Last news in Fakti

11 Октомври, 2023 12:21 1 526 25

ВАС: Певицата Милена Славова не е дискриминирала хомосексуални хора

  • милена славова-
  • обиди-
  • съд-
  • лгбт

Повод за жалба през КЗД става публикация на певицата в личния ѝ Facebook профил

ВАС: Певицата Милена Славова не е дискриминирала хомосексуални хора - 1

Върховният административен съд отмени като неправилно решение на Административен съд София-град по административно дело от 2022 г., с което е отменено решение на Комисията за защита от дискриминация във връзка с жалба, подадена срещу певицата Милена Славова от две физически лица и Младежката ЛГБТ организация “Действие“, съобщи Нова тв.

Повод за жалбата през КЗД става публикация на певицата в личния ѝ Facebook профил, където е публикуван текст със следното съдържание: „Сигурна съм, че не подкрепям гей парадите! Горко на нормалните хора, задушаваме се вече от наглостта и парадирането на разни извратеняци. И не се извинявам за думите си“.

Тази публикация беше обсъждана в интервю с Милена Славова, излъчено в „Здравей, България“, в което тя разяснява своето мнение, използвайки и изразите: „Ние ви гледаме, въпреки че не искаме“, „Виждат ви много хора, които не искат да ви виждат. И деца.“, „Натрапвате се“, „Вие сте арогантни“, „Защо трябва да се парадира с това? Аз парадирам ли с това, че харесвам мъже? Защо трябва да се парадира? Това е много лично нещо.“ „Тези деца нямат избор. Където ги заведат, там отиват“.

Именно публикацията и изказванията са възприети от двете физически лица и Младежката ЛГБТ организация “Действие“ като "съдържащи обидни определения и безпочвени обвинения в аморално поведение, насочени към ЛГБТ общността въз основа на защитен признак „сексуална ориентация“, представляващи „тормоз“. Сезираната комисия приема, че публикацията и изказването представляват личното мнение на певицата за „София прайд 2021“, което не е проява на пряка дискриминация към ЛГБТИ лица, не съдържат оскърбителни квалификации и не са форма на налагане на тормоз.

Върховните магистрати приемат, че цялостното поведение на Славова показва, че тя разграничава „участници в гей паради“ от „лица с хомосексуална ориентация“. "В неодобрението на гей парадите, изразено с ярък езиков изказ, не се забелязва вложен смисъл за отричане на правото на самоопределение на част от участниците в гей парадите. Това очевидно не е с цел накърняване достойнството на конкретно лице поради неговата сексуална ориентация, а още повече това неодобрение е в състояние да създаде по принцип враждебна, принизяваща, унизителна, обидна или застрашителна среда спрямо лица с хомосексуална ориентация като обособена група", пише в решението на ВАС.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 32 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво на съда

    53 4 Отговор
    Милена бе младостта и порива на цяло едно поколение!
  • 2 срамна новина

    2 26 Отговор
    малко напомня за новината за серефчев - дето не бил така , ама бил жив и здрав . хахахах . думите на милен бяха че онея били извратеняци , а в черешката на тортата ядат и пият и приятели .
  • 3 Сега Милена

    51 0 Отговор
    да ги зачеше тия наглеци нещастни, барабар с НПО-тата зад тях и да ги съди до дупка! Няма по вредни от нпо-тата ан САщ, насаждащи омраза и вредящи на обществото, прикрити зад хубави имена!
  • 4 Съдебното Решение

    2 53 Отговор
    е доказателство за дискриминация на ЛГБТ.
    Всички лгбт-та да излезем на жълтите павета на протест!
    Не на хомофобията!
    България да стане член на ЛГБТ!
  • 5 гражданин

    5 52 Отговор
    кака милка, е прехвалена стока, но с отношението си, и приказките си за сексуалните малцинства, си показа точно коя е, каква е, колко и е акъла, и колко пари струва, падна си на мястото, с една дума, и става въпрос за човек, който половината от живота си, е прекарал в западна страна, и знае много добре, как стоят нещата там, следователно и тук, толкова за фалшивите герои от началото на Прехода

    Коментиран от #18

  • 6 Борислав

    52 1 Отговор
    БРАВО НА ВАС!!!
    Браво на Милена!
  • 7 Браво

    31 0 Отговор
    на ВАС!
  • 8 Ивелин Михайлов

    35 1 Отговор
    Най-големият Исторически парк в света до Варна твърдо подкрепя Милена!
  • 9 а бе

    2 44 Отговор
    това чучолуподобно одавна е залязло

    Коментиран от #16, #17

  • 10 Въйй...

    18 0 Отговор
    Да оди при Тиквата.Тоя разреши тия психично болните да си правят парадчета.
  • 11 123456

    1 1 Отговор
    Даааа, неаааам нерви, от олитааа !
  • 12 Ген. Гурко

    35 0 Отговор
    Да ама нервите си останаха за нейна сметка, да е жива и здрава. Страшно нещо са онези, които я съдиха и да не дава господ да получат още власт.
  • 13 ЛГБТ

    18 0 Отговор
    Ох , лошо ни е !!! Не ни броят ни за хейеве , ни за лизбийки.....
  • 14 гост

    34 0 Отговор
    Това е интимен живот. И защото е интимен той НЕ Е ЗА ПОКАЗ! Всеки има право да прави с различните си органи каквото си иска защото са негови! Но никой няма право да завира органите си в лицето ми на улицата защото си е МОЕ !!! КАТО ИСКАТ ДА ДЕМОНСТРИРАТ ЗАЩО НЕГО ПРАВЯТ КАТО ВСИЧКИ НАС, А ПРАВЯТ ПРАЙД /ПОКАЗ/ С отвратителното си "облекло" и забити пера в органите си !
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 провинциалист

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "гражданин":

    "но с отношението си, и приказките си за сексуалните малцинства" - разбрал-недоразбрал. За парадите, не за малцинствата.
  • 19 ЛГБТ

    0 2 Отговор
    Не е, а трябва. Заслужават много удари по ивицата Газа.
  • 20 Гражданин

    14 0 Отговор
    Изводите са повече от ясни - п.е.д.е.р.а.с.и.т.е да си кротуват и да не парадират с това!
  • 21 Анонимен

    8 0 Отговор
    Браво! Тия умопобърканите-неопределени и те не знаят какви останаха с пръсугъз, ама пък на тях тва им харесва...оф не знам.
  • 22 бушприт

    1 0 Отговор
    Аз харесвам жени. Лесбо съм.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ти да видиш

    2 0 Отговор
    Еееееем все още има Дтржава, въпреки всички опити на сор...ос.....нята да я съсипе в последните години.
    Браво на ВАС!
    Браво и на КС за решението от 2018 г. за истанбулската конвенция!
    Хора, нямам проблем с това кой какъв е, за какъв се смята, и за какъв се чувства.
    Но, когато започнете да ни го натяквате, и да парадирате с това, вече става нагло, безочливо и дразнещо.
  • 25 Хихихи

    0 0 Отговор
    Комунизма си отива, но май се завръща. Спокойно спете. Той миленче, не си е отишъл, мила от 78 г. Тази демокрация, бе, за нас балъците, и така ни обраха всичко, че на много хора и не им е до мислене вече за България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове