Last news in Fakti

23 Октомври, 2023 09:09 1 298 27

Васил Терзиев: По наши изчисления в София изтичат над 500 млн. лева на година

  • васил терзиев-
  • кандидат-
  • кмет

"Ако нямаме мнозинство в Общинския съвет, сме готови да работим с всички представители в него", подчерта кандидатът за кмет на София

Васил Терзиев: По наши изчисления в София изтичат над 500 млн. лева на година - 1

На 29-и ще видим дали ще има нужда от балотаж. Нашите проучвания показват, че имаме комфортна преднина. Предпочитаме на 29-и софиянци да ни подкрепят и да имаме една седмица, в която да работим по бюджета, вместо да отиваме на балотаж. Това заяви в студиото на „Здравей, България” кандидатът за кмет на София на ПП-ДБ - "Спаси София" Васил Терзиев в отговор на въпрос какво показват проучванията на неговия предизборен щаб за вота в столицата.

По думите му е без значение срещу мъж или жена ще се изправи той на един евентуален балотаж. „Ние сме подготвени, месеци наред сме на терен. Запознати сме с проблеми и сме предложили решенията”, подчерта той.

На въпрос би ли очаквал подкрепа от щаба на основния му опонент той отговори: „Бихме очаквали подкрепа от софиянци, че сме били убедителни с това какво смятаме да направим за града. Нашият призив от ден едно винаги е бил насочен към софиянци, а не към щабове. Какво искаме да направим за града и какъв е екипът, с който искаме да го реализираме”. Той допълни, че хипотезата да не стигне до балотаж „не стои на дневен ред”.

Коментирайки възможността кметът да няма мнозинство в Общинския съвет и да се превърне в „заложник на една неизбежна сглобка”, той подчерта че: „Ние работим за убедителна подкрепа. Но, дори ако нямаме мнозинство в Общинския съвет, тогава все пак кметът има доста висока трибуна, от която да говори за решенията за града и да ангажира обществото. Имаме 61 съветници, които трябва да работят основно за интересите на софиянци, а не по някаква друга линия. Ако трябва – ще работим заедно с всички тях. С всички 61 представители в Общинския съвет”.

Терзиев посочи, че това, което го интересува, е на 29-и октомври софиянци да излязат и да гласуват. „Защото балотаж за Общински съвет няма. Следващото, което ме интересува след спечелването на изборите е, да покажем, че за четири години управлението може да бъде доста по-различно – прозрачно, ефективно и да сближим скъсаното разстояние между софиянци и общината. Защото да печелиш избори е едно, а да управляваш добре – е друго. Нашата амбиция е да покажем едно добро управление”.

Кандидатът за кмет на София посочи, че „по наши изчисления в София изтичат над 500 млн. лева на година, които отиват в „наши фирми и наши хора”. „Това са 500 млн. лева, които не отиват в този град. Това е два пъти сумата, която е необходима за построяването на всички детски градини за следващия мандат. Това са 4000 общински жилища. Първото нещо, което ще направим, е всички големи договори по поддръжка, инфраструктурни и други – да бъдат прегледани и да започне процесът по оздравяването на тази община”, категоричен е той.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    2 9 Отговор
    София е черния дроб на Балканите. Турският шивач ще закърпи положението, до следващият заем.
  • 2 Пич

    18 3 Отговор
    ДС :
    - Терзиев , мойто момче , защо тези пари не са в нашите офшорки ?! Ние защо сме те назначили милионер ?! Ако не беше чичо ти.....
  • 3 Нека всички

    13 8 Отговор
    да гласуваме за Терзийката, той е красив, образован, демократичен, ДС-наследник, просто пич, който е особено приближен на Русията!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 това

    18 1 Отговор
    ми е познато от едни 7-8 милиарда, рибетата дали помнят кукичката
  • 6 Един не-трол

    19 2 Отговор
    Те по ваши изчисления се крадяха по 8млрд на година, а се оказа, че не може да ги намерите, но и по-малко събирате та само сме в заеми и дефицит.
  • 7 Кадир

    16 3 Отговор
    Боклук мръсен!
  • 8 Гандалф

    15 1 Отговор
    А ние обещаваме..че ще ги дигнем двоино..в предизборната компания всички обещават от пиле мляко..помните ли киро и асен колко много обещаваха...милиардни инвестиций...спиране на кражбите за милиарди...
  • 9 зле

    12 2 Отговор
    викаш има за крадене, ай стига му на тиквун 12 години сега и вие малко нали?
  • 10 Българин

    18 1 Отговор
    Горкото мамино комуне. 500 милиона? Не са ли малко?
  • 11 Георги

    15 2 Отговор
    Смешник. И ти си от котилото.
  • 12 нннннннн

    13 1 Отговор
    смешници. нали имаше 8 млрд , дето се крадяха в държавата? какво стана? сега вие ги крадете.....
  • 13 ТаУмВзе

    8 4 Отговор
    Тия ще задминат файдупкова по Кражбалък!
  • 14 По техни изчисления….

    11 1 Отговор
    А по мои изчисления, ще надминеш фъстъкова!
    И не чух и звук, как смятате да реагирате срещу крадците! Не увам за ревизии, за проверки, за предаване на Фандъкова на прокурор и т н
    Няма да гласувам за теб!
    Гнус ме е от обратни!
  • 15 Трол

    14 0 Отговор
    Този теч ще бъде отклонен в друга цистерна.
  • 16 провинциалист

    17 2 Отговор
    Милият Васко ,сърцето му се къса ,като гледа как 500 милиона отиват в нечий чужд джоб , а не в неговия ! Вие (софиянци) си го изберете и ще видите ,че не 500 милиона ,ами милиард и 500 милиона ще се засилят към неговите (и на неговите ортаци) джобчета . Изобщо - гледайте как ПП/ДБ управляват БеГЕТО и правете сметка какво ще се случи (и) в София .
  • 17 Петър Младенов

    14 0 Отговор
    Много добро момче с прекрасна биография и най вече - мой племенник ! Гласувайте за него !!! След неговото кметуване - на мястото на София ще има дупка (ама - голяма) .
  • 18 Борисчо Бонев

    14 0 Отговор
    След като ние с Васко вземем властта в София , на първо време ще сменим жълтите павета с нежно розови такива , ще боядисаме и няколко емблематични сгради (кметството , Парламента , храм-паметника Александър Невски , МС , ЦУМ и обезтелно всички министерства и ведомства) в същият (нежно розов) цвят , ще развеем навсякъде из София знамето на дъгата , а в общинската администрация ще се назначават хора само с доказано "правилна" сексуална ориентация . Обещано !!!
  • 19 Потомък

    11 0 Отговор
    на убийци , на шпиони , ДС продукти и шумкари ! И милиардер чрез грозни пътеки ! Това не може и не бива да е кмет и лицето на София , на българската столица ! Буди само и единствено гняв и възмущение !
  • 20 Тия изчисления

    7 0 Отговор
    На базата на какви данни са правени? А човешкия фактор отчетен ли е, или само преброените на терена са включени по повод скъсаното разстояние между общината и хората, което ще се скъсява. Интересно ще е да с види как се сближава нещо скъсано, това ще бъде революционен метод в шивашката индустрия
  • 21 Жан Клод ( с двата ножа)

    4 0 Отговор
    Ще ги оправите..
  • 22 А по наши

    9 0 Отговор
    изчисления ако вземеш властта, ще изтичат по 1 милиард за ,година.
  • 23 Иван Стаматов

    7 0 Отговор
    Е, добре де, как може да се канят хората да гласуват за ДС внук, който е бил подготвен от ДС, захранен, насочен, подпомаган от бивши ДС кадри? Хора, събудете се! Гласувайте за честни и подготвени личности, за хуманисти, които ще работят за доброто на всички.
  • 24 дано не спечелиш

    6 0 Отговор
    измислен бг милионер от прехода на ДС....оставка боклуци
  • 25 Майора

    5 1 Отговор
    София е синя , тя не е на бивши комунисти , техните отрочета , хора от ДС и джендъри! Видяхме коалицията на провалите докъде доведе страната , така че не мислете че победата ви е в кърпа вързана!
  • 26 Тома

    0 0 Отговор
    Не изтичат ами се поставят в чекмеджето
  • 27 Калин

    1 0 Отговор
    И много му се иска тези милиони да се насочат към него и тези около него.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове