Last news in Fakti

21 Октомври, 2023 21:55 1 771 63

Ваня Григорова: Необходима е промяна във философията на управление на столицата, истинските демократи сме ние

  • ваня григорова-
  • избори-
  • софия

Имаме историческа цел и не трябва да изпускаме момента за промяна в управлението на София, казва кандидатът за кмет на София и водач на листата на МК „БСП за България“

Ваня Григорова: Необходима е промяна във философията на управление на столицата, истинските демократи сме ние - 1

Намираме се в исторически момент и сега е шансът с всеобщи усилия да променим София и столицата да избере ляв кмет след 33 години дясно управление. Това послание отправи Ваня Григорова. „Трябва да се съсредоточим върху голямата цел. Ние имаме цел и тя е историческа. Наистина имаме необичаен момент и не трябва да го изпускаме“, каза тя.

„На първо място ние трябва да променим философията на управление на града, тъй като от 33 години насам столицата се управлява напълно безотговорно“, подчерта Григорова.

Кандидатът за кмет на София Ваня Григорова и кандидатът за кмет на район „Оборище“ Михаил Ставрев, излъчени от широката лява „БСП за България“, се срещнаха и разговаряха със съмишленици, симпатизанти и представители на обществеността в район „Оборище“.

На срещата си със съмишленици Ваня Григорова заяви, че е необходима максимална мобилизация в настъпващата гореща фаза на кампанията.

„Истинате е, че ни предстои още много работа и то точно сега, в следващите дни. Нека се мобилизираме максимално през следващата седмица“, призова кандидатът за районен кмет на „Оборище“ Михаил Ставрев.

Григорова подчерта, гражданите трябва да са наясно за разликата между нас и нашите опоненти, за да направят своя избор и заяви, че с основните претенденти имат напълно различни ценности и генерални различия във визията си за управление:

„Те смятат, че няма нищо лошо в оттеглянето на Общината от управлението на столицата, нямат нищо против концесионирането на комунални услуги и представят всичко това – връщането на всички основни дейности в общински ръце, като нещо невъзможно, като утопия, сякаш това не се случва в нормалните цивилизовани държави“, обасни Ваня Григорова и зададе въпроса защо това може да се случва във Виена, в Париж, дори в Троян, а не може да се случи в София.

Тя подчерта още веднъж тезата си, че когато се преотстъпват общински дейности като озеленяване, поддържане на осветлението и на инфраструктурата, водоснабдяване и канализация на частни компании, на практика това е отказ от управление, който струва твърде скъпо на софиянци.

„Защото парите, които отиват в частни компании и с които те формират печалба, би трябвало да останат в общината, за да може по-пълно да се удовлетвори общественият интерес, а не да си обясняваме, че няма пари да оправим здравните пунктове, да поправим покривите на училищата, да изградим нови басейни, детски градини или да решим други съществуващи проблеми“, коментира Ваня Григорова.

По думите ѝ сега политическото лицемерие стигна нови върхове - Партии и коалиции, които са били избирати заради различията им в политическата реторика, в момента управляват заедно.

„Демократите в София и в държавата сме ние. Те са автократи. Те са тези, които подчиняват обществения интерес на парите. Те са проводниците на лобистите. Но по никакъв начин не бива да им позволяваме да се наричат демократи. Защото демокрация означава управление на народа. При тях е управление на парите“, заяви Григорова и добави, че до момента нейните опоненти продължават упорито да избягват участие в предизборните дебати в националните и обществените медии.

„Защо? За да не могат гражданите да направят разликата между тяхната „управленска“ философия в кавички, защото това не е управление, а безотговорност и всичко онова, за което ние настояваме и ще се борим в следващия мандат в Столичния общински съвет,“ каза Ваня Григорова. Тя изрази надежда до края на предизборната кампания за местния вот да има шанс за открити и честни дебати с представителите на сглобката, за да могат гражданите да преценят сами за кого да гласуват на 29 октомври.

В част от срещите с граждани и обиколката в район „Оборище“, която започна от Докторската градинка, премина през парк „Заимов“ и завърши със среща със симпатизанти от БСП, се включи и председателят на БСП – София и кандидат за общински съветник Иван Таков.

Хора и минувачи се ръкуваха с усмивка с кандидата за кмета Ваня Григорова и ѝ пожелаха успех – с нескрита симпатия и надежда София да се промени.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А50

    42 14 Отговор
    Как може една жена, кандидат за кмет да ходи без мутри за охрана, докато кандидат кметът на ДС-ПП Терзиев ходи с мутри, за да го пазят от неправилните журналисти.

    Коментиран от #6, #8, #20

  • 2 Механик

    19 9 Отговор
    Ванчето Григорова винаги е била
    истинска демократка и е защитавала с нокти е зъби демокрацията.

    Коментиран от #58

  • 3 Обаче

    26 12 Отговор
    "Истинската" демократка е представителка на "най-демократичната" БСП , която пък е с идеологията на "народно демократичната" БКП , упражнявалаа "истински" "демократичната" тоталитарна власт (всичко в името но Човека и всичко за благото на Човека) (въпросът е Кой е Човека?) Традициите са такива, защото се спазват.
  • 4 Ха ха ха

    25 16 Отговор
    Ха ха ха ха комуняга демократ ха ха ха те такова животно няма
  • 5 Доротея

    30 11 Отговор
    Дълго време се чудех защо за синдикатите в България интересите на работниците и служителите са девета дупка на кавала, та нали това е тяхната основна функция? После видях Ваня Григорова и всичко ми стана ясно.
  • 6 Ха ха ха

    9 6 Отговор

    До коментар #1 от "А50":

    Просто не се заблуждавай небъди толкова наивен
  • 7 Ксаниба

    34 17 Отговор
    Ванчето Григорова е върла путинистка, нещо като Волгин с пола и използва синдикалното си прикритие да прави руска пропаганда. Тя има големи политически амбиции и по популизъм слага Костя Копейкин, Нинова, Радев и Баце в малкия джоб. Навсякъде в биографията си подчертава, че е започнала кариерата си като чистачка в училище и защитава правата на бедните и онеправданите. От доста време обикаля като цветарка из телевизиите за да печели популярност. Злобна и напориста като Мая Монолова но в нова по-млада версия. Отдавна се заиграва със страховете на хората, преди рисуваше апокалиптични картини за това какво ще стане ако не подпишем нов договор с Газпром. След това ни говореше какво черно бъдеще не чака ако влезем в еврозоната. Но винаги като червена нишка в нейните разсъждения са опорните точки на Москва. Логичен избор за кандидат на БСП.

    Коментиран от #12, #43

  • 8 Отговорът е

    18 13 Отговор

    До коментар #1 от "А50":

    е защото ДС отрочето има париq за да плаща на бодигардове, а Тя тепърва се надява да има пари и за такива гардове. :D
  • 9 Перо

    26 17 Отговор
    Ванчето няма никаква визия за развитието на София. В началото на август обяви, че "София трябва да бъде гостоприемна за софиянци, а не за италианци, англичани и германци, които са решили да дойдат в събота и неделя да изпият по една бира на "Витоша". Но изглежда някой и обясни, че все пак туризма трябва да се развива и месец по-късно избра " София за всички" като мото за кампанията си. Въздух под налягане е Ванчето.

    Коментиран от #40

  • 10 Ттт

    26 10 Отговор
    Най после представител на гетото от кв Хр. Ботев. Нинова е хитра, няма да и се налага да подкупва ромите за изборите.
  • 11 Българин

    18 24 Отговор
    Браво Ваня!!!
    Не искам за кмет АРМЕНЕЦ

    Не искам за кмет КОМУНИСТИЧЕСКА ИЗДЪНКА

    Не искам за кмет

    МУТРЕНСКА ФИЗИОНОМИЯ

    Коментиран от #22, #25

  • 12 От описанието

    10 15 Отговор

    До коментар #7 от "Ксаниба":

    Което си и направил излиза че тя е най-подходяща за кмет на София

    Коментиран от #17

  • 13 РЕАЛИСТ

    22 26 Отговор
    Ваня Григорова е умна,упорита,пряма,работоспособна,дейна,винаги аргументирана и не на последно място...- симпатяга...!
    Успех,в битката,с недостойните опоненти!

    Коментиран от #54, #59

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 ффгхънуум

    11 7 Отговор
    На Пу . така му се сака, ама нема
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ксаниба

    16 18 Отговор

    До коментар #12 от "От описанието":

    Ако си душманин на София ще избереш Ванчето.
  • 18 Софи Маринова

    18 11 Отговор
    Ванчето е от наште, само дето пее фалшиво!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Само питам

    10 13 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Знаме искаш за кмет един руско-червен мегафон?

  • 23 факт

    17 7 Отговор
    Работила е за Сорос, пишеше го в нета, а това е достатъчно условие да не гласувам за нея. Нямам и доверие-ще я командват господарите и. А на края на месеца, след като не стане кмет, има вероятност да предизвика разпад на профсъюза, в който е била. Профсъюз, който приема в управлението си работили за Сорос, не може да защитава хората.

    Коментиран от #33, #36

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Рубладжийче

    12 16 Отговор

    До коментар #11 от "Българин":

    Ванчето Григорова е българската Маргарет Тачър и ще ни изкара от евроатлантическото блато. Започнала е трудовия си път като чистачка в училище, има здрава пролетарска закваска и не е покварена от фалшивите джендърски ценности на западното образование. А като синдикален лидер винаги безкомпромисно е защитавала правата на работниците нарушени от алчните капиталисти и експлоататори.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ссссст

    14 6 Отговор
    Прегледайте видеото в което предлага да се ваксинират всички българи!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Истинските

    8 6 Отговор
    комундета сте!
  • 32 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    11 6 Отговор

    До коментар #24 от "Българин":

    Няма как комунстически продажни отрочета да правят промени и да бутат мочите‼️

    Коментиран от #41

  • 33 Последния Софиянец

    15 3 Отговор

    До коментар #23 от "факт":

    Гласувай за терзииски, той и цялата му продажна и крадлива фамилия винаги са работили за просия, кгб и дс, истински българи!
  • 34 Факт

    8 15 Отговор
    При честни избори Ваня от първи път ще спечели кметските в София, само им отпуснвте автобусите от провинции и села и ще се уверите. Жал ми става за нейните братовчеди в 40 ° С работят и то без осигуровки, други без предпазни колани. Ваня, Успех мила! Щом сме в ЕС, се гледат качествата, а не къщите им. Те пък герб и без къщи. Арменеца ще спечели, ако питате репресираните, Но...
  • 35 Хубавелка

    14 11 Отговор
    Поредната изцепка на БСП Не е умна, но е нахална. Няма представа как ще управлява столицата ни, затова нищо смислено не казва, освен общи приказки, които всеки без усилия ще сътвори. Наглостта й не и носи одобрение . Щом нарича себе си демократка показва, че няма представа за същността на думата. Прилича на БКП-то през 90те когато скандираха "Хляб демокрация". Нищо ново под слънцето.

    Коментиран от #48

  • 36 Що така

    15 5 Отговор

    До коментар #23 от "факт":

    Въпросът е що за профсъюз е Подкрепа след като индивиди като тая са заемали позиции в него.
  • 37 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 14 Отговор
    Успех Ваня
  • 38 Пyxкaвaтa мypгaвeлкa на Tpeнчeв

    7 7 Отговор
    Единствената и поръчка е да отнеме гласове от Възраждане
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Анджело

    8 4 Отговор

    До коментар #9 от "Перо":

    аре ве?! На Хекимин и Терзи ква им е визията ще не разбрах? Я обесни от техно име щот явно си по-запознат
  • 41 Анджело

    5 3 Отговор

    До коментар #32 от "🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️":

    аха, Е нали виждат всички как и колко Продължи Подмяната...
  • 42 Анджело

    7 8 Отговор

    До коментар #30 от "Ксаниба":

    Че кой го ентересуват проблемите на Росия бе? Колко реда танпня спамиш?
    Ти са ентерсувай от проблемите на Окраина, Хекимина и Терзито, щот те имат проблеми

    Коментиран от #44

  • 43 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    7 5 Отговор

    До коментар #7 от "Ксаниба":

    С три думи, продажен долен pyблобоклyк‼️
  • 44 Ксаниба

    3 4 Отговор

    До коментар #42 от "Анджело":

    Казвам го за такива пpoбитаци като теб, белким проyмееш колко сте изпаднали и пpoдажни пpегладнелите кoпейки!
  • 45 оня с коня

    4 8 Отговор
    БЕЗ ДА СЕ ЗАМИСЛЯ ще гласувам за Ваня АКО я беше предложил бат Бойко?!Да ама не я предлага той а БСП,което автоматично я праща на резервната скамейка.
  • 46 ЕДГАР КЕЙСИ

    7 5 Отговор
    ИCTИНСКИТЕ "ДЕМOKPATИ" СА ............ KOMУНИСТИТЕ (TEPOPИСТИ) .......... СПОРЕД BAНЯ ГРИГОРОBA ....... ФАКТ !
  • 47 мерси, но не

    9 7 Отговор
    Излъчва злоба, агресия и некомпетентност.
  • 48 М3 голд

    6 7 Отговор

    До коментар #35 от "Хубавелка":

    Абсолютно невярно изложение. Синдикалист, широко скроен демократ, симпатична жена, умна... Да изброявам ли още? Тя слага в джоба си и акушерката Урсула, и доста европейски министърки, че и президентски, по интелект. Моля сравнете я с досегашната кметица на ГЕРБ и вижте разликата.

    Коментиран от #60, #63

  • 49 ЕДГАР КЕЙСИ

    2 3 Отговор
    HAЙ ГОЛЯMO ДOBEPИЕ ИЗЛЪЧВА ........... ДЕБЕЛАКА С .......... ФАЛШИВАТА ШИНА HA PЪKATA ........ ФАКТ !
  • 50 Ангеларий

    5 9 Отговор
    Сега е моментът да изметем фашизираните либерали и обратни. Гласувайте за Ваня Григорова!
  • 51 мдааа

    7 4 Отговор
    Гласуваш за.Джуклата получаваш цяла кохорта Мутрофони и безсмислени нищоправци.
  • 52 Уса

    3 6 Отговор
    Харесвам те Ванче,но за демократи не гласувам.Когато някой ми заговори за демокрация и започва да ми я пробутва искам да ми обясни,що е демокрация преди да я приема.За 20 години в сащ такъв човек не съм срещнал.Вие в България и представа си нямате, какво се крие зад демокрацията,като идея е супер,но като резултат трагедия
  • 53 АГАТа Кристи

    6 4 Отговор
    Боже, Боже, Боже,
    ударихме дъното - комунистите да се наричат "демократи"...
  • 54 007 /агент/

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "РЕАЛИСТ":

    Щом комунягите разчитате вече на индианата се дочува лебедовата ви песен !
  • 55 БСП на Бунището

    7 5 Отговор
    Широката лява коалиция на Ваня Григорова включва - " Партия на Българските Комунисти","Комунистическа Партия на България" " Левицата" с всички разоили се от БСП - Мая Манолова,Татяна Дончева,.." АБВ на Румен Петков,Социалистическа Партия " Български път" ,Русофили"...Всички до един Путинисти и престъпни Комунисти.
  • 56 Да бе да

    3 4 Отговор
    "истинските демократи сме ние"
    Преди или след национализациите които планираш? Твои идеи не мои 🦩😂
    Хйде да видим една симпатична комунстка до къде ще стигне ?😘
  • 57 ха ха

    4 4 Отговор
    червен демократ - чудо невидяно! явно вярва,че като повтори 100 пъти тази мантра, и ще й повярват и всички вкупом ще я признаят!?
    интересно, щом демокрацията за комунистите е много лошо нещо, защо толкова им се иска да ги припознаят за демократи, докато цялата им история крещи обратното
  • 58 да бе

    6 4 Отговор

    До коментар #2 от "Механик":

    кой ли ще й повярва? демокрацията винаги е била мръсна дума за комунистите
  • 59 да бе

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "РЕАЛИСТ":

    не бъркай упоритостта с глупостта - това качество се изтъква винаги при липсата на други! Упорит до глупост - типично червено качество
  • 60 ха ха

    6 3 Отговор

    До коментар #48 от "М3 голд":

    Ванчето и интелект! последен виц! само я чуйте как старателно декламира заученото като ученичка на изпит, папагал! ако някой събере всичките й изяви на едно място, ще види колко празни са от съдържание!
  • 61 българин

    1 5 Отговор
    ваня няма шанс срещу хиените от сглобката а лошото е че който и да стане кмет ще краде като за последно от най малкото село до софия
  • 62 Дали софиянци

    4 3 Отговор
    ще допуснат да бъдат управлявани от ромски синдикални босове!?🤔
  • 63 българин

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "М3 голд":

    за урсула съм съгласен тя е противна проста дърта крадла обаче лапа милиарди
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове