Last news in Fakti

22 Октомври, 2023 11:41 2 090 32

Николай Василев посочи кое е по-зле от българския футбол

  • николай василев-
  • българия-
  • нация-
  • изчезване

Нацията ни е на път да изчезне

Николай Василев посочи кое е по-зле от българския футбол - 1
Снимка: бТВ

В България имаме убийствената комбинация от сравнително ниска раждаемост и голяма миграция. Това води до математическо намаляване на нацията с тенденция към изчезване. Проблемът е, че нито един политик не се занимава с темата за демография. Българският футбол по-често се споменава, но демографията е по-зле от българския футбол. Това каза бившият вицепремиер Николай Василев по bTV.

Според него трябва да има правителство, чийто първи управленски и бюджетен приоритет да е демографската политика.

Трябва да има министерство, в което да има думите "...и по демографска политика". Държавата в момента дава почти нула за новородени деца. Тя трябва да подготви 20 хиляди лева за новородено, каза още той и обясни, че бюджетно трябва да се отделят 1 млрд. за демографията като цяло.

По думите му държавата може да измисли и по-умна политика - да въведе образователни критерии или платени социални осигуровки. Той определи детските надбавки като много малки и трябва да се увеличат поне 4 пъти. Детските градини трябва се обявяват за национален приоритет, каза още бившият вицепремиер.

По отношение на дерогацията на "Лукойл" той заяви, че не му е ясно защо през последните две години сме искали такава дерогация.

Постоянно правим ту напред, ту назад, лутаме се като на танго. Нямаме последователна политика нито към конфликта на североизток, нито към доставките на енергия. Според мен от самото начало България можеше да мине на друг нефт и въпросът да е приключил. Обикновено няма дим без огън. Може би има някакви други задкулисни причини, които ние не знаем, защо постоянно променяме политиката. Според мен проблемът не е технически, а задкулисно политически, предупреди той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    4 9 Отговор
    Великата Българска цивилизация е на 50 000 години и се простира от Адриатика до Аляска.Трудно ще изчезне.Трябва и света да изчезне.

    Коментиран от #7, #24

  • 2 Вашето Мнение

    22 1 Отговор
    Тоя презерватив, дойде, видя и ни управи с 200 за осемстотин дни.
  • 3 Амбициран ром

    15 2 Отговор
    На всеки десети месец ще правя по две, да му мислят трудещите се !!!!!
  • 4 Факт

    8 1 Отговор
    Друг народ дойде. Свиквайте. Милият агроном покойник наш тракиец Калоян. Отивайки си и той на терасата до нас. Иде друг народ. Преди около 30 г, колко умни хора сме имали, а бе приятел с наш Маврев, а Маврев млади в ония години, а и сега, нямаме кординарите е преподавател във Варненският икономически университет. Гласувайте за Ваня, за да оправи България. Те са строители и работят черната работа. Много бюрокрация, а няма кой българин да се хване на строежа, на полето и някой полужив се е виж хванал да оцелее и те го крадат, от злоба, завист, трябва да се работи, а те пет пъти увеличиха бюрокрацията в България. Без ценз станаха Министри. А не всичко си бе зле преди. Къде ви е социалната политика. Или социала им плаща, да го мислят останалите. Пълна обърквация. Карат скъпи коли техните им хора, що да правят промени, реформи, дайте власт на ромите и ще ви направят реформите, но не яи изнася, учат в икономиката, спортните училища, оътуват и е време за тях, ромите, мохамедабите са на баце.
  • 5 Българин

    13 0 Отговор
    "От времето на Френската революция влиянието на жената в Европа е намаляло толкова, колкото са се увеличили правата и претенциите й; а "еманципацията на жената", доколкото я желаят и поощряват самите жени (а не само някои плиткоумни мъже), се оказва забележителен симптом на прогресивното отслабване и притъпяване на най- женските инстинкти" (Фридрих Ницше (1844-1900 г.), "Отвъд доброто и злото", VII, 239). Този цитат от немския философ обяснява защо Европа е в демографска криза. Но феминизирани мъже като Василев няма да го разберат.
  • 6 Справедлив

    11 0 Отговор
    При тази олигархично-мафиотска система и липса на държава, когато човек за човека е враг, хищник и противник не може да се очаква увеличение на нацията - по-скоро се очаква нейното изчезвате.

    Коментиран от #8

  • 7 Психиатър

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Познах те! Ти, си един от моите пациенти !:) Ама, няма да ти напиша името защото съм подписал декларация за поверителност!:)
  • 8 Василев

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Справедлив":

    Ами, че с това започвам!

    Коментиран от #9

  • 9 Справедлив

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Василев":

    Ще увеличиш нацията или ще премахнеш системата ?
  • 10 ЖИВ СВИДЕТЕЛ НА ПРЕХОДА

    3 0 Отговор
    Ще изчезнем заради такива като тебе.

    Коментиран от #23

  • 11 Търновец

    3 0 Отговор
    В България има две лица собственици на около общо 1000 квадратни километра обработваема земя - латифундисти, имаме нарко трафиканти които зарибяват ученици, имаме Синедрион който ни натрапи F 16 - много скъп и морално остаряваш самолет за който няма поръчки дори от ВВС на САЩ но части от който се правят от IAI в Израел, има Руска мафия която още част от економиката, имаме и голяма концентрация на власт в София, имаме некадърни и корумпирани управници и оттук голямата миграция
  • 12 математика

    1 0 Отговор
    Демографска Катастрофа - ниска раждаемост - миграция - бюрокрация - европейски конвенции - вашето управление 800 дни + другите управления = катастрофирала държава - трагичен футбол . Всичко това е в математическа зависимост.
  • 13 Митю Пищова

    1 0 Отговор
    Таковам девойки и женички за по 20 бона, Държавата плаща
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Министър Асан В.

    3 1 Отговор
    Въвеждаме и един Ергенски данък да финансираме кадъните.
  • 16 !?!?!?

    6 0 Отговор
    За да има нация трябва да има истински работодатели/ заплатодатели, истинска икономика, истинско здравеопазване, истинско образование. Сега веднага и на всякаде в България.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Николай Василев! Този Крадец на Едро

    4 0 Отговор
    трябяаше отдавна да е в затвора с цялото ОПГ от времето на Кобурга!! ТОЗИ гризач, продължава да Наглее и да поучава Народа, който Крадоха с Милен и компания!!
  • 19 Ами то

    3 0 Отговор
    заради такива, като теб е такова положението. Предприятие с над милярд капитализация, го продаде за толкова, колкото то печелене на година.
  • 20 Краун Ейджънтс

    2 0 Отговор
    Абе Ники, след като оправи Митниците, сега с раждачките ли ще ми оправяш...
  • 21 Шаран БГ

    1 1 Отговор
    Добре е все пак, че той се намери в 2023 година месец октомври да ни "светне"за демографската криза. До ден днешен никой политик от прехода не я е виждал тая криза, не я е чувал !? И той също !!
    Само понякога преди парламентарни избори изведнъж се сещат, че много български граждани просто ги няма в страната, а са далеч в чужди земи........ И им трябва електорат....... Че бил от другата страна на кълбото......няма значение, важното е да гласува. Идиощината е пълна. Пилреят се огромни средства за този дето духа, вместо да се вложат в страната за ПРОИЗВОДСТВА някакви, за повишаване на жизненото равнище !!
    НИКОЙ НЯМА ДА СЕ ВЪРНЕ, щом няма условия за живот !! Нима не го разбират нашенските политици, управници? Некадърници, загрижени само и единствено за своето АЗ ! И тоя също !!
    А бре аланкоолу, като няма работа и пари, какъв ще го търсят хора, които точно ВИЕ прогонихте. Каква раждаемост Ви е патила от дядовци и баби ?Защо не се спрете върху статистическите данни за демографията в страната ? Плямпало !!
  • 22 ФАКТ

    1 0 Отговор
    А най-зле е политиката.
  • 23 1111

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "ЖИВ СВИДЕТЕЛ НА ПРЕХОДА":

    Няма да изчезнем, това е хибридна опорка!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Иван

    3 1 Отговор
    Що по добре не обясни какво бъдеще има в България като демокрацията разруши земеделието нарязаха за скраб заводи и фабрики останаха хора в 5 града а останалата територия е изоставена за какво иде реч за кви деца кви пет лева единственото спасение да отидеш на терминал 2
  • 26 наблюдение

    2 1 Отговор
    Е нищо . След нова година като скочи енергията , такса електромер , данъците , и повлече нови ценови шокове . Нормално е една бъдеща майка да се запита , аз това дете с какво ще го отоплявам къпя храня , отглеждам. В България населението не протестира за своите права , така както в Гърция , Франция . Населението кротко емигрира , самоизолира се от социалният , и обществен живот . Спира да носи отговорност към семейство отглеждане на деца .
  • 27 Макс

    2 1 Отговор
    Държавата първо да се справи с проблема- деца раждат деца . Да се намали времето за майчинство . Къде плащат две години да си гледаш отрочето ? Това е пълна глупост , затъпяване и принизяване на женският труд .Най нелепо е да слушам за образователен ценз, защото при този огромен брой висшисти , повече от половината не знаят елементарни неща, като формулата за път -скорост -време , например. Образование се прави с образовани учители, а такива няма от дълго време .
  • 28 Германец

    1 2 Отговор
    Файда няма от тия га нювци.. нито произвеждат нещо, нито се опитват.. основно крадат, мамят и плюят.. да изчезват по бързо, че по злобен народ не съм виждал урук хаи със шкембаци даже и природата се опитва да ги закрие дори и те сами себе си мразят и се опитват умишлено да се самозатрият

    Коментиран от #32

  • 29 Програмист

    0 1 Отговор
    95% от българите могат да бъдат заменени с изкуствен интелект.. в западна Европа около 35% могат да бъдат заменени
  • 30 БеГемот

    0 0 Отговор
    То ако ставаше само с чаавета...трябва качество ...
  • 31 Тома

    0 0 Отговор
    Ние циганите уважаваме този батко защото иска да ни дава по 20 хил. лв.Ще го скъсаме от целувки
  • 32 2000

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Германец":

    Орки, вие нямате бъдеще. Шефа добре ви пипна кода ...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове