Last news in Fakti

24 Октомври, 2023 11:23 30 192 44

Търговец на горива: Мога да се обзаложа с всеки, че и тази година „Лукойл“ няма да декларира печалба

  • лукойл-
  • данъци-
  • печалба

Нали не мислите, че в компания, в която работят счетоводители и юристи на топ ниво, ще си позволи да не плати милиард и половина данъци в хазната, каза Димитър Хаджидимитров

Търговец на горива: Мога да се обзаложа с всеки, че и тази година „Лукойл“ няма да декларира печалба  - 1

Все повече споровете около дерогацията и вноса на руски петрол у нас изглеждат като просто ПР действие, а и още нещо - зависимости, които не се показват на преден план.

Цялата ситуация, която още миналата година се създаде, с дерогацията на руския петрол ми изглеждаше не в полза на потребителите и държавния бюджет, а в полза на една компания, което пък изглежда като една нелоша корупционна практика.

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria Димитър Хаджидимитров от Асоциацията на българските търговци, производители, вносители и превозвачи на горива.

Когато създаваш огромно конкурентно предимство на една компания, която държи целия бранш в една страна... В момента ситуацията е, че „Лукойл“ държи над 90% от пазара на едро, а на дребно – близо 50%. Мога да се обзаложа с всеки, че и тази година „Лукойл“ няма да има печалба у нас, защото ще имат да покриват стари загуби от времето на Ковид.

Сортът „Уралс“ в България не пристига на 60 долара, както е в Русия, а на 90 долара. Така че „Лукойл“ в България едва ли ще има такива печалби, каквито милиарди ни хвърлят в пространството. Това най-вероятно или е предизборен трик, или просто някои от по-големите формации в страната са се усетили, че има нещо, което се е случило и трябва да бъде поправено. Както Бойко Борисов и Делян Пеевски казаха „тук има нещо нередно“. Обаче мисля, че не е това начинът да се поправи. Мога да се обзаложа, че „Лукойл“ няма да платят една стотинка до вторник. Нали не мислите, че в компания, в която работят счетоводители и юристи на топ ниво, ще си позволи да не плати милиард и половина данъци в хазната. Те ползват всякакви законови трикове да не го правят, но в това няма нищо незаконно. По какъв законен начин ще ги накарат да платят нещо? Струва ми се, че няма как да се случи.

Цените могат да скочат, само ако международните цени скочат. Ние сме на международен пазар.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 69 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Настев

    48 34 Отговор
    Как може да се търпи компания която за 30 години е извлякла печалби за а 100 милиарда име е платила 1 лев данък.

    Коментиран от #13, #16, #20, #24, #25, #27

  • 2 Сандо

    77 4 Отговор
    Първо държавата да си оправи законите,после да си оправи службите и чак тогава да се занимава с това кой и колко данъци дъли и трябва да плаща!Още в първите демократични години излезе една тънка книжчица с наименованието "Как да не плащаме данъци",в която простичко беше написано как да се използват,без да се нарушават,законите за целта.
  • 3 хихи®

    61 3 Отговор
    "Това най-вероятно или е предизборен трик, или нелоша корупционна практика...
    Няма или второто е!
    И от герб си искат процента! хи хи
  • 4 ПитЪм

    31 4 Отговор
    И зашчо га прададаа така фабрикя? Ко си беши държавна Ко? Дъл нема да дава данаця?
  • 5 кална вена

    48 10 Отговор
    абе малуми, кой ще си дава печалбата, и как тая държава решава кое и как е свръх печалба....това го има защото нямате конкуренция и това което правите е да бетонирате монополите и даже да си точите от тях...тука ще ми думкате врели некипели....и ква е тая пазарна икономика и свободен пазар, като държавите казват на компанииите и търговците ,,,как ще е работата....ебахтииий и простотията...тая система ще се самозаличи....
  • 6 🇧🇬 Б А Й Х @ Й ‼️

    49 1 Отговор
    А шеф на Нестле в БГ обяви на всеослушание , че товарят ТИР след ТИР със стока за по хиляда лева в камион и ......

    ТИШИНА ❗❗❗
  • 7 нямат за деклариране

    27 1 Отговор
    тук бизнеса се държеше от димата руснака . бензинстанция, масла, внос-износ, а сега по ли е различно . ти продаваш и печелиш, а виниш производителя от когото зареждаш . там корупция няма . внасят скъп руски петрол и го плащат . преработват го и продукцията я продават - на украйна, на турция . имат офшорака , ами нали и кауфланд са с такава схема и лидл и с фотоволтаици . защо нямат печалба петролните шейхове . високи цени, конкуренти, щом не се е задействала проверка , значи няма престъпление . такива като тоя и руснака само дистрибутори ли са .
  • 8 Пешо

    37 7 Отговор
    Ще поетинеят ли горивата с 73ст.? Да след като станат по 3,50лв.

    Коментиран от #14

  • 9 хъммм

    17 24 Отговор
    Как идва на 90 като има таван на 60? Значи не ни е нужен толкова скъп петрол! Дерогацията трябва да спре още утре, много скъпо купуват и така изчезват парите.

    Коментиран от #17

  • 10 Абе...

    45 1 Отговор
    ...все се обзалагате и все не ви стигат парите и все вдигате цените и Българските редови граждани ви плащат максарлъка, безсрамници...ненаяли се!
  • 11 Хасковски каунь

    44 1 Отговор
    Тоя пич е май най-адекватен от всички петролни разбирачи.
  • 12 Тапа Нар

    44 3 Отговор
    а можеш ли да се обзаложиш чие задължение е да ревизира лукойл и да го глоби при грешни отчети? Само идиоти ли са в управлението на тази държава?
  • 13 Сасагури

    21 0 Отговор

    До коментар #1 от "Настев":

    Защото е собственост на финансовият олигархат.
  • 14 Родител 6

    26 5 Отговор

    До коментар #8 от "Пешо":

    Ми няма да поевтинеят,ще си ги платим ти 73сТинки през инфлацията и други забавления осигурени ни от сглобката и писолствот.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 минаха години

    32 1 Отговор

    До коментар #1 от "Настев":

    На 3 лв гориво се плащат около 1 лв акциз и ддс,
    Кой ги харчи, къде са парите?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 АМАН ОТ ТЪРГОВЦИ

    23 0 Отговор
    ЗЕМИ СТРАНИ ПРОИЗВОДИТЕЛ И ТО В БГ ЗА ДА ВИДИШ НА КАКВА ПЕЧАЛБА ША ИЗЛЕЗЕШ.. ТЪРГОВЕЦА МЕТРО ЗИМА ИНА ВАФЛА НА 30 СТ И Я ПРОДАВА НА 80 СТ........ КОЙ Е В ПО ДОБРА ПОЗИЦИЯ А....
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Продължаваме Промяната

    14 1 Отговор
    Пепел ти на езика. Авторитетът на Асен е заложен на това
  • 22 Сохер

    21 3 Отговор
    Защо прокуратурата не се самосезира сега и да натика всички мошеници от Лукойл до депутати и партии облажили се тлъсто в затвора!!!!

    Коментиран от #32

  • 23 Е добре де

    15 1 Отговор
    А в цялата ни държава няма ли да се намерят финансисти и счетоводители на топ ниво, които пък да намерят законов начин да принудят компанията Лукойл(както и всяка друга компания, оперираща в България) да си плати дължимото към държавата! Ако трябва обявете международен конкурс и платете на тези хора ПРОЦЕНТ от сумата, която имате за прибиране, толкова е елементарно!...Истината, е че има ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ЛИЦА и КРЪГОВЕ, които НЕ ИСКАТ това да се случи, което автоматично значи, че трябва да се заковат с неопровержими доказателства, банкови извлечения и СРС и да се ситуират на подходящите за целта места за да няма и мисъл за игра срещу държавата!

    Коментиран от #31

  • 24 Чоче

    9 4 Отговор

    До коментар #1 от "Настев":

    Как не е платила лев, а 20 години е най-голям дснъкоплатец
  • 25 Как ли

    6 6 Отговор

    До коментар #1 от "Настев":

    Нали са Руснаци , за братюшките е позволено да ни работят .
    Още сме под тяхна окупация .
  • 26 Значи....

    6 1 Отговор

    До коментар #19 от "ЧИ ТВА НАП КАК СА ГО ПРОПУСНАЛИ":

    Отваряте сайта на Агенция по Вписвания, Търговски регистър, отваряте си годишните финансови отчети на Лукойл, те се публикуват там...и всички тия статийни писания увисват и предават Богу дух

    Коментиран от #29

  • 27 Може!

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "Настев":

    Ще си изясниш ЗАЩО въпросната компания НЕ е плащала 30 години данъци и НЯМА да плаща вероятно и занапред, КАТО проследиш за изминалите 30 години: 1) КОЯ/КОИ партии са били управляващи и са имали квалифицирано мнозинство в Парламента; 2) Кой/Кои са били управленските кадри на "тази компания"; 3) ИМА/НЯМА зависимости между управлявалите 30 години държавата и управлявалите "тази компания"!!! Като огледаш твърденията 1) 2) 3) НЕ е трудно да направиш заключението 4) ЗАЩО "тази компания" НЕ е плащала 30 години данъци и защо вероятно НЯМА да плаща данъци. Косвено може да се мисли и за извода 5) ЗАЩО нЕкои хорица не си знаят парите!
  • 28 Справедлив

    8 0 Отговор
    Докато е тази демократична система и Лукойл ще е демократичен - няма да плаща данъци .Така се доказва зависимостта на системата .

    Коментиран от #30

  • 29 При желание и при добри счетоводители,

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Значи....":

    финансисти и юристи, печалбата МОЖЕ да бъде "намалена"!!! Обикновено големите корпорации разполагат с "подобни" подготвени кадри! И от годишните отчети при НАП общо взето се вижда много МАЛКО. Опитът показва, че истината лъсва едва, когато пекани и неподкупни ревизори влезнат в дебрите на документооборота на тези фирми. Такива ревизори съм гледала само в холивудски сюжети. Така че, дай да НЕ се заблуждаваме как отчетът в НАП доказва вся и всьо!!!
  • 30 Само да те допълня:

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Справедлив":

    Точно така се доказва ПРАВО пропорционалната зависимост на системата! А именно: демократична държавна система демократичен Лукойл!
  • 31 Всичко това би могло да се случи, АКО

    6 0 Отговор

    До коментар #23 от "Е добре де":

    правилно и логично мислещите хора (като теб и мен) са много повече! В противен случай ПРАВОПРОПОРЦИОНАЛНАТА зависимост между "ДЪРЖАВАТА" и Лукойл ще откара столетия в БЪДЕЩЕТО!!! При сериозен контрол и ревизиране на сметките и записванията на Лукойл, 100% ще изскочат много "факти". И така НЕ само на Лукойл ще му се наложи да плаща, но и много "странични държавни хора" ще загазят!!! Желание се иска само. Но като гледам (с огромно огорчение) и ПП, и Асен Василев, и Петков - нещо хъсът им отпреди 2 години взе да умира! Питам се ЗАЩО??? Дали "заразата" не е проникнала вече и в тяхното съзнание...
  • 32 Щото в прокуратурата НИЩО генерално

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "Сохер":

    НЕ се е променило! Смениха Гешев1 с Гешев2. Дотам успяха с "реформата" в прокуратурата!!! Затова и резултати ПАК няма да има. Най-много някоя поръчка "а ла Иванчева" да се изпълни и това ще е.
  • 33 Те НАП "изпуснаха" личните данни

    4 0 Отговор

    До коментар #19 от "ЧИ ТВА НАП КАК СА ГО ПРОПУСНАЛИ":

    на милиони българи преди няколко години. Ти "за това" се тревожиш. Аз до днес НЕ разбрах кой разби тогава сайта на НАП, наказан ли е, съден ли е. Имат ли изобщо НАП (а и всички останали бг държавни и общински институции) надеждна защита на сайта си? Има ли намесен и "вътрешен човек". Щото ако има нанесен такъв, това означава, че някой "НАП-овец" е изтъргувал личните данни на милиони българи! Знаете ли колко скъпа е тази "стока"???
  • 34 Зоопарк на изиграни

    1 0 Отговор
    Това е реалността. Колко други заобикалят закона за данъците?? Всички знаем че алчните работодатели даже се опитват да крадат от здравните застраховки и даже от парите на работниците в тяхните фирми. Лукойл плаща всичко и не лъже техните служители. Сега е ред да се унищожи още една фирма или да се дават парите под масата Това е политика на тази система на изнудване и оплюване.
  • 35 Геро

    0 1 Отговор
    Собственика на ЛИДЪЛ е милиардер, но никой не му конфискуеа имотитев Германия. Къде да платени данък печалба на Лидъл,Кауфланд, Мистър бриколаж и т.н. къде са им печалбите.
  • 36 Геро

    0 0 Отговор
    Собственика на ЛИДЪЛ е милиардер, но никой не му конфискуеа имотитев Германия. Къде да платени данък печалба на Лидъл,Кауфланд, Мистър бриколаж и т.н. къде са им печалбите.
  • 37 Иван Радев

    2 0 Отговор
    Некомпетентността на правителствата в България позволява не само на частните фирми на министърчетата и други подобни да излизат винаги на нула или почти на нула....
    А защо се дават субсидии на парче земя , а не на продукция не гледаш и примерите като този са хиляди. ПАРЛАМЕНТАРЕН МОНОПОЛ НА ИКОНОМИКАТА ОТ ПРАВИТЕЛСТВЕНИТЕ МУТРИ ... ТОВА СА ФАКТИТЕ.
  • 38 отговор

    2 0 Отговор
    абе хора не се лъжете, Кандците които добиват златото ни колко данък плащат. По отношение на факти се обзалагам, че нямат една статия примерно положителна за Русия, затова не Ви харесвам никога не давате и другата гледна точка-жалко, това не е журналистика
  • 39 Велин

    2 0 Отговор
    Борисов "скача" срещу Лукойл!?!? Нали си бяха "биз-бизе" с В. Златев!?!? Нали Ипон, който никак, ама изобщо никак не е на Бойко, охранява тръбата на същия този Лукойл!?!? И народът Му вярва и пак за него ще гласува!!! Бойко в сърцето си е русофил ,но ......... Свръх модерно е да се плюе по Русия и Той е начело на тая паплач!!!

    Коментиран от #44

  • 40 Нещо тотално

    2 1 Отговор
    Бъркате господа коментатори.
    Истината е следната:
    Лукойл е компания на КГБ.
    Масово БГ политици са в зависимост от Кремъл.
    Ся питам ви- как едните да избодат очите на другите.
    P.S. Лек пример- твърди се, че ТЕЦ-овете
    Марица са Американски. Малко ровичкане от мен показа, че са на офшорки пак свързани с Кремъл. То и затова е такъв вой за затварянето. Правете си извод, защо нищо не върви в България. Просто всичко е на Кремъл.
  • 41 Доналд Тръмп

    4 0 Отговор
    Канадците от Дънди прес колко плащат за златото?
  • 42 Опа

    0 0 Отговор
    Оставете ги тези данъци, народа го интересува цената на гориво, а за нея, мълчите.
  • 43 Филип

    0 0 Отговор
    Kakто казват азербейджанци ермени боку най крадливото племе веднага когато сядат на стола да събере всички познати и роднини и да си тъпчат джобовете как сте го избрали това мекере сигурно не знаете кас са плячкосвали Карабах азербейдан
  • 44 "Прост народ,

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Велин":

    бедна държава!" А нашата държава е много, много бедна. Следователно...!? (Щом не чуват силно звучащото, щом не виждат видимото и очевАдното и пак за тиквоций искат да гласуват, то НЕКА глаДуват)!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове