Last news in Fakti

18 Октомври, 2023 14:14 1 081 28

Генерал Съби Събев: Управляващи и президент не показват единно отношение към конфликта между Израел и „Хамас”

  • кснс-
  • президент

Заради ситуацията, отдавна трябваше да бъде свикан Консултативният съвет по национална сигурност при президента, посочи експертът

Генерал Съби Събев: Управляващи и президент не показват единно отношение към конфликта между Израел и „Хамас” - 1

"Трябваше отдавна да бъде свикан Консултативният съвет по национална сигурност при президента”. Това заяви в „Твоят ден” по NOVA NEWS ген. Съби Събев, експерт по сигурността. По думите му с действията си управляващи и президент не показват единно отношение и реакция към кризисната ситуация след ескалирането на конфликта между Израел и „Хамас”.

„Частично това е проблем, защото някои от мерките, които се набелязват от тези форуми може да не се споделят от Президентството или други институции, затова ще трябва единно действие, а именно КСНС”, заяви Събев.

Той коментира, че Съвета по сигурността към Министерския съвет има своето място, но повече като оперативен орган.

Според ген. Събев Израел скоро ще започне операцията си в Ивицата Газа. „Там ситуацията е доста напрегната, в градска среда може да има изненади”, заяви той. За ситуацията в Украйна той коментира, че Киев е предприел стратегия „стъпка по стъпка”, вместо да се втурне в масирана атака и да понесе щети, които трудно ще бъдат възстановени.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Тъп ганьовец

    25 2 Отговор
    Алчен..Прост..И незначителен..

    Коментиран от #26

  • 3 Офффф

    15 2 Отговор
    Ами това си е днешна българия другарю генерал. Бой между генерали от родната БКП за парите окрадени от БКП от народа и държавата. Бой, кой повече да краде и мами! Аман от генерали!
  • 4 Смотльо,

    25 4 Отговор
    Съби е толкова генерал ,колкото аз съм химик .
  • 5 Съби, умнико

    19 3 Отговор
    Имам въпрос !!!! министърът на националната сигурност Итамар Бен-Гвир, който нареди на министерството си да закупи 10 000 автомата, за да въоръжи крайнодесните заселнически милиции. ....преди това този Бен-Гвир бил ли е осъждан за подбуждане към расизъм за скандиране „Смърт на арабите“ и за подкрепа на терористична група ?????? Моля за кратък отговор от всеки който нацизма и геноцида на Израел подкрепя ?
  • 6 Мими Кучева

    15 2 Отговор
    Съби Сороспийски е прав!🐷🐷🐷🥳🤡👍
  • 7 Генерал Глупи Глупев

    19 2 Отговор
    Не знам как станах генерал. Винаги съм бил прост. Сега давам акъл - никой не ме разбира, но и аз съм неадекватен.
  • 8 да видяхме

    4 2 Отговор
    тея родени в израел и с еврейски роднини симпатизират на бенямид, а другите не обичат бомбандиране на квартали с по 60 хиляди човека с фугасни снаряди и напалм докато спят - нехуманност която осъдиха 8 държави и оон, СЗО , Арабската лига . Индия . Вторите са разумни . Те са за Мир . Бадън му е все едно - с Израел бил до последния Израелец бил , водел снаряди и английския флот . Бла бла бла ала бала каквото са пу казали това дрънка . сега ще бега далече . зелиски бенямид не го среща не случайно - мрази го . Защото е еврейн като хитлеер .
  • 9 Смея ти се много

    13 2 Отговор
    Съби, айде да си лягаш, че стана късно. Да те еб@ в смотания генерал.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Град Симитли

    7 2 Отговор
    Как тъй Милен Керемедчиев днес го няма, да не е болен от Ковид?
  • 12 Ленче кремче

    8 2 Отговор
    Събчо си мисли, че е ногУ компетентен...
  • 13 Небинарен евро-жидо-атлантик с аутизъм

    6 1 Отговор
    Да се изкаже оня другия клоун-генерал К. Попов. Искам експертно мнение.

    Коментиран от #15

  • 14 МЛ СЕРЖАНТ ОТ АВИАЦИЯТА

    5 0 Отговор
    Тези по-стари ли са от Президента , та ги е изпуснал .
  • 15 любител

    5 1 Отговор

    До коментар #13 от "Небинарен евро-жидо-атлантик с аутизъм":

    прав си пич ама аз мисля че най добре ще ти отговори деменциата бай дрън ако не е забравил вече с кой е с арабите или с евреите. хахаха
  • 16 Как да показват

    8 1 Отговор
    Радев е българин, ония национални предатели. Там каквото нареди САЩ, това е.
  • 17 Ммм дааа

    4 1 Отговор
    Съби, все още сме живи тези които те помним и те познаваме. Ти, Съби НИКОГА не си бил нито комунист, нито евроатлантик. Ти, Съби си просто нагаждач. Но си и лъжец. Все пак, ние помним и знаем.
    1.Ти НЕ СИ БИЛ първият военен представител в НАТО Цитирам в. Пари от 1998 г. (по това време ти Съби саботираше присъединяването към НАТО).
    "С УКАЗ на президента Стоянов за военен представител на началника на Генералния щаб ген.-полковник Михо Михов във Военния комитет на НАТО е назначен ген.-майор Орлин Маринчев, съобщиха вчера от Дондуков 2. Постоянната дипломатическа мисия на България в НАТО е създадена на 12 юни т.г. въз основа на правителствено решение от декември 1997 г. Завеждащ службата на военния представител е най-високата длъжност, заемана досега в НАТО от български офицер. Българската мисия в НАТО включва и служба на представителя по въпросите на отбраната. Постът се поема от полковник Иван Миланов, съобщиха от Министерството на отбраната. Ген. Маринчев и полк. Миланов работят в мисията от юли тази година. Дотогава сегашният ни представител в НАТО е бил военен аташе за Бенелюкс със седалище в Брюксел." До създаването на поста, ген. Маринчев представляваше БА и в НАТО, заедно с полк. Миланов.
    2. Когато стана шеф на J5 на ГЩ, точно ТИ Съби блокираше завръщащите се от служба в щабовете на НАТО офицери (за по-младите е добре да знаят, че от 1998 г. по линия на ПЗМ ние имахме доста офицери по възлови щабове и командвания на НАТО), които започнаха да се връща

    Коментиран от #20, #21

  • 18 любител

    5 1 Отговор
    много генерали много нещо бе само не знам като няма редници кого командват тия или и те като управляващите само лапат парици без да вършат нещо. хахаха
  • 19 Събчо

    4 1 Отговор
    Я си гледай говедата на село и не се меси в политиката
  • 20 Ммм дааа

    5 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ммм дааа":

    които започнаха да се връщат след 2 години работа в щабове на НАТО. Ти Съби тогава направи всичко възможно да ги затриеш - познаваха НАТО по-добре от теб и пред тях твоите номера с псевдоатлантизма ти просто не вървяха.
    3. Точно като шеф на J5 ти блокираше и забавяше с всички възможни средства подготовката на БА за присъединяване към НАТО.
    4. Най-големият ти грях Съби, обаче е, че ТИ като шеф на J5 оправдаваше тоталното съсипване на БА - съкращенията, рязането на техниката, разпродаването... ТИ Съби, си този, който разпореждаше на момчетата от J5 какво точно да се впише в т.нар. "военна експертиза", която "странно" как ВИНАГИ съвпадаше с променливото като на жена в климактериум настроение на поредните овластени политици. Беше лъв пред подчинените и червей пред "цивилните шапки" и "късите полички" в министерството.
    Е, получи своите награди за послушанието - колежи, постове, пари... Но това ти отне и последните остатъци от офицерска (да не говорим за генералска) чест.
    В крайна сметка, Съби ТИ НЕ СИ НИТО ГЕНЕРАЛ, НИТО ОФИЦЕР, а Български - още по-малко. ТИ Съби, си подлога. Гнусно е, това което си казал в интервюто ти, но пък е естествено за теб - отива ти.
  • 21 любител

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Ммм дааа":

    абе пич ти акъл имаш ли да си играеш да изреждаш всичките тези боклуци-предатели на Б-я. хахаха
  • 22 Уточнение

    5 1 Отговор
    Не бъркайте ГОМНАР с генерал !
  • 23 Матей преображенски

    3 1 Отговор
    Важното е че,правителството е на страната на израил,отново ни насочват към кривата страна,която е изкуствено създадена,с измама и насилие,изтласквайки коренното население.Ако не щеш ли,евреите претърпят поражение,сигурно ще ги настанят тук да си направят нова юдея,а ние ще сме илотите и париите презрени.
  • 24 жоро

    5 1 Отговор
    Съби е машина! Може да победи сам Хамас!
    За съжаление победата му ще е кратка, щото като се събуди ще е опикан!
    Жалка работа!
  • 25 кална вена

    4 2 Отговор
    гледайте му анализите на тоя и ще разберете що за палячо е, пълен смях, язък му за годините!
  • 26 Боби

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Тъп ганьовец":

    Тъп е като г.....з, лично го познавам за съжаление.
  • 27 ЕВАЛА ГЕНЕРАЛЕ

    2 0 Отговор
    Комуноидите много та "обичат"
  • 28 Съби Събев! Поредния идиот от

    1 1 Отговор
    Свитата на Пасито!?
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове