Last news in Fakti

20 Октомври, 2023 12:23 1 870 26

Спасени: Откриха живи трите българчета, които бяха в неизвестност в Газа

  • газа-
  • българчета-
  • спасени

В момента на атаката са се намирали на 100 метра от сградата

Спасени: Откриха живи трите българчета, които бяха в неизвестност в Газа - 1
Снимка: БГНЕС

Трите българчета, които бяха в неизвестност, след като бомба избухна в техния район в Газа, са открити живи.

По чудо, в момента на атаката са се намирали на 100 метра от сградата, в друга постройка, съобщиха за NOVA техните близки, които са успели да се свържат с тях.
Вчера бабата на децата Инширах Шарафи разказа, че майката и децата отишли в Газа, малко преди да започнат ударите. Първоначално те били в северната част на анклава, но тръгнали на юг в търсене на безопасност. След като връзката с тях прекъснала, бащата на децата също тръгнал от България към границата с Египет. С надеждата да срещне семейството си на граничната бразда, когато най-накрая бъде отворен хуманитарен коридор.

Дни преди да започне войната, снахата на Шарафи и трите ѝ внучета - всички български граждани, отиват при роднини в Газа. Синът ѝ остава в България. Държи връзка с тях до нощта, когато бомба избухва и взривява къщата, в която са всичките ѝ роднини.

„Брат ми, с един от неговите синове, излизат да носят храни. Те се връщат и цялата 4-етажна сграда рухва върху тях. Живеещите в нея са около 70 души и засега са извадили 40 загинали, сред които и майка ми. Всичките ми племенници и внуците на моя брат са си отишли”, сподели Шарафи.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Моджерип

    8 22 Отговор
    Алаах ги е спасил от терористичната атака на израелската армия
  • 3 Здрасти

    11 24 Отговор
    Факт е, че това правителство нищо не прави за българите в Газа.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ПИТАМ

    25 5 Отговор
    А имената им какви са.

    Коментиран от #17

  • 6 Мдаа

    10 5 Отговор
    Това е бъдещето на България!
  • 7 Тракия

    11 5 Отговор
    Преди 1 час :
    " Гръцката църква в Газа е бомбардирана и разрушена"

    Мисълта ми е , че макар в статията да са мюсюлманчета , етническия и религиозен състав в Газа не толкова еднообразен колкото мислим.

    "В църквата са се укривали жени и деца ...

    Медиите коментират за голям неуспех на гръцката дипломация, защото само преди дни правителството съобщи, че има споразумение с Израел военните
  • 8 само питам

    21 7 Отговор
    А знаят ли стихотворението "Аз съм българче" ?

    Коментиран от #18, #23

  • 9 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    6 6 Отговор
    Браво
  • 10 ???

    10 1 Отговор

    До коментар #1 от "Уууууууууу":

    То пък, щото теб много те бива с българския...
  • 11 Aлфа Bълкът

    12 3 Отговор
    Кой българин, кой е турчин, нищо не разбрах?

    Коментиран от #19

  • 12 Сатана Z

    2 10 Отговор
    Да са живи и здрави.Като пораснат знаят какво трябва да направят.
  • 13 Аз да пиша

    9 9 Отговор
    Трите манголчета
  • 14 🇧🇬🇪🇺💯

    4 6 Отговор
    Слава Богу, да се евакуират от Българското Правителство в България незабавно.
  • 15 БЪЛГАРЧЕТА

    9 5 Отговор
    КОЛКОТО. АЗ. СЪМ. КИТАЕЦ
  • 16 СГЛОБКАТА

    7 1 Отговор
    Сталин Троцки Зиновиев бухарин Ленин всички са ЕВРЕИ пратени в Русия да убият царското семейство...и да наложат ЕВРЕЙСКИ БОЛШЕВИЗЪМ

    Коментиран от #24, #25

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Алфа херинга

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "само питам":

    Сегашните българчета знаят ли го? Или вече са го махнали от учебната програма, защото пропагандира краен национализъм.
  • 19 Явно

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Aлфа Bълкът":

    са палестинци , живеещи от соца в България и с българско гражданство , а майката и децата са били на гости в Палестина , докато бащата и неговата майка (бабата) са останали в България .
  • 20 123

    6 7 Отговор
    Ало псевдожурналистите, българчетата са стоят в България, и не са хукнали като крастави кучета по целия свят, а после да търсят родителите им помощ от държавата. Като излизаха, питаха ли някой. Сега да се оправят както знаят.
  • 21 Мамул

    6 0 Отговор
    Семити юдеи се избиват със семити мюсюлмани и семити християни, а са един народ.
  • 22 Хасан

    6 2 Отговор
    боико да испрати самолет задаги спаси теса балагари
  • 23 Билкара

    7 0 Отговор

    До коментар #8 от "само питам":

    Не го знаят стихотворението защото соросите го извадиха от учениците по български език!
  • 24 Мамул

    3 1 Отговор

    До коментар #16 от "СГЛОБКАТА":

    И комунизма и демокрацията да измислени от глобалистите за да разрушат националната държава. Всеки защитаващ нацията и държавата е диктатор, а всеки раздаващ националните блага е демократ.
  • 25 Анджо

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "СГЛОБКАТА":

    Това не е верно, Сталин Еврейн ли е , А Ленин и той не е Еврейн , скоро гледах едно предаване за Чувашите , даже и по битиви направиха цял филм за Българите от тук чак до Пакистан. Тогава се срещнаха с Чувашите в русия и те казаха , че Ленин и Българин. Чувашите се определят за Българи и говорят един от 7 те диалекта на Българите . В ютб кадето ги гледах , пак го споменаха , че Ленин е Българин. Така, че не плювайте ЕВРЕЙТЕ. Пушкин е Българин и прочетете да видите какво стихотворение е написа за Българите. Не пишете като не знаете, защото е най лесно е да оплюваш някой.
  • 26 Анджо

    0 0 Отговор
    Това не е верно, Сталин Еврейн ли е , А Ленин и той не е Еврейн , скоро гледах едно предаване за Чувашите , даже и по битиви направиха цял филм за Българите от тук чак до Пакистан. Тогава се срещнаха с Чувашите в русия и те казаха , че Ленин е Българин. Чувашите се определят за Българи и говорят един от 7 те диалекта на Българите . В ютб кадето ги гледах , пак го споменаха , че Ленин е Българин. Така, че не плювайте ЕВРЕЙТЕ. Пушкин е Българин и прочетете да видите какво стихотворение е написа за Българите. Не пишете като не знаете, защото е най лесно е да оплюваш някой. Носиите са едно към едно с нашите на Чувашите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове