Last news in Fakti

17 Октомври, 2023 15:45 1 931 96

Софийската градска прокуратура е прекратила разследването за „Барселонагейт“

  • барселонагейт-
  • прокуратура

Екип от прокурори е заключил, че не са налице доказателства, които да сочат по несъмнен и категоричен начин да е извършено престъплението, в което беше замесено името на Бойко Борисов

Софийската градска прокуратура е прекратила разследването за  „Барселонагейт“ - 1

Софийската градска прокуратура (СГП) е прекратила разследването за организирана престъпна група за пране на пари, известно като „Барселонагейт“, съобщиха от държавното обвинение, цитирани от "Лекс".

Екип от прокурори е заключил, че не са налице доказателства, които да сочат по несъмнен и категоричен начин да е извършено престъплението, в което беше замесено името на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Разследването започна, след като преди 3 години изданието „Периодико“ публикува информация, че властите в Каталуня разследват дали тогавашният български премиер Бойко Борисов е свързан с международна схема за пране на пари, при която в Испания са влезли 5 млн.евро през регистрираните там фирми Numi Invest SL и Ema BGS SL, свързани с бившата манекенка Борислава Йовчева. С тези пари били купени луксозен бутик и къща в Барселона. Още след осветяването на случая имотите бяха продадени от бившата манекенка и семейството ѝ.

Прекратяването се случва само 4 месеца след като предишният главен прокурор Иван Гешев поиска имунитета на Борисов, тъй като СГП обяви, че от събраните доказателства може да се стигне до извода, че бившият премиер е предоставил на трети лица, придобити в резултат на извършено престъпление пари за купуване и наемане на недвижими имоти в чужбина.

В хода на разследването са събрани писмени и веществени доказателства. Имало е претърсване и изземване, изготвена е съдебно-счетоводна и икономическа експертиза, изпратени са Европейски заповеди за разследване до Испания и Кипър, като след изпълнението им резултатите от същите са приобщени към делото. Събрани и анализирани са множество документи, придобити вследствие на разкриване на банкова тайна, данъчна и осигурителна информация, декларации от КПКОНПИ и други, съобщава БТА.

В показанията на свидетелите не се съдържат твърдения Борисов да е възложил лично или чрез посредник извършването на сделка през март 2013 г. за закупуване къща с прилежаща площ и басейн в Барселона, както и да е предоставил имущество за закупуването ѝ в размер на близо 3 млн. евро. Не се съдържат твърдения да е възложено на друг да прикрие действителните права, както и Борисов да е указал имотът да бъде апортиран или да е възложил лично или чрез посредник извършването на превод на валута с цел наем на магазин в Барселона.

Наблюдаващите прокурори са стигнали до заключението, че твърденията за самостоятелни действия на Борисов, а именно, че последният бил закупил къщата в Барселона, съдържащи се в показанията на свидетелите Ченалова и Бакалова, не са от характер да обосноват с необходимата степен на категоричност обвинителна теза. При техния анализ се установява, че те не осигуряват конкретна, категорична и непротиворечива доказателствена информация за ОПГ.

Освен това няма данни за индивидуални прояви на Борисов, чрез които той да е демонстрирал своята принадлежност към организирано престъпно сдружение, за което е било образувано наказателното производство. В тези им части показанията на коментираните свидетели са неконкретизирани и непоследователни, поднесени в обобщаваща и декларативна форма.

Тези показания имат характер на предположение и са основани на извършен от самите свидетели анализ на техни субективни впечатления за факти и обстоятелства, които не могат да бъдат проверени в хода на досъдебното производство със съответните процесуални способи. Показанията на двете свидетелки не се подкрепят от другите доказателства по делото.

От изготвената по делото счетоводна експертиза, в частта, анализирала движенията по сметките на Борисов, не са били установени относими към настоящото производство транзакции. От заключението на вещото лице става ясно, че къщата в Барселона е закупена със средства на търговско дружество с предмет на дейност организиране и осъществяване на вътрешен и международен туризъм и свързаните с него туристически услуги и др.

Прокурорите установяват още, че в доказателствата по делото не се съдържа информация за постигнати предварителни договорки от престъпен характер, за трайно и устойчиво съгласие между три и повече лица за изпиране на пари.

„В хода на наказателното производство не са събрани каквито и да било доказателства, от които да бъде направен категоричен извод, че недвижим имот е закупен с парични средства, придобити от престъпление“, се посочва в постановлението на прокуратурата.

За наличието на престъпни взаимовръзки между група от лица - български граждани, сред които и Борисов, не може да се съди и от информацията, съдържаща се в получените материали чрез Европейски заповеди за разследване до Испания и Кипър.

В хода на разследването не са събрани каквито и да било доказателства, от които да бъде направен единствен и категоричен извод, че недвижим имот в Барселона е закупен с парични средства, придобити от престъпление. От събраните писмени, гласни и веществени доказателства, се установява, че придобиването на имота за сумата от 2 900 000 евро в Барселона от свидетеля Александър Чаушев е било направено по силата на договор за мандат с търговско дружество.

Видно от приложените писмени доказателства към конкретния период, а именно месец март 2013 г., дружеството е разполагало с парични средства за закупуването на имота, които е придобило от търговската си дейност.

Преди прекратяването на наказателното производство, наблюдаващите прокурори са отделили материали в отделно разследване за четири престъпления. Става дума за пране на пари относно увеличаване на капитала на испанско търговско дружество, пране на пари за преводи между физически лица с инициали Р.Р. и Б.Й, пране на пари за закупуване на недвижим имот в Турция и за неизгодна сделка по повод продажба на акции на търговско дружество.

През август стана ясно, че делото „Барселонагейт“, след проверка от Върховна касационна прокуратура и Апелативна прокуратура, е върнато в Софийска градска прокуратура, като водещият прокурор Стефан Христов е отстранен и то е разпределено на друг.

На 18 юли от прокуратурата съобщиха, че проверката по делото е показала, че от страна на наблюдаващия прокурор е допусната неритмичност в извършването на действия по разследването. Разследването е за организирана престъпна група за пране на пари.

На 6 юли Борисов депозира в администрацията на парламента отказа от депутатския си имунитет по повод разследването. На 2 юни имунитетът му беше поискан от тогавашния главен прокурор Иван Гешев.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ППДБ

    94 8 Отговор
    Изпрахме го Боко по заповед на посолството

    Коментиран от #41

  • 2 Роки

    90 7 Отговор
    ПП-тата свършиха мръсната работа - успешно изпраха "Уранжевия Призирватив".
  • 3 Само да питам

    86 4 Отговор
    И какво пише в постановлението, че бг Тикви не притежават имоти в Барселона, а само техните любовници и по конкретно родителите водопроводчици на любовниците ?
  • 4 Град Симитли

    76 3 Отговор
    Чистичко Боценце--като бебешко дупенце!
    ..... Само ни го тормозят това херувимче!
    Срамота!
  • 5 Язък

    68 0 Отговор
    за превода и труда на толкова голям том страници , изпратен от испанските власти и превеждан над година по Гешово !
  • 6 Опаа

    64 2 Отговор
    Бойко е чист като вода след ромско къпане във Факултета!
  • 7 Шерлок

    52 1 Отговор
    И кво Пингвина се оказа, че няма да го съдят ли?
  • 8 бок И

    49 6 Отговор
    много ясно ПП - прането продължава. Дано поне Киро, Кокорчо и Денков отидат на топло, щото както са я подкарали, рано или късно натам са тръгнали
  • 9 Сандо

    47 0 Отговор
    Тя никога не си е давала зор,така че дали го е прекратила или още се мандахерца е все едно - резултата е нулев.Както и в много други случаи.
  • 10 Готово

    41 3 Отговор
    Мис Цицина може да се прибере в имението, чиста като сълза! Измита с труда на народа!
  • 11 Водопроводчик

    49 2 Отговор
    От къде мога да си купя за 3005лв фирма с активи за 3 000 000 евро, че дъщерята иска да живее в Барселона?
  • 12 Мдаа

    41 2 Отговор
    Сега вече спокойно може да разтури седянката.
  • 13 Ангеларий

    41 2 Отговор
    А каква се пада малката Ема на внуците на Тиквата?

    Коментиран от #93

  • 14 Телегарев

    44 3 Отговор
    Мафията в БГ е все по могъща, няма никога да бъдят съдени или разстре...!
  • 15 Ццц

    57 4 Отговор
    Отлично, за Кюлчетата, невинен, за Барселона невинен, за Магистралите невинен, за ПАВЕЦ Чайра невинен..... Свети Бойко бандита. Най–невинния бандит в съвременната българска а защо не и в съвременната европейска история....
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Истината

    40 5 Отговор
    Еми то Кирчо Петков каза в записа, че ще изперат - покрият Бойко какво се изненадвате електората на ППДБ?
  • 18 НЯКОЙ

    55 2 Отговор
    Българските прокурори за пореден път показаха "среден пръст" на българския народ!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Сталин

    38 1 Отговор
    Съдебната "реформа" приключи", след като Барселонагейт е прекратено
  • 21 Дачо

    29 3 Отговор
    Сглобкаджийте Променисти и ДаБългарианци излъгаха хората и убиха надеждата за всякаква Промяна. Когато дойде време за разплата ТЕ трябва да бъдат осъдени дори по-строго от Боко и Шиши! Гнусни предатели!
  • 22 ВЪЗРОЖДЕНЕЦ

    24 13 Отговор

    До коментар #19 от "Сила":

    НЕ БЯГАИТЕ ХОРА ВЪВ ВЪЗРАЖДАНЕ Е СПАСЕНИЕТО, НЕ СТАВАИТЕ РОБИ НА ЗАПАДА

    Коментиран от #26

  • 23 УРА,,УРА

    36 1 Отговор
    Браво! И после ще говорят за върховенство на закона и борба с корупцията. И после ще скимтят, че няма инвеститори. И после ще пищят, че има висока престъпност. И още и още и още! Заслужаваме си съдбата и толкоз!
  • 24 печелен помя.р

    24 2 Отговор
    всичките печални перачи от ПП и ДБ се надявам скоро да са на топло вместо Боки
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 М да

    26 3 Отговор
    Абе сегали ще променят конституцията, ако е сега искам да предложа един нов член, даже нека да е първи и да гласи така
    чл. 1
    ал. 1 В България колкото си по–голям бандит и крадец , толково си по–невинен, дори ако е доказано противното
    ал. 2 В прокуратурата на България работят най–справедливите и честни хора на Земята, те са и най–
    професионалните и прокурорски прокурори от всички прокурори на света
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ха ха

    16 5 Отговор
    къпят го като за последно
  • 30 Наистина

    18 9 Отговор
    ДОШЛО Е ВРЕМЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ !

    Коментиран от #39

  • 31 кирЧУ кокорЧОВ

    22 2 Отговор
    оттук натам , като чуя за български народ си представям стадо овце

    Коментиран от #46

  • 32 ЕВА

    22 3 Отговор
    ТЕЯ ОТ ЕВРОПА НЕ ВИЖДАТ ЛИ КАКВИ ГИ ВЪРШИ СЪДЕБНАТА МАФИЯ ТАМ ТАКИВА ЛИ СА ЗАКОНИТЕ

    Коментиран от #43

  • 33 Блаженни

    23 3 Отговор
    Блаженни сте вие които доживяхте да видите : Бойко НЕВИНЕН, вече спокойно може да си отидете от този свят с чувството че не сте живели напразно
  • 34 ето я важната новина

    27 3 Отговор
    мафията на Бацета и Сарафи ни оправя, докато параванно управляват мисерчета и кирчета...позор и срам за свободна България...
  • 35 ФИГО

    24 3 Отговор
    ОТ ТОЛКОВА ПРАНЕ МУ ПОБЕЛИХА КОСАТА НО БОКЛУКЪТ СИ ОСТАВА БОКЛУК
  • 36 народен съд

    17 3 Отговор
    явно ще чакаме радикална съдебна реформа като дойде дядо Иван
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Тиквето🎃

    27 3 Отговор
    Никой не мое да ме барне.Три пъти одих на Козяк по тъмни доби да им целувам дирниците.Отепах и Трактора оти много знаеше.Велик съм !
  • 39 Що бе

    5 6 Отговор

    До коментар #30 от "Наистина":

    Що бе да не би да свършиха , парите от партийната субсидия и от НПО–тата.......а щях да забравя и руските рубли, Копейки де.....
    Да ти кажа, честно, ама съсвсем, съвсем честно, като го слушам как лъже като дърт (знаеш какъв) според мен Коцето изглежда по–до добре от Боце просто щото още не се е докопал до властта
  • 40 Коч Ина

    14 5 Отговор
    Пран ли е? Естествено, с Ппдб!
  • 41 ПЕШО

    16 3 Отговор

    До коментар #1 от "ППДБ":

    ОСтАВКААА на ПП ДБ ГЕРБ
    оставкаа
  • 42 Професора

    24 5 Отговор
    Гласуваш за ПП-ДБ и получаваш Боко изпран и Делян като говорител на министерски съвет .
  • 43 слепок

    17 4 Отговор

    До коментар #32 от "ЕВА":

    каква Европа бе , нали виждаш, че с тяхна и на американците благословия изпират боко и шишко щото тия са поели ангажимент да играят по атлантическата свирка
  • 44 Пране, пране и само

    12 3 Отговор
    Пране.....
  • 45 Тредстоун

    6 16 Отговор
    Абе големи са главанаци тия мисирки , пропуснаха да кажат че още същата година властите в Каталуня казаха че няма доказателства за връзка на Борисов , след това самите те прекратиха разследването , но нашите платени латерни саде лопат менчето от време на време , а лаиците кимат с главица... , както и за кюлчетата , всички институции , наши и чужди казаха това е евтин фалшификат , кимащите главици пак цъкат ....

    Коментиран от #52

  • 46 Слави

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "кирЧУ кокорЧОВ":

    Барабар с теб само селинджери - като чуя БГ реч в чужбина(та) и бягам на далеЧ. Софията ви е апогея с бурканя и влакчИтУ (мИтротУ маниак).
  • 47 Да не забравяме най важното в момента

    16 3 Отговор
    Атлантическите партии в България трябва да се разглеждат от хората като една обща листа и въобще в имената и кандидатите им да не се задълбочава човек. Пишеш ги всички в графа "предатели" и приключваш с тях. Клонирането на Атлантическите структури не трябва да заблуждава хората относно тяхната вредност. Няма по-вредни и още по-вредни, те са си принципно вредни и хората не трябва въобще в личността на излъчените кандидати да се заглежда даже !

    Коментиран от #58

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Гнус хора, гнус

    11 3 Отговор
    не са налице доказателства, които да сочат по несъмнен и категоричен начин да е извършено престъплението
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Хачо

    17 2 Отговор
    Е за това целува чужди подметки и предаде всички Борисов.
    Боклук.
  • 52 Бок Лук

    10 2 Отговор

    До коментар #45 от "Тредстоун":

    Никой не може да ти покаже нещо, което не искаш да видиш, приятелче

    Коментиран от #67

  • 53 А Атон гейт на Плевню

    10 2 Отговор
    С вилата и петзвездният хотел в Гърция, даже не започна а става дума точно за пране на пари в особенно големи размери
  • 54 Дон Калверо

    10 3 Отговор
    Очакваме Кирчо-кокорчОвците ДА СЕ ИЗВИНЯТ на българите,че Баце е такъв,онакъв,а той се оказа чист,като момина сълза.
    Очакваме Баце да ги нарече ЛЪЖЦИ,за дето му лепяха етикети И ДА РАЗТУРИ СЕДЯНКАТА,която на галено и викат ,,сглобка".Ако не го направи,значи е съучастник,а ние - ,,берачи на гъби"
  • 55 Хаха

    10 3 Отговор
    Боко чистичък, изпран, омекотен, ароматизиран, да го схрускаш. И всичко това благодарение на умнокрасивите жълтопаветни пришълци в Софето. Пак гласувайте за гербппдбдпс или ходете за гъби/ риба.
  • 56 Атлантици виновни НЯМА

    10 1 Отговор
    Ставаш атлантик и всичко можеш да правиш.... Атлантик осъден за нищо няма. Нито един
  • 57 Безобразие

    8 2 Отговор
    Кики и Ристю само плюха Боко без да е виновен. И за това излъгаха.

    Коментиран от #60

  • 58 А според теб

    5 9 Отговор

    До коментар #47 от "Да не забравяме най важното в момента":

    най- полезни са руските терористични партии, като Възраждане, БСП и ИТН. Стига глупости, и трите трябва да се забранят.

    Коментиран от #61, #69, #88

  • 59 така така

    15 2 Отговор
    Прокуратурата и едрият плъх Б.Сарафов изпраха Б.М.Борисов..
  • 60 Виновен е

    10 3 Отговор

    До коментар #57 от "Безобразие":

    и още как, испанската прокуратура го доказа, но този се отрича от детето си, от любовницата, чак я ожени за друг. Просто е хитър като лисица. Както Живков, и този не подписва документи, а ползва подставени лица.

    Коментиран от #64

  • 61 Глас за Възраждане

    10 4 Отговор

    До коментар #58 от "А според теб":

    на 29-ти. Забрана на турската партия на Шиши гербппдбдпс.
  • 62 Някой

    6 3 Отговор
    Изпраха го. А прокуратурата се обяснява защо не разследва, като за чекмеджето. Където самият Борисов потвърди много неща. За пистолета. Да му гледаме лекарствата там. Говори за това да не се занимават кой с кого правил секс. За прекрасна госпожа. И се е обяснявал и в европейският парламент със свои слабости, по твърдение на испански журналист който го защитаваше. И първоначално изобщо не говореше за парите и кюлчетата. Ако си набеден, най-естественото нещо е да кажеш, че там няма кюлчета и пари и че са сложени. Е той това не го отрече в началото и чак като се прокараха съмнение после започна. В началото и говореше глупости, как Радев управлявал дрон и влезнал в стаята му с него да снима и явно му отворил чекмеджето. Като нищо е снимала тази с която е правил секс (вероятно проститутка) и знае коя е. Но не смее да каже, че ще стане по-зле.
    Борисов има много неща за които да бъде съден. Дори само за обидите които ръси в медии - тулупи, мисирки, прости, на сексуален акт, г-жа Лъжа, Шиши и какво ли не. Обидата се води насилие по конвенцията за защита на човека. Отделно кой да се удари. И така нататък. Като кмет на София обслужва и любовницата си милиардерка Бориславова, плащанията да минават през нейната банка - ето събирани милиони на месец от такси от хората. За "Ало Ваньо" да не закачат Мишо Бирата при извършвано престъпление. А се твърди че е лежал в затвор в Панкрац Чехия, като шофьор от група за автокражби с Иво Карамански.
  • 63 българина

    12 4 Отговор
    Вече знам каква пералня да си купя, родно производство с краварски софтуер, ППДБ, малко трудно се произнася , но пък е изпълнена със съдържание, Перем и Перем Да вии Ба
  • 64 Тапа Нар

    14 3 Отговор

    До коментар #60 от "Виновен е":

    Нищо общо с Живков няма - единият построи България, другият я разграби. Затова и при нормална държава единият беше шофьор на другия
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 ...

    7 1 Отговор
    продължаваме прането... абе май чегъртане трябваше да е?
  • 67 Тредстоун

    3 5 Отговор

    До коментар #52 от "Бок Лук":

    Не може да се види ако го няма , нали ... , виж ако си махнеш капаците може и твоя кръгозор да се разшири

    Коментиран от #68

  • 68 Бас Тун

    7 2 Отговор

    До коментар #67 от "Тредстоун":

    остави капаците, ами си извади главата от козешкия колон, ще се учудиш колко различен е светът навън
  • 69 Пародия

    11 1 Отговор

    До коментар #58 от "А според теб":

    Правилно.
    И всяка вечер да слушаме химнананато преди лягане
    Сутрин децата,преди училище,строени на плаца да пеят с пълен глас:
    ,,Атлантиците Родината изграждат
    Пепедебетата след тях вървят"
    Затвор за всеки,който няма портрет на кака Галя в хола си и не поднася цветя пред правилната амбасада.
    Можете спокойно да препишете Конституцията на Северна Корея.
  • 70 каскета

    6 3 Отговор
    ШАРЛАТАНИТЕ от подмяната го изпраха на ротация Мутрата банкянска ще спи спокоен без оръжие до главата
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 66 никolaos

    8 3 Отговор
    Ето затова ПП ще загубят всичко.С тия договорки за изпиране на Бойко постъпиха гнусно и долно.
  • 75 илия

    4 2 Отговор
    Има ли изненада .Нали за това е сглобката .
  • 76 Буци

    3 2 Отговор
    е невинен, до доказване на противното!

    Коментиран от #86

  • 77 един

    6 2 Отговор
    Комунистическата администрация е истинската пералня на Боко,тя гласува един престъпник и международен мошеник да се подвизава в българското НС,всичко друго е следствие на това!
  • 78 Баце

    8 1 Отговор
    Време е да таковам Киро и Кокоро с 200 ! Лена с 300 !
  • 79 1-20

    3 1 Отговор
    Тиквеника се измъкна за пореден път. Браво на независимата съдебна система

    Коментиран от #92

  • 80 мммоому

    4 1 Отговор
    Гласувате за ППДБ и получавате Бойко. Тия партиийки що не се слеят в една и без това правят едно и също.
  • 81 Биби книг

    3 0 Отговор
    Ма е правелно, од де къшта у Барцелона че е престапление у Фатмакиа? Колко матреали имат терен у Чужденециа? Ма да, иледи,десетки иледи! Сеги почваме дело срещто Йона Милйончева за оронванье на междонародниа ни престиж.
  • 82 без коментар

    4 0 Отговор
    ПП - Пускам Пералнята.
  • 83 Деян

    4 0 Отговор
    Баце си прави каквото си поиска.Водеше си ги за секс в правителствената резиденция в Бояна.
  • 84 бай Ставри

    5 0 Отговор
    А сега Кики ще връзва ли обувките на другаря Нерезанов от Банкя, като във филма "Маргарит и Маргарита" ?
  • 85 че кък?

    2 1 Отговор
    Нали затова бокото отиде даже в народното събрание, пардон в бившия ПАРТИЕН БКП дом - неговия всъщност.
    Нищо, някои дела могат да се възобновяват.
  • 86 буци е виновен,

    3 1 Отговор

    До коментар #76 от "Буци":

    след като толкова се бои да не му вземат ДНК за проверка на бащинство. И така да е, какво от това. Но той бяга като дявол от тамян и простите хорица в страната, на които той разчита с основание му прощават. Не е въпросът в бащинството, а в мутренската същност на тулупа-пунта мара- мутрофона, тлъстия от зайчарника и т.н. както сам си се нарича.

    Коментиран от #89

  • 87 проф. Велислав Минеков

    3 1 Отговор
    Но ето че днес Борисов се завръща постепенно. Не със същото самочувствие, но пак има чувството, че всичко му принадлежи. Сякаш той забрави телефонните разговори, които бяха подслушвани, забрави за Мишо Бирата, забрави за кюлчетата… Къде е Мата Хари!? Тя е основен и особен свидетел. Коя е тя? Тя не се е явявала веднъж там, била е проследявана с камери, била е проверявана за оръжие. Много са хората, които я познават. А никой не я търси до ден днешен… Защо… Интересен въпрос.

    МОЙ коментар: докато мутрите - комунисти и техните наследници дерибействат в България, страната ще върви САМО НАЗАД.
  • 88 КАТО ПО УЧЕБНИК ПО ДЕМОКРАЦИЯ

    2 1 Отговор

    До коментар #58 от "А според теб":

    ТИПИЧЕН ПП ДБ АСПИРИН ЩО ДА СЕ ЗАБРАНЯТ БЕ ЩОТО ШЕ ВИ НАВРЪТ НА КУЧЕТО В Г...А ОТ ДЕТО ИЗПЪЛЗЯХТЕ
    АДЕ ПЪРВО ДА ЗАГУБИТЕ ИЗБОРИТЕ И ПОСЛЕ ДА РЕВЕТЕ ИЛИ ТО Е ЯСНО
  • 89 Е НЯМА ТАКАВА ТЪПНЯ

    3 1 Отговор

    До коментар #86 от "буци е виновен,":

    БУЦИ ЛИ Е ВИНОВЕН ЗА МАЛОУМИЕТО НА ПП ДБ ЛИДЕРИТЕ ЗА ПРОДАЖНОТО ИМ БЕЗГРЪБНАЧИЕ ЗА МАЙЦЕПРОДАВСКАТА ИМ ВЪНШНА ПОЛИТИКА ИЛИ ЗА СЕЛСКАТА ИМ АЛЧНОСТ
  • 90 Обаче

    1 0 Отговор
    😜Сега истина или не е,😜 но евродедедепутатката Йончева е редно да не се скатава, а да си подаде оставката, че с тая партенка се намести на доходна служба.
  • 91 "ВРАГ НА НАРОДА"

    2 1 Отговор
    В РБ (РАЙ за БОКЛУЦИТ€) МАФИЯТА $И ИМА : "държава" , "прокуратура" , "$лужби" , "ин$титуции" , "партии",
    Доно$ници , Мижитурки ....!
    А НАРОДЪТ Е ОБЪРКАН , РАЗДЕЛЕН, ОПРОСТАЧЕН И ОБЕЗВЕРЕН!
    P.S.
    БЪЛГАРИЯ НА ТРИ МОРЕТА, БЕЗ Ч€РВ€НИ -М€К€Р€ТА!
    ОМРЪЗНА МИ ОТ nato-БКП-ФАТМАЦИ,ОТ €вро-дж€н д€ра$ти и ГЛУПАЦИ!
    СЕГА ЗА БОЙ АКО НЕ СТАНЕМ, булгари$тан ЩЕ СИ ОСТАНЕМ!
  • 92 ненапразно

    0 0 Отговор

    До коментар #79 от "1-20":

    вчера един се опита да се покачи и завърже очите на статуята чСв.) София. Всички знаем, че е така и не от вчера и днес.
  • 93 пада се

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Ангеларий":

    леля, но те са по-големи от нея
  • 94 Пръцко

    0 0 Отговор
    Баце мое дае проЗт, ама е хитър катдърт лисугер в кокошкарник...
  • 95 М3 голд

    0 0 Отговор
    Значи испанските съдебни власти изпратиха в България резултатите от обследването със становище, че ББ е замесен в плащането на имота с не негови пари, а нашите власти казват "НЕ Е ВЯРНО ТОВА". Виждате ли каква ни е съдебната власт и прокуратура. Безсилни сме. Ще чакаме възмездие от килър или от Бог. Нямаме държава!
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове