Last news in Fakti

16 Октомври, 2023 10:09 1 683 18

Пламен Данаилов: Ще има режим на тока в столицата, ако "Топлофикация - София" спре. Това е 100 % сигурно

  • пламен данаилов-
  • режим на тока-
  • софия-
  • топлофикация-софия-
  • спиране

„Решенията са или Столичната община да вземе голям заем и да оздрави дружеството, инвестирайки много пари, или да го попрехвърли на държавата, или да намери частен инвеститор. Решението, което ние предлагаме, е оздравяване на дружеството, каза водачът на листата за общински съветници от ИТН за София 

Пламен Данаилов: Ще има режим на тока в столицата, ако "Топлофикация - София" спре. Това е 100 % сигурно  - 1
Снимка: NovaNews

Проблемите на София са много. Кажете едно нещо, което е хубаво и няма нужда от намеса. „Топлофикация София“ е проблем, който може да се реши само с пари. Тя е в „капан на бедността“. Тя дължи над 1,5 млрд. лева на „Българския енергиен холдинг“.

Това каза в студиото на „Тази сутрин“ Пламен Данаилов, водач на листата на „Има такъв народ“ за общински съветници в София.
„Решенията са или Столичната община да вземе голям заем и да оздрави дружеството, инвестирайки много пари, или да го попрехвърли на държавата, или да намери частен инвеститор. Решението, което ние предлагаме, е оздравяване на дружеството. То струва 1,5 млрд. лева. По този начин ще може да произвежда нови мощности за електроенергия, защото с топлинната не може да се издържа. При инвестиции и развитие на дружеството то ще може да върне задължението към БЕХ в рамките на 7 години и да започне да работи на печалба. Това е бизнес планът. Столичната община може да вземе заема. Така „Топлофикация София“ може да излезе от този капан. Ако тя спре, ще има режим на тока в София – това е 100% сигурно“, подчерта той.
„Да си общински съветник значи да се опитваш да решаваш проблемите в общината. Имам мечта да живеем в хубав и уреден град, който да ни кара да се чувстваме щастливи. Не ни ли омръзна да гледаме снимки на прекрасни градове и да се казва – "така можеше да е и в София. Нека да е така хубаво в София“, обясни Данаилов. Той уточни, че и неговият брат е кандидат за общински съветник.
„Моят брат е един от най-добрите адвокати по търговско право в България. Ще бъде гордост за един общински съвет той да бъде част от него. Включваме се в изборите заради възможността да решаваме проблемите на София“, подчерта Пламен Данаилов.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Яяяяяя

    7 9 Отговор
    Този откри топлата вода
  • 2 Софийски

    12 8 Отговор
    Чалгарска мъка ;)
  • 3 Провинциалист

    17 4 Отговор
    Не мога да разбера едно! До кога цяла България ще плаща топлото на Софиянци?!

    Коментиран от #9, #15

  • 4 Този човек

    8 9 Отговор
    Няма да стане кмет на София

    Което е много жалко

    Коментиран от #6

  • 5 дом

    10 8 Отговор
    Да попадне в частни ръце е мечтата на много хора от шайката. Искат, както успяха да заграбят електропреносната мрежа, да хванат и друг монопол. Не трябва да им се разрешава. Небрежно подхвърляне от страна на Данаилов. ИТН е ДПС с български имена.
  • 6 доганов

    2 9 Отговор

    До коментар #4 от "Този човек":

    Напротив, много е добре даже. Ние, софиянци, не искам ДПС да управлява столицата.

    Коментиран от #7

  • 7 Е като не искаш ДПС

    9 5 Отговор

    До коментар #6 от "доганов":

    Що гласувахте за лъжците, крадците, мафията и национални предатели ПП и ДБ които вкараха ДПС в управлението? Сега ПП, ДБ, ГЕРБ и ДПС заедно те решат!
  • 8 Дачо

    12 7 Отговор
    Този Лърдж от ИТН постоянно го бутат, като някакъв капацитет, а е пълен некадърник. Явно искат да го инсталират някъде, за да се краде ...
  • 9 уйко калеко

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "Провинциалист":

    Докато я има държавата БЪЛГАРИЯ ПРОВИНЦИЯТА ЩЕ РАБОТИ ЗА СТОЛИЦАТА.Това остана като наследство още от времето на ТАТО.Тогава се изплащаха ,,СТОЛИЧНИ ,,НА СОФИЯНЦИ.Сега най високите заплати и най ниската безработица е в столицата.В момента около 50% от ресурсите на държавата отиват за софиянци.НАЙ ГОЛЕМИТЕ ЛЕШПЕРИ(ТУНЕАДЦИ) И КОРУПЦИЯ СА СЪСРЕДОТОЧЕНИ В СОФИЯ.
  • 10 Всичко е грешно при топлофикация

    10 0 Отговор
    Не може да се щави народа както им падне! Оплаче се някой, качват сметката на друг, намаляват на тоя! Не може хората да плащат загубите на топлофикация! Това е техен проблем! Спука се тръба и тече с дни, защото не ги интересува! Сметките се разпределят на хората! Сградни инсталации! Абсолютна глупост! Въобще цялото ценообразуване е една пародия и голяма част от хората спряха да плащат, както и аз и ги съдя за всичко! Това със заем, няма да се оправи! Кардинално трябва да се промени всичко! Топлофикация Сливен мисля беше, но може и да се лъжа, бяха направили на такава квадратура, толкова пари! И вече няколко години, работят на печалби! Няма сградни инсталации, няма някакви единици които днес струват толкова, утре друго, няма скрити загуби и тем подобни и хората имат ясни сметки и си плащат!
  • 11 гост

    8 2 Отговор
    Мисирките на БТВ пак се опитаха да задават подвеждащи въпроси и клеветят.

    Дали са питали Васко ухото, как ще избие 200 000 лева дадени на ПП.

    Дъно е тази телевизия.
  • 12 Този преди

    7 7 Отговор
    Да стане член на итн беше редовен и нормален човек явно се е чалгосал.
  • 13 фалирали предприятия до дупка

    6 2 Отговор
    На миньорите да плащаме от бюджета, за да има какво да работят, на Топлофикациите да плащаме от данъците, за да има с какво да се топлят в София, на земеделците да плащаме, за да не внасяме евтина стока ... някой друг има ли за безплатен обяд още ...
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Никой

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Провинциалист":

    не плаща на "софиянци". Плащат си абонатите на топлото и се краде пладнешки. Топлото праЙ и ток, който не е без пари, отделно се плаща топлата вода и самото отопление. Къде отиват парите? Само счетоводните фирми са един от инструментите за крадене. Останалите кинти потъват като вода в пясък. Една, истинска ревизия много лесно може да установи всичко, но нарочно не се върши нищо, защото много доббитък има на яслите с авантата. "Някой" иска да разори ТЕЦа и да го прилапа за без пари. А ти не се прави на мома, на сгледа. Никой не ти взима от кинтите. Всичко е на регионално ниво.

    Коментиран от #17

  • 16 Слави

    2 3 Отговор
    Никой не ползва топлофикация за отопление. Да се маха тоя рекет!
  • 17 Ощипана мома

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Никой":

    Изключително забавен си!:) Много добре знаеш , колко софиянци не си плащат ни топлото , ни топлата вода! Натрупват десетки хиляди дългове! И съдя изпълнител не може да ги събере!:) Наскоро почина мой , близък. Единственият му наследник като терикат момче е прилапал каквото имал баща му и се отказал от наследството!:) Наследството на баща му се оказа 18 хиляди лв. дългове към топлофикация София!:) Аз, като следващ наследник трябваше да платя " наследството" ! За да се откажа от наследството ми струваше само около 600 лв!:) Тогава господин съдията прилапа сина ми! И там излезе горе - долу същата сума! След това тоя същият съдия изпълнител се опита да накара да платят трите ми първи братовчедки!:) И там костваше същата сума само че умножена по 3-и!:) Как мислиш?! Кой губи и кой печели!:) Как мислиш?! Дали ще прилапат и внучката ми?! Вярно че още няма и една година!:)
  • 18 Кадир

    1 1 Отговор
    Столицата и на тъмно да седи, все тая. Не ни пука за нея. Там не е България, има само първенюта.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове