Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 09:44 2 377 63

Наама Леви, заместник-посланик на Израел в България, до ФАКТИ: Терористите обезглавяваха бебета с ножове

  • наама-
  • леви-
  • израел-
  • хамас-
  • байдън-
  • газа-
  • палестина

„Хамас“ е равнозначно на ИДИЛ, трябва да бъдат разгромени, казва дипломатът

Наама Леви, заместник-посланик на Израел в България, до ФАКТИ: Терористите обезглавяваха бебета с ножове - 1
Снимка: Личен архив

Животът в Израел вече се разделя на два периода - времето преди 7 октомври и времето след тази дата. Израел е изпълнен с шок, болка и ужас след чудовищното клане, извършено от „Хамас“ над невинни цивилни в съботната сутрин – ден, в който имахме и религиозен празник. Ръката ми трепери, докато пиша тези думи, описващи само частица от това жестоко нападение. Но ние не трябва да отвръщаме поглед от случилото се. Трябва да се изправим лице в лице срещу това абсолютно зло, за да прозрем защо Израел е решен да победи тази машина за убийства. Това пише в свое писмо до ФАКТИ Наама Леви, заместник-посланик на Израел в България.

„Още в 06:30 в ранната съботна сутрин на 7 октомври, над две хиляди въоръжени терористи започнаха да нахлуват в домовете на нашите съграждани и застрелваха цели семейства, докато спят. Те стреляха с ръчни противотанкови гранатомети по спалните на хората. Майки криеха децата си в шкафове, отчаяно опитвайки се да спрат плача на бебетата си, за да не бъдат чути, но „Хамас“ не пощади нито жените, нито децата. Терористите връзваха с желязна тел майки с дъщери, баби с внуците им и ги изгаряха живи. Не отвръщайте поглед от тези картини на жестокост. Трябва да знаете какво точно се е случило. Терористите обезглавяваха бебета с ножове, изнасилваха млади момичета, разрязаха корема на бременна жена. Те подпалиха сгради, в които се криеха хора и ги изгориха до основи. Те нападнаха младежи и девойки, празнуващи на музикален фестивал на една горска поляна.

Те преследваха бягащите млади хора, стреляха по тях и ги убиваха с неописуема жестокост.

Няколкостотин млади мъже и жени бяха погубени точно там, в гората. Използвайки неописуемо насилие, терористите отвличаха цели семейства, включително шестмесечни бебета и ужасени деца, чиито родители току-що са били убити пред очите им. Около 1400 израелци бяха избити в този брутален акт на масово клане, минута след минута, в продължение на часове. Срамуваха ли се убийците от действията си? Ни най-малко. Те въодушевено документираха зверствата си и ги предаваха на живо. По време на масовото избиване, около 200 души бяха насилствено отвлечени от домовете си в мрачните леговища на „Хамас“, включително 85-годишна жена и кърмачета, търсещи майките си. Бащата на едно от убитите деца, нежно 8-годишно момиченце на име Емили, каза: „Изпитах облекчение, когато чух, че малкото ми момиченце е било убито, а не пленено от Хамас“, споделя дипломатът.

Наама Леви споделя още, че мнозина описват тези действия като „поведение на животни“.

„Това е неправилно. Животните не се държат по този начин. Хората, които хладнокръвно са измъчвали до смърт цели семейства, не са животни. Те са чудовища в човешки образ. Ужасяващите събития от 7 октомври събудиха в съзнанието на много израелци чувства на ужас и безпомощност, напомнящи за тъмните кътчета на колективната памет за Холокоста. Държавата Израел е създадена, за да служи като дом на еврейския народ. Да се гарантира, че евреите никога няма да бъдат водени към смъртта си просто защото са евреи. Оттук и ужасният шок, който сега доминира в Израел. Няма усмивки, само дълбоко нещастие и травми. Но също така има силно чувство за задружност и дълбоко вътрешно убеждение, че трябва да се борим срещу тази терористична организация и да я победим. Да изкореним заплахата от унищожение, надвиснала над нашите деца. Ние се борим за нашия дом. За правото ни на живот!“, пише още Леви.

„В продължение на много години в Израел и западните държави преобладаваше убеждението, че трябва да се намери прагматичен начин да се живее заедно с „Хамас“, като същевременно се поддържа определено статукво, основано на рационални съображения, въпреки че тяхната идеология на насилие и антисемитизъм беше добре известна. Винаги сме знаели каква е същността на „Хамас“, доктрината им ни е позната. Какво е записано в Хартата на организацията: основополагащият документ на „Хамас“, съставен от шейх Ахмед Ясин през 1988 г. – най-опасният антисемитски документ, написан в света от Холокоста насам. Хартата на „Хамас“ обвинява евреите за всички злини в историята, дехуманизира евреите и отхвърля всяко политическо решение на арабско-израелския конфликт. В много от своите клаузи, пример е клауза 13, се посочва, че „няма решение на палестинския проблем освен чрез джихад“, което означава свещена война. Но Хартата на „Хамас“ също изрично говори за нов геноцид над еврейския народ. Клауза 7 призовава за избиване на евреите във всяко кътче на света, цитирайки следното: „...камъните и дърветата ще кажат: „О, мюсюлманино, о, слуга на Аллах, има евреин, който се крие [зад] мен, ела и Убий го." И точно това се случи.

Те дойдоха, за да убиват.

В продължение на много години лидерите на международната общност апелираха към Израел: Не слушайте какво пише „Хамас“ и какво казва „Хамас“. Игнорирайте тяхната идеология и ужасяваща реторика. Въпреки заплахите, „Хамас“ желаят да подобрят условията на живот на двата милиона палестинци, които живеят под тяхната мрачна диктатура, да им гарантират препитание, да им позволят да ловят риба и да изградят инфраструктура. Добре планираната атака срещу Израел на 7 октомври доказа, че тази концепция е погрешна. „Хамас“ не се интересува от съвместно съществуване или мир. Те не се интересуват от по-добър живот за двата милиона жители на Газа, а от заличаването на еврейската държава и избиването на нейните граждани. Това е не само джихадистка идеологическа цел на „Хамас“, но и единственият им курс на действие. „Хамас“ е ИДИЛ, палестинска ИДИЛ, която за съжаление се радва на връзки с обществеността и много обезпокоително състрадание сред някои от основните нации в света, включително и сред някои от медиите“, допълва още дипломатът.

„Има ли по-дълбок акт на самоотбрана за Израел, освен да атакува терористичната организация „Хамас“, за да се защити? Израел не напада палестинския народ. Всъщност, Израел не представлява заплаха за палестинската власт в Рамала, стига нейните представители да не се присъединят към атаката срещу Израел. „Хамас“ не се интересува от създаването на палестинска държава заедно с Израел, а единствено от унищожаването на Държавата Израел. Напротив: създаването на палестинска държава е в пряко противоречие с концепцията на „Хамас“ за тяхната крайна цел – установяването на ислямска държава на цялата територия, включително на територията на Израел. „Хамас“ не се интересува от съзидание, а от пълно унищожение. Не мир, а вечна война, докато крайният ислям не вземе властта. Единственото решение, според „Хамас“, е унищожаването на Израел и изтреблението на неговите жители. „Хамас“ не се колебае да пожертва палестинци в опита си да постигне тази чудовищна цел.

В Газа няма свобода, няма свобода на словото и свобода на религията.

Но положението е много по-тежко. „Хамас“ изгражда свои военни бази в Газа в районите с концентрация на цивилно население, напълно осъзнавайки, че снимките на мъртви палестински цивилни са най-мощното им оръжие. Организацията крие ракети под болници и училища на Агенцията на ООН за подпомагане на палестинските бежанци и стреля по Израел от тези места в очакване на предавания на живо по телевизионните мрежи. Много репортери - не само от базирания в Катар канал "Ал Джазира", който разпространява фалшивата пропаганда на „Хамас“, но и репортери от западни медии, бързат автоматично да излъчат пропагандата на „Хамас“ и то без каквато и да е проверка. Не попадайте в капана на такава пропаганда!

Единствените субекти, които трябва да бъдат обвинени за смъртта на невинни цивилни в ивицата Газа, са „Хамас“ и другите екстремистки организации там, които се крият сред жени и деца, сред собствения си народ.

Действайки с умишлена и преднамерена злост, те, а не Израел, са отговорни за тези трагични жертви. Израел се защитава и се бори за живота си и като истинска демокрация прави всичко по силите си, за да избегне нараняването на невинни хора. Израел упражнява своята огромна военна мощ по внимателен и контролиран начин, действайки в рамките на ограниченията на международното право, докато „Хамас“ гордо документира своите актове на геноцид и престъпления срещу човечеството“, четем още в писмото на дипломата.

Според нея не трябва да се заблуждаваме, защото войната срещу „Хамас“ не е лична война на Израел, а това е кампания не само за бъдещето на целия Близък Изток, но и за бъдещето на света, в който живеем.

„Вашето време вече също е разделено на две. От едната страна на света се формира ценен и важен съюз между Съединените щати, много европейски страни и Израел, докато от другата - застрашителна коалиция от няколко много проблемни държави и варварски терористични групи, сред които най-видните са „Хамас“ и „Хизбула“. „Не сте сами, ние сме с вас“, каза президентът Байдън при неотдавнашното си посещение в Израел. Бяхме изпълнени с гордост, когато видяхме и чухме президента на Съединените щати да изразява пълната си подкрепа за правото на Израел да съществува в обстановка на сигурност и задължението му да изкорени „Хамас“. Своята солидарност изразиха и други световни лидери, включително лидерите на Великобритания, Германия, Франция и Италия. За разлика от тях, други страни продължават да бъдат колебаещи се по отношение на тази убийствена терористична организация, отказвайки да я осъдят, като същевременно продължават да приемат някои от нейните лидери на своя територия. Вашето време вече също е разделено на две. Денят 7 октомври ви задължава да вземете незабавни мерки. Да направите всичко по силите си, за да ускорите връщането у дома на отвлечените - някои от тях може да са граждани и на вашата страна. Това са жени, чиито деца са убити пред очите им, деца, които са останали без родители. Жена на 85 години. Всички те са отвлечени насила и са задържани от организация на убийци. Всеки, който защитава „Хамас“, защитава и ИДИЛ и „Ал-Кайда“ и този, който следва подобна политика, неизбежно води убийците в собствената си къща. Къде е вашето място на тази морална карта?“, споделя в заключение Наама Леви.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А един мармот

    49 4 Отговор
    Знаете какво .....
  • 2 681

    56 8 Отговор
    Дайте доказателства.
  • 3 да де

    79 13 Отговор
    Чудя се кои лъжат повече ромите или мошетата.

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ххммм

    10 42 Отговор

    До коментар #3 от "да де":

    AМи отиди да видиш... ако имаш топки като си толкова ербап.
  • 6 Генерал 🇧🇬

    47 5 Отговор
    Каква е причината араби и евреи да проявяват такава жестокост едни срещу други?
    За нас, европейците това е нещо необяснимо и немислимо. Но къде се крият причините за цялата тази жестокост. За да се обясни всичко трябва да се върнем назад във времето, когато се оформят вярванията и традициите на двата клона на семитските племена - евреите и арабите.

    Основно положение на еврейската религия е, че евреите са богоизбран народ. И те автоматично се поставят над всички останали народи. Те са призвани да ръководят и управляват всички останали. И това се набива в съзнанието им още с майчиното мляко. И това е проклятието на еврейския народ. Защото разбира се другите народи не мислят така и когато се сблъскат с високомерието и самомнението на евреите те реагират съответно. Затова евреите са гонени и поробвани безмилостно от многобройни завоеватели. И затова се разселват по целия свят.
    С течение на времето на дадено място евреите постепенно се налагат и придобиват значителна власт и влияние. И тук започват проблемите. Те забравят за историята си и отново излиза напред високомерието и се проявява пренебрежителното им отношение към приелите ги общности. Следват погроми и нови преселения. Практически няма място в света, където това да не се е случвало. Изгонили ги след погроми от почти цяла Европа и Англия. Разпръснали се из част от Европа, но основно в земите на днешна Украйна. И отново започнали погромите ...
    И ето накрая оцелелите евреи създават по не съвсем зак

    Коментиран от #8, #14, #16, #61

  • 7 Мдаааа!

    6 0 Отговор
    Не е на добро, че няма никакви коментари!
  • 8 Генерал 🇧🇬

    44 8 Отговор

    До коментар #6 от "Генерал 🇧🇬":

    И ето накрая оцелелите евреи създават по не съвсем законен начин своя държава. Виждаме отново какъв е резултатът. Те почувстваха силата си и отново излезе наяве тяхната надменност и чувство за превъзходство. Арабите, техните кръвни братя станаха за тях човекоподобни животни.
    А как стоят нещата с арабите. Отново да разгледаме тяхната основна религия - исляма. В Корана изрично е казано, че ако срещу тях бъде приложено насилие, отговорът трябва да е твърд и безмилостен. По време на свещена война срещу агресора загиналия боец отива директно в рая. Тук я няма християнската доктрина за прошката. Има твърд и категоричен отговор.

    И какво имаме в днешен Израел? Евреите, почувствали силата си, постепенно изтласкват арабите от родните им земи, надявайки се, че с помощта на могъщия си съюзник, управляваните от евреи САЩ с малко кръв ще се разширяват безпрепятствено. И досега номерът минаваше. Отново се възроди и безумната идея за Третия храм на мястото на джамията Ал Акса, третото по важност свещено място за мюсюлманите. Но този път май няма да се получи. Изглежда, че за кой ли път ще се повтори трагичната история на еврейския народ. Кога ли най-после евреите ще осъзнаят, че не са богоизбрани, а са само един от многобройните народи на нашата малка Земя.

    Коментиран от #28

  • 9 Миризлив пор

    23 6 Отговор
    Вече има срината арабска държава защото "очевидци " обясняваха как лошите са избивали бебета. После се оказа, че девойката просто е мразила арабите ама вече там държава няма.
  • 10 СВТ 40

    18 3 Отговор
    Както османските поробители в БЪЛГАРИЯ,това съм чум от баба ми.
  • 11 Гост

    12 43 Отговор
    Пълна подкрепа за Израел. Хамас трябва да бъде заличен изцяло и безвъзвратно

    Коментиран от #31

  • 12 Хубаво гледайте,

    38 8 Отговор
    Точно така са съчинили и холокоста едно време!

    Коментиран от #19, #49

  • 13 Трак

    52 8 Отговор
    Терористите бомбандират палестинските жилища и болници докато избиват хиляди жени и деца ба Палестина . Истинските терористи за Израел

    Коментиран от #39

  • 14 Яяяя

    7 44 Отговор

    До коментар #6 от "Генерал 🇧🇬":

    За нас Европейците това е немислимо! Да, ама не! Днес Русия прави същото в Украйна. Избива, изнасилва и отвлича. С усмивката на император Путин. Нищо различно, ама нищо!
  • 15 защо има толкова бебета там .

    17 3 Отговор
    около Газа . на границата . няма градини . няма ясли . пълно с бебета . еврейте от години бомбят Газа . все пишат за разстреляни газиичета . изрел са милитари малко - по 5 пъти годишно ходят на учения . мъже, жени, деца . говорят само за отдавна забравената еврейска война . на дела избиват газиичетата от десетилетия . крадат от помощите от ЕС . така си живеят . юса започват подобен курс в украйна . учат младите фашисти на лошо . като изберат политиците и те се обединяват от странни задачи .
  • 16 Особености на етноса

    25 3 Отговор

    До коментар #6 от "Генерал 🇧🇬":

    Ама защо с течение на времето "евреите се налагат и придобиват влияние"? Отговора ще намерите като отидете в Сицилия? Не! В Сицилия се действа грубо и писалка е лупарата, а еврейската писалка са парите, лихварството! Ако не знаеш, лихварството е еврейски занаят, дори някои твърдят, че е тяхно изобретение. Но защо всичко обръщат в пари? Защото с имоти не се бяга лесно, а тяхната вековна практика е доказала, че бъдещето им е в бягството. "Вземи парите и бягай!"
  • 17 Коко

    28 6 Отговор
    "изнасилваха млади момичета, разрязаха корема на бременна жена. Те подпалиха сгради, в които се криеха хора и ги изгориха до основи."....
    Това не ви ли напомня на една случка от втори май 2014 г.в Одеса......
    За един приятел питам 😉

    Коментиран от #24, #30

  • 18 Иго

    32 7 Отговор
    Вземи се скри нахалнице ,не говори идиотщини, отвори си очите и виж какви зверства вършат евреите с палестинските деца и жени ,направиха в руини болници ,училища ,църкви и огромни жилищни сгради! Това което вършат американските агресори и вашите ционисти и Хитлер не го е вършил! Спрете тази кървава баня ,много грехове натрупаните ,ще ги платите един скорошен ден!

    Коментиран от #25

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ПОМНИМ КАК ВИЕ ОБЕЗГЛАВЯВАХТЕ БЕБЕТА

    21 6 Отговор
    ЖЕНИ И СТАРЦИ НА ТИЯ СЪЩИТЕ ДЕТО СЕГА ВИ ОБЕЗГЛАВЯВАХА ! ТОВА БЕШЕ В БЕЙРУТ !
  • 21 С танка

    20 5 Отговор
    Тези като ги пишат тези глупости дали си мислят, че някой им вярва, или поръчката е влязла и щеш не щеш се излагаш
  • 22 Стига лъжи

    20 5 Отговор
    Ясна е целта ви......двойни стандарти и евтини лъжи.....
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ама там беше

    9 4 Отговор

    До коментар #17 от "Коко":

    Истина ....виж кадри и филми....а тук няма такива ..и аз за един познат псевдо либерал и еврогейер питам

    Коментиран от #34

  • 25 Ей ти що не си отвориш

    8 20 Отговор

    До коментар #18 от "Иго":

    Очичките ,говориш ,като путинист .Те нападнаха Украйна после обяснения,че едва ли не Украйна ги нападнала.Кой нападна Израел да те питам тебе .Кой изби над 1000 човека и изтреля на 10000 ракети .Питам те Кой.И как трябва да се бориш с такива дето базите им в жил.блокове.Отговори .А теориите за ционисти и империалисти си ги сложи.от....зад.На такъв като тебе му пожелавам да живее в Иран.Заминавсй.
  • 26 Иоб

    11 5 Отговор
    Верваме ви. Все истини при вас. И палестинците не само убивали деца, но и живи ги яли.Скоро и това ще говорите. А вие, Израел ни лук мирисал, ни ял.
  • 27 Стига с тези бебета.

    14 2 Отговор
    Официално няма такава информация и според израелското правителство. Това е от сорта на "една жена каза" и историята с иракските войници, които ужким вадели бебета от кувьози, заради което започна Първата война в залива, а после се оказа пълна фантасмагория. Стореното от "Хамас" е отвратително, но също така е отвратително да държиш 2,2 милиона души в открит концентрационен лагер.
  • 28 ХА ХА

    7 2 Отговор

    До коментар #8 от "Генерал 🇧🇬":

    Нещо много малко назад си се върнал. Я се върни към 10-11 век, и тогава говори за родни места.
    Що се отнася до вярата, тя е право на личен избор.
  • 29 пешо

    3 3 Отговор
    факти много лъжете
  • 30 Ей рядък тъпа...нар

    3 16 Отговор

    До коментар #17 от "Коко":

    В Одеса едни проруски св...рки решиха да првземат града с цел да сложат и там руското знаме .Получиха си го от националистите .Е не по най демократичен начин.Но вземи си приятела и опитай да превземаш властта тук с руското знаме.Аз лично ще донеса бензина и запалката.В Одеса националистите предотратиха опита на проруски св.рки да превърнат града в Донецк.Разбра ли мойто момченце,заблудено.

    Коментиран от #36

  • 31 М3 голд

    5 0 Отговор

    До коментар #11 от "Гост":

    Може и да си прав, не зная за Хамас, но палестинците са ХОРА!!! Имат право на нормален живот, на държава.
  • 32 тристан

    7 1 Отговор
    Същите зверства са извършвани от турците и в Стара Загора,под ръководството на един ваш сънародник...и определено в по-голям мащаб...така,че не ме трогвате особено. А иначе Ви уважавам като народ, най-малкото за това, че сте дали на света блестящи математици и физици,а и държавното ви устройство може да служи за пример...
  • 33 Гал

    3 1 Отговор
    Тия с най големият концлагер в света.
  • 34 Аз пък питам

    2 5 Отговор

    До коментар #24 от "Ама там беше":

    За едни руски пен..делчета .Дето ги видях в метрото в Париж.Ама знаеш ли едното как хубаво беше лакирано гримирано и изрусено.Сигурно бащите им са големи мужици.

    Коментиран от #35

  • 35 В Париж при мигрантите

    2 2 Отговор

    До коментар #34 от "Аз пък питам":

    И проститутките нали...отива ти..стой си там...да се радваш на задни ласки демократе

    Коментиран от #47

  • 36 Не смей да палиш!

    3 0 Отговор

    До коментар #30 от "Ей рядък тъпа...нар":

    Ще изгориш! Като фашитко факла!

    Коментиран от #41

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ХА ХА

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Трак":

    Некоа руцкападлошка нема ли да съ изкаже граматически по въпроса за бомбаНдирането.
  • 40 Търновец

    10 1 Отговор
    Преди 1989 в Български вестници имаше описание как Израелски заселници на окупирани територии изгарят живи цели Палестински семейства в домовете им - не искат да се Юдеизират и не искат техните домове да са във Велик Израел. Самото създаване на Юдея преди около 3400 години беше с подкуп и среднощни кланета - "Книга на Джошуа". Палестинците не искат да се Юдеизират и да станат част от Велик Израел, а Израел да признае Палестина. Палестинци и Евреи имат общ етнически произход.

    Коментиран от #45

  • 41 Ти вземи руското

    1 5 Отговор

    До коментар #36 от "Не смей да палиш!":

    Знаме да превземаш града и гледай какво ше последва.Руски под...логи
  • 42 Aлфа Bълкът

    8 2 Отговор
    Не трудно да се намери това видео, ако го има!
    Но има видео с палестинско бебе, чиято глава е сплескана и мозъкът му лежи до нея.
    Между Хамас и ИДИЛ има още едно общо нещо–
    че са създадени и финансирани от Израел.

    Коментиран от #46

  • 43 Исторически парк

    6 3 Отговор
    Евреите избиха хиляди бебета с бомби
  • 44 Ивелин Михайлов

    5 2 Отговор
    Така и не видяхме доказателства
  • 45 Да точно така

    3 6 Отговор

    До коментар #40 от "Търновец":

    В комунизъма под диктовката на СССР нуе подпомагахме всички араби в борбата им срещу Израел.За това загубихме милиони от вложение в Либия и къде ли не.Ние бяхме много богати за да помагаме на всички арабНа братски Виетнам ,Знаете ли даже ,че едни колеги ходиха данпомагат на братска Никарагуа.Ей комунистическата пропаганда е най простото нещо..Който се върже върже

    Коментиран от #52, #56

  • 46 Не позна

    1 1 Отговор

    До коментар #42 от "Aлфа Bълкът":

    От Иран.

    Коментиран от #54

  • 47 Защо няма мигранти

    3 5 Отговор

    До коментар #35 от "В Париж при мигрантите":

    В русията ти кой нормален иска да ходи там.И трябва всички да са благодарни на запада ,че храни толкова папла..ч.
  • 48 Айде сега дайте излиянията

    4 0 Отговор
    И на всички в посолството чак до чистачката
  • 49 Търновец

    6 1 Отговор

    До коментар #12 от "Хубаво гледайте,":

    Приятелю - малко история - първия Холокост е започнал преди около 3500 години когато дошлите от Месопотамия Юдеи с подкуп и среднощни клане изтребват Кханааните в град Йерихон, след това в Йерусалим - тогава Йевус. В началото на войните Юдеите събират парите си и ги дават на най умния от тях който подкупва едни професионални дами в Йерихон и те посреднощ отварят крепостните врати, следва поголовна сеч на спящи хора. Също тогава Еврей не съществува - тази дума е въведена през 19 век в Германия за да представи като етнос една верска общност.
  • 50 Додо

    8 1 Отговор
    Чета патетичната реч на тая булка и си задавам следните ,,наивни" въпроси:
    1.Кой създаде Hamас и с каква цел?
    2.Като са нахлули, с цел да убиват бебета, как са се озовали във военните бази ,свръхзащитени с електроника и въоръжени с най-модерна техника,и изловиха висши офицери по бели гащи?
    3.Какво правят бебетата в окупирани територии Непризнати от ООН И ЦЕЛИЯТ СВЯТ?
    Други въпроси няма,защото ще ме изтрият...
  • 51 Механик

    4 6 Отговор
    Безродниците от петата колона на Москва ще обяснят, омаловажат и оправдаят всяко зверство или военно престъпление извършено от Русия или нейните приятели терористи. Дори техни близки роднини и приятели да станат жертви на русназите или терористите те ще ги обвинят, че сами са си търсили белята. .
  • 52 Търновец

    5 1 Отговор

    До коментар #45 от "Да точно така":

    Преди много години аз съм срещал Палестинци - те ми казаха че имат общ произход с Евреите, а в Либия ни дадоха два лиценза за 15% от нефтени полета - общо 2500 кв. километра - пълни с нефт и газ. А Вие какво искате - да върнем Британската империя - банка Ротшилд - и колониалната система. В САЩ съм срещал хора като Вас - искат да върнат Отоманската империя
  • 53 Горките евреи!

    6 2 Отговор
    Евреите загубиха ореола си на мъченици. Но най-жестоката последица от жестокостта, с която унищожават палестинците, е възраждането на антисемитизма. Неофашистите тържествуват...а човеците започват да се замислят: дали пък не е било заслужено преследването им... Отмъщението заслепява. Липсата на справедливост, или както е модерно сега да го наричат - двойния стандарт, носи само смърт и разруха.
  • 54 Aлфа Bълкът

    7 1 Отговор

    До коментар #46 от "Не позна":

    Да, да. Хамас е създадена с цел да се бори срещу ООП
    (Организацията за освобождение на Палестина) от по-радикално настроени палестинци, но финансирането идва от Израел.
    ИДИЛ също е финансиран от Израел за да се бори с Хизбула. И докато е почти невъзможно да намериш
    новините за скандала между САЩ и Израел затова, че
    обучените от САЩ арабски войници в Ирак, Афганистан са били финансирани от Израел за създаването на ИДИЛ.
    То изнесените доклади на Сноудън стоят в нета.
    Там ясно пише, че Израел стои зад създаването на ИДИЛ.
  • 55 тия

    5 1 Отговор
    май не разбират, че каквото си надробиха, това сърбат.
    Как не се замислиха, че когато набуташ един народ да живее като скот в затвор на открито, то рано или късно плащаш и цената на собствената си жестокост.
    Ако палестинците имат своята свободна държава и продължават да тормозят евреите, то да разбереш хленченето на всякакви женички. Но дакато палестинците са третирани като добитък, никой няма да почувства съчувствие към евреите (най-много, да се замисли какво ли би било, ако един малък човек беше успял в лудостта си).
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Гад Заяви

    7 2 Отговор
    Жидовете ще разпространяват легенди за палестински жестокости от всякакъв вид. Ще прехвърлят проблемите от болната на здравата глава. След като окрадоха земите на арабите и ги лишиха от всякакви блага, естествено е, че арабите ще искат да си върнат своето, ще отмъщават и ще изпадат в крайности по принуда. Жидовете са неонацисти от екстра категория и от десетилетия провеждат зверски геноцид срещу палестинците. Това което им се случи в първите два дни е заслужено отмъщение колкото и крайно да е. А това което правят от тогава досега евреите си е холокост, това което опяват вече над 70 години, че е вършено срещу тях. По-големи уста от на евреите няма. Така че е ясно, ща лаят и рушат всичко за своите интереси. Такава злоба на тия изверги и разрушения от локални войни човечеството не е виждало досега. Незабавно да спрат със разправата с клетите палестинци. Нашите политически пионки отново се поставиха в услуга и сляпа подкрепа на жидоянките, което е крайно цинично.
  • 58 БАРС

    6 2 Отговор
    Тия които са писали тая статия много добре знаят че доказателства няма и евреи и и американци го казаха по тв.Тая лъже
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Момчил

    2 0 Отговор
    Вероятно е така, но и е рейските те.ористи вършат абсолютно същото, дори в много по-големи размери.
  • 61 Чичо Тони

    5 1 Отговор

    До коментар #6 от "Генерал 🇧🇬":

    Първо, еврейте не са народ. Еврейте са религиозна общност. Второ, за богоизбран народ (според стария завет) са се смятали юдеите. Юдеите са евреи, но евреите не са юдеи (не всички). Трето, гоненията на евреите започват от момента на обявяване на християнството за религия на древния Рим и са иницииарани и подклаждани от църквата. До тогава двете религии са съперници в набирането на последователи. И накрая, сегашната омраза се дължи най-вече на присвояването на земи на коренните жители на палестина от новосвормираната държава Израел. И още, Юдея и Палестина са две имена на една и съща територия.
  • 62 Никой не вярва на Еврейската Пропагнда

    1 0 Отговор
    и маниполации! Коен, Леви все маниполаторки!!
  • 63 Гражданин

    1 0 Отговор
    Тази мадама казва те дойдоха да убиват.Ало кукумявке ,откъде дойдоха те от Марс ли .Те живееха там преди вие да дойдете от целия гонещ ви свят и убивате невинни деца . Има над 8 загинали цивилни от тях 3600 са деца.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове