Last news in Fakti

9 Октомври, 2023 23:30 1 330 5

Важните новини във ФАКТИ на 09.10.2023 г.

  • бойко борисов-
  • дърво-
  • румен радев-
  • николай денков-
  • тодор тагарев-
  • полицай-
  • тома томов-
  • патрулка-
  • вот на недоверие-
  • израел-
  • трактори-
  • пожар-
  • максим делчев-
  • ек-
  • руски автомобили-
  • гърция-
  • загинал-
  • нгдек-
  • денков-
  • андрей новаков

"Искам да ми кажете - аз ли мисля грешно или ние грешим общо. Всичките пари, които съм дал, се знаят - за стадиона, за селата, за църквите. А на този господин-политолог, който ми правеше анализа по една телевизия тази сутрин, ще му кажа: "Когато тръгна с нас бюджета, имаше 12 милиона фискален резерв мазнинка. Три години - и сега сме на опашката. Дори Сърбия ни завиждаше", изтъкна лидерът на ГЕРБ

Важните новини във ФАКТИ на 09.10.2023 г. - 1
Снимка: БГНЕС

Борисов: Вотът няма да мине-това е ясно. Ако не победим, ще има сглобка във всеки град

"Злото не идва никога само. Мислехме, че войната в Украйна е най-голямата беда, но се оказа, че не е така. Ето, започна войната в Израел. Сложно е да се говори в предизборна кампания, когато има две войни. Ние бяхме солидарни и благодарение на нас се случиха нещата за военната помощ за Украйна. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, при представянето на кандидатите на партията за кметове и общински съветници в област Кюстендил, съобщават от novini.bg.

Дърво се стовари върху коли в столичния "Лозенец". По чудо няма пострадали

Огромно дърво се стовари върху автомобили в столичния квартал "Лозенец", сигнализират зрители до Нова телевизия. По чудо се размина без пострадали, но материалните щети са значителни. Хората твърдят, че много преди този случай са подавали сигнали за дървото, което се намира на метри от домовете им.

Радев: Няма пряка заплаха за националната сигурност. Ако има промяна в обстановката, съм готов да свикам КСНС

„Службите за сигурност работят усилено. В момента най-важното е да не се допуска некомпетентно вмешателство в тяхната работа и продължаване на опитите за тяхната политизация. Докладът на Националния контратерористичен център показа, че няма пряка заплаха за националната сигурност. Очаквам службите за сигурност да продължат да работят спокойно и отговорно”. Това каза президентът Румен Радев пред журналисти в Бургас, цитиран от Нова телевизия.

Денков: Аз и екипът ми се опитваме да свършим нещо полезно. Ако някой не иска да участва, може и да сбърка математиката

Аз лично не очаквам проблеми, защото би било изключителна глупост от политическа гледна точка някой да не подкрепи правителството в този момент, коментира пред журналисти министър-председателят Николай Денков по повод внесения от "Възраждане", "БСП за България" и "Има такъв народ" първи вот на недоверие към правителството, предават от БТА.

Тодор Тагарев лети до Брюксел

Министърът на отбраната на Република България Тодор Тагарев заминава на посещение в Брюксел, за да вземе участие в поредица от форуми на ЕС и НАТО, свързани с подобряване на способностите за отбрана, съобщиха от военното министерство.

Роми намушкаха полицай с нож в Казанлък

Полицай от Казанлък е откаран по спешност в болницата в Стара Загора с прободна рана в гърдите, съобщи БНР.

Тома Томов: С нападението си над Израел „Хамас“ удари и САЩ

С нападението на „Хамас“ в Израел на практика се торпилира американската политика за създаване на палестинска държава. И зад този удар на „Хамас“ по всяка вероятност стои Иран, защото Иран е велика регионална сила, която вече изстрелва спътници и се опъна на САЩ. Това сподели в ефира на bTV журналистът Тома Томов.

Николай Денков призна: Нямаме план Б за Шенген

България и Румъния очакват през месец декември да има положителна новина, във връзка с присъединяването на двете държави към Шенгенското пространство. Това стана ясно сред среща в резиденция „Евксиноград“ край Варна, домакин на която беше българският премиер Николай Денков, обобщи БНР. В нея участваха премиерите на Румъния Йон Марчел Чолаку и на Гърция Кириакос Мицотакис, зам.-председателят на ЕК Маргиритис Схинас, еврокомисарят по транспорта Адина Валян, както и министърът на енергетиката на Молдова.

Хванаха 15-годишна наркодилърка в София

15-годишно момиче е разпространявало наркотици. Това е установено при спецакция в София, която се е провела около територията на училищата, съобщи БНТ.

Антон Кутев: Този вот на недоверие е внесен, не за да бъде свалено правителството

Този вот на недоверие е внесен, не за да бъде свалено правителството, а за да се направят определени знаци.

Мартин Табаков: Новото в случая е, че от двете страни на конфликта радикалните фракции са водещи

Новото в случая е, че от двете страни на конфликта радикалните фракции са водещи.

Никола Янков: Хората с най-много и най-тежка техника управляват държавата, а не правителството

Никола Янков, финансист и бивш заместник-министър на икономиката, обясни пред БНР, че бюджетът на държавата не е пробит, въпреки данните за консолидиран дефицит от 780 милиона лева или 0.4% от прогнозния БВП. Месец по-рано той беше беше близко до балансиран.

Голям пожар пламна до кв. "Люлин"

Голям пожар гори в близост до столичния квартал "Люлин", съобщи читател на Novini.bg. Пламнали са сухи треви и храсти, съобщи novini.bg.

Максим Делчев: Засега няма бежанци от Израел в България

След изненадващите терористични атаки на организация „Хамас“ над държавата Израел, българските власти оцениха нивото на терористична заплаха към страната ни като ниско, с изключение на места като летища, гари, синагоги, туристи от държавата Израел, към които нивото на риск е повишено на жълто.

Заместник-председателят на ЕК Маргаритис Схинас подкрепи България и Румъния за Шенген

Присъединяването на България и Румъния към Шенген ще увеличи нивото на нашата колективна сигурност. Това заяви заместник-председателят на Европейската комисия (ЕК) Маргаритис Схинас, който взе участие в провелата с „Евксиноград“ тристранна среща България – Румъния – Гърция.

Гранична полиция: Само 13 руски коли са спрени на границата

Едва 13 автомобила с руска регистрация са спрени на българската граница от въвеждането на забраната за влизане в България. Това съобщи директорът на "Гранична полиция" Антон Златанов пред "Нова телевизия".

Кириакос Мицотакис: Атина, София и Букурещ имат общи позиции по актуални теми ВИДЕО

Атина, София и Букурещ посрещат всички актуални теми с общи позиции, заяви министър-председателят на Гърция Кириакос Мицотакис на пресконференция след Тристранната среща България – Гърция – Румъния, която се провежда днес в резиденция „Евксиноград“ край Варна.

Мъж загина след катастрофа с каруца, двама са ранени

Двама мъже пострадаха, а един почина при катастрофа между автомобил и каруца край сливенското село Блатец, съобщиха от областната полиция.

Министерството на културата образува проверка на НГДЕК

По всички получени сигнали в Министерството на културата (МК) е образувана проверка от инспектората. МК може да вземе отношение по повдигнатия въпрос едва след приключването ѝ, въз основа на направените констатации.

Денков зове: Европа не трябва да бъде разединена ВИДЕО

Европа повече не може да си позволи да бъде разединена, да няма пътища, които да свързват съседните държави, да няма енергийна свързаност, като по този начин да се оказва зависима от външни фактори. Това заяви премиерът акад. Николай Денков на пресконференция в „Евксиноград“, където се проведе тристранната среща между министър-председателите на България, Румъния и Гърция.

Андрей Новаков: Розовото ни масло вече е част от европейското законодателство

Решението на Европейския парламент да приеме българската позиция, че производството на етерични масла не трябва да бъде приравнявано към химическата индустрия, е спечелена битка, но до окончателната победа има да се извърви още път, каза в интервю за Радио Стара Загора българският евродепутат Андрей Новаков.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хахаха

    5 0 Отговор
    Този дали си вярва или мисли, че има балами да му вярват :)
  • 3 а вие правили ли сте като Баце

    2 0 Отговор
    Баце-златния пръст на Пеевски
  • 4 погнуса от екрана

    1 0 Отговор
    докога не е ясно
  • 5 .......

    0 0 Отговор
    Бат боцко за теб турчина вика на некролога закачен на дърво ухилен, е тоя се смее, щото работи в Горското, повървял и на един електрически стъл ухилен на некролога, браво на тоя успял да работи е Енергото,, а те тъй като нямат некролози си мислили смеейки се че им махат на турците
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол