Last news in Fakti

7 Октомври, 2023 05:54 2 665 34

Мая Манолова: Продават България на ангро

  • мая манолова-
  • изправи се бг-
  • прокуратура-
  • законодателство

Хващат прокуратурата здраво за шията, заяви лидерът на "Изправи се.БГ"

Мая Манолова: Продават България на ангро - 1
Снимка: БГНЕС

Лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова, която е част от обединението "Левицата!", заяви в студиото на предаването "Денят ON AIR", че действията на правителството са продажба ангро на България.

"Сглобката приема законодателство против интересите на България и гражданите. Само и само да не подкрепят българския бизнес и българските домакинства", отбеляза тя пред Bulgaria ON AIR.

"С тези конституционни промени, огромна част от тях - вредни, се постига удар срещу независимостта на съдебната система, посегателство срещу правовата държава и денационализация. Сглобката иска да конституционализира слугинажа на посолства и да измие срама от действия си през последните месеци", категорична е Мая Манолова.

По думите ѝ, пълното разделяне на ВСС на два съвета и невъзможността Пленумът да взема общи решения са вредни промени. Според Манолова има опасност да се стигне до ситуация сглобката да си избира главния прокурор за два мандата.

Управляващите живеят с мисълта, че всичко знаят, а жаждата им за контрол над съдебната система надделява, смята гостът на Ганиела Ангелова.

"Хващат здраво за шията прокуратурата през главния прокурор. Това е техният начин да си гарантират имунитет и непреследваемост. Тези хора нямат политическа легитимност да правят такива промени. Трябва да има по-широк консенсус за конституционни промени. Особено когато кръгът на промените се разширява", настоя Манолова и попита:

Кой точно е писал тези промени и коя партия ще поеме отговорност за тези промени с опасни последици?

"Връзването на ТЕЦ "Марица-изток" със свободния пазар означава убийство на българския въгледобив и енергетика. Това са действия против националния интерес, а хиляди хора ще останат без работа. Решението е връщане на териториалните планове и Денков, Василев и енергийният министър да не се връщат от Брюксел без изтеглени териториални планове", заяви Манолова.

Тя е на мнение, че следващият транш по Плана за възстановяване е свързан с близки до управляващата сглобка фирми.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Червенушка,

    36 14 Отговор
    със всеки изминат ден,изглежда все по зле. Много е кахърна,горката за бъдещето си като верен служител на сужбите😉
  • 3 Ехааа

    41 15 Отговор
    Живота й мина в бездействие залепена на гърба на народа като пиявица
  • 4 Сър Пичук

    37 11 Отговор
    Когато Главният прокурор и прокуратурата бяха независими, беше проблем, защото си правели каквото си искали. Самата Галева се бореше срещу това.
    Сега, пък проблемът е, че не са независими.
    И Галева не е единственият политически ветропоказател.
    Важното е да има какво да се плюе. Какво тук значат някакви си принципи!
  • 5 маята

    31 11 Отговор
    иска някой здраво да я хване ама вече няма

    Коментиран от #7

  • 6 Хм Хм

    23 16 Отговор
    Само Майчето не разбра, че никой няма да ни разреши да ползваме въглища, независимо дали сме в ЕС или не. Германците отварят ТЕЦ-овете, но цената на тока там покрива въглеродните емисии. А тука ако минем на свободни цени на ток от ТЕЦ цената ще е по 3 или 4 и ще има писъци и крясъци.
    Истината е, че няма стратегия за енергетиката и никога не е имало. Трябваше отдавна да има ветропаркове и батерии, трябваше да се сондира за газ. Трябваше да питаме турците как се прави енергия от термалните извори, защото ги имаме в огромно количество.
    Можеше миньорите и енергетиците вече да са преквалифицирани с предимство в новите мощности...
    Обаче трябва работа, трябва и акъл.

    Коментиран от #13

  • 7 Суха била....

    17 2 Отговор

    До коментар #5 от "маята":

    казват....от проверен и посветен майстор на спорта...

    Коментиран от #29

  • 8 хаха

    35 9 Отговор
    тая неграмотна мухла продължава да ни облива с помия от лъжи от яд, че изпадна отвсякъде и че се прецака да си напусне хубавата длъжност, която й отваряше всички врати - всичко изречено от нея е лъжа, използвайки ситуацията да приказва безнаказано! но трябва най-после да се приеме и закон за предизборните лъжи и манипулации! Да хапеш ръката, която ти дава хляба вече е патент на Мая - вечната опозиция до края на живота си
  • 9 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 16 Отговор
    Правителството не работи за Бг Наод
  • 10 Доко

    13 11 Отговор
    Не знам какво продават , но днес живея по добре от преди време, когато беше вашето време МАНОЛОВА. Работя на минимална заплата, не ходя по почивки, защото нямам тази възможност. А по рано получавах и по голяма заплата. Комунизма ни беше опорочен. А демокрацията ни в пъти повече.
  • 11 Ветеран от Протеста

    23 5 Отговор
    Ами да видим Манолова и Левицата,колко сте Легитимни .На Изборите на 2 април 2023 та година са гласували 56 500 за Левицата - 2.23,% от гласоподавателите ...Колко си Легитимна бе,Манолова,че да нареждаш кой какво да свърши???М?Така ли те обучаваха в Москва да действаш??
  • 12 Сглобката е ОПГ Българомразци!!

    6 18 Отговор
    Маргинали, зависими политици от чужди служби и посолства!! Марионетки!!

    Коментиран от #16

  • 13 ха ха

    15 3 Отговор

    До коментар #6 от "Хм Хм":

    Мислиш, че москалската пета колона щеше позволи да диверсификация ли? Нали затова Лая е по всички телевизии...

    Коментиран от #24

  • 14 дядото

    7 7 Отговор
    ти да видиш.и мая забеляза какво става в българия
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 прережи си

    8 0 Отговор

    До коментар #12 от "Сглобката е ОПГ Българомразци!!":

    гръцмуля да ти олекне
  • 17 Здрасти

    4 10 Отговор
    България умря, кой каквото иска да си мисли, въпрос на време е да изчезне от картата на света. Това е, имахме държава е, на сега държава..
  • 18 Тази

    20 2 Отговор
    Се оказа, мръсна долна руска подлога.
  • 19 и кой го казва

    20 1 Отговор
    Момичето за ескорт и обслужване на високопоставени другаре обучена на висш пилотаж в Московията говори за продажби. Ти направо се подаряваш другарко.
  • 20 Само питам

    18 2 Отговор
    Защо ни занимавате с подобни политически маргинали?
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ха ааа

    19 1 Отговор
    Нали в Москва на това те обучаваха как да се продаваш на ангро, но вече си стара и никой не те иска.
  • 24 Хм Хм

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "ха ха":

    Прав си. Значи освен работа и акъл трябват и топки.
  • 25 Майо,

    4 1 Отговор
    Казва се ангро, а не “на ангро”.
  • 26 !!!?

    12 3 Отговор
    Крепостен акт - България не се продава, защото е дарена !!!?

  • 27 Тангро

    3 1 Отговор
    "Тангро" на вече продадената 1944 год. тангро България. Не ви е и срам малко!
  • 28 ЕДГАР КЕЙСИ

    4 2 Отговор
    A TИ ПPOДАВАШ БЪЛГAPИЯ НА ........... KГБ И PУСИЯ ........ ФAKT !
  • 29 Бай Ламби

    4 1 Отговор

    До коментар #7 от "Суха била....":

    Еми тя Майчето е кът машината, изисква ласка,грижливо гледане и смазка!
  • 30 българка

    4 1 Отговор
    Представете си керван, тръгнал на път и куче, което се върти около него и не спира да лае! Но керванът не спира! Кучето не разбира, но разумен човек би трябвало да разбере, че времето му е свършило и България тръгва по своя път! А лаещи кучета винаги ще има, но пътят е ясен!
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Нов вид сделка

    1 0 Отговор
    Нов вид сделка - на ангро. Ангро - когато някой се изказва със самочувствие, но без да е много сигурен в правотата на думите си и в темата изобщо. Като че ли за Мая е казано.
  • 33 пенсионер

    1 0 Отговор
    ох горката направо да я съжелиш о т доста време няма лапачка за нея драпа със зъби и нокти отново да се добере до народната ясла защото е сладка работа но дали ще и се отдаде в следващите 20 години само господ знае така че майче терзаи
  • 34 Хмммм

    1 0 Отговор
    Мая е майка на нацията! Да се надяваме че в бъдеще тя ще управлява.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове