръчната спирачка и да не се развива градът. Има хора и партии, които са задраскали от бюджета на София проекти, свързани с метрото за 200 милиона лева. Задраскали са проекти за ВиК на София“.

„Обикалял съм страната през тези месеци и като журналист хората са идвали при мен и са ми казвали – какво се случи, нали трябваше да има друга политика и нов морал? Знаете ли колко хора са разочаровани? Няма нов морал, има етика и принципи, които трябва да бъдат спазвани“, посочи той.

„Програмата, която се работи в Столичната община и през тази седмица и половина разказвам на хората по време на нашите срещи, е програма, която е заложена, по нея се работи и продължава да се работи. Работата за София не трябва да спира. Имаше няколко опита за „дърпане на ръчната спирачка“. Ние не искаме работата за София да спре. Това може да се случи, ако гласоподавателите ни гласуват доверие. Те могат да направят своята преценка какво е свършено за София и какво не. Разходете из София, из кварталите и вижте какво е направено и изградено“.

„Когато започва всеки един ремонт, ние ще искаме в този ремонт от началото до края, да има стандарти и да се спазват“, подчерта Хекимян.

Ремонтът на ул. „Шишман“

„Ремонтът се превърна в хит, но когато се въведат стандартите, това ще означава и край на „ремонт на ремонта“. Йорданка Фандъкова все още е кмет на София. Казусът с въпросната улица се повдига неведнъж. Смятам, че с екипа, който стои зад мен, подобни казуси могат да бъдат избегнати. Със сигурност има кусури. Ако се вгледаме във всяка една плочка, може да видим нещо, което няма да ни хареса. Нека погледнем голямата картина“

Удължаване на концесията на „Софийска вода“

„Делата са достатъчно ясни и категорични, за да може този подпис да може да бъде положен и да може да се пристъпи към изпълнение. Делата показаха по какъв трябва да се поеме, да ще подпиша“

Сметосъбирането и чистотата на улицата

„Много неща могат да бъдат направени с чистотата. Нашите идеи са свързани с това да подобрим чистотата и начина, по който софиянци я приемат. Ако ние спазваме стандартите и знаем как трябва да изгледа едно кошче за боклук, кога трябва да бъде почистено, всички тези въпроси ще отпаднат“

„Ще разчитам на софиянци да се доверят на екипа зад мен. Ще направим всичко възможно, ако се спазват процедурите и получим гаранция, че София ще се чисти още по-добре, този договор да бъде подписан“

„Казусът със завода за отпадъци е приключен. Помните ли балите с боклук? Аз съм бил по време на скандалите с балите и в момента знаем, че там има гора. Нашата работа е да продължим започнатите дейности“

Канализацията на София

„Най-лесно е да се дават срокове и обещания преди изброи и след това да не се изпълняват. В Драгалевци тече този ремонт с канализацията. Парите, които бяха изтеглени от бюджета на София, за да не случи канализацията в северните части, ще намерим средства те да се случат. Не се ангажираме със срок, но в следващия мандат това е реален проблем, който може да се бъде решен“

„Не искам отново да кажа, че съм най-големият критик. Колегите от всички медии са съсредоточени в проблемите на София. Отразявали са ги години наред и са ги показвали в ефир. Искам да ходя по добри тротоари. Не искам, когато ходя по тротоара, обувките ми да бъдат кални“

„Топлофикация София“

„Важно е в столицата да има енергийна независимост. Реновиране и модернизация на мощностите на „Топлофикация София“ може да се случи. Инфраструктурата ѝ трябва да остане общинска или държавна и не трябва да се стига до приватизация. Ще разчитаме и на помощ от държавата“, каза още кандидатът за кмет.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тиква

    47 1 Отговор
    Малката Сю с първо Интервю! Браво………
  • 2 Aлфа Вълкът

    36 2 Отговор
    Не го ли питаха за Тунджай?
    Аз като проверих в нета, то още преди 6г пишело
    какъв палавник е, нали имаше един дето напусна
    БТВ защото не го повишиха като водещ във вечерните новини. Е той също му е бил любовник преди 6г.

    Коментиран от #17

  • 3 Софиянец

    42 0 Отговор
    Повече от същата селения и простотия - благодаря
  • 4 бачо

    40 0 Отговор
    Интересно с половинката ли ще управляват ? една такава малко брадата европейски ценности голям майтап ще е шопите да си го изберат
  • 5 Шрек

    33 1 Отговор
    Ще нанесе повече вреди от обществените поръчки отколкото ползи за софиянци .
  • 6 Пешка

    38 2 Отговор
    Този ще е пешка в ръцете на крадливия кукловод Бойко, всичките схеми на Бойко са за кражби, той е един алчняр и тази болест няма спиране.
  • 7 Миризлив пор

    9 32 Отговор
    Щом умнокрасивите жълтопаветници реват и само се вадят компромати явно момчето е кадърно!
  • 8 Абе ,

    28 0 Отговор
    я се скрий бе и си посипи главата с пепел!
  • 9 Баба ти

    35 2 Отговор
    Хекимчо, това ще ти е последния розов сън. Оттук нататък ще имаш кошмари. Не че София ме интересува, но усещането ми е, че за теб тя няма да ридае.
  • 10 хмм

    32 2 Отговор
    Това арменско тарикатче търси големия удар в кметството.
  • 11 Страшни сме

    36 1 Отговор
    Все по-големи недоразумения избираме
    Ако изберем и сега тозипомияр, то ние си заслужаваме орисията докато свят светува.
  • 12 еийаки

    29 0 Отговор
    Ятака в телявизията на Посолството, дето 12 г. подкрепяше простия пожарникар да краде и лъже българите, днеска ни обяснява колко е независим месир. За добре свършена работа по опазването на крадците от ГЕРБ сега му дават възможност да кандидатства да живее на гърба на софиянци. Връщат си услуги крадците. А как не го е срам тоя ге йзер да си показва арменската нахална муцуна за кмет? То тука не е Ереван бре Хъкманян. Да си вземаш турския манекен и да се махате от очите ни. Нахалник гнусен.
  • 13 Изгуби ме

    17 0 Отговор
    Разходите за общината, печалбата за концесионера. Голяма загуба за града е концесията със Софийска вода.
  • 14 1302

    30 1 Отговор
    Срам! Срам! Срам! И позор!
  • 15 Град Симитли

    21 0 Отговор
    ".... Казусът със завода за отпадъци е приключен. Помните ли балите с боклук?..."
    ..... Помним.
    ...... Кмет беше дебелото ти Баце!
  • 16 Филип

    23 2 Отговор
    ЗАКОНА ТРЯБВА ДА КАЗВА ЧОВЕК БЕЗ СЕМЕЙСТВО НЕ ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВА НЕЗАВИСИМО КОЙ Е
  • 17 Предизборно

    17 2 Отговор

    До коментар #2 от "Aлфа Вълкът":

    Отваряне на минералните бани и всеки петък Прайд, после баня...............
  • 18 Светлина

    31 1 Отговор
    По-срамно интервю от това не съм гледала. Наистина срам за ГЕРБ, срам за БТВ, срам за Хекимян. Наистина няма да разбера човек, който ще си даде гласа за това нещо.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Макето

    14 2 Отговор
    Поредното доказателство, че няма качествен материал в България. Навремето са си внесли македонци, да ги управляват(справка в нета), сега Паси-та, Агайн-и, Лорер-и, Хекимян-и, абе жива трагедия. “Най-добре да дойдат танковете” ха-ха… крилата фраза от Петър Младенов, ама тогава имаше танкове, сега има скъпи украински лимозини…
  • 21 Кикимян

    26 1 Отговор
    правеше лошо впечатление като журналист. Никога не слушаше гостите си и повтаряше това, което му диктуваха в слушалката. Явно таз крава е ялова. А това интервю беше пълен фарс. Човек без визия кмет ще става. Достигнал е нивото си на некомпетентност.
  • 22 така така

    14 1 Отговор
    Работата по София не трябва да спира, но друг ще я върши.. хекемян.. и онова ДС-арче също трябва да знае че друг ще я вършее СОфията.
  • 23 Роки

    20 0 Отговор
    Този е пидер, сър!
  • 24 ИЗБИРАТЕЛ

    21 1 Отговор
    Искам да гласувам за хетеросексуален. Дали има???
  • 25 рачко пръдлето

    15 0 Отговор
    Пед...ла си е Пед...л!
  • 26 с очила не си по-умен

    12 1 Отговор
    Коя работа не трябва да спира бе , ниско платен Ян Бибиян ? Да се строи ненормално и безразборно но за сметка на това изключително некачествено ? За последните 30 години къде точно се направи нещо полезно , разумно и качествено ? Седи си у поръчковата платена телевизийка и си задавай предварително написаните въпроси ГЕРБЕрастче недоКлатено
  • 27 Бибитко

    12 3 Отговор
    Платените социолози вече предричат балотаж между Терзиев и Хекимян. Явно Борисов, ПП и ДБ вече са подготвили фалшификация на изборите, както бе направено при осигуряването на четвърти мандат на госпожа " ремонт на ремонта" Фандъкова.
  • 28 много зле

    15 0 Отговор
    Много е пошла модата да се инсталират такива като този на изключително важни и отговорни постове . Той е некомпетентен и капацитета не му позволява повече развитие . Това което виждате е предела му .
  • 29 По рано

    18 0 Отговор
    на такива им казвахме - гола вода. Той и за директор на новините не ставаше, а сега пък хептен.
  • 30 АНАЛИЗ

    15 0 Отговор
    НЕЧИСТОПЛЪТЕН
  • 31 Ха ха ха

    14 0 Отговор
    Цеца хамстера се държа отвратително с бившия си шеф. Отмъщението на копчето!

    Коментиран от #39

  • 32 Искате

    6 0 Отговор
    Ке ки мян !
  • 33 Дано Светлите да победят Рогатия!

    13 0 Отговор
    Хекимян, братята Меликови и много други подобни заемат постове, за които нямат необходимата компетентност. Но са там, защото зловещото лоби на седемцветната дъга ги подккрепя. Това е много, много сериозно бедствие за съвременния свят, но Рогатият стои зад тях и ги крепи. Дано Господ да надделее в тази битка!
  • 34 ........

    10 0 Отговор
    Личи си,че МекиМен е добре запознат с ръчните и педалите хаха.

    Коментиран от #48

  • 35 Стоян

    10 0 Отговор
    ГЕРБ и БТВ с обща кандидатура за кмет на София.На следващите избори и партия БТВ
  • 36 Кококо

    8 0 Отговор
    Заминавай си селянче просто от където си..София няма нужда от женски органи..
  • 37 Пипи

    8 0 Отговор
    Тонка ти дърпаш ли ръчната на Моамед или само я цункаш?
  • 38 Турчин

    6 0 Отговор
    Днес в съвременния турски език лекар се нарича доктор. В османотурския лекар не се е наричал доктор а Хеким. Ако сте с фамилия Хекимоглу значи сте дете на лекар. На арменски е същото само че не завършва с Оглу а с Ян. Хекимян. Като Сабунджиян (потомък на търговец на сапун), Кереметчиян (потомък на производител на Керемиди) и т.нт.

    Това нали само за информация. Иначе сега това момче (вече на 40) аз не вярвам, че ще стане Мухтар на София ама и Газетеджи - журналист няма да стане повече. Добре му плащаха в БТВ ама той иска повече. Сега ще загуби всичко. Е, може по някоя кабеларка да води предаване. Гладен няма да остане ама..бил независим журналист ама изведнъж за няколко часа станал кандидат на ГЕРБ. Много пошло. Много евтино. Така и не разбраха, че който се заиграва с Бойко добро не го чака.
  • 39 Пъпеша

    5 0 Отговор

    До коментар #31 от "Ха ха ха":

    Не е хамстер, а сурикатче.
  • 40 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 0 Отговор
    "Гола вода" си мойто момче!
  • 41 Бивш гербаджия

    9 1 Отговор
    ега си работата, само такъв кмет не сме избирали. Вярно, казва мутрака "магаре да сложа пак ще го изберете". При 85% дебилно население и 60% зависими калинки и подлоги в София, назначени в гербавата администрация, няма начин да не избереме кмет с розови пликчета. Честито на Софиянци!!!
  • 42 Перо

    8 0 Отговор
    Какъв кмет може да се получи от един агитатор и пропагандатор на тиквата? Нито опит, нито образование за бранша! До сега е бил провинциален усвоител на пари от чичко Шорош и плямпало на тиквата, сега се явява строителен инженер, архитект, инженер по В и К и Топлофикация, озеленител, специалист по околна среда, електроинженер, икономист или някакъв друг, полезен за столичната община и хората!
  • 43 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    7 0 Отговор
    Защо спестихте въпросите на Цветанка Ризова? Това е от Лице в лице! Защо скрихте унищожителната критика, която му дръпна Цветанка Ризова? Аз гледах предаването. Не можете да скриете излагацията на Хекимян, как се оправдаваше, че се е подложил на ГЕРБ!
  • 44 Бегай !

    4 0 Отговор
    Жалък тип,алчен и нагъл ! Като всички арменци.
  • 45 Жалка картинка

    5 0 Отговор
    Гледах му първото интервю. Видях един послушен и некомпетентен младеж, който не знам по каква причина е накаран да се кандидатира за кмет. Разбра се че ще изпълнява заповеди на Бойко и Пеевски. И ще изпълнява функцията бушон на мафията.
  • 46 Анонимен

    0 2 Отговор
    Има благородна физиономия, не отблъскваща Тони Хекимян.
  • 47 Толкова

    3 1 Отговор
    Толкова си смешен.Никой не те възприема сериозно,подлизурко.Даже си ограничен интелектуално.Ти нареждаше Тиквата да го дават при всяко отваряне на гадната му уста и в събота и в неделя.Вбесяваше ни това натягане и само от тоалетната нямаше репортажи за"господин Борисов" на всяко твое изречение.Отврат.Един престъпник сикаджия ще ни го представят за господин.Господин на рекет,грабежи и днеска наглеца пита къде са парите от магистралите.Ами кажи ти бе мутро и твоя Нанков??????Хекимян,гола вода си.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 пфууууу

    0 0 Отговор
    не ръчната спирачка, а педала Хекимянчо.
  • 51 А ПО ЛЕКО

    0 0 Отговор
    АРМЕНЯН СЕ Е НАЛАПАЛ С ЛОЗУНГИ..........АМА КУХИ...!!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове