Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 15:26 1 161 21

Христо Христев: Ваня Григорова очевидно има сериозен потенциал да ревитализира левицата

  • ваня григорова-
  • бсп-
  • левица-
  • избори

Другата причина за добрите ѝ прогнозни резултати, е видимо добрата като за България кампания

Христо Христев: Ваня Григорова очевидно има сериозен потенциал да ревитализира левицата - 1
Снимка: БГНЕС

Добрите прогнозни резултати за Ваня Григорова могат да са изненада само за хора, които се упражняват на политически терен, без да имат политически заряд и контекст. Без да имат политическо мислене. Казано с други думи, без да стават за тая работа.

Това коментира във "Фейсбук" Христо Христев.

Пълно е с такива на политически терен. Пълно. А добрите прогнози на Ваня Григорова, освен на естествената ѝ харизматичност, се дължат на това, че колкото на един или друг от нас да не му е по-вкуса нейната политическа позиция и присъствие, тя има политически позиции.

Има политическо присъствие и говорене. Те може да не са идеални, но са чуваеми и разбираеми за български терен и най-вече, за електората, в който се е прицелила. Тя от години е на публичен терен, израснала е на него, възприема и живее въпросите, с които се занимава като кауза.

Тя е непреквалифицирана на публичен терен за целите на тези избори кадър, който каквито и други достойнства да има, не е израснал на публичен терен. Не разбира какво го определя и движи, какви са собствените му специфики отвъд това, което можем да видим отстрани, отдалеч, по телевизията или в нета.

Другата причина за добрите ѝ прогнозни резултати, е видимо добрата като за България кампания. Отвъд изборите за кмет на София, Ваня Григорова и хора като нея, очевидно имат сериозен потенциал да ревитализират това, което имаме като левица, преди Корнелия Нинова да я унищожи окончателно.

За съжаление в някакъв стратегически обречен в дългосрочен план неокомунистически и проруски вариант. Но какво да се прави, това е материала, както беше казал един от класиците на съвременната българска политика...


Поставете оценка:
Оценка 2 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ристьо ле

    7 15 Отговор
    Абре щом е от БСПето значи чеп за зеле не става ... най-хубавото ще е ако вкара кака курни в карлуково

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 честен ционист

    6 14 Отговор
    Ванчето, както я е щракнал скиптът, може да ревитализира някои други работи.
  • 4 Тихо

    17 7 Отговор
    Тя заслужава, през годините е защитавала правилни позиции и е била в интерес на обикновените хора. Лично аз ще я подкрепя
  • 5 Монтевидео

    3 0 Отговор
    Еее, Христе, Христеее, такъв е матряла след 33 години, бряст...
  • 6 Наблюдател

    6 1 Отговор
    От времето на Жан Виденов, не съм чувал такава лява риторика.
  • 7 Дааа ...

    4 4 Отговор
    Не се ли нагледахме 15 години на "Аз съм пpoZ и вие сте проZти, за това се разбираме".
    Какъв е капацитета на хора като Ваня ?
    Някой би ли я наел да му управлява стопанството или фирмата ?
  • 8 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    11 2 Отговор
    Успех На Ваня Григорова
  • 9 пробвалия

    4 6 Отговор
    Ако се е метнала на мама и тате В. Г. има сериозен потенциал под ю......на.
  • 10 Питам:

    7 0 Отговор
    Христов, поради что се срамиш да говориш на български ??????? Или и ти тръгна на либерсткия НОВГОВОР ???? Думата идва от ЖИВОТ и ако не знаеш на български е СЪЖИВИ ! Много си модерен с ВИТАЛЕ и РЕВИТАЛИЗИРА ! Майка ти да те РЕ НАУЧИ НА МАЙЧИН ЕЗИК или и ти се отказа от майка си като новите Павлик Морозовци ????
  • 11 Петър

    7 7 Отговор
    Червена овца, нагла, проста и шумна.
    НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИЗЪМ!
  • 12 Кой какво

    5 7 Отговор
    Комунистите винаги са разчитали на циганите
  • 13 НЯКОЙ

    2 0 Отговор
    Т.е. добър изказ, емоционален, насочен към проблемите на хората. Друго нещо е действието, свършената работа, усетена от хората. Както е казал мъдрецът Йордан Радичков "Едно е да искаш, друго е да можеш, трето и четвърто да го направиш". Досега Ванчето се е изявявала с много приказки, за друго не се сещам.

    Коментиран от #20

  • 14 Веселяка

    0 1 Отговор
    Аз ше гласувам за Лупи само за майтапа 🤪 понеже Волен тоя път не е кандидат 😆 разбрахте ли, глупаци такива 🤣
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 мафия

    2 2 Отговор
    шо ми триети убавите коментари вя, само Ваня, победа ,напред...
  • 17 Калъчев

    7 2 Отговор
    Ваня Григорова ще омете гробарската шайка и новопокръстените продажници. Никога повече ГРОБ на власт. Нагли, самодоволни крадливи мафиоти. Особено в Пловдив, където ГРОБарите разкопаха целия град и още не са го заровили, няма пари за целта. Лакомият дългуч рушветчия налапа рушветите и не го е еня за утре. Да му мислят пловдивчани.
    Никога повече ГЕРБ на власт! Да се пръждосват в миналото!!!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Тахумба

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "НЯКОЙ":

    Очевидно добре познаваш Радичков.
  • 21 Полидактилия

    2 0 Отговор
    Абе ванчето що има шест пръста на лявата ръка на тази снимка? А иначе е на заплащане от същото място като другите двама. Много ми харесваше как ревностно защитава идеята да се горят боклуци на 500м. от центъра на София в ТЕЦ София и се хвърляше на амбразурата за да прокара идеята за принудително задължително "ваксиниране" на Българите.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове